Olan olmuş . Eğer o kız bu kız değilse tekrar karşısına çıkıp yarasını kanatmak ne kadar doğru bilmiyorum .
yaptığını asla savunmuyorum hatta daha önce de dedim kardeşim olmsa bunu yapan yüzüne bakmam ama dediğiniz kadar da ileri gitmez , öyle bişey olmuş olacağına ihtimal vermiyorum.
cnm haklısnız ne deseniz ama tehdit kapı kilitleme filan biraz ağır şeyler , böyle olsa ztn kızda evlenmek ister miydi gider şikayet ederdi.
Allah aşkına bu ülkede kimi kime şikayet ediyorsun. 16 yaşındaki çocuğa bile tecavüz edenlerin elini kolunu sallaya sallaya gezdiği bir ülkede yaşıyoruz.
Şikayet etse demicekler mi ne işin vardı sevgilinin evinde.. Ayrıca sevgili oldukları için de kimse ciddiye almazdı. Halbuki bir kadın yatağa girdikten sonra bile sevişmekten vazgeçebilir. Kokudan tiksinir adamın bir hareketinden rahatsız olur. Ve o an adam devam etmeye zorlarsa tecavüz sayılır. Uluslararası hukukta böyle işliyor. Ama türkiyede ailesine ve çevreye meseleyi duyurduğuyla kalırdı. O kadar emin olunmamalı...
hakikaten kardeşiniz kızı bildiğimiz türk filmlerindeki gibi oturacağımız evi göstereceğim diye hayalleriyle oynayarak kandırmış. hem de benden sana zarar gelmez vs diye diller dökerek. sonra bir şey dikkatimi çekti. bu olaydan sonra anneme babama götüremezdi kızı demişsiniz. niye götüremezdi? götürüp tanıştırırdı işte. kızı aileden birisiyle tanıştırmış olmak için yani kızı oyalamak için tanıştırmış sizi kıza. bir de bu kadar yaptığı şeyin üzerine aradan sene geçince tekrar geri dönmek istemiş ama ne için?? cinsellik için!!! Allah kimseyi böyle adamlarla karşılaştırmasın. yanlış anlamayın kardeşinize duyduğum öfkeyi sizden çıkarmak değil niyetim. vebalin büyüğü kardeşinizde olsa da sizde de vicdanınızı rahatsız eden etkenler var...tabii ki olay kapalı kapılar ardında yaşanmış ve olanları sadece iki kişi tam olarak biliyor. kapıyı kilitlemiş tecavüz etmiş kardeşiniz coşkunmuş diye bu olaya kendi açımdan fikirler katamam. ama konunuza takipçiyim. kıza yazdığınız mesajın altında görüldü falan yazıyor mu:18:
hakikaten kardeşiniz kızı bildiğimiz türk filmlerindeki gibi oturacağımız evi göstereceğim diye hayalleriyle oynayarak kandırmış. hem de benden sana zarar gelmez vs diye diller dökerek. sonra bir şey dikkatimi çekti. bu olaydan sonra anneme babama götüremezdi kızı demişsiniz. niye götüremezdi? götürüp tanıştırırdı işte. kızı aileden birisiyle tanıştırmış olmak için yani kızı oyalamak için tanıştırmış sizi kıza. bir de bu kadar yaptığı şeyin üzerine aradan sene geçince tekrar geri dönmek istemiş ama ne için?? cinsellik için!!! Allah kimseyi böyle adamlarla karşılaştırmasın. yanlış anlamayın kardeşinize duyduğum öfkeyi sizden çıkarmak değil niyetim. vebalin büyüğü kardeşinizde olsa da sizde de vicdanınızı rahatsız eden etkenler var...tabii ki olay kapalı kapılar ardında yaşanmış ve olanları sadece iki kişi tam olarak biliyor. kapıyı kilitlemiş tecavüz etmiş kardeşiniz coşkunmuş diye bu olaya kendi açımdan fikirler katamam. ama konunuza takipçiyim. kıza yazdığınız mesajın altında görüldü falan yazıyor mu:18:
Kızla kardeşin birlikte bir şey yaşamışlar ve bitmiş anladığım kadarıyla. Ortada bir ayıp, günah varsa -ki bence yok- ikisine aittir. Evlenme vaadiyle kandırmak? Kanmasaydı.. Bence ailenizi bağlayan bir durum yok. Sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Ne yaşadılarsa o ikisi birlikte yaşadı ve yaşadıkları şeyden birlikte zevk aldılar. Cinsellik yaşadığını düşünüyorum senin yazdığın şeyden.. Sadece kardeşin zevk alsın diye yaşamadılar herhalde.. aralarında geçmiş bu özel durumu siz neden ve nereden biliyorsunuz onu da anlamış değilim.
KArdeşin tecavüz ettiyse onu bilemicem ama zaten öyle bir şey yok gördüğümüz üzere.
