• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ah şu fobilerim hayatımı mahvetti :((((

fatmaduygu

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2010
84
38
303
Adana
arkadaşlar benim çok aşırı düzeyde köpek,dişçi,iğne fobim var.öyle ki hayatımı yaşanmaz hale getiriyorlar. mesela sırf köpek çıkar diye dışarı çıkmaya korkuyorum.özellikle akşam hava kararınca ödüm kopuyor bu arada 30 yaşındayım ve bir de 3 yaşında çocuğum var ve oğlum da köpek hastası.yolda köpek görsek benim korkudan aklım çıkar o da seveceğim diye :) ama bu aralar en büyük derdim dişçi fobim. 20lik diş sorunum var. yarısı gömük durumda ve çürük. ağrısı anlatılmaz zaten çekim gerek ve hatta dikiş bile gerekebilir dedi doktor. geçen yaz bi diş çektirdim resmen yıktım ortalığı. ağlamaktan bağırmaktan elimde değil o an korkudan kontrolümü kaybediyorum :( en son doktor bana bir daha bana gelme dedi.... ve adam haklıydı.... ben bu korkularımı nasıl yeneceğim. yıllardır var. daha önce psikiyatriye gittim ilaç ve tarapi gördüm ama sonuç alamadım. aranızda benim gibi çok büyük fobisi olan ve yenen var mı ? ya da en azından dişçi korkusu için önerisi olan ????????
bu arada adanada yaşıyorum dişçi konusunda önerebileceğiniz benim korkumu anlayabilecek hekim tavsiyesine de açığım....
arkadaşlar bu dişçi korkum kabusum oldu geçmesi için ne yaparım dua,terapi,ilaç ne olursa önerin lütfen :):18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:

arkadaşlar benim çok aşırı düzeyde köpek,dişçi,iğne fobim var.öyle ki hayatımı yaşanmaz hale getiriyorlar. mesela sırf köpek çıkar diye dışarı çıkmaya korkuyorum.özellikle akşam hava kararınca ödüm kopuyor bu arada 30 yaşındayım ve bir de 3 yaşında çocuğum var ve oğlum da köpek hastası.yolda köpek görsek benim korkudan aklım çıkar o da seveceğim diye :) ama bu aralar en büyük derdim dişçi fobim. 20lik diş sorunum var. yarısı gömük durumda ve çürük. ağrısı anlatılmaz zaten çekim gerek ve hatta dikiş bile gerekebilir dedi doktor. geçen yaz bi diş çektirdim resmen yıktım ortalığı. ağlamaktan bağırmaktan elimde değil o an korkudan kontrolümü kaybediyorum :( en son doktor bana bir daha bana gelme dedi.... ve adam haklıydı.... ben bu korkularımı nasıl yeneceğim. yıllardır var. daha önce psikiyatriye gittim ilaç ve tarapi gördüm ama sonuç alamadım. aranızda benim gibi çok büyük fobisi olan ve yenen var mı ? ya da en azından dişçi korkusu için önerisi olan ????????
bu arada adanada yaşıyorum dişçi konusunda önerebileceğiniz benim korkumu anlayabilecek hekim tavsiyesine de açığım....
arkadaşlar bu dişçi korkum kabusum oldu geçmesi için ne yaparım dua,terapi,ilaç ne olursa önerin lütfen :):18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:

dişçinin tepkisine istemsiz güldüm yalnız :1:
bende adana'dayım bi dişçim var ama hiç böyle ortalıgı yıkarım havasında bi durum yaşatmdıgım için sizin tepkilerinize ne der bilemicem :1:
bende de bi böcek fobisi varki sorma gitsin :5: nasıl yenilir bu fobiler hiç bilmiyorum :5:

dişci korkusu benim babamda da var gitmiyor ya dişçiye iğne korkusu var onda ve felaket durumda dişleri kanıyor ikna edemiyoruz kesinlikle bende nedense hiç korkmam hatta iyileşecegim için o koltukta mutlu olurum . hiç anlam veremem insanların bu tip korkularına :19:

Gecmis olsun, Nisan ayında bende 20lik yarı gömük disimi çektirdim ve bu iğne konusunda çok büyük korkularim var 2ay ehliyetimi beklettim korkudan kan aldiramadim Bayılacak gibi hissediyorum kendimi 20lik çekimi gerçekten zor ama ben öncesinde iğne korkum olduğunu doktoruma söyledim önce sprey şeklinde iğne için uyusturdu sonra igneye yaptı zaten yüzümün yarısı uyuştu yani normal bir diş çekimine benzemiyor çok fazla uyusturuyorlar başta ağrı acı falan yok ilk aşamalar çok rahat asıl korkutucu kısım 3 saat sonra ve ilk bikac gün yani kusura bakmayın böyle söylüyorum ama bana kimse soylemedi bu durumu siz bilin diye söyledim :( ama benim 20lik dişim yarı gömük olmasina rağmen dikiş ihtiyaç olmadı doktorum dikis daha zahmetli demisti

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim de fobim var. Bunun icin psikoterapiye baslamaya karar verdim...

Fakat dedigniz gibi sokakta gorup korksam da yanimda sorumlulugunu aldigim bir cocuk oldugunda veya benden daha cok korkan biri varsa vs daha guclu olabiliyor hatta onlari sakinlestiriyorum.
Demek ki koruma icgudusuyle her sey basarilabiliyor ;)
Fakat yalnizken telkinlerim maalesef yetersiz kaliyor.

Disci konusuna gelince, muzikle seslerden doktordan hastayi sakinlestiren dishekimleri var.
Tabi agzinizin icinde birseyler oldugunu hissediyorsunuz fakat uyustugu icin ve gormediginiz icin kaygilariniz azaliyor.

benimde çok büyük böcek takıntım var gördüm mü ağlıyorum ortalığı birbirine katıyorum. Bence senin bunu yenebilmen için içinde halletmen lazım ilaçlar neye yarar ki git yüzleş hatta yarın ilk iş randevu al. Bu kadar korkmanın bir nedeni var mı geçmişinde falan?

Dişçi ve iğne fobim var benim de ayni şekilde. Hatta istemsiz kasılmalar fln o kadar kendimi gördüm ki sen de. Ben doktorun yüzüne bile tukurmusum ffarkinda değilim. Tabi o da bana gelme dedi :D
Su an o kadar değilim ve bunu 20 lık disimde atlattım. İki Yirmilik dişim de operasyonla alindi. Hic cikmamisti. İgneden sonrasini hissetmiyorsun zaten uyusana kadar mesele. O igne bile canimdan can alirdi sanki.
Yani demem o ki. Ben gittigim de doktora anlattim korkumu o daen bastan sona kadar beni telkin etti. Hatta muzik bile vardı. O yüzden doktorundan yardim al durumunu bilsin. Beynini rahatlar.

Bir de alakasız olacak ama ccocugun varmış. Allah bagislasin. İğne fobine ragmen dogum ve oncesi sureci de anlatir misin. Ben o igneden korktugum icin kan dahi aldiramiyorum. Gitmem de gerek ama gidemiyorum iste. Sirf bu yuzden dogum bile cok korkunc geliyor bana :17:

Adanada degil ama İskenderun da nedim sekucoglu var..benim de disci korkum vardi..ama nedim beyin eli o kadar hizliki sen Hayır diyemeden iğneyi vurmuş oluyor ;) aynı zamanda eli hafif kanal tedavisi yaptırdım. . Hatta simdi bi tane daha yaptırıyor um ama ağrı yok..

Valla bende cok korkuyordum bi gun kontrolde kanal tedavi olmam gerektigini soyledilee yaptirmamak icin elimden geleni yaptim. Ama sonucunda arastirdim disler tedavi ettirilmediginde bakteri kana karisip yada damarlara yayilip kalp hastaligi ve daha buyuk sorunlar yaratabilcegini ogrenince canim daha kiymetli geldi ne yalan soyliyim. Ben agzimi actigim anda korkardim disciden ama o kadar kotu degil her gittigimde kulaklikla muzik dinledim daka kolay oldu

