Ah şu dilim!

Keske daha farkli cümleler kursaymissiniz ama olan olmus artik.Bence direkt aramak yerine whtsp üzerinden kisa öz sekilde duygu ve düsüncelerinizi belirtin.
Aradiginizda bakmayabilir veya konusurken baska yanlis bir cumle ile arkadasliginizin tamamen bitme tehlikesi olusabilir.
Her dogru her yerde söylenemeyebiliyor maalesef.
Güzel olan bundan rahatsiz olup,telafi etmek istiyor olmaniz.

Bunu ben de arkadaşima söylerim..O iş senlik değildi vs..Ben severim senin gibi arkadaşı..Arkadaş dediğin böyle olmalı..Ama benim gibiler azınlıkta. Ve senin gibiler..
Üzülme..Belki de onun için iyi olur.Böylelikle kendini ve kararlarını sorgular belki..

Mesleğe ilk başladığım yıl eşimle sevgiliydik. Esasında benim çömezliğimden kaynaklanan, iş arkadaşlarımla ve kurumla olan sıkıntılarımı ağlayarak anlatırdım ona. Dinlerdi, dinlerdi ve yine dinlerdi :) haftalarca sürdü bu durum. Teselli cümleleri kullanır, yer yer hak verirdi bana. Ancak şevkimi kıracak tek kelam etmezdi. Eşim o zaman bana "senin bir şey bildiğin yok millete bok atma" deseydi, kendimi geliştirmek için adım atamazdım. Çabalamazdım. O zamanlarda ihtiyacım olan şey motive edilmekti.

Ben sizi çok hatalı buldum. Haklı bile olsanız, kimse anasının karnından iş tecrübesi ile doğmuyor. Gerçek bir arkadaş olsaydınız, sadece teselli eder böylesine olumsuz bir yorumu en olmadık zamanda dile getirmezdiniz. Sadece "iş hayatı böyle maalesef. Sakın vazgeçme, kendini geliştir daha iyi bir işe sahip ol" deseniz, bu bile yeterdi.

Arkadaşım bu gece aradı ağlıyordu

Çalıştığı kurum onunla çalışmak istemediğini söylemiş

İşin erbabı bileni değildi zaten

İnsanların dalga konusu oluyordu

Bana ağlayınca sağlık olsun vardır bunda bir hayır

Bencede hayırlısı bu oldu

İşi bilmiyordun zaten bu yıpratıcı senin için dememle

Bağırmaya başladı ne demek bilmiyordum

Arada birsürü laf etti

Ve görüşmeyelim dedi

İsabet olur canım

Ama şimdi göğsüme bir öküz oturmuş vaziyette
Çok üzgünüm
Haksız olduğunu bilmeme rağmen genede üzgün hissediyorum
Arasam mı kızlar
Ararsam ne derim ;(

Ekleme yapma durumunda hissettim kendimi

Bu işi araya birilerini koyarak buldu

Bir defa kovulmanın eşiğinden döndü

Birçok kez mahcup olup alay konusu oldu

Akabinde arayıp ben çok emek verdim ama bu olmaz burada bırakmamalıyım iş arkadaşlarını suçlamaya başlayınca

Bence böylesi daha hayırlı işi bilmiyordun dedim

Ne diyeyim evet evet doğru mu deseydim

Ben bunu diyemem işte
Boyadigim yeri okuyunca aklima mahallenin en mutlu yumurcagi kitabı geldi.
Harvey karp yazarı, çocukla iletişim sakinlestirme yöntemleri vs anlatılıyor .
Neyse orda bir örnekte arkadaşınız is için önemli bir sunum dosyasini unuttu patron cok kizdi ve belki isten çıkaracak nasil teselli ederseniz diye soruyor, sonra cevaplardan biri iste üzülme senin bir kabahatin yok insalık hali gibi cumleler biri gerçekçi evet bu yaptığın hata ve gerçketen patron çıkarak gibi, yazarin dediği gerçekçi cevap karşıdaki insani mutlu eder, ona bunu deserseniz ciddiye alındığını düşünür yazmis
Valla ben o anda cok düşündüm biz böyle desek arkadasimiz bizle konusmaz diye oylede olmus. Sağlık olsun illaki kendini biliyordur. Ama duymak istediği başkadir

Üç beş arkadaşından biriyim
Olmaz aramalıyım

Kırıcı oluyor olabilirim ama mesela ben çevremde sizin gibi birini istemem.

Ağlayarak bir dostumu aradığımda açıksözlülük kisvesi altında benim üzerimsen ego tatminini yapan biriyle şahsen görüşmezdim.

Sizin üslubunuz son derece yanlış ve rahatsız edici. Zaten üzgün olan birine "sen yetersizsin" demek ona fayda sağlamaz.

Medaj atman en doğrusu zaten madem bu kadar üzüldün onu kırmak istemediğini fln söyle daha kendine uygun işler bulması onun için daha hayırlı olur

Herşey her zaman pat diye söylenmez, sizi tenzih ederek yazıyorum ama bu samimiyetten çok patavatsızlığa giriyor. İyiliği için söylemek başka o an politik olmak başka, yani ben ne olursa olsun söyleyemem.

Bir kaç gün sonra bir çiçek ya da minik bir hediye ile gönlünü almayı deneyin bence.

