Ah bu gelinler arası ayrımcılık:(

Kim olursa olsun ayna gibi ol. Sana verilen değer kadar değer ver. Ayrıca şu karşılaştırma meselesi... Bazı insanlar iki farklı kişiyi birbiriyle karşılaştıracak kadar avam olabiliyor. Senin burda yapacağın şey buna üzülme. Hep konuşcak. Sen o dalgadan çıkıp kenarda durmaya bak

Bunda anormal bir şey yok. Benim de eşim abileri ile birlikte şehirdışına gider, gezer. Hatta kuzenler de dahil olur bazen. Ne var ki bunda? Yani kız, nolcak gitsin, dediyse ne olmuş? Bu kocasına yalakalık değil ki, bir birey olarak kocasına saygı duyduğunu gösterir.

Eşinin şehir dışına kardeşiyle gitmesine senin verdiğin tepkiyle eltinin tepkisi aynı olmak zorunda değil ki!? Bu konuyu konuşacak karar alacak olan sen ve eşin..ve bu konuşmayı kimsenin olmadığı yerde yapın ki başka insanların eşinizle olan konusmaniza mudehale etmesinin kapısını siz açmayın.Diger taraftan eltinizin eşiyle olan ilişkisi ,kararları kimin aldığı sadece kayninizla onu ilgilendirir.

Yeri geliyor anneler istemeden veya isteyerek kendi öz cocuklarini bile ayirabiliyorken siz kimsiniz diyesim geldi? Eşit davranmak zorunda degil.
Ben ona nasıl davranıyorsa bana da aynı davransın demedim zaten.Sadece bu durumu kendimce abartıyor muyum diye fikir almak istedim yoksa ben de biliyorum.Bence anlatmak istediğime karşı sert bir çıkış bu

Anlatmak istediğim bir örnek sadece eşinin her şeyine evet demekle ilgili bir örnek bu.Yoksa banane onların özel hayatından.

çok teşekkür ederim.İnsanı olduğu gibi kabul etmek lazım.

Ben ona nasıl davranıyorsa bana da aynı davransın demedim zaten.Sadece bu durumu kendimce abartıyor muyum diye fikir almak istedim yoksa ben de biliyorum.Bence anlatmak istediğime karşı sert bir çıkış bu

Bence abartiyorsun hem de baya. Benim de eltim var. Ben yeni evliyken kayinvalidem eltimle çok yakindi o zamanlar, asla umurumda olmadi. Esimin annesi de olsa elin kadini sonuçta benimle iyi olsa ne olmasa ne? O oğlu için, ben eşim icin birbirimizle muhattap oluyoruz arada o kadar. Beklentiye gerek yok.

Elbette.İnsanın eşiyle olan huzuru daha önemli.Katılıyorum düşüncene

bende her zaman mesafeli olmusumdur. Eltim hep daha sıcak arar sorar gelince gülücükler sacar konusur bense ice dönuk bir insanım telefonda konusmak bile zor gelir. Bizde ayrım yok ama senin durumunda olsam saygısız davranmaz olması gereken nasilsa öyle davranırım saygımı bozmam. Allah’a havale et. Kafana takmana gerek yok. Sen eşinle iyiysen bundan önemlisi yok.

Yok zaten asla saygısızlık yapmam.Teşekkürler:)

Anlatmak istediğim bir örnek sadece eşinin her şeyine evet demekle ilgili bir örnek bu.Yoksa banane onların özel hayatından.
Ama güzelim eltinle kaynin arasında ki dinamikler sadece onları ilgilendirir. Bir de bazen kadınlar etraflarında onların geciminden rahatsızlık duydugunu ,kötü olmalarını istedigini düşündükleri kişilerin yanında eslerine karşı ekstra anlayışlı,yumuşak huylu davranırlar...söz meclisten dışarı "düşman catlatirlar"

eltim yok ama sizin gibi eltim olsun istemezdim.
siz zaten kayınvalidenizi sevmiyorsunuz, o da belli ki size bayılmıyor.
diğer gelin seviyor, o da onu seviyor.
tam olarak sorun ne?
eltiniz ve kocası ile ilişkisi ise sizi hiç mi hiç ilgilendirmez.
onun dediği olsun değil belki de kocasının kararlarına saygı duymayı bilen biridir?
zira eşim kardeşi veya arkadaşı ile şehir dışına çıksa bence de sorun yok çıkabilir. aksini düşünüyorum, ben de çıkabilirim, o da sorun yapmaz.
kayınvalide yüzünüze bu kadar net söylemese daha iyi tabi. onun dışında bence dert bile yok..

Ben de bazı kadınları anlamıyorum kardeşim. Kaynananız sizle ilgilense vay bana yapıştı, vay bana kızım su getir dedi vs şikayetlenirsiniz. Kadın başkasını sevse ama ayrım yapıyor, benimle ilgilenmiyor der şikayetlenirsiniz, birden kaynananız kıymete biner. Kendi kendinize sorun çıkarmayı bırakın.

Kayınvalideler gelinlerini eşit sevmek, eşit ilgilenmek zorunda değil. Kaynanam ayrım yapıyor konuları beni hep güldürür. Siz bu kadının doğurduğu 2 çocuk değilsiniz. Siz bu kadının oğlunun sevip evlendiği, ve bu kadının hayatına sonradan giren insanlarsınız. Kanı size ısınmaz, diğer kadına ısınır, diğer kadınla karakterleri uyuşur, birbirleriyle samimi olurlar. Sizle uymaz, mesafesini korur. Bunları aşın. Kedi annenizden bekleyin sevgiyi, ilgiyi, kayınvalideden değil.

Artı 100 puan benden

İnsan ne anlamak istiyorsa onu anlıyor işte.Saygı duyarım.

Arkadaşlar bir örnek nerelere geldi inanamıyorum.Bana göre kaynananın, eşinin dediğini her ortamda onaylamak demek saygı duymak değil.İnsanın kendi düşüncesinin olması suç mu.

ilginç bi düşünce ama biz onların neden kötü olmalarını isteyelim ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…