Doğuma Hazırlık Ağustos anneleri buraya gelinde toplanalım cok az kaldıııı...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kızlar günaydınn nasıl durumlar ? bu arada çalışıyomusunuz ben hala devam çalışmaya rapor aldım çalışabilir raporu puffffffff

günaydınn canımmm ayy ne güzel bişey calısmak bende calısmak istiyorum ama benimki izin vermiyor gündüzleri yorulmadıgım icinde geceleri uyku tutmuyo dogal olarak zaten sıcak çalısmaya alıskın olunca evde duramıyosun ama gelde benim kocama anlat bunu bu haftadan sonra ne calısmasıymıs elalem ne dermiş hayır isyeride kendimizin oysaki nolacaksa..

başlığı görünce geçen seneki halim geldi aklıma. 2011 ağustos annesiyim ben de. ne tatlı heyecanlardı, bin yıllık gebe gibiydim, zaman geçmiyordu.izmir'in sıcağı, tüm gün ayakta çalışıyor olmak, bebeğin kıyaetlerini almak, doğum çantası vs derken...doğumdan sonra akit öyle hızlı geçiyor ki ben bile anlamadım ne zaman doğdu, ne zaman büyüdü....
allah hepinizin yardımcısı olsun bu sıcaklarda, bebeklerinizi sağ salim kucaklamanız dileğiyle...

cok sagolasın canım amin sen su anda ankaranın sıcagını görsen izmirin o sıcagını mumla ararsın izmir arada esiyor en azından söyle denizden denizden....Allah hepimizin yardımcısı olsun suyun altından cıkamıyouz senin bebişin bir yasına gelmiş o zaman ne güzel..

canım benmkide 32+2 haftasonu gittiğimizde 1890 gramdı işte suyu filan herşeyi normal tek sıkıntımız kafası biraz büyük dedi dr o ama normalmiş bu durum sık rastlanıyomuş .. bende normali çok istiyorum çok kilo almadım bebekte başı aşağıda inş böyle devam ederde gelir sağlıcakla meelklerimiz benimkide kız .... ben 10 kilo aldım tam olarak sen nekadar aldın ?
sıcakta işe gelmek zor ama evde olmak daha da zordur eminim yoruluyorum en azından gece uyuyorum erkenden ...
işte bizde durumlar böyle ...

canım olsun sende evinde değerlendir ne güzel yanlızsın evine işlerine bakarsın rahatlıkla öyle böyle idare etcez işte ..
bebeiş nasıl ?hiç durmuyo bu aralar yumurcaklar

oooo konumuz bayaa ilerlermiş bakıyorum maaşallah :))

erkek tekmesi yemedim valla bilemicem ama benim dr. da kızlar daha hareketli diyo:)))

2. bebeğini bekleyen benden başkası yok galiba ?

ben kızım için bambu beşik almıştım, 4 ay anca yatabildi sonrasında park yatağa geçti.. onun da üst katında 7ay kadar yattı akabinde tırmanmaya başlayınca alt katına indirdik..
2 yaşına kadar park yatağın alt katında yattı, 2 yaşına kadar benim odamda, sonra kendi odasına geçirdim parkyatağını..

çağlabulut maaşallah valla eksiği kalmamış kuzunun.. süt sağma mak. almışsın zaten onun biberonu da var acil durumda lazım olursa idare eder..ne marka aldın ? ben de dün hepsi burada'dan verdim siparişi medela marka,
alt açma için de naçizane önerim ev için alt açma minderi, dışarısı için de (hatta evde de kullanıyordum ben) Can Bebe'nin 10'lu tek kullanımlık alt açma bezi Paketleri var; onlar çok kullanınşlı oluyor

sırt ağrısı ben de çok var, özellikle çok ayakta durunca ev işi yapınca çoğalıyor

ben çalışmıyorum ilk kızıma hamile kalınca bıraktım işi; eşim de istemiyordu zaten (yurtdışı fuar org.ları yapıyordum sık sık yurtdışı seyahatlarım de oluyordu).. daha sonra da geri dönmedim işe, dönesim de yok zaten... Evde bebek şekerleri yapıp netten online satış yapıyordum oyalanmak için ama artık ona da ara verdim; yoksa hepinizin bebek şekerlerini yapardım valla :))

Ben İst.'dayım başka İst.'da olan var mı ?
Kızım Nisan'a hamileliğimden beri böyle başka bir siteden netten görüştüğüm arkadaşlar vardı.. Şimdi onlarla karşılıklı görüşüyoruz çok güzel dostluklarız oldu, ayda 1-2 kez toplanıyoruz oyun grubu yapıyoruz çocuklar da oynuyor iyi oluyor :)

benim dr. kontrolüm 22 Haziranda bakalım

bende ağustosda anne olacağım allah nasip ederse inşallah benim oğluşumda çok hareketli maşallah geceleri hiç durmuyor doğunca napıcaz bilmiyorum artık allah bebeklerimizi kucağımıza alamayı nasip etsin inşallah

halaaa gülüyorum sana yesimcigim ah canım benim keske sen ankarada olsan ne güzel olurdu simdi görüsürdük valla sanırım evde oturmaya alısınca ise ise alısınca eve adapte olamıyosun hemen ama bebek sekeri isi zevkli bişey gibi geliyo bana bırakmasaydın sana yaptırırdık simdi dedigin gibi bu arada aldıgın bambu besik sallanıyormuydu cokmu kücüktüde o kadar az yattı ben beşik düsünüyorumda..

