Ahhh evlilik ,yaman evlilik..

Isten geliyor yemek yiyip odasina geciyor, mümkün oldugu kadar bilgisayar oynuyor. Yatmadan önce bes dakikani bari bana ayir diye kavga ettigim cok oldu. Fakat kendine vakit ayirmak istiyor.
Tüm hayatimiz beraber, tek fark ben evde cocuk bakiyorum. Dolayisiyla hayatim cok monoton. O da iste cok bunaliyor. Eskiden üzülsem de simdi saygi duyuyorum. Cünkü ben de ise basladigim zaman kendime zaman ayirmak ve de kafa dagitmak isteyecegim.o

sıkılmıyor musun ?artık bende alismaliyim sanırım haklısin çok mantikli düşünüyorsunRabbim başka dert vermesin

Cok cok siradan geciyor günlerimiz, ayri program yapmayiz, yapamayiz. Herseyi beraber yapariz, ayri kaldigimiz cok nadirdir. En yakin arkadasiz. Baska arkadasimiz yok desem yeridir.
Evet hergün ayni seyler yasaniyor, fakat baska birsey olsun istemem.
Ben buna huzur diyorum. Onunla bu sekilde yaslanmak istiyorum. Yan odada bilgisayar oynuyor, ev isi yaptiramam cok mizmizlanir. Ama öyle bir baglaniyor ki insan esine; hicbir eglence ve heyecan onun yan odada olmasindan daha fazla sey veremez bana.
Monotonluk o düzen kaybolunca cok aranir bence.
Disarda fazla kalinca bile evimizin yolunu gözlüyoruz.

Evli olmak zor mu ,güzel yani neler@ bir oğlum var dünyama bedel.başka da güzel yani yok.evli bayanlar akşamları neler yapiyorsunuz? Program nız düzenli mi@ eşiniz ilgili mi ,ben çok bunaldım bu evlilikten
Nasıl bir devirse artık evlenen de evlenmeyende mutsuz nasıl bir devirse artık evlenen de evlenmeyen de pişman. Galiba herşey bir yerde monotonlaşmaya mahkum. Büyük sözler verilerek büyük heyecanlar duyularak yapılan evlilikler daha yılı dolmadan çatırdar oldu. Vel hasıl insan zor bir varlık.

O kadar farklı ki anlatamam çocuğu olmayan çocuğu olanı anlamıyor ya tek çocuğu olan da 2 çocuğu olanı anlamaz.tamamen farklı bir hayat.tekken bir şekilde oluyordu herşey ama ikinci de herşey değişti :) tabi bir de benim 2. Baya zor bir çocuk

evet herkes bunları söylüyor .benim oğlum çok zor bir çocuk ama ikinci akıllı olur diyorlar bana da:-)ama cesaretm sıfır daha bu ufak konuları bile atlatamayan biriyim

Nasıl bir devirse artık evlenen de evlenmeyende mutsuz nasıl bir devirse artık evlenen de evlenmeyen de pişman. Galiba herşey bir yerde monotonlaşmaya mahkum. Büyük sözler verilerek büyük heyecanlar duyularak yapılan evlilikler daha yılı dolmadan çatırdar oldu. Vel hasıl insan zor bir varlık.
evet haklısın ama evli olup mutlu olan da çok bunu neye borçlular? Fikrin var mi :-(

Ben gayet memnunum hayatimdan üstelik cocugum da yok olmadi da tedaviler falan baya ugrastik bu kadar seye ask bitmedi
Eve geldiğinde yemek yer uyur tablette bişeyler bakar film seyreder.... vs
Ona vakit kalsin istiyorum cunku butun gun beyni yoruluyor boyle desarj oluyorsa olsun diyorum bu ilgisizlik degil bence

