Ah bu yobaz zihniyet...

Cevap vermemekle hata etmişsiniz, siz nasıl istiyorsanız öyle giyinirsiniz. Kimsenin giyiminize müdahale etme hakkı yoktur. Sözde müslümanlar din de zorlama yoktur derler bir de...
Cevap versem üste çıkacaktı ve dediğim gibi şort giyen kızi dövmüş insanlar var. Onun zihniyeti de değişmeyecekti . Ama yine de keşke verseydim dediğiniz gibi

O sözüm ona müslüman amca keşke etrafta başkalarının kızına hanımına bakacağına kafasını önüne eğip yürüseymiş
İslam da sağda solda hanımlara bakın demiyor
Ben açık değilim kimin nasıl giyindiği de beni ilgilendirmez hepimiz hürüz ne istersek onu giyeriz

Dediğim gibi gelip vurmasindan korktum. Ve o kadar iğrenç o kadar kötü baktılar ki. Bilmiyorum bidaha giyer miyim...

Kadinlar birbirinin giyimini Çılgınlar gibi elestirirken erkekleri de bu konuda cesaretlendirdiklerinin farkina varamiyorlar mi acaba?
Bu isin sonunun nereye varacaginin farkinda da degiller, iranda, afganistanda da böyle baslayip, Turkiye"de su an tesettür sayilan giyimi tercih eden kadinlarin carsafli olmadiklari icin kirbaclanmasina kadar varan surecler yasandi dunyada.
Biz de o yone ilerliyoruz işte, mini etekliden baslayacak, pantolonluya, makyajliya, pardesu giymeyene derken sokaga niye ciktina kadar varacak.
O zaman "ama onlar da usturuplu giyinsin canim, ciplaklik medeniyetse hayvanlar bizden medeni" diye bik bik eden ablalari gormek isterim

Çünkü gerçekten görmedim. Neden konu açmak isteyeyim?
Yaşadığınız şeyler yaşanıyor evet bunun kıyafetinizle de tam alakası yok aslında tesettürlüsü de farklı versiyonunu yaşıyor çünkü biz başkasına müdahale etme hakkımız olduğunu düşünen hoşgörüsüz bi toplumuz aslında. Ama birden olmuyor bunlar anlatımınız tutarsız geldi bana daha çok polemik için gibi.

Derdin çok büyükmüş.. Müslümanlar yobazdır mesajını vermeyi başardın tebrikler. Adam tabii ki yanlış yapmış rahatsız ederek.
Fakat yobazlik lafına gelince, iki çift lafım var marşımızın yazarı merhum Mehmet Akif' in ağzından;
'Medeniyet dediğin açmaksa bedeni,
Hayvanlar insandan daha medeni'

Ya kusura bakmayin ben dayak yerim diye cevap verememenizi anlamiyorum.. dovemez demiyorum dover, kimse de ayirmaz zira dag basinda yasiyoruz gibi bir sey ama ben yine de veririm o cevabi ya.. en azindan herkesin karsisinda boguremeyecegini de ogrenir.. ayrica havlamak ve isirmak ile ilgili cok guzel ata sozlerimiz de mevcut :)

Off sayfa sayfa yorum yapasın geldi! Hadsiz, örümcek kafataslı beyinsiz. Bana denk gelmez ki dişlerini vereyim eline. Bir dahakine cevap verin. Susanlar yüzünden bu hale geldik. Git amca işine, sana mı kaldı, senin ne haddine deseniz yeter. SusacağımıZdan öyle eminler ki bu cesareti oradan buluyorlar.

Böyle durumlarda insan cazgır değilse şoka giriyor ve olaya müdahale edemiyor bende geçen hafta durduk yere bir karı koca tarafından sözel saldırıya maruz kaldım ve sadece benimle muhatap olmayın diyebildim halbuki gece gündüz tv de kavga programı izliyorum başarılı olamadım pratiğe dökemedim bu arada hangi şehir acaba

Ataerkil sistem hep gücünü kadın üzerinden göstermeye çalışır. Biz kadınlar hayata zaten yenik başlıyoruz. Başımızın örtüsünü eteğin boyunu erkekler tartışıyor bize soran yok. Dünya hep kötüydü. Karşıdaki erkeğe zarar vermek isteyen kadın üzerinden saldırdı hep. O küfürler en büyük gösterge değil mi. Bu dönem meselesi değil güçlünün güç gösterisi. Keşke herkes istediği gibi yaşasa da kimse kimseye karışmasa. Ama insanoğlu kandan acıdan beslenen bir varlık ne yazık ki. Rahat durmuyor. Ne yazık ki kadının düşmanı da kadın. İlk darbeyi kadın vuruyor çünkü hemcinsine.

Altta var bir tane öylesi hatta :) gerçekten erkekler kadar kadınlar da baktı eminim neler de demişlerdir. Yazmayayım kadınların baktığını polemik olmasın demiştim ama gerçekten o kadar çoklar ki hala varlar. Ve artacaklar sonumuz da aynen dediğiniz gibi olacak. Umarım olmaz yine de..

Bundan seneler oncede basortululerin saclarndan surukleniyordu, devlet dairelerine giremiyorlardi sokakta adamin durdurup size laf demesi neki bunlarn yaninda yakapaca atiliyordu insanlar okullarndan .. oyuzden acigi sorgulamakta kapaliyi sorgulamakta sikinti burada biayni denklem uzerinde olmak lazim. Acigin giyimine laf soyleyince gerikafali kapaliya soyleyince ilerii goruslu zihniyetten oluyor bunlar. Herkes yasama saygi duymali

Çarşaf giyenede “ay bu bomba taşıyordur” diyorlar. Diyen her yerde her şeyi diyor. Suç bunu diyene haddini bildirememekte bence. Burada bizimle anonim tartışmak yerine bu konuyu, bir dahakine haklarınızı savunun.

O an aklıma ilk gelen onu söylemek oldu. Ama diyemedim iste hiçbir şey..

Süper bir yorum. Tebrik ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…