Tünaydın annecikler,hayırlı cumalar hepinize ...
Çiçekdemeti,pampam çok üzüldüm yaşadığınız sıkıntılara,ama biliyorsunuz ki ayrıntılı dahi olsa usg çok net anlqşılır öğeler dışında %100 doğruluk payı vermiyor.Benim de mesela 4'lü testim orta derecede riskli çıktığı için dün 3.defa ayrıntılıya girdim.Gelişimi haftasına göre normal görünüyor ama test sonuçlarına göre hala bir risk var diyor.(Down sendromundan bahsediyor)Usg ancak %80 oranında bu bebek sağlıklıdır der ama doğumda herzaman bir sürprizle karşılaşma riski vardır,diyor.Emin olmak için amniyosentez ya da kandan prena-test yaptırın diyor ama ben istemiyorum.Artık bu saatten sonra olumsuz bir sonuç çıkarsa bu hamilellik bana kabus olur çünkü biliyorum.
İnanıyorum ki bir sonraki kontrollerde herşey yoluna girmiş olacak.Allaha emanet yavrularımız,hayırlı haberlerinizi bekliyorum.
Cansın,Gökçe sizin de ağrılarınız olmasına çok üzüldüm.İlk hamileliğimde bende son ayda olmuştu bu ağrılar,sağ kaburgalarımın her an kırılacağını düşünüyordum kızım tekmeleri savurdukça.Sizde çok erken başlamış,Allah yardımcınız olsun.Umarım cerrahi bir müdaheleye gerek kalmaz.
Bende de haberler pek iç açıcı değil,çok hasta oldumKızım okuldan beta mikrobu almıştı geçen hafta,kızıl döküntüsü oldu,onunla uğraşıyordum 1 haftadır.Panikleyip doktorumu aradım ama neyse ki plasentayı geçemiyormuş beta mikrobu.Ama ateşlenirsen mutlaka haber ver tedaviye başlayalım,ateş çok tehlikeli gebelikte dedi.
Neyse ki beta bana bulaşmadı ama dün ayrıntılıdan çıktım,arabaya bindim,eve gelirken yolda bir üşüme geldi,titreme şeklinde,eve geldim,birden ağırlaşmaya başladım,çeşme gibi bir burun akıntısı,öksürük,hapşırık artık Allah ne verdiyse.Eşimi aradım kızı okuldan sen al ben çok fenayım diye,sesimi duyunca inanamadı.Öksürmekten ses Mes kalmadı.1 günde çöktüm resmen.
Canım kocam gelirken lokantadan tavuksuyu çorba almış bana 3 kap :)) Sadece onu içebildim zaten.
Şimdi de evde temizlik var,be uZandım dinleniyorum.Sesim iyice gitti.Sadece okyanus suyu ile burnumu açıyorum,limonlu çorba,ıhlamur içiyorum.Şu anda yapabileceklerim bunlar.Dinlenmek de iyi geliyor.
Yapacak o kadar çok iş,o kadar da az zaman var ki,giyinme odası iptal placak,yatak odasına uygun yeni gardrop alınacak,düzenlenecek,büyük kızıma yeni oda takımı bakılacak,onun odası bebek odasına taşınacak,Ooooof offff,hastalıklardan başımı kaldıramadım ki bu sene.Bu havalar mahvetti beniiiiii...(
canım Allah razı olsun ben inanıyorum miniklerimizin iyi olduğuna inan senin bebeğinle ilgilide bir ferahlık var içimde ben 6. hissime çok güvenirim bu böbrek olayınıda 1 gün önce rüyamda gördüm çünkü doktorada söyledim hatta rabbim ne ve nasıl verdiyle başımızın üstünde yerleri var artık ama inşallah sağlıklı sıhhatli olacaklar dikkat et kendine bu arada biraz daha ısınsın havalar öyle başla temizliğine bu havalara güven olmaz çünkü acele etme bence daha var nasipse günümüz bak ben daha alışverişe bile başlamadım bu hafta çıkıp alırım birşeyler diyordum ama hevesim çok kırıldışu 2. ultrasonuda atlatayım diyorum sonra başlarım artık
canım ayrıntılı ultrasona girdim 2 hafta önce, herşeyi dopllerinde gayet normal çıktı. yanlızca kalp bölmelerinden birisinde minicik bi parlaklık görüldü. ultrasonu yapan kadın ikili test ve üçlü test sonuçlarıyla beraber dr. değerlendiricek dedi. sonra dr. çağırdı işte sordum nedir diye, o da dediki senin ikili test falan gayet iyi çıkmış dedi eğer onlar iyi çıkmasaydı, bu belirti down sendromu belirtisi olabilirdi dedi. ama takipte kalıcaz bu tek başına bir sorun teşkil etmiyor dedi. 1 ay sonra gel şeker yüklemesi yapalım dedi ama ne biliyim moralim çok bozuldu tabi..