Sikilmiyorum aksine cok huzurluyum. Yaklasik 4 yil oluyor galiba ve ikinci cocugumuz yolda. Bu zor zamanlari atlatip dayasiya birimize sarilacagimiz günleri hayal ediyoruz. Malum hamile göbegi engel cogu seye =)
Huzur budur, evlilik budur. Ben bile moduma göre davraniyorum. Hergün mutlu bir sekilde esimle ilgilenemem. Zaten evin tüm sorumlulugu bende. O da is yerinde bunaliyor.
Kendim icin planlar yapiyorum, yoksa hayatimdaki boslugu esime yükleyemem, ev gecindirmek kolay dgeil, sorumlulugu kolay degil.
Evde huzurlu olsun, kafasini dagitsin istiyorum. Ben cünkü bazen kizimi esime birakip yürümeye cikiyorum. Alisveriste gezerim, mümkün oldugunca bana zaman tanir evde sikildigim icin eglendigim seyleri yapmaya calisir. Yüzüm düsünkse disari cikartir yorgunlugunu düsünmeden.
Evliligimi seviyorum, monotonlugumu seviyorum. Icinde sonsuz huzur ve güven var.
VArsin olsun hergün havai fisek patlamasin.
Ki ben cocuklari büyütüp kendi yoluma bakacagim, yorgunluktan esim benle ilgilenmiiiyyy diye düsünemem sanirim. Varsa zamanim spor yaparim, kendime bakarim falan.
Disardaki hayat zaten cok yorucu, insanlar cok yorucu.
Evin icinde düzenli bir huzura sahipsek kiymetini bilelim.
Ilk seneler zordur evliligin oturmasi acisindan.
Oturunca da tadindan yenmiyor.
Cocuktan sonra ancak ancak oturuyor düzenimiz.
Inanin bozmak da istemiyorum. Arada bir bilgisayar masasina gidip rahatsiz ediyorum dedikodu falan anlatiyorum :dondurma:.
Cay yapip götürüyorum. Simdilik böyle. iyi ya :kahve:

evet haklısın ama evli olup mutlu olan da çok bunu neye borçlular? Fikrin var mi :-(
Çevremde mutlu evliliği olan çok az insan var. Onlar mutlular çünkü iletişimleri kuvvetli,hayattan büyük beklentileri yok. Birbirlerine karşı şeffaflar. Ve her daim birbirlerine destekler.İnancım o ki evliliklerde eksik olan sevgi değil iletişimsizlik bu çözülürse evlilik de insanın ruhunun doyduğu bir kurum olur.

Çevremde mutlu evliliği olan çok az insan var. Onlar mutlular çünkü iletişimleri kuvvetli,hayattan büyük beklentileri yok. Birbirlerine karşı şeffaflar. Ve her daim birbirlerine destekler.İnancım o ki evliliklerde eksik olan sevgi değil iletişimsizlik bu çözülürse evlilik de insanın ruhunun doyduğu bir kurum olur.
evet aynen öyle zor bir kurum. Ruhunun huzuru da anladım ki benim elimde ;-)

Ben evli ve mıtluyum neye borç
evet aynen öyle zor bir kurum. Ruhunun huzuru da anladım ki benim elimde ;-)
evli ve mutluyum çok şükür ve maşallah diyeyim neye borçlu olduğumu da anlatayım bi kere evlenmeden önce kendimi çok iyi tanıdım nasıl mutlu nasıl mutsuz olurum nasıl insanlarla anlaşamam biliyordum sonra karşıma çıktığında gözümde o yıldız gibi parladı aşık oldum kimyamız da uydu bi kere dürüstüm ve bunu biliyor bunun karşılığımda dürüst olması gerektiğini de biliyor ayroca güçlüyüm kendi ayakalarımın üstünde durabiliyorum eşim de öyle mecburiyetten değil gönğlden seviyorım duramayacağımız zamanlar için de birbirimize güveniyoruz evlenirken de sonrasında da mal mülk gibi aile elti görümce konuları gibi şeylere girmedik birbirimizi yormadık eşyalarımızı bile yavaş yavaş lazım oldukça aldık diyebilirim yorgun ve huzursuz olan taraf kimse biri diğerini toparlar ve saygı çok önemli birbirimizden habersiz büyük önemli kınulara girmeyiz her şeyi de haber verme gereği duymayız mesela pazara bile giderken haber veren kadınlardan değilim ne o beni malı gibi görür ne ben onu sahibim ne o beni denetler ne ben onu ve derken geçti iki buçuk sene bir de bebek bekliyoruz

