benim ayrıntılı ultrasonumda haftaya cuma. ama gözüm korktu açıkçası. gün yaklaştıkça gözümde büyüyo...
benim ayrıntılı ultrasonumda haftaya cuma. ama gözüm korktu açıkçası. gün yaklaştıkça gözümde büyüyo...
Kızlaaaarr günaydınnn.. Dün gece sırt ve kasık ağrılarımızdan uyuyamadığım için ancak kalkabildim. Kaburgalarım ve omuriliğim beni öldürüyor. Özellikle son haftalarda yaşadığım şey kasık ağrısı. Bebekler aşağı baskı yapıyor. Muhtemelen tek gebeler bunu 7. aydan sonra yaşayacaklardır. Ayağa kalkınca sanki çıkacaklarmış gibi hissediyorum. Oturunca bir süre sonra ağrım geçiyor. günde 2 lt. su içtiğim için wc ye de sık gidiyorum. Dolayısıyla kalkmak işkence oluyor. Resmen karnımın altını destekleyerek yürüyorum. Allahım yok mu bunun bir çaresi yaaa. Yemek yapmak bile işkenceye döndü.
kızlar hepinizi çookkkkk seviyorum
sağolun içimi rahatlattınız bende bebişimin iyi olduğuna inanıyorum yürekten Rabbime emanet
hem sonuçta elimizden de birşey gelmez bu durumda. Bana düşen;
Bilinçli bir anne olup (yoktur birşeyi inşallah yapar idrarını ben buna inanıyorum eğerki varsada herşey allahtan) doğduğu zaman ilk işimiz tedavisine başlamak olacak erken teşhis edilmiş olacak çünkü ve bundan sonraki kontrollerini aksatmamak olacak hem şöyle düşünüyorum belki biz bile anne karnında böyle bir olayla doğduk o zamanlar ultrason mu vardı ki teşhis edilsin yeni çıkan birşey değil
korkup üzülüp kendimi sıkıp onuda içeride üzmek istemiyorum iyiki vermişler elime bu cd yi izleyip silkeleniyorum sağlıklı olduğunu görüp rahatlıyorum hele o ayaklarının altı teyzeleri maşallah yiyesim geliyo yaaaaaaaarabbim sağlıkla aldırsın hepimizin yavrusunu kucağımıza hem bize hem bebeklerimize hemde eşlerimize sağlık sıhhat versin
canım hiç korkma genelde iyi çıkıyor ferah tut yüreğini bebişinin heryerini göreceksin:) inanamayacaksın sanki başkasının bebeğini izliyorsun o anda mucize birşey
canım ya kıyamam çok fazla hareket etme sen artık son aylardasın gibi düşün kendini son aylar zaten hepimize fazla hareket yasak olacak ççünkü bol bol dinlen
Kızlaaaarr günaydınnn.. Dün gece sırt ve kasık ağrılarımızdan uyuyamadığım için ancak kalkabildim. Kaburgalarım ve omuriliğim beni öldürüyor. Özellikle son haftalarda yaşadığım şey kasık ağrısı. Bebekler aşağı baskı yapıyor. Muhtemelen tek gebeler bunu 7. aydan sonra yaşayacaklardır. Ayağa kalkınca sanki çıkacaklarmış gibi hissediyorum. Oturunca bir süre sonra ağrım geçiyor. günde 2 lt. su içtiğim için wc ye de sık gidiyorum. Dolayısıyla kalkmak işkence oluyor. Resmen karnımın altını destekleyerek yürüyorum. Allahım yok mu bunun bir çaresi yaaa. Yemek yapmak bile işkenceye döndü.
Ayy ne guzel cnm yaa ..Sende git bi gor minigini..Strese girmeden gor bakalim nasil buyumuss...Hemen bizede haber ver ama olur mu ?
Benim daha cok var yaa..Merakla bekliyorum bende minigim gittikce gucleniyo , gittikce hareketleniyo cok sukur ama acaba ne kadar buyudu ?Elleri ayaklari nasil ? Yerim ben onun her yerini :) HEpimizin bebeklerine ve bizlere masallah... :)
( buarada masallah simgesi nasil yapiliyo banada ogretir misiniz)
Ayy canim benim yaa ..Sende 2 tane bebek hersey 2 kati hissediliyo , yada her problem ( bel - kasik agrilari gibi ) daha erken basliyo ..Keske dua etmekten baska yapabilecegimiz birsey olsa Ama gonlumuz sizinle..Insallah daha hafif atlatirsiniz cnm benimm..
Canım : nazar : yap. Ama ben aralarda boşluk bıraktım. Sen bırakmazsan olur.