Bunu ben de arkadaşima söylerim..O iş senlik değildi vs..Ben severim senin gibi arkadaşı..Arkadaş dediğin böyle olmalı..Ama benim gibiler azınlıkta. Ve senin gibiler..
Üzülme..Belki de onun için iyi olur.Böylelikle kendini ve kararlarını sorgular belki..
Üzülmedim dersem yalan olur lakin birinin bunu söylemesi gerekirdi
Ona sorsan kimse onu sevmiyor çekrmiyor sevdiği birinin onun iyiğili için konuştuğunu bazı şeyleri yanlış yaptığını anlar umarım
Teşekkür ederim canım

Kırıcı oluyor olabilirim ama mesela ben çevremde sizin gibi birini istemem.

Ağlayarak bir dostumu aradığımda açıksözlülük kisvesi altında benim üzerimsen ego tatminini yapan biriyle şahsen görüşmezdim.

Sizin üslubunuz son derece yanlış ve rahatsız edici. Zaten üzgün olan birine "sen yetersizsin" demek ona fayda sağlamaz.
Burada konu açıyorsam olumlu yorumlar kadar olumsuzlarada hazırım demektir

Beni istemeyen bir arkadaşı bende istemem kimsenin peşinden koşmam aman efendim benimle arkadaş ol diye

Tercihtir tabiki arkadaş olmak

Siz hiç boş bulunmadınız mı yada içinizden geçeni bazen söylemediniz mi

Sen yetersizsin değilde Kendini sorgulayamayan birine biraz kendini sorgula diye düşünürüm ben

Evet hatalıyım belki zamanı ve yeri değildi lakin yanlışa yanlış demeli diyorum

Sizin gibi biri belkide etrafımda yoktur ama seven ve sevilen biriyim

Siz eski geodal hanim misiniz

Konularıniza baktim da galiba öyle.
Genelde yorumlarini beğendiğim mantıklı bir kadinsiniz.
Geçenki pembik gelin konusununda sizin olmasına şaşırdım suan.

Hani bu konuda da bende çoğunluğa katılıyorum malesef yerinde olmamis konusmaniz.

Siz eski geodal hanim misiniz

Konularıniza baktim da galiba öyle.
Genelde yorumlarini beğendiğim mantıklı bir kadinsiniz.
Geçenki pembik gelin konusununda sizin olmasına şaşırdım suan.

Hani bu konuda da bende çoğunluğa katılıyorum malesef yerinde olmamis konusmaniz.
Evet geodal benim
Farkındayım hiç yerinde olmadı bu şekilde konuşmam
Zaten pişmanım
Pembik gelin konusuna gelincede işin doğrusu pek konuşmak istemiyorum
Ne diyebilirim ki insanız hepimiz hatalar yapıyoruz

Evet geodal benim
Farkındayım hiç yerinde olmadı bu şekilde konuşmam
Zaten pişmanım
Pembik gelin konusuna gelincede işin doğrusu pek konuşmak istemiyorum
Ne diyebilirim ki insanız hepimiz hatalar yapıyoruz

Yok estağfurullah
O konuda da size hak veren de vardi.
Tam olarak hata diyemeyiz bu kadarcik seye:)

Ben sadece yorumlarinizi kendiminkilere yakin buluyordum.
Hani bu konular sanki başka biri tarafından acilmis gibi:)
O yüzden dikkatimi çekti.

kendını daha fazla gelıstırıp yıne ıs bulursun demek yerıne...
sızınkı durustluk degıl patavatsızlık olmus bıraz
İşte sorunda burada kendini geliştirmek yerine hep başkasını suçluyor
Bu olmaz
Doğru değil
Bunun adı patavatsızlık olur dürüstlük olur yada başka birşey
Yüzüne karşı gerçekleri söyledim kendimce
Ve pişmanım

Valla ‘araya birilerini koyarak’ dedikten sonra, az bile söylemişsiniz.
Alma mazlumun ahını diye boşa dememişler.
Belki o işi hakeden ve ihtiyacı olan biri, sırf onun sebebiyle işsizliğe devam ediyor.
Torpil olayına hastayım, en başta kul hakkı yahu!
Bunun vebali nasıl verilecek, bu insanlar toplumda nasıl aramızda geziyor?
Senin, benim, kardeşimin veyahut bir tanıdığımızın hakkını ‘çalarak’ yüzümüze bakıyorlar utanmadan.
Oh olmuş!

Yok estağfurullah
O konuda da size hak veren de vardi.
Tam olarak hata diyemeyiz bu kadarcik seye:)

Ben sadece yorumlarinizi kendiminkilere yakin buluyordum.
Hani bu konular sanki başka biri tarafından acilmis gibi:)
O yüzden dikkatimi çekti.
Konular benim :)))
Buda benim başka bir yönüm:))

Valla ‘araya birilerini koyarak’ dedikten sonra, az bile söylemişsiniz.
Alma mazlumun ahını diye boşa dememişler.
Belki o işi hakeden ve ihtiyacı olan biri, sırf onun sebebiyle işsizliğe devam ediyor.
Torpil olayına hastayım, en başta kul hakkı yahu!
Bunun vebali nasıl verilecek, bu insanlar toplumda nasıl aramızda geziyor?
Senin, benim, kardeşimin veyahut bir tanıdığımızın hakkını ‘çalarak’ yüzümüze bakıyorlar utanmadan.
Oh olmuş!
Yok ya çok ta şey yapma

Back
X