Bir de alakasız olacak ama ccocugun varmış. Allah bagislasin. İğne fobine ragmen dogum ve oncesi sureci de anlatir misin. Ben o igneden korktugum icin kan dahi aldiramiyorum. Gitmem de gerek ama gidemiyorum iste. Sirf bu yuzden dogum bile cok korkunc geliyor bana :17:[/QUOTE]

yok aslında şöyle bir şey oldu hamilelikte bir kaç defa kan alınmasında da bayıldım :)
hatta ben sezeryanla doğum yaptım. doğumdan önce bayıldım korkudan gelen hemşire beni ayıltıp bekle biz anestezi yapacağız falan diye takıldı tepkim şuydu gerek yok ben kendim bayılabiliyorum :) onlar koptu ben ağlaya ağlaya mahvoldum. hemşireye yalvardım nolur elimi tut bana sarıl falan diye Allah razı olsun çok muhteşem insanlardı anlayışla karşıladılar ve çok ilgilendiler. ben belden uyuşmayla oldum ama o kadar panik olduğum için bi ara bayılmışım :) çok stresliydi ama değer tabi oğlumu kucağıma almaya herşeye ama işte gel gör ki dişçi olunca durup kalıyorum :(:18::18::18::18::18::18::18::18:

bu arada yalnız olmadığımı bilmek biraz daha rahatlattı. bir arkadaş anlayamıyorum bu korkuları demiş valla biz de anlayamıyoruz neden başkası çok rahatken biz bu fobilerimizle mutsuz yaşamak zorunda kalıyoruz diye :(
mantıkla yaklaşabilsek sorun kalmıyor da iş o mantığı yakalamakta :)

benimde çok büyük böcek takıntım var gördüm mü ağlıyorum ortalığı birbirine katıyorum. Bence senin bunu yenebilmen için içinde halletmen lazım ilaçlar neye yarar ki git yüzleş hatta yarın ilk iş randevu al. Bu kadar korkmanın bir nedeni var mı geçmişinde falan?

geçmişte yok herhalde bilemiyorum ki....ama hep korkardım mesela 1. sınıfta aşı yapıldığında okulu ayağa kaldırdım süt dişlerim sallandığında korkudan söylemedim babam zorla kontrol ederdi....ya o kadar ki korkum hastaneye birini ziyarete gittim ona o sırada serum takılıyordu ve ben onu görünce bile bayıldım o kadar yani.....anormal benim durumum.

geçmişte yok herhalde bilemiyorum ki....ama hep korkardım mesela 1. sınıfta aşı yapıldığında okulu ayağa kaldırdım süt dişlerim sallandığında korkudan söylemedim babam zorla kontrol ederdi....ya o kadar ki korkum hastaneye birini ziyarete gittim ona o sırada serum takılıyordu ve ben onu görünce bile bayıldım o kadar yani.....anormal benim durumum.

Böcekler fobileri için tarantulaların üstüne komik şapkalar giygirerek foto çekiyorlardı acaba dişçi veya iğnelere fiyonk takılarak çözülür mü ki. Şaka bir yana oğlunuda dişçiye götür ilk onu kontrol etsinler belki küçücük çocuk korkmuyor diye cesaret gelir sana

Böcekler fobileri için tarantulaların üstüne komik şapkalar giygirerek foto çekiyorlardı acaba dişçi veya iğnelere fiyonk takılarak çözülür mü ki. Şaka bir yana oğlunuda dişçiye götür ilk onu kontrol etsinler belki küçücük çocuk korkmuyor diye cesaret gelir sana

valla bilmiyorum ki ama şöyle bir şey var şu an inanılmaz dişim ağrıyor biliyorum çekim daha az acıtacak iğne daha az acıtacak ama o koltuğu görünce aklım çıkıyor :((((( ooooooofffffffff ya

