- 31 Ağustos 2017
- 421
- 324
- 18
- Konu Sahibi Becauseimhappy
-
Alakası yok emin olun. Çünkü gerçekten duydum , bakanları da gördüm ama bu kadarını görmemiştim . Gelip karşıma bunu bağıra bağıra soyleyenini. Müslümanlık konusuna gelince bende Müslümanım. Benim annemde kapalı ama annemde babamda kimsenin kızına bakıp laf söylemez.Yaşadığınız şeyler yaşanıyor evet bunun kıyafetinizle de tam alakası yok aslında tesettürlüsü de farklı versiyonunu yaşıyor çünkü biz başkasına müdahale etme hakkımız olduğunu düşünen hoşgörüsüz bi toplumuz aslında. Ama birden olmuyor bunlar anlatımınız tutarsız geldi bana daha çok polemik için gibi.
Açıkçası ilk önce şoka girdim zaten. Daha sonra dönüp cevap veresim geldi ama korktum çünkü herkes onu savunacakti..Off sayfa sayfa yorum yapasın geldi! Hadsiz, örümcek kafataslı beyinsiz. Bana denk gelmez ki dişlerini vereyim eline. Bir dahakine cevap verin. Susanlar yüzünden bu hale geldik. Git amca işine, sana mı kaldı, senin ne haddine deseniz yeter. SusacağımıZdan öyle eminler ki bu cesareti oradan buluyorlar.
Umarım öylesi denk gelmez, türleri azalır. Gelirse de cevap vericemIstediginizi giyin
Laf edene de cevabinizi verin
Hala ozgur bir ulkede yasiyoruz
Kiyafetime kimseyi karistirmam
Bende çok savunabilen biri değilim. Soka girdim. Bir arkadaşım da keşke bende olsaydım keske, haddini bildirdirirdik dedi ama öylesine denk gelmiyorlar. Şehirin adını vermek istemiyordum ama adı lazım değil baş harfi s Marmara bolgesindeBöyle durumlarda insan cazgır değilse şoka giriyor ve olaya müdahale edemiyor bende geçen hafta durduk yere bir karı koca tarafından sözel saldırıya maruz kaldım ve sadece benimle muhatap olmayın diyebildim halbuki gece gündüz tv de kavga programı izliyorum başarılı olamadım pratiğe dökemedim bu arada hangi şehir acaba
Tatlım müslümanlıkla alakalı bi savunma yapmana gerek yok. Bu bi din öğretisi değil bizim toplum yapımızla alakalı zaten. Ama direkt bunla açıklayınca polemik yapma amacı güdülüyo gibi oluyo, öyle geldi bana o nedenle kusuruma bakma. Ve susma inan bana susmanla baktılar diye kıyafetini degistirmenle bitmeyecekler biraz daha dişli olmak ve herkese hoşgörülü bireyler yetiştirmek lazım. Ha ümidin var mı dersen yok ama ümit etmeye devam :) Canını sıkma yanlış olan sen değilsinAlakası yok emin olun. Çünkü gerçekten duydum , bakanları da gördüm ama bu kadarını görmemiştim . Gelip karşıma bunu bağıra bağıra soyleyenini. Müslümanlık konusuna gelince bende Müslümanım. Benim annemde kapalı ama annemde babamda kimsenin kızına bakıp laf söylemez.
Keşke ama gittikçe daha da kötü oluyor. Ve kadında vardı bakan pis gözleriyle aşağılarcasina.Ataerkil sistem hep gücünü kadın üzerinden göstermeye çalışır. Biz kadınlar hayata zaten yenik başlıyoruz. Başımızın örtüsünü eteğin boyunu erkekler tartışıyor bize soran yok. Dünya hep kötüydü. Karşıdaki erkeğe zarar vermek isteyen kadın üzerinden saldırdı hep. O küfürler en büyük gösterge değil mi. Bu dönem meselesi değil güçlünün güç gösterisi. Keşke herkes istediği gibi yaşasa da kimse kimseye karışmasa. Ama insanoğlu kandan acıdan beslenen bir varlık ne yazık ki. Rahat durmuyor. Ne yazık ki kadının düşmanı da kadın. İlk darbeyi kadın vuruyor çünkü hemcinsine.