Aslında sıkı bir masaja ihtiyacım var bence. Yüzüstü yatamadığımız için gidemiyorum. Hamilelere özel masaj salonları açılmalı bence..
canım dikkat et yorma kendini öyle yürüş falanda yapma bak bana hamileliğim başından beri yasak yürüyüş avm ye gittiğimde bile doktorum 100 adımı geçmicen diyo canım o baskıyı bende yaşıyorum ama benim rahimde dikiş var 12. haftamda aılmıştı ondan dolayı dikişlere basınca canım yanıyo son haftalar napıcam bilmem aman sen öle kilo yu takıp yürüme canım varsın alalım veririz hele sen daha rahat veririrsin bizden 2 kat fazla efor sarfedecinKızlaaaarr günaydınnn.. Dün gece sırt ve kasık ağrılarımızdan uyuyamadığım için ancak kalkabildim. Kaburgalarım ve omuriliğim beni öldürüyor. Özellikle son haftalarda yaşadığım şey kasık ağrısı. Bebekler aşağı baskı yapıyor. Muhtemelen tek gebeler bunu 7. aydan sonra yaşayacaklardır. Ayağa kalkınca sanki çıkacaklarmış gibi hissediyorum. Oturunca bir süre sonra ağrım geçiyor. günde 2 lt. su içtiğim için wc ye de sık gidiyorum. Dolayısıyla kalkmak işkence oluyor. Resmen karnımın altını destekleyerek yürüyorum. Allahım yok mu bunun bir çaresi yaaa. Yemek yapmak bile işkenceye döndü.
canım çok geçmiş olsun bol bol ıhlamur iç dinlen tatlım hallolur canım işler nerden baksan 3ayımız var sen iyi olda hepsi olur ben de öyle ortada sadece oda 5 tane elbise var daha bişiicik almadık inşallah başlıcazTünaydın annecikler,hayırlı cumalar hepinize ...
Çiçekdemeti,pampam çok üzüldüm yaşadığınız sıkıntılara,ama biliyorsunuz ki ayrıntılı dahi olsa usg çok net anlqşılır öğeler dışında %100 doğruluk payı vermiyor.Benim de mesela 4'lü testim orta derecede riskli çıktığı için dün 3.defa ayrıntılıya girdim.Gelişimi haftasına göre normal görünüyor ama test sonuçlarına göre hala bir risk var diyor.(Down sendromundan bahsediyor)Usg ancak %80 oranında bu bebek sağlıklıdır der ama doğumda herzaman bir sürprizle karşılaşma riski vardır,diyor.Emin olmak için amniyosentez ya da kandan prena-test yaptırın diyor ama ben istemiyorum.Artık bu saatten sonra olumsuz bir sonuç çıkarsa bu hamilellik bana kabus olur çünkü biliyorum.
İnanıyorum ki bir sonraki kontrollerde herşey yoluna girmiş olacak.Allaha emanet yavrularımız,hayırlı haberlerinizi bekliyorum.
Cansın,Gökçe sizin de ağrılarınız olmasına çok üzüldüm.İlk hamileliğimde bende son ayda olmuştu bu ağrılar,sağ kaburgalarımın her an kırılacağını düşünüyordum kızım tekmeleri savurdukça.Sizde çok erken başlamış,Allah yardımcınız olsun.Umarım cerrahi bir müdaheleye gerek kalmaz.
Bende de haberler pek iç açıcı değil,çok hasta oldumKızım okuldan beta mikrobu almıştı geçen hafta,kızıl döküntüsü oldu,onunla uğraşıyordum 1 haftadır.Panikleyip doktorumu aradım ama neyse ki plasentayı geçemiyormuş beta mikrobu.Ama ateşlenirsen mutlaka haber ver tedaviye başlayalım,ateş çok tehlikeli gebelikte dedi.
Neyse ki beta bana bulaşmadı ama dün ayrıntılıdan çıktım,arabaya bindim,eve gelirken yolda bir üşüme geldi,titreme şeklinde,eve geldim,birden ağırlaşmaya başladım,çeşme gibi bir burun akıntısı,öksürük,hapşırık artık Allah ne verdiyse.Eşimi aradım kızı okuldan sen al ben çok fenayım diye,sesimi duyunca inanamadı.Öksürmekten ses Mes kalmadı.1 günde çöktüm resmen.
Canım kocam gelirken lokantadan tavuksuyu çorba almış bana 3 kap :)) Sadece onu içebildim zaten.
Şimdi de evde temizlik var,be uZandım dinleniyorum.Sesim iyice gitti.Sadece okyanus suyu ile burnumu açıyorum,limonlu çorba,ıhlamur içiyorum.Şu anda yapabileceklerim bunlar.Dinlenmek de iyi geliyor.
