ah.. bu deli gibi sevdiğim adam....

• Konu Sahibi Konu Sahibi 0fLu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sen o adama bi hötlesen çok eminim o kendine gelcek böyle tipler öyle oluyor çünkü...

ben de sevgilimin üzerine çok giderim sinirlenmez alttan alır sabreder ama sinirlenince belli eder ve o olur ben üzerine gittiğimi farkederim ve susarım direkt..bi dene bence...

çünkü evden gitmeye kalktığında seni göndermemiş...

rest çek bi cazgırlık yap bakalıım ne yapıcak...

İnsanlar sinirli olduklarında kişilikleri hakkında çok sağlam ipuçları verirler, bizse ''sinirliydi, ondan söyledi'' nin arkasına sığınmaya çalışırız. Ben burada sevgiden çok saygısızlık görüyorum.

Son düzenleme:
İnsanlar sinirli olduklarında kişilikleri hakkında çok sağlam ipuçları verirler, bizse ''sinirliydi, ondan söyledi'' nin arkasına sığınmaya çalışırız. Ben burada sevgiden çok saygısızlık görüyorum.

bende insanların gerçek yüzünün sinirliyken anlaşıldığına inanırım:34:

sevgi ne ki ya? önemli olan çiftlerin birbirine duyduğu saygı ve verdiği değerdir. saygı ve değer varsa sevgi odur, eğer bu yitirilmişse ben yaşanan duyguya aşk sevgi vs demeyi anlamsız buluyorum. olsa olsa alışkanlıktır...

Ben de tam tersini düşünüyorum :) İnsanlar sinirliyken düşünemezler ki doğru dürüst ... Ani sinir anında nasıl idrak edecek beyin? Sinirden kilitlenmiş bir beyinden bahsediyoruz.:)​

Son düzenleme:
sevgi ne ki ya? önemli olan çiftlerin birbirine duyduğu saygı ve verdiği değerdir. saygı ve değer varsa sevgi odur, eğer bu yitirilmişse ben yaşanan duyguya aşk sevgi vs demeyi anlamsız buluyorum. olsa olsa alışkanlıktır...

kesinlikle katılıyorum...

eşinizin yaptığı saygısızlık.. hem nedir allahaşkına bu kadar sinir????

herkes çok sinirli anlamıyorum yani?

benim eşim de sertdir ama bana davranamaz öyle...davransa da zaten sevemem ben öle adamı???

Kesinlikle öyle. Çünkü sinirlenince bağırıp çağıran tipler, kusurlarını, beğenmediklerini yüzüne vuruyor karşısındakinin.
Allah karşılaştırmasın öyleleriyle. Felaket bir durum. Kendini kontrol edemeyen insanla uğraşılmaz. :19:

...eşin zor bi adam ya allah yardımcın olsun çekilir dert değil gibi.

sevmek sevilmek güzel de sadece sevgi yetmez

sana saygısı bitmiş onun

sende anladığım kadarıyla attan ala ala iyice yüz vermişsin ona

oda bunu kullanıyo güzel eziyo

küfür olayı ne ya anlamadım gitti bu küfür eden erkeklerin ağzına bişi tıkamak lazım

canım aynı dert bende de var...
psikolojik olduğunu düşünüyorum
çocuklukla alakalı;
kendine ifade etme sorunu yaşıyorlar
ne yapsan orta yolu bulamıyorsun
hıncını almak için illaki sende bir kulp buluyor
nasıl düzelirler bilemiyorum ben 2 senedir yaklaşık çekiyorum
öfke kontrolü yok
kırıcı oluyor..
şimdi bitkisel bir şurup içmeye ikna ettim inş fayda eder..:26:

aynen sana katiliyorum zamaninda yasanmis olaylar sebepi sonucu olan bi sorun , bazilarin yorumlari okadar sogukki ne yani iyi gule gule bosanilimmi diyecez sorun cikti diye , millet gitmeye ne kadar meraklii.... tabiki ezdirmiceksin kendini ama birazda fedarkar olacaksinki karsiliginida alasin cogu cok bildiginden koca dan kocaya sanirim sinirlendim ya....

kızlar yorumlar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorumm.
bende bu sinirlilik anının küçüklükten olduğunu düşünüyorum ki babası da aynı eşim gibi.
kaynanama söyledim böyle böyle diye baş edemiyorum gibisinden.
babası gibi kızım aynı o.
burnunu sürtmen lazım dedi.