evli ve mutluyum çok şükür ve maşallah diyeyim neye borçlu olduğumu da anlatayım bi kere evlenmeden önce kendimi çok iyi tanıdım nasıl mutlu nasıl mutsuz olurum nasıl insanlarla anlaşamam biliyordum sonra karşıma çıktığında gözümde o yıldız gibi parladı aşık oldum kimyamız da uydu bi kere dürüstüm ve bunu biliyor bunun karşılığımda dürüst olması gerektiğini de biliyor ayroca güçlüyüm kendi ayakalarımın üstünde durabiliyorum eşim de öyle mecburiyetten değil gönğlden seviyorım duramayacağımız zamanlar için de birbirimize güveniyoruz evlenirken de sonrasında da mal mülk gibi aile elti görümce konuları gibi şeylere girmedik birbirimizi yormadık eşyalarımızı bile yavaş yavaş lazım oldukça aldık diyebilirim yorgun ve huzursuz olan taraf kimse biri diğerini toparlar ve saygı çok önemli birbirimizden habersiz büyük önemli kınulara girmeyiz her şeyi de haber verme gereği duymayız mesela pazara bile giderken haber veren kadınlardan değilim ne o beni malı gibi görür ne ben onu sahibim ne o beni denetler ne ben onu ve derken geçti iki buçuk sene bir de bebek bekliyoruz
Allah daim etsin mutluluğunuzu. Çok önemli şeyler yazdıklarınız gerçekten insan kendini tanımalı birey olmadan ait olmamalı... Güzel bir ömür diliyorum sevdiklerinizle...

Ben hep şuna inanırım sen nasılsan karşındaki insan da öyledir. Ben 1 senedir evliyim maşallah şimdilik güzel gidiyor nadir kavga oda kıskançlık olur fakat oda geçici büyük kavgalarımız yoktur eşim beni ben eşimi şimdilik ağzımızdan ne çıkacağını biliyorum biliyoruz. Evlilik çok farklı bir dünya , tabiki bekarlık sultanliktir. Ancak mutluluğun başı kadındır diye düşünüyorum genel anlamda

Allah daim etsin mutluluğunuzu. Çok önemli şeyler yazdıklarınız gerçekten insan kendini tanımalı birey olmadan ait olmamalı... Güzel bir ömür diliyorum sevdiklerinizle...
Ben de herkese çok mutlu bir ömğr diliyorum türk kadınları bu mutluluğu hakedecek kadar anaç fedakar duygusal ama erkekleri iyi yetştirmiyorlar bi kızı dövemedin bi kız kadar olamadın kız seni geçti gibi sözlerle büyüyen cocuk ilerde evlenince kendini üstün sanıyor ve karısına hükmetme çabasına giriyor geleceğe yapılacak en iyi yatırım kadına saygısı olan ev işlerine yardımcı iyi kalpli erkekler yetiştirmek olacaktır

Ne güzel ifade etmişsiniz. İnsan kendisini iyi tanımalı ne mutlu size. Zaten birey olamadan ait olmaya kalkışıyoruz. Sonra gelsin problemler silsilesi. Size sevdiklerinizle güzel bir ömür diliyorum.

Gündüz hep evdeyim üstelik çocukta yok . Sabah kalkarım 11 gibi kahvaltı yaparım tabi canım hiç yalnız biii yemek istemiyo ama mecbur. Daha sonra puzzle yapıyorum. 1000 parçalı biraz tv bakıyorum kocamın gelceğine yakın yemeği hazırlıyorum. Yemek yiyoruz L koltuğun uzun kısmına sıkış tepiş yatıyoruz. Tv izliyoruz cips çerez kahve filan sonra yatmadan yarım saat birlikte şeker kırıyoruz oyun oynuyoruz yani :KK53: sonra yatışıyoruzz :KK51: standart ama ne beklenirki daha fazla. Amuda kalkıp hoşgeldin filan diyemicem ekşın için :KK48:

aaa neden tv yok. Tvsiz akşam geçiyor mu ?sıkılmıyor musun çocuklar belki de seni yoğun yapıyor Allah bagislasin
Uydu bağlanması lazım eşim uğraştı yapamadı olmuyor
Varken de bakmazdim ben gerçi
neye nasil bakicam ki ?
haberelr malum
diziler desen adam olldurmeyen yok hadi bi tane buldum aile dizsi o bitene kdr saat geçer sabah okul var yat derim yatmazlar ille sonunu gorecez diye vs bende o yuzden hiç açmam onlara dizi
çizgi film izkerler olunca

simdi esiml ayarlayamauinca aklimda tv yi hepden kaldirimak gibi haince bir plan var dusunuyorum bakalim simdilik :)
tv sadece kara kutu olarak bekliyor salonda

yok SIKILMIYORUM, çocuklar simdi noel tatoilinde bende ki eksin kimsede yok valla, satt 12 olmus yeni basladim dizi bakmaya
içerde ui izliyorum , iki bolum gerideyim bi yakalayaamdim gitti :)
karas evdaya bakiyordum yarim kaldi SIKILDIM
bide dirilisim var oda ayrim kaldi son bolum çok geç biityodu uykum geldi gidip yattim onu bi izlemem lazim çarsambadan once :)

En kötüsü evliliğin, kocamin evde olmaması evde tek kalmam saatlerce tv, telefon kendimi zamanla yariştiriyorum.. 4'te başlıyorum aksam yemeği yapmaya 6 da ise yemek yiyoruz sonra zaten zaman nasil geçiyor anlamıyorum. Rutinlik bazen sıkıcı oluyor arkadaşlar..

