- 15 Mayıs 2012
- 3.095
- 2.708
- 83
- 35
Empatiden yoksunluk değil o. Herkes yaptığının arkasında duracak. Seviştiysen seviştim. Evlenicez sandım ondan seviştim bence bahane değil. Zorla yaptı derse o bambaşka boyutudur. Ki ara yorumlarda anladığım kadarıyla konu sahibinin kardeşinin kıza tecavüz ettiğini düşünüyorum. Keşke kızdan da dinleyebilsek yaşadıklarını..
Bende diyorum ki zaten Evlenicez sandım ondan seviştim diyen biri olmadı ki.
Siz direkt kız seviştiğinin arkasında duramadı bu yüzden mutlu olamıyordura bağlamışsınız konuyu.
Olay cinsellik sevişmek değil yani sanıyorum arkadaşın kardeşide duruma böyle bakıyor olmalı ki vicdanı o yüzden bu kadar rahat.
İşte ben konu sahibi ilk anlattıgında öyle anladım. Aralarında yakınlaşma geçti ama ayrıldılar. Adam evlenicez dedi sonra vazgeçti. Bunu anladım ilk yazıda. Ve buna göre yorum yaptım. Sevgililerimizle zaten evlenmekten bahsetmiyor muyuz devamlı. Ve istersek birlikte oluyoruz istemezsek olmuyoruz. O zaman her birlikte olan beni evlenme vaadiyle kandırdı der. Olay buraya geliyor.
Ama arada yazılanları konu sahibinin açıklamalarını okudukça durumun bu kadar basit olmadığını gördüm. Burda çok daha ciddi bir olay ve susup köşesine çekilmiş mağdur bir kız var.
Ve konu sahibi vicdanını rahatlatmak için kızdan helallik istiyor. Kızın ettiği ahtan dolayı ailelerinin hep kötü udurmda olacağını düşünüyor ki. muhtemelen bu kardeşin iki yakası bir araya gelememiş helallik alınca düzelir sanıyolar.
bu işin helalliği olmaz..
Şimdi oldu iştebirbirimizi daha iyi anladık. Tabiki öyle kadınlarda var bunu erkeklere karşı bir koz olarak kullananlar ki bence cinsellik sadece ve sadece yaşayan kişiler arasında kalması gereken özel bir paylaşım kimsenin kimseye karşı bunu kullanması doğru değil.
Hakkını helal et kırmak istemedim seni arkadaşım.
helalleşmek ha! helalleşmek kızın yıkılan dünyasını geri getirecek mi? hem kız helal etse bile (ki hiç sanmıyorum) Allah o ahı kardeşinden er yada geç çıkarır.
mutlaka unutamamıştır ama ,tüm hayatı bu oly yüzünden değişmişse evlenememişse kimseye güvenememişse mutlu olamamışsa çok daha fazla üzülürüm. evlenmiş ve mutlu olmasını bu olayın sadece kötü bir anı olarak mazide kalmış olmasını tabii tercih ederim.
bazı arkadaşlar bu olay olana kadar aklın nerdeydi demiş ama aslında yıllardır aklımda sadece kendine yeni bi düzen kumuşsa aklını karıştırmak onu tekrar üzmek istemediğim için aramadım. ilk adım ondan gelmeseydi bu paylaşım olmasaydı da arayamazdım korkumdan, ilgisizliğimden değil
Konunun fake oldugunu dusunen tek kisi ben miyim acaba uyeler
her uyeye canım demeler, insanin damarina basa basa kardesim de rahat da, olay da soyle gelismis evde de bilmem ne de
normalde bu kadar tepkiden sonra uyeler kacar giderdi zaten konudan..
sana ne kardesinin helalliginden ? kac yasindasin? o zaman kardesin yerine tovbe de et de iyice vicdanin temizlensin..
Adam tam bir vicdan yasayip tovbe etmedikten sonra, kiz affetse nolacak? Allah affedecek mi?
zaten kardesinin piskinligini her mesajda vurgulaya vurgulaya bir hal oldun.
fake cikarsa ben hakkimi helal etmem
[COLOR="#008000.
Konunun fake oldugunu dusunen tek kisi ben miyim acaba uyeler
her uyeye canım demeler, insanin damarina basa basa kardesim de rahat da, olay da soyle gelismis evde de bilmem ne de
normalde bu kadar tepkiden sonra uyeler kacar giderdi zaten konudan..
sana ne kardesinin helalliginden ? kac yasindasin? o zaman kardesin yerine tovbe de et de iyice vicdanin temizlensin..
Adam tam bir vicdan yasayip tovbe etmedikten sonra, kiz affetse nolacak? Allah affedecek mi?
zaten kardesinin piskinligini her mesajda vurgulaya vurgulaya bir hal oldun.
[/COLOR]
Helalleşmeyi denesin tabi kardeşiniz ama ben olsam hakkımı asla helal etmem. Evlenme vaadiyle kandırıp ortada bırakmak basit birşey değil. Sizinde söylediğiniz gibi o kıza yaptıkları kardeşinizden bir şekilde çıkar.
Benim de eski sevgilim beni aldatmıştı, geçen gün karşıma çıktı benden helallik istiyor. Bir de hakkımı helal etmeyince hakeret etti bana hasta
Oncelikle sunu soyleyeyim ben bu forumda yeni degilim ztn beni taniyan tanir burda konu da asla fake degil
.dusuncenize saygi duydugum icin aciklamayapacagim. Birincisi ben kardesim rahat demedim bazi arkadaslar kotu durumda oldugumuz icin helallik aklimiza geldi saninca su an kotu olmadigini
Ama mutlaka bigun olacagini dusundugumu yazdim ikincisi olay soyle olmus diye yine bi soru ustune anlatmak zorunda kaldim.kotu bi niyetim olsa ilk msj da uzata uzata anlatirdim. Gercek olsa giderdi demissin ama bicok kidi destek de oldu fikir verdi ozelden yazdi sagolsunlar.
Ayrica su da var rahat demissin kardesinin piskinligini yaziyor demissin.inan burda okudugum her yoruma agladim nerdeyse ama hicbiri bu kadar dokunmadi.demek kendi hic anlatamamisim demrk rahat gorunuyorum.
Yukarıda başka bir yorumda da açıkladım o kelimeyi. Herkes sert buldu yazdığımı haklısınız. Demek istedim ki bir insan ya cinselliğe karşıdır ya da değildir. Tatlı sözlerle kandırdı evlenicektik gibi kelimeler bu konuda benim lugatımda yok. Eğer günah olduğunu düşünüp evlilik öncesi cinselliğe karşıysan, sonrasında evlensen bile bu günah değil mi? Kimse yaşadığı cinsellik yüzünden karşısındakini suçlamamalı. Karşılıklı bir paylaşım bu.
Ama zorla birlikte oldularsa bunun adı düpedüz tecavüzdür. O zaman yazık diyorum hangi helalliği almaktan bahsediyolar anlayamadım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?