neyse dün geldi eve.
ben dün hiç aramadım zaten.
anlamıştır illa kırgın olduğumu.
eve geldi açtım kapıyı bu sefer demedim hiç bir şey.
hoşgeldin falan..
nereye gidersem oraya geliyo.
sarılıyo öpüyo.
yemek istedi.
mutfak orda yaptım bişeyler.
hazırlarım şimdi dedim.
beraber hazırlarız dedi.
neyse yemek yedi.
hep gülünç gülünç bakıyo bana.
boşuna bakma bana öyle
bende senin gibi gülmek isterdim ama yaptıklarından sonra ancak bu kadarı geliyo elimden dedim.
özür diledi sonra bundan sonra daha çok dikkat edeceğini söyledi.
küfür konusunu dile getirdim.
nedir bu dile yapışmış illet yaa. sen derdini küfürsüz anlatamazsın ya da bağırmadan çağırmadan.
ben sana sinirlendiğimde susuyorum başka şeylerle uğraşıyorum.
sende öyle yap sinirlendiğinde konuşma benle. dedim.
bana karşı ne kadar doluymuşsun dedi.
doluymuşsun diye bişey yok beni bu hale sen getirdin dedim.
ağladım da biraz.
çünkü yorulmuştum.
farkettim ki onun da gözleri dolmuştu.
artık kendine çeki düzen ver 2 senedir böylesin
artık farklı düşünmek istiyorum senin hakkında..
küfürü olmayan sakinnn sessiz bi adam...
haklısın dedi
söz verdi bundan sonra sinirlense de dışarı vurmayacağını...

Ben de tam tersini düşünüyorum :) İnsanlar sinirliyken düşünemezler ki doğru dürüst ... Ani sinir anında nasıl idrak edecek beyin? Sinirden kilitlenmiş bir beyinden bahsediyoruz.:)​

insanlar sinirlenince kontrolünü kaybeder ve gerçek düşüncelerini,gerçek yüzünü ortaya çıkarır.:34:

ayrıca annene karşı davranışların hiç hoş değil:50:

insanlar sinirlenince kontrolünü kaybeder ve gerçek düşüncelerini,gerçek yüzünü ortaya çıkarır.:34:

bu konuda sana katılmıyorum canım.insan sinirlenince saçma sapan konuşabiliyor.ben çocuklarıma çok kızdığımda bazen ağzımdan nahoş kelimeler çıkabiliyor maalesef:14:ama bu onları sevdiğim gerçeğini değiştirmiyor.önemli olan sinir anında kendini kontrol edebilmektir.bunu kimisi daha iyi yapabiliyor duracağı yeri biliyor kimisi hiç yapamıyor gerçek düşüncesi olmayan birçok şeyi söyleyebiliyor hatta işi şiddet boyutuna bile getirenler var:50:işte böyle insanların öfke kontrolü problemi var ve mutlaka yardım almaları gerekiyor bence bu bir rahatsızlık

bu konuda sana katılmıyorum canım.insan sinirlenince saçma sapan konuşabiliyor.ben çocuklarıma çok kızdığımda bazen ağzımdan nahoş kelimeler çıkabiliyor maalesef:14:ama bu onları sevdiğim gerçeğini değiştirmiyor.önemli olan sinir anında kendini kontrol edebilmektir.bunu kimisi daha iyi yapabiliyor duracağı yeri biliyor kimisi hiç yapamıyor gerçek düşüncesi olmayan birçok şeyi söyleyebiliyor hatta işi şiddet boyutuna bile getirenler var:50:işte böyle insanların öfke kontrolü problemi var ve mutlaka yardım almaları gerekiyor bence bu bir rahatsızlık

ben öyle olduğunu düşünüyorum.ben ne kadar sinirlenirsem sinirleneyim,ağzımdan kötü bir kelime ,argo çıkmaz.çocuklarıma sinirlendiğimde siz de baba olacaksınız,sizde aynısını yaşayın diyorum en fazla.en fazla çok kardeşime sinirlenirim annemden dolayı :50:ona da allahım sen bilirsin diye söyleniyorum.yapım bu ne olursa olsun,sinirlensemde değişmez yani:34:

öfke ve sinirin dışa vurmunu direk sevgi ve saygısızlık olarak yorumlanmasını yanlış buluyorum..

Biz bayanlar regl dönemlerimizde hormonlarımızın aşırı çalışmasıyla etrafımıza karşı nasıl agresif olabiliyoruz biz biliriz dimi?