simdi gece uyumuyorlar ya doguncada huyları simdiki gibi oluyomus o yüzden bende zorluyorum kendimi gece uyuyayım diye normalde 11 12 ye kadar yatıyodum sabaha kadar uyuyamadıgım icin bugün 9,30 ta zar zor kalktım vücudum erkene alıssın diye gece erken uyumak icin boyuna tepik tepik tepik sendromundayız biz :)

cnm süt sağmayı daha almadım alacaklarımın arasında. senin önereceğin bi marka varmı? bide çok gerekli oluyor mu? kesin almak mı gerekli?

bende 12-13 kilo kadar aldım 51 kiloydum.cnm doktor normal dediyse sorun yoktur bu aylarda kafa büyürmüş zaten bir yazıda okumuştum. hemen hemen yakın bizimkiler bnmkide ultrasona göre 32 haftada.kaç kilo doğarlar acaba tam zamanında doğarlarsa.. senin doğum tam belli mi.ben son regl tarihimi bilmediğim için ağustosun ilk veya ikinci haftası.

aynen bende cnm geceleri geç yatıyorum sabahları sabah demeyim öğlen uyanıyorum nerdeyse.gece uyuyamadığım içinde okanı seyrediyorum tv 8 de en büyük zevkim oldu artıkk.

Evt bebek şekeri işi zevkli tabi.. Ama anca kendime yaparım artıkın :) daha sonra da bıdıklardan bi süre vakit bulamam muhtemelen :)
Benim beşik sallanıyordu, park yatak da sallanıyordu ama hiç sallamadım alışmasın diye...

Şimdiden uykuya doyun valla en iyisi.. ama ben çok su içtiğim için gece sık sık wc.ye kalkıyorum, arada da Nisan'ı kaldırıyorum çişe :) deliksiz uyuduğum yok yani 7 aydır.. sabah da 09;00 - 09;30 gibi kalkıyoruz...

Ben geçen sefer Medela marka pompa kullanmıştım iyiydi... Şimdi de onu aldım henüz gelmedi kargodadır. Herkes de onu öneriyor.. acaba Kraft mı alsam diye düşündüm sonra vazgeçtim...
Ben ilk doğumda almamıştım lazım olunca arkadaş vermişti... Kullanmak zorunda kaldım çünkü göğüs uclarım düzdü ve bebeğim çekemedi, ben de makineyle sağıp verdim sütümü ki uçları da çıkar diyerekten...
evt pompa uçlarını biraz çıkarttı ama bu kez de bizimki biberona alışmış oldu bi süre öyle öyle idare ettik, sonra da süt kesildi.. biraz da acemilik falan zor bi süreçti.. inş bu kez tecrübeliyim.. Sizin de aklınızda olsun emzirmek için zorlayın kendinizi, ilk zamanlar özellikle sezaryan doğumlarda süt hemen gelmeyebilir, biberonla mama bile vermek zorunda kalsanız sütünüz gelince göğsünüzü verin.. biberona alışma dönemi o kadar erken değilmiş aslında

Ben ilk doğumda 17 kilo aldım...9 ayda geri verdim ama 5 kilosu kaldı onu veremedim
Şimdi 57 kilo ile hamile kaldım ve şu an 64 kiloyum yani 7 kilo almışım... bebişin gelişimi iyiymiş hatta 1 hafta önden gidiyormuş çok şükür...

Bu arada yeni doğan bebeğin ağzına 3 damla nar suyu damlatılınca gaz sorunnu olmazmış, siz duydunuz mu ? Konusunu da açmışlardı ilgimi çekti...

evet canım o nar suyunu bende duydum hatta tavsiye eden bir eczacı yapan arkadaslarda hep memnun kalmıs kimisinin 3 ay kimisinin 1 sene hiç gaz sorunu olmamıs zamanlar farklı ama sonucları hep olumluydu hatta ben esime söyledim bile ben o telasla unutursam sen unutma yeni sıkılmıs nar suyu birde duru nun limon kolonyası bunlar önemli eksikler dogumda ya :)

ben bu tarz şeylere çok inanmıyorum ama tam bi bilgim de yok tabiki.ama mantıklı olan herhalde bebeğimizi emzirirken çok gaz yapacak yiyecekler yememek D

ben bu tarz şeylere çok inanmıyorum ama tam bi bilgim de yok tabiki.ama mantıklı olan herhalde bebeğimizi emzirirken çok gaz yapacak yiyecekler yememek D

benim arkadaşımın 3 aylık bebeği var dr çok gazlı olduğunu söylemiş rezene ve kimyon çayı içiyor hem kendine hemde bebeğine çok iyi geldi.

bende 60tım 70 oldum işte .... benim doğum tarihi 7 ağustos canım sata göre bakalım hanfendi ne zaman gelirse artık sağlıkla gelsinlerde ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…