ah eden eski sevgili

Bende diyorum ki zaten Evlenicez sandım ondan seviştim diyen biri olmadı ki.
Siz direkt kız seviştiğinin arkasında duramadı bu yüzden mutlu olamıyordura bağlamışsınız konuyu.
Olay cinsellik sevişmek değil yani sanıyorum arkadaşın kardeşide duruma böyle bakıyor olmalı ki vicdanı o yüzden bu kadar rahat.

yorumların hepsini okumadım ama mutlaka yazan olmuştur, kız büyük ihtimalle evlenmiştir ama içinde yara kaldığı için ara ara kardeşinizin profiline bakıyordur, yaptığını unutmadığını hatırlatmak istemiş olabilir, tabii kız o kızsa.

helallik konusunda da eğer kardeşiniz kızı gercekten bu niyetle kandırdığını düşünüyorsa vicdanen rahatlamak için helallik almalı kıza ulaşabilme imkanı varsa eger.

ama bazı arkadaşların da dediği gibi kız bunu reşitken kendi rızası ile yapmışsa kardeşinizden pek bi farkı yok. erkek diye bu sorumluluğu ona yüklemek doğru değil.

ben hayatımda bir kez ah ettim o da gerçekten haklıydım ve çok gönülden söyledim o an başkan bi sey istesem olucakmış nerdeyse hala anlatırım insanların agzı açık kalır. o günden beri aha inanırım ve hep iyi niyetle sonlandırmaya çalısırım ilişkilerimi.

İşte ben konu sahibi ilk anlattıgında öyle anladım. Aralarında yakınlaşma geçti ama ayrıldılar. Adam evlenicez dedi sonra vazgeçti. Bunu anladım ilk yazıda. Ve buna göre yorum yaptım. Sevgililerimizle zaten evlenmekten bahsetmiyor muyuz devamlı. Ve istersek birlikte oluyoruz istemezsek olmuyoruz. O zaman her birlikte olan beni evlenme vaadiyle kandırdı der. Olay buraya geliyor.

Ama arada yazılanları konu sahibinin açıklamalarını okudukça durumun bu kadar basit olmadığını gördüm. Burda çok daha ciddi bir olay ve susup köşesine çekilmiş mağdur bir kız var.

Ve konu sahibi vicdanını rahatlatmak için kızdan helallik istiyor. Kızın ettiği ahtan dolayı ailelerinin hep kötü udurmda olacağını düşünüyor ki. muhtemelen bu kardeşin iki yakası bir araya gelememiş helallik alınca düzelir sanıyolar.

bu işin helalliği olmaz..

Şimdi oldu işte birbirimizi daha iyi anladık. Tabiki öyle kadınlarda var bunu erkeklere karşı bir koz olarak kullananlar ki bence cinsellik sadece ve sadece yaşayan kişiler arasında kalması gereken özel bir paylaşım kimsenin kimseye karşı bunu kullanması doğru değil.
Hakkını helal et kırmak istemedim seni arkadaşım.

Yok canım estagfirullah, ben yanlış ifade ettim baştan kendimi :)

Bana yapılsa ne kadar çirkinleşebileceğimi kendim bile kestiremiyorum , Kız çok gururluymuş sessiz sedasız çekip gitmiş saygı duydum bu açıdan bakarsak bu karakterde bi insanın helallik verme ihtimali var ama böyle büyük bir yarayı deşmek helallik almak için bile olsa ne kadar hoş olur tartışılır belkide bi özür bile yetebilir diyordur ama bilmiyorum sinirlerim bozukdu kimsenin başına gelsin istemem.

aynen bana da konu sahibi biraz bencillik yapıyo gibi geldi, kardeşinin hayatında giden aksaklıkları bu kıza baglamış helalliği kızı düşünmeden kendi menfaatleri için istiyor. olay sadece cinsellik değil kardeşi ne şekilde ayrıldı onu bilmiyoruz, kızı aldattı mı mesela? kız ve kardeş kendi istekleri ile ayrılmışlarsa sırf cinsellik yaşandı diye helallik almaya gerek yok kızın boğazına bıcak dayamadıysa eğer sevişsin diye.