Öfke fizyolojik olarak vücudumuzda istenmeyen hormonsal tepkilere yol açar. Öfke testosteron, epinephrine, norepinephrine ve cortisol artışına sebep olur.

Öfkeli insanlar genelde kendilerini daha çaresiz hissederler. İlk aşamada onları öfkelendiren olayı başkalarının çözmesini beklerler, ancak bu beklentiyi öfkeyle dışa vurmaya başladıkça başkaları sorun çözmek yerine uzaklaşmaya yönelir. Bu durum da kişiyi daha da yalnız ve çaresiz hissettirir..

bakın uzmanlar ne diyor;

Öfke, duygusal mesaj verme açısından önemlidir. Hayatımızda bazı şeylerin ters gittiğini bize bildirir ve bu ters giden yönleri değiştirmek için bize enerji verir. Ancak bu mesajı alıp yapıcı bir şekilde problemlerimize eğilmemiz gerekir. Bu mesajı kısa bir sürede aldıktan sonra bu duyguyu daha fazla taşımanın bize hiçbir faydası olmayacağı gibi yıkıcı olacaktır. Öfkenin üç aşaması düşüncede öfke, vücudumuzun bu düşünceye tepkisi, ve bu düşüncenin kendimize ve çevreye saldırması olarak özetlenebilir. Öfkeyi anlamadan bastırmaya çalışmak bir çözüm değildir; bastırılan öfke kendimize karşı ya da aslında öfkemizin objesi olmayan insanlar ve olaylara karşı adil olmayan bir biçimde kendini gösterecektir. Öncelikle öfkemize sebep olan algıyı, bununla bağlantılı düşüncemizi ve bu düşüncenin bizde yarattığı duyguyu hemen analiz edip, vücutsal veya agresif tepkilere dönüşmeden öfkemizle sağlıklı baş edebilmek esastır.

demek istediğim şu ki;
aşırı öfke kontrol sorunu yaşayan kişilerin kendini ifade etme problemleri vardır ki buda psikolojik bir problemlemdir..

tabi bunu keyfi hale dönüştüren kişileri ayırmak istiyorum..ama arkadaşın dediği gibi aslında eşine normalde iyi davranan bir kocanın zaman zaman öfke sorunu yaşaması onun yardıma ihtiyacı olduğunu gösteriyor..

yani şunu iyi ayırmak lazım kişi karşısındakine öfkeli davranırken bunu alışkanlık haline mi getirmiş yoksa istem dışı bir dışa vurumm mu yaşıyor...

ben öyle olduğunu düşünüyorum.ben ne kadar sinirlenirsem sinirleneyim,ağzımdan kötü bir kelime ,argo çıkmaz.çocuklarıma sinirlendiğimde siz de baba olacaksınız,sizde aynısını yaşayın diyorum en fazla.en fazla çok kardeşime sinirlenirim annemden dolayı :50:ona da allahım sen bilirsin diye söyleniyorum.yapım bu ne olursa olsun,sinirlensemde değişmez yani:34:

ne güzel keşke her insan senin gibi olabilse:34: bende senin gibiyim diyebilirim biri canımı çok yaksa bile Allaha havale ederim beddua etmem ama herkes aynı değil işte
ufacık tartışmada öfkesini kontrol edemeyen beddua küfür ve kırıcı söz kullanan insanlar o kadar çok ki:30:
toplum olarak depresyondayız sanırım:26:

Peki bir insana bağırıp kızdıktan sonra yaşanılan pişmanlık neyin etkisiyle çıkar ? Madem gerçek yüzü ortaya çıkmış. Sakince oturup düşündüğünde bir insan gerçek düşüncelerinin, söyledikleri olmadığını düşündüğünde pişmanlık yaşar ve özür diler.

Sarhoşken söylenilenle, sinirliyken söylenilen bir değil :) Sinir farklı bir şey.
Sinirli olabilirsin önemli olan sinirini kontrol edebilmek.
Ben mesela sinirimi kontrol edemediğim için, bir keresinde kendi kollarımı tırnaklarımla çizdiğimi biliyorum.
Kontrol edebilseydim en başta kendime zarar verir miydim ?
Ve ben genellikle her şeyi sineye çektiğim için zamanında, şimdilerde öfke kontrolü sorunum var. Dişlerimi sıkıyorum farkında olmadan.

