Ankacım bu arada bat günümüz aynı inş bu ay uğurlu gelircatlama olayina netlik getirmis olduk diyelimben yumurta dollenir catlayinca nasil dollencek diye kafamda oturtamamistim yani yumurta onemliyse neden catlayinca dolleniyor diye anlam verememistim ama yumurta catlamiyormus onu anlamis oldum
evet canim oyle insallah hic gelmez o batAnkacım bu arada bat günümüz aynı inş bu ay uğurlu gelir
Evet canım en koyu o gün silikleştiğinde 3-4gün düzenli ilişkiYani şimdi 17.gün çatlamış mı sence canım?
Hadi bakalim kizlar temmuz gecti yeni umutlar icin yeni yumurtlamalar gelsin. stresimizin az umudumuzun cok oldugu diger ayi beraber bekleyelim
batları değil bebişleri öğreneceğimiz tarihler diyelim :)
Y yarinicin = 30 Temmuz♡
M Minikbirmucizemeselesi =31 Temmuz ♡
Hayali10 =31 temmuz♡
@Lepistesb =31 Temmuz♡
@gzlgln = 1Agustos ♡
@Monephe =1 Agustos♡
@Umutumut82 =1 Agustos♡
@Monephe =2 Agustos♡
@Sadece02matilda =2 Agustos♡
@Aventurine3 =3 Agustos ♡
@busra_18 = 3 Agustos ♡
@Sinemce01 = 3 Agustos ♡
anka3334 =5 Agustos
@ferhunde001 =5 Agustos♡
@guluseven =5 Agustos♡
@dlkkydlntpl =5 Agustos♡
Oriana =5 Agustos ♡
@asihan =6 Agustos♡
@jelibaloncuk = 7 Agustos♡
@agacsizkoalaa =7 Agustos ♡
@Mervenur11 =8 Agustos♡
@Cankusunannesi = 8 Agustos ♡
Edifar = 10 Agustos♡
@Aslihanugur =10 Agustos♡
@Damla1989 =10 Agustos♡
@LadyMorganas =11 Agustos ♡
@35yagmur35 = 13 Agustos♡
@Mihramihra =14 Agustos♡
D Deryakadir =15 Agustos♡
@normik =15 Agustos♡
@Havva Aras =15 Agustos♡
@Serimeri =16 Agustos ♡
@Nurov =16 Agustos ♡
@Lovely118 =18 Agustos ♡
@Fatma KTL =20 Agustos♡
@bi prenses annesi =20 Agustos♡
@Nigar93 =20 Agustos ♡
@Greeneliton = 21 Agustos ♡
@srplmtmtk = 21 Agustos ♡
@nureto = 22 Agustos ♡
Yumurtalar, foliküller içerisinde olan bir yapı ve gelişmemiş her adet dönemi genellikle bir tanesi bazı kişilerde iki veya daha çok olabiliyor (döllenirse çoğul gebelik olusuyor, ikiz üçüz vb) gelişiyor büyüyor. Folikül den çıkacak hale geliyor. Çıkması demek halk arasında çatlaması bilimsel adı ovulasyon demek... Yumurtalıklar yumurtayı tüplere atmak için yakınlasıyor ve yumurta folikül ünden ayrılıp kanala (tüpe) geçiyor.. Bu geçme aşaması için LH hormonu gerekiyor bu hormon yumurtayı tüpe serbest bırakan hormon... Lh görevi bittiğinde azalıyor. Yerini yumurtanın geride bıraktığı folikül den(artık adı korpus luteum ya da sarı cisin.. ) salınan progesteron alıyor bu da rahim içini döllenmeye hazır hale getiren meme bezlerinin uyaran hormon. Bu sayede gögüs dolgınlugu ve gögüs te hassasiyet hissediyoruz. Bu bizim kısaca en basit sekli ile yumurtlama asamalarımızcatlama olayina netlik getirmis olduk diyelimben yumurta dollenir catlayinca nasil dollencek diye kafamda oturtamamistim yani yumurta onemliyse neden catlayinca dolleniyor diye anlam verememistim ama yumurta catlamiyormus onu anlamis oldum