ayrıca bu konunun cevabını hiç tanımadığınız insanlara danışmanız ne kadar doğru? bu tamamen sizin kendi içinizde halledebileceğiniz vicdani bir mesele, herkesin vicdani tutumu aynı değil. sizin ruhunuzu sıkan bi durum başkasına göre gayet sıradan bi mevzu olabilir, siz her aksiliği buna bağlarken bi başkası bunları boş hurafeler olduğunu düşünebilir. o insanın verdiği aklı mı uygulayacaksınız? kaldı ki kızı tanımıyoruz kardeşi tanımıyoruz, kardeş kıza ne yapmış bilmiyoruz, kız evlenmiş mi, kıza ulaşılma imkanı var mı bilmiyoruz. bence siz kardeşinizle aranızda konuşarak halledin bu konuyu

helalleşmek ha! helalleşmek kızın yıkılan dünyasını geri getirecek mi? hem kız helal etse bile (ki hiç sanmıyorum) Allah o ahı kardeşinden er yada geç çıkarır.

Sana katılıyorum canım..

'vicdanlı olan yüreklerini!' rahatlatmak adına yapılan eylem.. Helal et demek.. peki ya sonra ? sonrası şöyle ki kız helal eder, çocuğun içi rahatlar ve olay kapanır.. mesela ben eski sevgilime hakkımı helal etmedim edememde .. ettim desem bile içime sindiremem Allah biliyo içimi zaten kimi kandırıyorum ki..

Kızın Allah yardımcısı olsun, umarım o kişi değildir. ve çok güzel bi hayata sahip olmuştur..

son olarak; evlilik dışı ilişki dinimizce zaten haramdır, kızın hakkını helal etmesi bu durumu değiştirmeyecek.

Konunun fake oldugunu dusunen tek kisi ben miyim acaba uyeler
her uyeye canım demeler, insanin damarina basa basa kardesim de rahat da, olay da soyle gelismis evde de bilmem ne de
normalde bu kadar tepkiden sonra uyeler kacar giderdi zaten konudan..
sana ne kardesinin helalliginden ? kac yasindasin? o zaman kardesin yerine tovbe de et de iyice vicdanin temizlensin..
Adam tam bir vicdan yasayip tovbe etmedikten sonra, kiz affetse nolacak? Allah affedecek mi?
zaten kardesinin piskinligini her mesajda vurgulaya vurgulaya bir hal oldun.

fake cikarsa ben hakkimi helal etmem

fake cikarsa ben hakkimi helal etmem

okudugumda pek bir samimiyetsiz geldi konu sahibi. vicdan yapan insan bu kadar bencil olabilir mi diye?
o kadar uye kiza yazma diyor, var demek ki bir bilinen. kizi da dusunmek gerek.
ya kendi parmagi var olayda soylemiyor, ya da fake. bilemedim cidden

Oncelikle sunu soyleyeyim ben bu forumda yeni degilim ztn beni taniyan tanir burda konu da asla fake degil
.dusuncenize saygi duydugum icin aciklamayapacagim. Birincisi ben kardesim rahat demedim bazi arkadaslar kotu durumda oldugumuz icin helallik aklimiza geldi saninca su an kotu olmadigini
Ama mutlaka bigun olacagini dusundugumu yazdim ikincisi olay soyle olmus diye yine bi soru ustune anlatmak zorunda kaldim.kotu bi niyetim olsa ilk msj da uzata uzata anlatirdim. Gercek olsa giderdi demissin ama bicok kidi destek de oldu fikir verdi ozelden yazdi sagolsunlar.

Ayrica su da var rahat demissin kardesinin piskinligini yaziyor demissin.inan burda okudugum her yoruma agladim nerdeyse ama hicbiri bu kadar dokunmadi.demek kendi hic anlatamamisim demrk rahat gorunuyorum.

Seninki de hepten hastaymış
Bir de dövseymiş helal etmedin diye. Manyak bu erkekler yaaaaaaaaaaaaa

mesaj sayiniz da fazla olmayinca boyle dusundum. uyeligin eski olmasi cok da buyuk bir kanit degil , en sonki su konu zira http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...n-yeni-konuya-ceza-veren-editorumsu-mune.html

fake olmasa bile sizi gercekte cok bencil buldugumu yineliyorum. fake veya degil, bilemiyorum.
sadece gercekse kiza acidim.. kardesinizin gram degil mikrogram ve hatta nanogram acinacak hali yok. ustume vazife degil ama
kirilan her kizda kendimi gordugumden, dilerim Rabbim ettiginin karsiligini kardesinize yasatsin. amin.
size iyi aksamlar.