Bir de alakasız olacak ama ccocugun varmış. Allah bagislasin. İğne fobine ragmen dogum ve oncesi sureci de anlatir misin. Ben o igneden korktugum icin kan dahi aldiramiyorum. Gitmem de gerek ama gidemiyorum iste. Sirf bu yuzden dogum bile cok korkunc geliyor bana :17:

yok aslında şöyle bir şey oldu hamilelikte bir kaç defa kan alınmasında da bayıldım :)
hatta ben sezeryanla doğum yaptım. doğumdan önce bayıldım korkudan gelen hemşire beni ayıltıp bekle biz anestezi yapacağız falan diye takıldı tepkim şuydu gerek yok ben kendim bayılabiliyorum :) onlar koptu ben ağlaya ağlaya mahvoldum. hemşireye yalvardım nolur elimi tut bana sarıl falan diye Allah razı olsun çok muhteşem insanlardı anlayışla karşıladılar ve çok ilgilendiler. ben belden uyuşmayla oldum ama o kadar panik olduğum için bi ara bayılmışım :) çok stresliydi ama değer tabi oğlumu kucağıma almaya herşeye ama işte gel gör ki dişçi olunca durup kalıyorum :(:18::18::18::18::18::18::18::18:[/QUOTE]

dişçi fobim hiç olmadı önceden köpekten çok korkardım ama onu atlattım eskisi gibi korkmuyorum artık ama benim sorunum kan aldırma olayı kan veya serum bir başkasında bile olsa benim bayılmama sebep :))bana hep kan aldıramıyorsun sen çocuk nasıl doğacaksın diyorlardı iyi ki yazdıklarınızı okudum tek ben değilmişim artık bende başıma geçince ayıla bayıla doğururum artık sizin gibi :)))

valla bilmiyorum ki ama şöyle bir şey var şu an inanılmaz dişim ağrıyor biliyorum çekim daha az acıtacak iğne daha az acıtacak ama o koltuğu görünce aklım çıkıyor :((((( ooooooofffffffff ya

Hadi kalk bir randevu al yüzleş. Yada ağrı kesivi al ertele sana kalmış

hatta ben sezeryanla doğum yaptım. doğumdan önce bayıldım korkudan gelen hemşire beni ayıltıp bekle biz anestezi yapacağız falan diye takıldı tepkim şuydu gerek yok ben kendim bayılabiliyorum :) onlar koptu ben ağlaya ağlaya mahvoldum. hemşireye yalvardım nolur elimi tut bana sarıl falan diye Allah razı olsun çok muhteşem insanlardı anlayışla karşıladılar ve çok ilgilendiler. ben belden uyuşmayla oldum ama o kadar panik olduğum için bi ara bayılmışım :) çok stresliydi ama değer tabi oğlumu kucağıma almaya herşeye ama işte gel gör ki dişçi olunca durup kalıyorum :(:18::18::18::18::18::18::18::18:[/QUOTE]

Diş hastanelerine danış, senin gibi ağır dişçi fobisi olanlara anestezi altında tedavi yapıyorlar
Tedavi süresine göre hafif bir narkoz uyguluyorlar, normal ameliyat kadar değil yani
Özellerin yaptığını biliyorum ama devlette var mı bilemiyorum
Geçmiş olsun

Canım hepimizin fobileri vardır.Benim kedi ve karanlık fobim var 😞😞 gerçekten problem hayatta.Bana kediyi yavruyken al besle dediler ama evde kedi sevmiyorum.Yeni doğan kediyi severim ama ayaklanmaya başladığı an ödüm kopuyor.İnsanlara derdimi anlatamıyorum nefes alamıyorum tansiyonum oynuyor panikliyorum.Yeni yeni düzelmeye başladım zamanla geçiyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim de böcek sürüngen ve kızartma fobim var ama öyle boyle değil ufacık böcek görsem çığlık çığlığa bagiririm insanlarda tuhaf tuhaf bakar bir de sürüngen ya da yerde sürünen her şeyden çok korkuyorum öyle ki emekleyen bebekten bile korkuyorum kızartma hayatta yapamam o yağın patlayıp yüzüme geleceğini düşünürüm bende de varmış baya fobi...

benimde kedi fobim var.yolda görsem titremeye başlıyorum ve ağlıyorum.özellikle yavru kedileri görünce deliriyorum.birgün ölümüm kedilerden olucak biliyorum ve malesef alışamıyorum yenemiyorum bu korkumu.:50:

Back
X