aa bence asil simdi al ..Hemen bu haftasonu keyifle boylee oohh ..Daha iyi gelecek sana bence ..O sirin minik minik seyleri gordukce icin acilacak gor bak :)
Çiçekdemeti,pampam çok üzüldüm yaşadığınız sıkıntılara,ama biliyorsunuz ki ayrıntılı dahi olsa usg çok net anlqşılır öğeler dışında %100 doğruluk payı vermiyor.Benim de mesela 4'lü testim orta derecede riskli çıktığı için dün 3.defa ayrıntılıya girdim.Gelişimi haftasına göre normal görünüyor ama test sonuçlarına göre hala bir risk var diyor.(Down sendromundan bahsediyor)Usg ancak %80 oranında bu bebek sağlıklıdır der ama doğumda herzaman bir sürprizle karşılaşma riski vardır,diyor.Emin olmak için amniyosentez ya da kandan prena-test yaptırın diyor ama ben istemiyorum.Artık bu saatten sonra olumsuz bir sonuç çıkarsa bu hamilellik bana kabus olur çünkü biliyorum.
İnanıyorum ki bir sonraki kontrollerde herşey yoluna girmiş olacak.Allaha emanet yavrularımız,hayırlı haberlerinizi bekliyorum.
Cansın,Gökçe sizin de ağrılarınız olmasına çok üzüldüm.İlk hamileliğimde bende son ayda olmuştu bu ağrılar,sağ kaburgalarımın her an kırılacağını düşünüyordum kızım tekmeleri savurdukça.Sizde çok erken başlamış,Allah yardımcınız olsun.Umarım cerrahi bir müdaheleye gerek kalmaz.
Bende de haberler pek iç açıcı değil,çok hasta oldumKızım okuldan beta mikrobu almıştı geçen hafta,kızıl döküntüsü oldu,onunla uğraşıyordum 1 haftadır.Panikleyip doktorumu aradım ama neyse ki plasentayı geçemiyormuş beta mikrobu.Ama ateşlenirsen mutlaka haber ver tedaviye başlayalım,ateş çok tehlikeli gebelikte dedi.
Neyse ki beta bana bulaşmadı ama dün ayrıntılıdan çıktım,arabaya bindim,eve gelirken yolda bir üşüme geldi,titreme şeklinde,eve geldim,birden ağırlaşmaya başladım,çeşme gibi bir burun akıntısı,öksürük,hapşırık artık Allah ne verdiyse.Eşimi aradım kızı okuldan sen al ben çok fenayım diye,sesimi duyunca inanamadı.Öksürmekten ses Mes kalmadı.1 günde çöktüm resmen.
Canım kocam gelirken lokantadan tavuksuyu çorba almış bana 3 kap :)) Sadece onu içebildim zaten.
Şimdi de evde temizlik var,be uZandım dinleniyorum.Sesim iyice gitti.Sadece okyanus suyu ile burnumu açıyorum,limonlu çorba,ıhlamur içiyorum.Şu anda yapabileceklerim bunlar.Dinlenmek de iyi geliyor.
Yapacak o kadar çok iş,o kadar da az zaman var ki,giyinme odası iptal placak,yatak odasına uygun yeni gardrop alınacak,düzenlenecek,büyük kızıma yeni oda takımı bakılacak,onun odası bebek odasına taşınacak,Ooooof offff,hastalıklardan başımı kaldıramadım ki bu sene.Bu havalar mahvetti beniiiiii...(
canım Allah razı olsun ben inanıyorum miniklerimizin iyi olduğuna inan senin bebeğinle ilgilide bir ferahlık var içimde ben 6. hissime çok güvenirim bu böbrek olayınıda 1 gün önce rüyamda gördüm çünkü doktorada söyledim hatta rabbim ne ve nasıl verdiyle başımızın üstünde yerleri var artık ama inşallah sağlıklı sıhhatli olacaklar dikkat et kendine bu arada biraz daha ısınsın havalar öyle başla temizliğine bu havalara güven olmaz çünkü acele etme bence daha var nasipse günümüz bak ben daha alışverişe bile başlamadım bu hafta çıkıp alırım birşeyler diyordum ama hevesim çok kırıldışu 2. ultrasonuda atlatayım diyorum sonra başlarım artık
canım ayrıntılı ultrasona girdim 2 hafta önce, herşeyi dopllerinde gayet normal çıktı. yanlızca kalp bölmelerinden birisinde minicik bi parlaklık görüldü. ultrasonu yapan kadın ikili test ve üçlü test sonuçlarıyla beraber dr. değerlendiricek dedi. sonra dr. çağırdı işte sordum nedir diye, o da dediki senin ikili test falan gayet iyi çıkmış dedi eğer onlar iyi çıkmasaydı, bu belirti down sendromu belirtisi olabilirdi dedi. ama takipte kalıcaz bu tek başına bir sorun teşkil etmiyor dedi. 1 ay sonra gel şeker yüklemesi yapalım dedi ama ne biliyim moralim çok bozuldu tabi..