Belki de kız evlenmiştir
Bence hiç geçmişi kurcalayıp kızın huzurunu kaçırmayın.

Zamanında kızı üzmüş kardeşin şimdi aklı başına geldi helallik istiyor geçmiş ola....

Ayrica su da var rahat demissin kardesinin piskinligini yaziyor demissin.inan burda okudugum her yoruma agladim nerdeyse ama hicbiri bu kadar dokunmadi.demek kendi hic anlatamamisim demrk rahat gorunuyorum.

ben de cogu yorumunuza bayagi sinirlendim yani. napalim simdi?
kirici bir sey yazdigimi dusunmuyorum. belki ben de ordan rahat gorunuyorumdur

helallik islerinde, araciya ne hacet? kardesiniz pisman olmadan alinan helalligin ne faydasi var kime?
kiza" cok perisan, cok uzuluyor kardesim, hakkini helal et mi diyeceksiniz?" bu kulliyen yalan olur.
zaten ilahi adalete inanan bi insansaniz, sonucun noldugunu tahmin etmek zor degil, bu dunyada cekmez belki kardesiniz,
belki diger tarafa saklanmistir cezasi? kardesim aman aci cekecek diye kizin yaralari belki yeniden acilacak.
hangi ruh haliyle paylasim yaptigini kim bilebilir?
neyse zaten bir cok uyeyi zaten dinlemediginize gore bosuna yazmak istemem.

Siz de ifadenizin sert olduğunu farketmişsiniz zaten, "haklısınız" diyebilmek bir erdemdir, teşekkür ederim.

Ben fikir olarak şu noktada sizden biraz ayrılıyorum; bana göre bu durumdaki ayrım sadece evli olmak ya da olmamak değildir. Evlilik dışı cinsellik tabii ki inancımızda günahtır, bunu tartışamam. Ancak kişinin evlenmeyi planladığı kişiyle birlikte olması herhangi biriyle birlikte olması arasında bana göre dağlar kadar fark vardır. Yoksa ha nişanlısı ha yoldan geçen adam, hepsini bir kefeye koymuş oluruz. Risk derseniz, tabii ki evleneceğiniz kişi bile olsa risklidir. Adam çok iyi niyetlidir ancak kaderde ölüm bile olabilir, kimse bilemez. Her yetişkin de bu riskleri bilerek karar verir, tabii ki iki taraf da sorumludur.

Ancak karşıdakinin prensibi "sadece evlilik düşündüğüm insanla olabilir" şeklindeyse de buna saygı duymak gerekir. Dediğim gibi iki taraf da iyi niyetlidir ama kader engeller, kimse kimseyi suçlayamaz. Ama bir taraf hiç niyeti yokken karşıdakine "evet, evlenmek istiyorum" şeklinde yalan beyanda bulunursa karşıdakini kandırmış olur ve bu yalanından ve karşısındakinin durumundan mesuldur. Niyetini açıkça söylese kendisini kabul etmeyecek bir insanın günahına girmiş olur. Bu olayda da tecavüz vardır-yoktur bilemem ama erkeğin bu noktada sadece evlilik dışı cinsellikten kaynaklanan günahı değil ayrıca yalan ve suistimalden kaynaklanan yükümlülüğü mevcuttur. Daha önce de dediğim gibi "evlilik vaadiyle kandırma" kanunlarda da yer alır. Size bu mantıklı gelmeyebilir, görüşünüze saygı duyuyorum ama ben olaya bu açıdan yaklaşıyorum.

konu sahibi bence siz de kardeşiniz kadar bencilsiniz.

Sırf ah aldığınız için, ucu size(yani kardeşinize) dokunuyor diye kızın sizi affetmesini istiyorsunuz.

O kız sizi asla affetmez. Umarım kardeşiniz de ne yaşattıysa aynısını yaşar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…