Sen boşuna uykularını kaçırma.
mutlaka unutamamıştır ama ,tüm hayatı bu oly yüzünden değişmişse evlenememişse kimseye güvenememişse mutlu olamamışsa çok daha fazla üzülürüm. evlenmiş ve mutlu olmasını bu olayın sadece kötü bir anı olarak mazide kalmış olmasını tabii tercih ederim.
bazı arkadaşlar bu olay olana kadar aklın nerdeydi demiş ama aslında yıllardır aklımda sadece kendine yeni bi düzen kumuşsa aklını karıştırmak onu tekrar üzmek istemediğim için aramadım. ilk adım ondan gelmeseydi bu paylaşım olmasaydı da arayamazdım korkumdan, ilgisizliğimden değil
canım anne babama şu yüzden götüremezdi, kıza evlenelim diyormuş ama bize yani anne babam diğer abim ve bana sevgilisi olduğunu bile söylememişti, tabii olaydan sonra kız hızlıca resmi adımlar atılsın istemiş. ailesiyle tanıştırmasını istemiş ama annemleri daha varlığından bile haberdar olmadıkları biriyle tanıştıramazdı, bazı arkadaşlar bu duruma kızdı ama bilemiyorum bnm ailemde böyle bi anda ben evleneceğim diye biriyle karşılarına çıksa kabul etmezlerdi. yani anlatabildim mi bilemiyorum önce hayatında biri olur anlatırsın bi kaç ay sonra eğer anlaştığınızı düşünürsen evleneceksen ailenle tanıştırırsın. böyle damdan düşer gibi tanıştıramazdı annemlerle bunu demek istedim
Kızı kandırarak eve davet edip zorla sahip olmuş işte...Çünkü kız tedirgin olmuş hadi evine gidelim aşna fişne yapalım dememiş sonuçta...Bildiğin kızın üzerine atlamış !
Kimbilir neler deyipte ikna etmeye yeltendi...Evleneceğiz felan deyip kıza sahip olmak zaten tecavüz çeşidi sayılır..Ortada kandırmaca var yahu !
kızlar bu konuda kesinlikle sizinle hem fikirim kardeşim olmasa valla hayatımdan çıkarırım selam bile vermem ama kardeş işte insan hep iyiliğini düşünüyor..
ne olur yargılayın ama çözüm de sunun bana, sizce bu kişi o kız mıdır? eğer oysa bu fırsatı kaçırmak istemiyorum? ne olur bi yorum yapın o mudur? o ise hangi amaçla yaptı acaba? siz olsanız bundan nasıl bir yorum çıkarırsınız? soyadı da dedğişik evlendi mi acaba , onu mu göstermek istemiş? yoksa "sen sanki düzgün bi adam mısın da böyle şeyler paylaşabiliyorsun" demek için soyadını değiştirip sadece adını yazmış ve kendini hatırlatmış? ben son söylediğimi düşündüm...
Adı üstünde "kandırmak". Hiçbir vaat olmadan cinsellik yaşansa eyvallah, herkesin sorumluluğu kendine. Ama belli bir amaca ulaşmak için karşı tarafın güvenini suistimal eden bir adam var ortada. O zaman sevgilisi sandığı adamın tecavüzüne uğrayanlara "e güvenmeseymiş" diyelim. Kocasından şiddet görene "evlenmeseymiş" diyelim. Dolandırılanlara "inanmasaymış" diyelim.
Kardeş olarak yapmanız gereken doğru hareket durumu aileniz ile paylaşmanızdı, hata yapan kardeşinize arka çıkmışsınız. Zorla oldu ya da gönlüyle oldu fark etmez, aileniz bilseydi olumlu bir çözüm bulunabilirdi. Siz saklamanın azabını yaşamalısınız. Aileniz durumu bilseydi büyükler elbet bir çözüm bulabilirdi, kızda mağdur olmazdı.
Artık bu saatten sonra kıza ulaşıp tekrar eskileri depreştirmenin kimseye faydası yok bence, bırakın herkes yolunda yaşasın, böyle bir şeyi gönülden helalleşmek zaten mümkün değil.
Yukarıda başka bir yorumda da açıkladım o kelimeyi. Herkes sert buldu yazdığımı haklısınız. Demek istedim ki bir insan ya cinselliğe karşıdır ya da değildir. Tatlı sözlerle kandırdı evlenicektik gibi kelimeler bu konuda benim lugatımda yok. Eğer günah olduğunu düşünüp evlilik öncesi cinselliğe karşıysan, sonrasında evlensen bile bu günah değil mi? Kimse yaşadığı cinsellik yüzünden karşısındakini suçlamamalı. Karşılıklı bir paylaşım bu.
Ama zorla birlikte oldularsa bunun adı düpedüz tecavüzdür. O zaman yazık diyorum hangi helalliği almaktan bahsediyolar anlayamadım...
Zaten kimse cinsellik yaşadığı için kimseyi suçlamıyor ki konumuz bu değil.
Düpedüz bir kandırma söz konusu kanmasaymış deyip geçmişsiniz empatiden yoksun bir yorum olmuş bu ben bile üzüldüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?