• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah karantina ah

orucla da virusle de ilgisi oldugunu sanmiyorum. sizde bardak tasmis.

evden cikinca rahatladiginiz bir insanla evlisiniz ki evde kalmasi yerinizi daraltmis. ya da esiniz evden cikinca rahatliyor kalinca siz de ona batmissiniz.

bir de ondan yardim istemeyin. ona BABALIK yapmasi gerektigini soyleyin.

ustu terledi diye anne azarlanarak ilgili baba oldugunu zannediyor padisahin sol tas... gi.

10 yaşından beri oruç tutuyorum ama şu oruç konusunun bahane edilerek otamoka böğürülmesinden , tüm kötü davranışlara kılıf olmasından nefret ediyorum. tutma sinirliysen tutma yani farz evet ama tutma. ben oruç tutuyorum acaba kaç milyar müslüman daha tutuyor olabilir mi ?
oruc tam olarak bir seylere sahip cikmak icin tutulur.. eline, beline, diline.. bizim millet bir oruc tutmayi bir de sigara icememeyi iyi kullaniyor.

sorunun karantina olmadığının farkındasınızdır umarım..
siz espri kaldıramayan bir yapıdasınız. bu da elinizde değil. bana kaşığı da yicen dense mesela "oo o yetmez seni de yicem" der gülerim.
bu durum ne eş ne arkadaş.. hiçbir ilişkide size rahat vermez gibi.
kendinizi esnetmeye odaklanın derim.

10 yaşından beri oruç tutuyorum ama şu oruç konusunun bahane edilerek otamoka böğürülmesinden , tüm kötü davranışlara kılıf olmasından nefret ediyorum. tutma sinirliysen tutma yani farz evet ama tutma. ben oruç tutuyorum acaba kaç milyar müslüman daha tutuyor olabilir mi ?

kesinlikle katılıyorum. her ramazan milyonlarca insan oruçluyum lafının arkasında istediği gibi sinirini çıkarıyor.
kalp kıracaksan, insanları bozacaksan tüm gün aç kalmak mantıklı değil..

Ben bu kadar gerilip karşı tarafı kıracak, saldıracak tavrı olanların tutmaması taraftarıyım. Bir kıymeti kalmıyor çünkü. Eşiniz kötü bir şey dememiş ki azarlamışsınız adamı boş yere.

Herkes ibadetini kendisi için yerine getiriyor. Burada eşine kızan erkeklere tutmasın o zaman diyorsak size de tutmayın o zaman diyeceğiz.

Sizin gibi biriyle yaşamak zor olmalı bunun sizde farkındasınız
Ve kimse vazgeçilmez değildir

Oruç DİNİMİZDE FARZ olduğu için tutuyorum be mecburum

Oruç insanı dinginleştirir. Sükunet sahibi yapar. Benim de iftara yakın migrene benzer ağrılara boğuşuyorum ama öfke patlaması da yaşamıyorum. Bir de her gün yaşamanız daha enteresan. Öfke kontrolünü sağlamak lazım.

Halbuki bir konuda da yazmışsınız ki sinirlenince kocam kendine hakim olamaz ama ben hiç öyle değilim çok sakinim. Sakin haliniz buysa demek ki gerçekten sinirlerseniz düşünemedim. Allah'ın sizin aç kalmanıza ihtiyacı olmadığının da farkındasınızdır umarım hani farz olduğu için oruç tutuyorsunuz ya be. Milleti kırıp geçirerek oruç tutuyorsanız hep böyle yazık, ki adam ayı gibi yeme falan da dememiş gayet ince bir espri yapmış. Eşinize, çocuğunuza sabırlar diliyorum. Davranışlarınızla yaptığınız ibadeti boşa çıkarmayın.

Bu arada önceki konunuzu okudum. Burda sorun oruç değil evliliğiniz çok yıpranmış. Çocuğu da ortada bırakmayın yazık günah o bebek bile olsa evdeki siniri hisseder. Eşin sana çok eziyet ediyor , bir terapiste görünün

Iyyy buda ayrı bir Bahane orucum sinirliyim tutma o zaman farz diyorsunda da insanları kırmakta günah. Senin gibi her şeye sinirlenen eşim olsaydı hiç konuşmaz görmezden gelirdim yokmuş gibi. Çekilecek gibi değil çünkü ne halin varsa gör be der muhatap olmam

Sadece bu konuya baksam çekilcek dert değilsiniz.
Şakadan, espriden anlamayan insanla iki kelime edesim gelmez derdim ama...

Diğer konuyu okuyunca fikrim değişti.
Bu halleriniz oruçtan ya da karantinadan değil.
Eşiniz sizi çok yormuş, yılların birikimi çıkıyor.

Bu tahammülsüz, suratsız kadın kendi eseri.
Gurur duysun.

Ohoo burdakileri de kalaylamış. Öfke içinize işlemiş sizin. 2 yaşındaki bebegin psikolojisine üzüldüm.

Dilleri ile kalp kiranlari ibadetleri temizleyemez. Tutmayiniz efenim dayanamiyorsaniz tutmayin ben eşinizin yerinde olsam sizinle ayri yerim yemeği kalin tek başiniza

Sigara içenler ,çay tiryakileri , çok acıkıyorum oruç tutunca sinirli oluyorum diyenler aslında yanılıyor oruç nefsi terbiyedir alışkanlıklarını yapmadıkça nefs terbiye olur susup sakinleşir siz eşinizin yanına gidip özür dileyip bir dahaki sinirli halinizde bu nefs işini düşünüp sakinleşin şeytanın istediğini yapmayın orucunuzuda zayi etmeyin

Allah askina biraz relaks. Hayati bu kadar zorlastirmamali insan ne kendine ne etrafina. Cocuga cok uzuldum.
Kasiga bir dis atip yok bunun tadi guzel degilmis deyip makaraya almak çok daha guzel bir iftar sofrasi olurdu aslinda.
Biraz bakis acinizi değiştirin.

Back
X