Vallahi aynısını yazdım yazdım, geri sildim . Tebrik ve teşekkür ediyorumBundan seneler oncede basortululerin saclarndan surukleniyordu, devlet dairelerine giremiyorlardi sokakta adamin durdurup size laf demesi neki bunlarn yaninda yakapaca atiliyordu insanlar okullarndan .. oyuzden acigi sorgulamakta kapaliyi sorgulamakta sikinti burada biayni denklem uzerinde olmak lazim. Acigin giyimine laf soyleyince gerikafali kapaliya soyleyince ilerii goruslu zihniyetten oluyor bunlar. Herkes yasama saygi duymali
Teşekkür ederim. Birisi Müslümanlığı kötülemeye çalıştığımı söylemiş bende kimin yazdığına emin olamadım. Onaydi cevabım siz kusura bakmayın. Bu defa veremedim dediğiniz gibi çünkü umudum yoktu ve ben kötü olacaktım. Umarım bidahakine dişli olabilirim :)Tatlım müslümanlıkla alakalı bi savunma yapmana gerek yok. Bu bi din öğretisi değil bizim toplum yapımızla alakalı zaten. Ama direkt bunla açıklayınca polemik yapma amacı güdülüyo gibi oluyo, öyle geldi bana o nedenle kusuruma bakma. Ve susma inan bana susmanla baktılar diye kıyafetini degistirmenle bitmeyecekler biraz daha dişli olmak ve herkese hoşgörülü bireyler yetiştirmek lazım. Ha ümidin var mı dersen yok ama ümit etmeye devam :) Canını sıkma yanlış olan sen değilsin
Belki digerleri güzel gözüktüğünüz için bakmıslardır?Keşke ama gittikçe daha da kötü oluyor. Ve kadında vardı bakan pis gözleriyle aşağılarcasina.
Altta var bir tane öylesi hatta :) gerçekten erkekler kadar kadınlar da baktı eminim neler de demişlerdir. Yazmayayım kadınların baktığını polemik olmasın demiştim ama gerçekten o kadar çoklar ki hala varlar. Ve artacaklar sonumuz da aynen dediğiniz gibi olacak. Umarım olmaz yine de..
Bende bunu savunuyorum zaten. Yaşım dolayısıyla söylediklerinizi bilmiyorum ama benim annem de kapalı bazı yerlerde de ( açık insanların çoğunlukta olduğu) ona kötü gözle bakanlar oldu ve ben bundan da aynı oranda rahatsızım zaten. Savunduğum da herkesin istediği gibi giyinebilmesiBundan seneler oncede basortululerin saclarndan surukleniyordu, devlet dairelerine giremiyorlardi sokakta adamin durdurup size laf demesi neki bunlarn yaninda yakapaca atiliyordu insanlar okullarndan .. oyuzden acigi sorgulamakta kapaliyi sorgulamakta sikinti burada biayni denklem uzerinde olmak lazim. Acigin giyimine laf soyleyince gerikafali kapaliya soyleyince ilerii goruslu zihniyetten oluyor bunlar. Herkes yasama saygi duymali
Genelde öyle olur. Tesbihte hata olmaz şöyle bir söz var: Köleler en çok özgür ruhlu kölelerden nefret eder efendiden değil. Yani aşağı yukarı. Bunu açık kapalılık diye değil irade ile hareket edememenin getirdiği hırs olarak yorumlarım. İstediği gibi dışarı çıkamaz istediğini konuşamaz istediği gibi gülemez ve istediğini yapan hemcinsine bilenir. Çünkü erkekleri de biz yetiştiriyoruz. Öyle işte.Keşke ama gittikçe daha da kötü oluyor. Ve kadında vardı bakan pis gözleriyle aşağılarcasina.
Savunsaydim onlar haklı çıkacaktı. Benim amacım da kimseyle tartışmak değil rahatsızlıgimi bildirmekti. Ama yine de birdaha başıma gelirse susmayacagimÇarşaf giyenede “ay bu bomba taşıyordur” diyorlar. Diyen her yerde her şeyi diyor. Suç bunu diyene haddini bildirememekte bence. Burada bizimle anonim tartışmak yerine bu konuyu, bir dahakine haklarınızı savunun.
Bugün öyle birşey yaşadım ki hala aklım almıyor. Arkadaşlarımla dışarıya çıktık. Etek giymiştim dizimin üzerinde. Dışarı çıktığım andan itibaren herkes bakmaya başladı. O kadar rahatsiz oldum ki.
Merkeze geldigimizde bir tane adam durdu karşımızda. Bende birşey soracak sandım. Elini kaldırdı " Bu ne ya tövbe tövbe diye bağırdı" neye uğradığımi şaşırdım. Herkes bana bakti. O an hiç bişey diyemedim. Bi an şoka girdim , o kadar kısa bile değildi, (ki kisa bile giysem kimsenin bisey demeye hakki yok) ben normalde gayet açık giyiniyorum ( yaşadığım sehirde) hiç böyle birşey görmedim.
Herkes öyle bir baktı ki gözünü ayirmadan, kendi kendime bidaha böyle giymem diye düşünmeye başladım. Ya hala sinir oluyorum, ona cevap veremediğime, bana kendimi ne biçim hissettirdiğine..
ona cevap veremedim ve o pis zihniyetiyle kendince müslüman kafasıyla bana haddimi bildirdiğini düşünerek elini kolunu sallaya sallaya gitti. Bi an cevap vermek istedim ama cevap verseydim herkes onu savunacakti buna da eminim öyle bir şehir ki ( birde büyük şehir olacak) hatta cevap versem belki vurmaya kalkar diye düşündüm . Malum şort giyen kıza vuran insanların olduğu bir ülkedeyiz. Ve gerçekten hala yediremiyorum. Şimdi ben mi sucluyum ben mi kapalı giyineyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?