Agzına sağlık yanı bu durumda ovülasyon testinde pik gördüğümüz andan silikleşinceye kadar bi kaç günü değerlendirmek ihtimali arttır yaniYumurtalar, foliküller içerisinde olan bir yapı ve gelişmemiş her adet dönemi genellikle bir tanesi bazı kişilerde iki veya daha çok olabiliyor (döllenirse çoğul gebelik olusuyor, ikiz üçüz vb) gelişiyor büyüyor. Folikül den çıkacak hale geliyor. Çıkması demek halk arasında çatlaması bilimsel adı ovulasyon demek... Yumurtalıklar yumurtayı tüplere atmak için yakınlasıyor ve yumurta folikül ünden ayrılıp kanala (tüpe) geçiyor.. Bu geçme aşaması için LH hormonu gerekiyor bu hormon yumurtayı tüpe serbest bırakan hormon... Lh görevi bittiğinde azalıyor. Yerini yumurtanın geride bıraktığı folikül den(artık adı korpus luteum ya da sarı cisin.. ) salınan progesteron alıyor bu da rahim içini döllenmeye hazır hale getiren meme bezlerinin uyaran hormon. Bu sayede gögüs dolgınlugu ve gögüs te hassasiyet hissediyoruz. Bu bizim kısaca en basit sekli ile yumurtlama asamalarımızha bu arada yumurta genellikle en fazla 24sa yaşar bu zaman diliminde döllenirse gebelik döllenme ise 14gün sonra regl başlar.. Regl in baslaması demek korpus luteum un bozulması progesteron hormonunun azalması demek bu da rahmin iç yüzünün artık ise yaramayacağı döllenmenin olışmadgı anlamı tasıdıgıdn iç yüzeydeki kılcal damarlar a zengin yapı dısaro atılır buna regl diyoruz
Aynen ama asıl önemli olan siliklesmesi... Ha ne yapılır misal spermler tüplerde 3gün kadar yasıyor hatta 5gün yasar diyor bazı bilim insanları bundam kaynaklı pik günü yapılırsa yumurta atılana kadar ki yani siliklesmeye kadar ki zamanda spermler hala yasıyor durumda olduklarından yumurta atılınca tüpe hazırda bekleyen spermler hemen döller... Biz ne yapıyoruz ne olur ne olmaz diye pik i ve sonrasındaki siliklestiği 2günü de değerlendiriyoruzAgzına sağlık yanı bu durumda ovülasyon testinde pik gördüğümüz andan silikleşinceye kadar bi kaç günü değerlendirmek ihtimali arttır yani
İnşallah canım hayırlı haberlerini bekliyoruz şimdi nasılsın mide bulantın nasıl olduKızlar acildeyim kan vermeye geldim.
Akşam mide bulantım başladı. Psikolojikmidir nedir kafayı yiyecem artık.
İnşallah hamileyimdir. Rabbim hayırlısını nasip etsin amin. Gelişmeleri yazarım yine.
Hala var bulantım. Tansiyonum yüksek çıktı. Normalde 11/7 olurdu şimdi 14/9İnşallah canım hayırlı haberlerini bekliyoruz şimdi nasılsın mide bulantın nasıl oldu
Günün ne zamanHala var bulantım. Tansiyonum yüksek çıktı. Normalde 11/7 olurdu şimdi 14/9
Triajda ki dr şunu söyledi yalnız, kusma ve ishal salgını var oda olabilir dedi. Hastada olabilirim.
Bakalım doktor ne diyecek.
MeraktayzızKızlar acildeyim kan vermeye geldim.
Akşam mide bulantım başladı. Psikolojikmidir nedir kafayı yiyecem artık.
İnşallah hamileyimdir. Rabbim hayırlısını nasip etsin amin. Gelişmeleri yazarım yine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?