Gebeliğe Hazırlık Agustosu Beraber Bekleyelim ♡

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
catlama olayina netlik getirmis olduk diyelim ben yumurta dollenir catlayinca nasil dollencek diye kafamda oturtamamistim yani yumurta onemliyse neden catlayinca dolleniyor diye anlam verememistim ama yumurta catlamiyormus onu anlamis oldum
Ankacım bu arada bat günümüz aynı inş bu ay uğurlu gelir

dedik ya dun siliklestigi gunler onemli diye ben siliklesince yumurta gidiyor nasil oluyorda o zamam dolleniyor diye dusunuyordum simdi anladim olayi

catlama olayina netlik getirmis olduk diyelim ben yumurta dollenir catlayinca nasil dollencek diye kafamda oturtamamistim yani yumurta onemliyse neden catlayinca dolleniyor diye anlam verememistim ama yumurta catlamiyormus onu anlamis oldum
Yumurtalar, foliküller içerisinde olan bir yapı ve gelişmemiş her adet dönemi genellikle bir tanesi bazı kişilerde iki veya daha çok olabiliyor (döllenirse çoğul gebelik olusuyor, ikiz üçüz vb) gelişiyor büyüyor. Folikül den çıkacak hale geliyor. Çıkması demek halk arasında çatlaması bilimsel adı ovulasyon demek... Yumurtalıklar yumurtayı tüplere atmak için yakınlasıyor ve yumurta folikül ünden ayrılıp kanala (tüpe) geçiyor.. Bu geçme aşaması için LH hormonu gerekiyor bu hormon yumurtayı tüpe serbest bırakan hormon... Lh görevi bittiğinde azalıyor. Yerini yumurtanın geride bıraktığı folikül den(artık adı korpus luteum ya da sarı cisin.. ) salınan progesteron alıyor bu da rahim içini döllenmeye hazır hale getiren meme bezlerinin uyaran hormon. Bu sayede gögüs dolgınlugu ve gögüs te hassasiyet hissediyoruz. Bu bizim kısaca en basit sekli ile yumurtlama asamalarımız ha bu arada yumurta genellikle en fazla 24sa yaşar bu zaman diliminde döllenirse gebelik döllenme ise 14gün sonra regl başlar.. Regl in baslaması demek korpus luteum un bozulması progesteron hormonunun azalması demek bu da rahmin iç yüzünün artık ise yaramayacağı döllenmenin olışmadgı anlamı tasıdıgıdn iç yüzeydeki kılcal damarlar a zengin yapı dısaro atılır buna regl diyoruz

Agzına sağlık yanı bu durumda ovülasyon testinde pik gördüğümüz andan silikleşinceye kadar bi kaç günü değerlendirmek ihtimali arttır yani

Agzına sağlık yanı bu durumda ovülasyon testinde pik gördüğümüz andan silikleşinceye kadar bi kaç günü değerlendirmek ihtimali arttır yani
Aynen ama asıl önemli olan siliklesmesi... Ha ne yapılır misal spermler tüplerde 3gün kadar yasıyor hatta 5gün yasar diyor bazı bilim insanları bundam kaynaklı pik günü yapılırsa yumurta atılana kadar ki yani siliklesmeye kadar ki zamanda spermler hala yasıyor durumda olduklarından yumurta atılınca tüpe hazırda bekleyen spermler hemen döller... Biz ne yapıyoruz ne olur ne olmaz diye pik i ve sonrasındaki siliklestiği 2günü de değerlendiriyoruz ne olur ne olmaz... Gara ti olsun hazır nazır bekleyenler in basına bir iş gel istir belki de Biz yeni kuvvet gönderelim diye ilişkiye devam ediyoruz. Ben bu taktikle ilk ay kızıma hamile kaldım bunda da deniyorum bugun silindi test. Bugu. Ve yarın olacak ilişki sornası önemli değil beklemede oalcagım.. Bugünün üzerine 12gün sayonca da test yapacagım hcg testi.. Yani inşallah bir sıkıntı yoksa bende veya esimde ayın 6sında veya 7 sinde ilk idrar ile çıkar haber ederim

1. Pik ( dün)
1. Silinme-çatlama-ovulasyon
(Fotolar ilk 5-10dk içinde çekildi. Beklediğinde sonuclar yanıltıcı olabiliyor.)

Eklentiler

• IMG-20190724-WA0004.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_20190725_202007.webp
    36,7 KB · Görüntüleme: 36
Kızlar acildeyim kan vermeye geldim.
Akşam mide bulantım başladı. Psikolojikmidir nedir kafayı yiyecem artık.
İnşallah hamileyimdir. Rabbim hayırlısını nasip etsin amin. Gelişmeleri yazarım yine.
İnşallah canım hayırlı haberlerini bekliyoruz şimdi nasılsın mide bulantın nasıl oldu

İnşallah canım hayırlı haberlerini bekliyoruz şimdi nasılsın mide bulantın nasıl oldu
Hala var bulantım. Tansiyonum yüksek çıktı. Normalde 11/7 olurdu şimdi 14/9
Triajda ki dr şunu söyledi yalnız, kusma ve ishal salgını var oda olabilir dedi. Hastada olabilirim.
Bakalım doktor ne diyecek.

Kızlar acildeyim kan vermeye geldim.
Akşam mide bulantım başladı. Psikolojikmidir nedir kafayı yiyecem artık.
İnşallah hamileyimdir. Rabbim hayırlısını nasip etsin amin. Gelişmeleri yazarım yine.
Meraktayzız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…