Anneme karşı davranışlarımın hoş olmadığını ben de biliyorum, ama bunu kontrol edemiyorum. Çok denedim, sakinleşemiyorum. Bunun altında da geçmiş sorunlarımız var. Annem de çocukken bana karşı sinirini kontrol edemez, dişlerini sıka sıka konuşurdu. Şimdilerde olgunlaştı, yaşlandı haliyle çok sakinleşti.
Ben aynı onun bana olduğu gibiyim mesela.​

demek istediğim şu ki;
aşırı öfke kontrol sorunu yaşayan kişilerin kendini ifade etme problemleri vardır ki buda psikolojik bir problemlemdir..

tabi bunu keyfi hale dönüştüren kişileri ayırmak istiyorum..ama arkadaşın dediği gibi aslında eşine normalde iyi davranan bir kocanın zaman zaman öfke sorunu yaşaması onun yardıma ihtiyacı olduğunu gösteriyor..

yani şunu iyi ayırmak lazım kişi karşısındakine öfkeli davranırken bunu alışkanlık haline mi getirmiş yoksa istem dışı bir dışa vurumm mu yaşıyor...

Açıklamanın yarısını aldım ama, sanırım seninki tam olmuş. Süper açıklamışsın. Altıma imzamı atabilirim :)​

normalde çok iyi ama sinirlendiğinde dünya gözü görmüyo...
ki benim 2 düşüğüm var yeniden hamile kalmaya uğraşıyorum.
bilmiyorum bundan sebep mi bu kadar sıkıntılı.
hayal kurmaya başlarken bile bu bebek konusunda gözlerinin içi gülüyo
ama sinirlendiğinde bana olan tavrını düşünmek dahi istemiyorum :(

Allah yardımcın olsun canım valla işin zor...sinirli olabilir bi insan tamam benim eşimde sinirlidir...ama başkalarının yanında seni rencide edici sözler söylemesi çok kötü...bu arada çocuk olunca işler daha da zor oluyo malesef iki tarafta kadın ve erkek daha gergin oluyo...inşallah herşey sizin için daha güzel olur..

Son düzenleme:
kızlar yorumlar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorumm.
bende bu sinirlilik anının küçüklükten olduğunu düşünüyorum ki babası da aynı eşim gibi.
kaynanama söyledim böyle böyle diye baş edemiyorum gibisinden.
babası gibi kızım aynı o.
burnunu sürtmen lazım dedi.

neyse dün geldi eve.
ben dün hiç aramadım zaten.
anlamıştır illa kırgın olduğumu.
eve geldi açtım kapıyı bu sefer demedim hiç bir şey.
hoşgeldin falan..
nereye gidersem oraya geliyo.
sarılıyo öpüyo.
yemek istedi.
mutfak orda yaptım bişeyler.
hazırlarım şimdi dedim.
beraber hazırlarız dedi.
neyse yemek yedi.
hep gülünç gülünç bakıyo bana.
boşuna bakma bana öyle
bende senin gibi gülmek isterdim ama yaptıklarından sonra ancak bu kadarı geliyo elimden dedim.
özür diledi sonra bundan sonra daha çok dikkat edeceğini söyledi.
küfür konusunu dile getirdim.
nedir bu dile yapışmış illet yaa. sen derdini küfürsüz anlatamazsın ya da bağırmadan çağırmadan.
ben sana sinirlendiğimde susuyorum başka şeylerle uğraşıyorum.
sende öyle yap sinirlendiğinde konuşma benle. dedim.
bana karşı ne kadar doluymuşsun dedi.
doluymuşsun diye bişey yok beni bu hale sen getirdin dedim.
ağladım da biraz.
çünkü yorulmuştum.
farkettim ki onun da gözleri dolmuştu.
artık kendine çeki düzen ver 2 senedir böylesin
artık farklı düşünmek istiyorum senin hakkında..
küfürü olmayan sakinnn sessiz bi adam...
haklısın dedi
söz verdi bundan sonra sinirlense de dışarı vurmayacağını...

Burnunu sürtmen iyi olmuş canım. Böyle böyle yola gelir emin ol. :34:

''Sinir diye bir şey olsaydı, eşine bağırıp çağıran adam patronuna da bağırıp çağırırdı.'' der bir yazar. O zaman herkes her kızdığında bağırsın çağırsın, küfürler hakaretler etsin ''sinirliydim, pardon.'' desin affedelim. Ben hayatımda hiçkimseye küfür etmedim, hiçbir sevgilime hakaret etmedim, saygımdan ödün vermedim ayrılırken dahi.

Back
X