yorumların hepsini okumadım ama mutlaka yazan olmuştur, kız büyük ihtimalle evlenmiştir ama içinde yara kaldığı için ara ara kardeşinizin profiline bakıyordur, yaptığını unutmadığını hatırlatmak istemiş olabilir, tabii kız o kızsa.
helallik konusunda da eğer kardeşiniz kızı gercekten bu niyetle kandırdığını düşünüyorsa vicdanen rahatlamak için helallik almalı kıza ulaşabilme imkanı varsa eger.
ama bazı arkadaşların da dediği gibi kız bunu reşitken kendi rızası ile yapmışsa kardeşinizden pek bi farkı yok. erkek diye bu sorumluluğu ona yüklemek doğru değil.
ben hayatımda bir kez ah ettim o da gerçekten haklıydım ve çok gönülden söyledim o an başkan bi sey istesem olucakmış nerdeyse hala anlatırım insanların agzı açık kalır. o günden beri aha inanırım ve hep iyi niyetle sonlandırmaya çalısırım ilişkilerimi.
Siz de ifadenizin sert olduğunu farketmişsiniz zaten, "haklısınız" diyebilmek bir erdemdir, teşekkür ederim.
Ben fikir olarak şu noktada sizden biraz ayrılıyorum; bana göre bu durumdaki ayrım sadece evli olmak ya da olmamak değildir. Evlilik dışı cinsellik tabii ki inancımızda günahtır, bunu tartışamam. Ancak kişinin evlenmeyi planladığı kişiyle birlikte olması herhangi biriyle birlikte olması arasında bana göre dağlar kadar fark vardır. Yoksa ha nişanlısı ha yoldan geçen adam, hepsini bir kefeye koymuş oluruz. Risk derseniz, tabii ki evleneceğiniz kişi bile olsa risklidir. Adam çok iyi niyetlidir ancak kaderde ölüm bile olabilir, kimse bilemez. Her yetişkin de bu riskleri bilerek karar verir, tabii ki iki taraf da sorumludur.
Ancak karşıdakinin prensibi "sadece evlilik düşündüğüm insanla olabilir" şeklindeyse de buna saygı duymak gerekir. Dediğim gibi iki taraf da iyi niyetlidir ama kader engeller, kimse kimseyi suçlayamaz. Ama bir taraf hiç niyeti yokken karşıdakine "evet, evlenmek istiyorum" şeklinde yalan beyanda bulunursa karşıdakini kandırmış olur ve bu yalanından ve karşısındakinin durumundan mesuldur. Niyetini açıkça söylese kendisini kabul etmeyecek bir insanın günahına girmiş olur. Bu olayda da tecavüz vardır-yoktur bilemem ama erkeğin bu noktada sadece evlilik dışı cinsellikten kaynaklanan günahı değil ayrıca yalan ve suistimalden kaynaklanan yükümlülüğü mevcuttur. Daha önce de dediğim gibi "evlilik vaadiyle kandırma" kanunlarda da yer alır. Size bu mantıklı gelmeyebilir, görüşünüze saygı duyuyorum ama ben olaya bu açıdan yaklaşıyorum.
var mı kızdan bir haber?
malesef face den gelen bi cevap yok, sorduğumuz arkadaşı da aramadı ama bu akşamüstü ben ne yaptın diye arayacağım
hala niye didikliyorsunuz :44:malesef face den gelen bi cevap yok, sorduğumuz arkadaşı da aramadı ama bu akşamüstü ben ne yaptın diye arayacağım
malesef face den gelen bi cevap yok, sorduğumuz arkadaşı da aramadı ama bu akşamüstü ben ne yaptın diye arayacağım
daha önce bikaç kişi daha sorduğu için açıklayayım nerden bildiğimi. çok detay veremek istemedim çünkü sonuçta bnm değil başka birinin özeli bu. kardeşim bu kızla tanışma vesilesi olarak evliliği kullanmış yani normal arkadaş ortamında tanışmamışlar kızla tanışmak için bi arkadaşına bnm böyle bi niyetim var demiş ve tanışmışlar. yani ilk günden itibaren aralarında canım ciicm muhabbetinden çok evlenince şurda oturacağız vs gibi konular geçmiş. bi süre sonra kıza yaşayacakları evi göstermek için eve götürmek istemiş (kendisi yanlız yaşıyor) kız da tedirgin olunca ben sana asla zarar vermem evlenmeden filan demiş , ama gidince ne yaşandıysa yaşanmış. kız çok korkmuş tabii biran önce evlenmek istemiş aileyle tanışmak istemiş. anneme babama zaten götüremezdi. kızla tanıştırmak istedi beni. bnm de hiç haberim yoktu dedim önce ilişkiniz iyice otursun sonra tanıştırırsın. beni ikna edebilmek için durumu anlatmak zorunda kaldı. yoksa kabul etmezdim tanışmayı. böylece öğrenmiş oldum ben de
vallahı her detay konuyu daha da kötüye götürüyor... başta zannettım kı işte iki kişi tanısır bir birini sever evlenmeye karar verırı bırseyler yasanır ve ayrılınır, kız öyle ortada kalmıs olur. resmen evlenme vaadıyle tanısılmıs, fılm gıbı evlenınce oturacagımız evi görelim falan denmiş olanlar olmuş,,, nutkum tutuldu,,, film gibi yanı... Allah çocuklarımızı ,kızlarımızı korusun...
iğrenç ki ne iğrenç!!
ya resmen kanım dondu.
İnşallah kardeşinizin yüzü gülmez
vallahı her detay konuyu daha da kötüye götürüyor... başta zannettım kı işte iki kişi tanısır bir birini sever evlenmeye karar verırı bırseyler yasanır ve ayrılınır, kız öyle ortada kalmıs olur. resmen evlenme vaadıyle tanısılmıs, fılm gıbı evlenınce oturacagımız evi görelim falan denmiş olanlar olmuş,,, nutkum tutuldu,,, film gibi yanı... Allah çocuklarımızı ,kızlarımızı korusun...
kızlar merhaba,
face den hala cevap gelmedi, ya o değildi yada dediğiniz gibi sadece "sen adam mısın da böyle şeyler paylaşıyorsun" demek istedi.
ama arkadaşıyla konuştu kardeşim, evlenmiş bi oğlu varmış,başka bi şehre taşınmış, bizim onu sorduğumuzu tabi ki söylemeyecek ona.
olumlu olumsuz yorum yazan herkese teşekkür ederim
Bide hakaret mi etti :))Helalleşmeyi denesin tabi kardeşiniz ama ben olsam hakkımı asla helal etmem. Evlenme vaadiyle kandırıp ortada bırakmak basit birşey değil. Sizinde söylediğiniz gibi o kıza yaptıkları kardeşinizden bir şekilde çıkar.
Benim de eski sevgilim beni aldatmıştı, geçen gün karşıma çıktı benden helallik istiyor. Bir de hakkımı helal etmeyince hakeret etti bana hasta
Kardeşiniz şu an ne haldekızlar merhaba,
face den hala cevap gelmedi, ya o değildi yada dediğiniz gibi sadece "sen adam mısın da böyle şeyler paylaşıyorsun" demek istedi.
ama arkadaşıyla konuştu kardeşim, evlenmiş bi oğlu varmış,başka bi şehre taşınmış, bizim onu sorduğumuzu tabi ki söylemeyecek ona.
olumlu olumsuz yorum yazan herkese teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?