Yapacak o kadar çok iş,o kadar da az zaman var ki,giyinme odası iptal placak,yatak odasına uygun yeni gardrop alınacak,düzenlenecek,büyük kızıma yeni oda takımı bakılacak,onun odası bebek odasına taşınacak,Ooooof offff,hastalıklardan başımı kaldıramadım ki bu sene.Bu havalar mahvetti beniiiiii...(
Tünaydın annecikler,hayırlı cumalar hepinize ...
Çiçekdemeti,pampam çok üzüldüm yaşadığınız sıkıntılara,ama biliyorsunuz ki ayrıntılı dahi olsa usg çok net anlqşılır öğeler dışında %100 doğruluk payı vermiyor.Benim de mesela 4'lü testim orta derecede riskli çıktığı için dün 3.defa ayrıntılıya girdim.Gelişimi haftasına göre normal görünüyor ama test sonuçlarına göre hala bir risk var diyor.(Down sendromundan bahsediyor)Usg ancak %80 oranında bu bebek sağlıklıdır der ama doğumda herzaman bir sürprizle karşılaşma riski vardır,diyor.Emin olmak için amniyosentez ya da kandan prena-test yaptırın diyor ama ben istemiyorum.Artık bu saatten sonra olumsuz bir sonuç çıkarsa bu hamilellik bana kabus olur çünkü biliyorum.
İnanıyorum ki bir sonraki kontrollerde herşey yoluna girmiş olacak.Allaha emanet yavrularımız,hayırlı haberlerinizi bekliyorum.
Cansın,Gökçe sizin de ağrılarınız olmasına çok üzüldüm.İlk hamileliğimde bende son ayda olmuştu bu ağrılar,sağ kaburgalarımın her an kırılacağını düşünüyordum kızım tekmeleri savurdukça.Sizde çok erken başlamış,Allah yardımcınız olsun.Umarım cerrahi bir müdaheleye gerek kalmaz.
Bende de haberler pek iç açıcı değil,çok hasta oldumKızım okuldan beta mikrobu almıştı geçen hafta,kızıl döküntüsü oldu,onunla uğraşıyordum 1 haftadır.Panikleyip doktorumu aradım ama neyse ki plasentayı geçemiyormuş beta mikrobu.Ama ateşlenirsen mutlaka haber ver tedaviye başlayalım,ateş çok tehlikeli gebelikte dedi.
Neyse ki beta bana bulaşmadı ama dün ayrıntılıdan çıktım,arabaya bindim,eve gelirken yolda bir üşüme geldi,titreme şeklinde,eve geldim,birden ağırlaşmaya başladım,çeşme gibi bir burun akıntısı,öksürük,hapşırık artık Allah ne verdiyse.Eşimi aradım kızı okuldan sen al ben çok fenayım diye,sesimi duyunca inanamadı.Öksürmekten ses Mes kalmadı.1 günde çöktüm resmen.
Canım kocam gelirken lokantadan tavuksuyu çorba almış bana 3 kap :)) Sadece onu içebildim zaten.
Şimdi de evde temizlik var,be uZandım dinleniyorum.Sesim iyice gitti.Sadece okyanus suyu ile burnumu açıyorum,limonlu çorba,ıhlamur içiyorum.Şu anda yapabileceklerim bunlar.Dinlenmek de iyi geliyor.
Yapacak o kadar çok iş,o kadar da az zaman var ki,giyinme odası iptal placak,yatak odasına uygun yeni gardrop alınacak,düzenlenecek,büyük kızıma yeni oda takımı bakılacak,onun odası bebek odasına taşınacak,Ooooof offff,hastalıklardan başımı kaldıramadım ki bu sene.Bu havalar mahvetti beniiiiii...(
Bende oyle surekli elim karnimda :) Ve ben karnimin yamulmalarinida hissediyorum, goruyorum.Mesela genelde sag tarafimda yumru gibi duruyorr..En son kontrole gittigimde de oyleydi.Poposunu yaslamis karnima pasamm ohhh :) Ben her tekmede heycanlaniyorum ve esimin elini aliyorum koyuyorum karnima , esim bekliyo tik yok tam elini cekiyo cosuyo benim sipam :)
ayy yerim ben onun heryeriniii .. KArnimi sikmamak icin zor tutuyorum kendimi..:) Sag salim zamaninda gelselerde minciklasak soyle koklasakkk ooohhhh.. :) Ya simdiden kokusu burnumda tutuyo valla..annelik nasil birseymis yaa..Cok sukur rabbmee..Hepimizin yavrularini korusun insallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?