Benim de oğlumun kalbinde bir parlaklık gördü perinatolog ve açıklama olarak kalsiyum birikmesi dedi. Öncelikle kendisinden daha sonrada kendi doktorumdan onaylattığım bilgilerle rahatladım. Tek başına hiçbir şey ifade etmediğini sağlığla ilgili bir problem olmadığını ve doğuma doğru kalbin büyümesiyle o parlaklığın görülmeyeceğini söyledi. 2 hafta sonra kendi doktoruma gittiğimde kalbindeki parlaklığı göremedi farklı açılardan da baktı ama yok olmuştu Dr bile şaşırdı normalde 30.haftadan sonra yok olur seninki şimdiden gitmiş dedi. Ona göre bu durum istisnaydı ama sendede olabilir bir dahaki kontrolünde görünmeyebilir. Başka yaşayan arkadaşlar da var yanlız değilsin hiç kimse bebeğiyle ilgili ufaçık bir sorun bile yaşamak istemez haklısın bende o gün çok ağladım sinirlerim bir bozulduki durduramıyodum ama ne oldu herşey yolunda bebeğim huzursuz oldu. Sende kendini daha fazla üzme gerekirse tekrar ara tekrar git senin psikolojin herşeyden önemli :)
Bende karnımı seviyorum ahh bi çıksada ısıra ısıra öpsem, koklasam rüyalarımda bile öpüyorum oğlumu
Akşamları yatmadan klasik müzik dinletiyorum o ara hareketlenirse hemen eşimin elini koyuyorum karnıma geçen hafta ilk defa hissetti öyle sevindim ki o da hissetti diye ben demeden kendi diyordu 'vurdu' diye
Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguları hamile olduğum için çok mutluyum :)
Canııımm bozulmaz mı hiç... Herşeyden sakınıyoruz onları böyle snuçlar çıkıncada üzülüyoruz. Ama şu an hislerimizin hepsini gayet açık hissediyorlarmış. Yani şu an sen gülsen çok mutlu olsan o da gülüyormuş annesi karnında. Bunu stres haline getirmemeye çalış yeter. Yavruna da yazık. Ayrıca benim doktorum bu tarz parlaklıkların geçici olduğunu önemli olan ikili ve üçlü testin iyi çıkması gerektiğidir dedi. Onların bizim gibi depo alanı yokmuş. Yani kalsiyumu biraz fazla alsalar parlaklık olarak görünüyormuş. mBakarsın bir daha gittiğinde görünmez dedi.. Adamı danışman gibi kullanıyorum. Ama inan bana çok iyi küçük meleğin..
bende 2 hafta önce ayrıntılıdan çıktığımda hevesim kırılmıştı.. bebeğime birşey de almamıştım daha.. sonra moralimi yerine getirmek için eşim biraz alışveriş yap istersen dedi. bir arkadaşımla beraber gittik bebişşime 2 adet nevresim takımı alez ağız silme mendili sonra birde zıbın aldım ve inanılmaz mutlu oldum:) onlar şuan hala hazırlanmamış odasında birikiyor.. ve arada bir o odanın kapısını açıp bakıyorum minişime aldığım şeyler onların içinde bana ait bir bebek hayali mükemmel geliyor.. bence sende birşeyler al bu hem sana hemde minicik bebeğine çok iyi gelicek görüceksin:)
Nette gezerken asagidaki gibi birseye rastladim..Kasiklardaki baskiyi azaltip , beli destekleyecerek , bel ve kasik agrilarini engelliyormus..Nasil birsey hic bilmiyorum ama bi inceleyin isterseniz..Belki faydali birseydir.. ??
benimde tek tesellim o, dr.da söyledi 2li test falan iyi çıkmış bu parlaklık bi sorun teşkil etmiyor diye ama ne biliyim sen ve irishcoffe anet cansın aynı şeyi yazınca daha etkili oldu biliyomusun:) dr.a lara pek güvenmiyorum galiba içten içe onu farkettim:) siz olmasanız ne yapardım ya, Allaha binlerce kez şükürler olsun sizin gibi dostluklar edindim buda bana hamileliğimle beraber sunulan bir lutuf.. zaten hamileliğimde sende biliyorsun kolay değil psikolojik olarak başından beri bebek tutundumu birşey olacakmı kanama oldu niye oldu bidaha olucakmı vs. bunlarla uğraşa uğraşa bi baktık kucağımızdalar demi:) ne çabuk geçmiş zaman.. buarada sen nasıl oldun, yürüşü azalt canım olmazsa zaten ne kaldı şunun şurasında doğuma.. kaburgaların batıyordu çok baskı varmı, azaldımı ağrıların?
öyle yaparım bende canım o zaman kıyamam ben ona ya hepinize o kadar çok dua ediyorum ki oturduğum yerden sürekli ayetel kürsi okuyup hem kendi bebeğime hem sizinkilere yolluyorum sağ sağlim gelirler inşallah sizde bana dua edinde bu böbrekteki genişleme fazlalaşmasın onada razıyım ben yükselmesinde böylede kalsa olur diyorum en kötü ihtimal inşallah canı yanmıyordur içeride yap annecim çişini diyorum sürekli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?