Gündüz hep evdeyim üstelik çocukta yok . Sabah kalkarım 11 gibi kahvaltı yaparım tabi canım hiç yalnız biii yemek istemiyo ama mecbur. Daha sonra puzzle yapıyorum. 1000 parçalı biraz tv bakıyorum kocamın gelceğine yakın yemeği hazırlıyorum. Yemek yiyoruz L koltuğun uzun kısmına sıkış tepiş yatıyoruz. Tv izliyoruz cips çerez kahve filan sonra yatmadan yarım saat birlikte şeker kırıyoruz oyun oynuyoruz yani :KK53: sonra yatışıyoruzz :KK51: standart ama ne beklenirki daha fazla. Amuda kalkıp hoşgeldin filan diyemicem ekşın için :KK48:
Kadının da adamın da birlikte ve kendi başına geçireceği zamanlar olmalı eşler yoken de hayat hayattı onlarşa da öyle insan önce kendini mutlu etmeli sonra bunu paylaşmalı hep birb
En kötüsü evliliğin, kocamin evde olmaması evde tek kalmam saatlerce tv, telefon kendimi zamanla yariştiriyorum.. 4'te başlıyorum aksam yemeği yapmaya 6 da ise yemek yiyoruz sonra zaten zaman nasil geçiyor anlamıyorum. Rutinlik bazen sıkıcı oluyor arkadaşlar..

Rutinin bir kıymeti var aslında bir yandan da üretin derim her insanın kendi kendşne vakit geçirip zevk alacağı birşeyler olmalı kadının da adamın da bunların yanısıra birlikte yapılacak da çok şeyler vardır bir çift düzenli olarak yürüyüşe cıkabilir mesela yol yenilikler getirir yeni konular yeni manzaralar vs vs

Bizim aksamlarimiz kizimizla geciyor.esimle aynu koltiga oturamiyoruz hemen aramiza giriyor kisksnc bir kiz ki annesinin bali.zaten uc aylik hamileyim kizim da 22 aylik 20 dakka bile oturmuyorum hic kalkmadan.kostur dur.ama esim koltuga uzaniyor telde oyun oyniyor onu cok kiskaniyorum ya ne guzel hic kslkmadan oh.ben sofra kur cay koy cocugu bezle doyur meyve getir bir dizi bile yarim yamalak izliyorum.ama cok sukur mutluyuz esim beni ben esimi cok severiz.hafta sonlari film izleriz gece bazen gezeriz evde lahmacun partisi veririz.kisin eve kapaniyoruz haliyle buda herkesin ruhunu sıkıyor yaza cosariz insallah.
Tabi ikinci bebegimiz de dogunca ben tam cosucam ona ne suphe...

Bizim aksamlarimiz kizimizla geciyor.esimle aynu koltiga oturamiyoruz hemen aramiza giriyor kisksnc bir kiz ki annesinin bali.zaten uc aylik hamileyim kizim da 22 aylik 20 dakka bile oturmuyorum hic kalkmadan.kostur dur.ama esim koltuga uzaniyor telde oyun oyniyor onu cok kiskaniyorum ya ne guzel hic kslkmadan oh.ben sofra kur cay koy cocugu bezle doyur meyve getir bir dizi bile yarim yamalak izliyorum.ama cok sukur mutluyuz esim beni ben esimi cok severiz.hafta sonlari film izleriz gece bazen gezeriz evde lahmacun partisi veririz.kisin eve kapaniyoruz haliyle buda herkesin ruhunu sıkıyor yaza cosariz insallah.
Tabi ikinci bebegimiz de dogunca ben tam cosucam ona ne suphe...
Eşin biraz hizmet etsin sana zaten hamilesin bide çay meyve servisini yapıversin bi Zahmet

Evet haklisin arkadasim normalde evet aktivitelerimiz oluyordu ,kiş sezonu geldi evden de çıkasım gelmiyor ki. Çıksan yürüyüş oda bitiyor veya üşüyorsun. Ben bu aralar ne yapacagimi bilmiyorum sanırım bunalım geçiriyorum :)

Back
X