Birden fazla Allah'ın varlığına inanıyorsanız muhtemelen aynı inançta bile değiliz.
eğer öyle düşünüyorsanız sizinle aynı Allaha inanıyor olamayız.
nerden başlasam bilemiyorum.
annemin çok yakın bir arkadaşı var kadın 10 yıl önce eşinden ayrılmış bu süreçte hayatına bir sürü adam girmiş tabi ben sadece konuşuyor tanımak istiyor uygunsa evlenir ne var bekar kadın diyordum..
sonra bir öğrendim ki evli bi adamla beraber adam genç karısı o kadar güzel ki ve bu kadınla arasında 16 yaş var... çocuk buna sürekli çiçekler çikolatalar yolluyor devamlı karısına iş seyahati deyip yanına geliyor bazen işteyim deyip yanıana gidiyor falan neler neler ben duydum yaptığın tam bi o... hülya teyze sana hiç yakıştıramadım o kafandaki türbanıda çıkar at senin saçının telinden aldığın günahla zina kıyaslanamaz bile dedim..
aaa hekza öyle deme karısıyla boşanma noktasındalar beraber bile yatmıyorlar bana aşık falan dedi bende saydırdım hiç aynaya bakıyor musun sen neyine aşık fıstık gibi karısı var mal mısın nesin dedim annem yeter saygısızlık yapma kendi tercihi dedi bende ne b.k yerseniz yeyin seninde 2 tane kızın var etme bulma dünyası dedim.. o gün bugündür kendisiyle görüşmüyorum kızları çok iyi insanlar onlarla görüşüyorum..
annemle bu kadının görüşmesini istemiyorum kendisine daha önce de söylemiştim.. annem tavır koymuş ayrıl işte falan demiş neyse kadın ayrıldı akabinde adamın karısı 3 aylık hamişim diye foto paylaştı...
şimdi yine biriyle berabermiş neyseki bu bekar... fakat şimdide imam nikahı yapıp beraber olmak istiyormuş adam hülya malı da kabul etmiş..
şimdi ahlak bekçiliği yapacak değilim kimseye ben üniversitede eşimle beraber yaşadım 5 sene nikah falanda yoktu her şeyide yaşadık bir gramda pişman değilim aşıktım hala aşığım yine olsa yine yaparım ama bu nedir ya ?
nasıl bi midesizliktir ? kimse kimseyle sevişmesin demiyorum kim naparsa yapsın ama bunu böyle hanımhanımcık kadın edasıyla yapmasın. insan dışardan neyse odur.
bunun dışı mekke içi kerhane.. annem artık telefonlarına çıkmıyor ona gelmek istediğinde müsait değilim diyor mesafe koymaya başladı iyice yalnız ben bunu ifşa etmek istiyorum
kızlarından biri çok sert bu konuda annesini döver bile red eder bilse ve ben söylemeyi düşünüyorum.. haddim değil belki ama söylemek istiyorum bu yelloz karı sosyal medyada
yüzünün nuru fondotenden değil abdes suyundan olanlara günaydın..
yazdıkça yüzünün nuruna tüküresim geliyor.
kimseden delicesine böyle nefret etmedim heralde tiksiniyorum resmen.
Sen 5 yıl beraber yasayıp herseyı yapıp hangi edayı takındın?
Tamamda kadının derdi seni niye geriyorçok namusluyum saçımın telini namahrem görmüyor tripleri dışında her hangi bir edaya olabilir.
evet beraber yaşıyoduk babam ilk 4 yıl bilmese bile son senemde o da öğrendi. kimseden saklamadık he evet rahat bir ailem vardı eşimlede son senemde nişanlanmıştık bunların rahatlığı olabilir bende.o kadın toplum dayatmaları yüzünden de bu şekilde davranıyor olabilir ama bence için neyse dışında o olacak.. madem yaptıkları doğru o zaman niye gizliden yapıyor herşeyi.. kızlarına söylesin madem böyle böyle ben 3-4 ayda bir imam nikahı yapıp onla bunla yatıyorum diye..
ya bırakın allah aşkına ya.
He eğer ben sevgilimle beraber yaşarken, sevişirken kimseden saklamadım, yurtta ya da kız arkadaşlarla kalıyorum diye kimseyi kandırmadım diyorsan o zaman başka...
konu sahibi sevgilisi ile yaşarken evli miymiş? hayır. yurttaki kız arkadaşlarına karşı herhangi bi özel hayata dair dürüstlük borcu mu vardı da illa söylemesi gerekirdi? hayır. durumu eleştirebilirsiniz ama yanlış yerden vurmaya çalışıyosunuz.He eğer ben sevgilimle beraber yaşarken, sevişirken kimseden saklamadım, yurtta ya da kız arkadaşlarla kalıyorum diye kimseyi kandırmadım diyorsan o zaman başka...
Ya allasen kimsenin kadını savunduğu falan yok burada lütfen çarpıtmayın şimdi. Sabah beri şöyle iki yüzlü böyle mekke şöyle kerhane deyip duruyorsunuz millet de sanane diyor haliyle.arkadaşlar diliyorum ki hepinizin hayatına böyle biri girer ve her biriniz o kadına aynen burada yazdığınız gibi hoş görülü olursunuz..
hani diyorlar ya burada ikinci kadınlar el üstünde diye gerçekten öyle.. hemcins diye göklere çıkardınız yellozun tekini.
dilerim her birinizin hayatına birer yelloz girer ve sizde bana söylediğiniz gibi amaan hülya yat kız nolacak.. al benim kocamlada takıl 2-3 gün imam nikahı nasılsa.. dersiniz..
sonuçta herkesin kendi hayatıymış ya..
nerden başlasam bilemiyorum.
annemin çok yakın bir arkadaşı var kadın 10 yıl önce eşinden ayrılmış bu süreçte hayatına bir sürü adam girmiş tabi ben sadece konuşuyor tanımak istiyor uygunsa evlenir ne var bekar kadın diyordum..
sonra bir öğrendim ki evli bi adamla beraber adam genç karısı o kadar güzel ki ve bu kadınla arasında 16 yaş var... çocuk buna sürekli çiçekler çikolatalar yolluyor devamlı karısına iş seyahati deyip yanına geliyor bazen işteyim deyip yanıana gidiyor falan neler neler ben duydum yaptığın tam bi o... hülya teyze sana hiç yakıştıramadım o kafandaki türbanıda çıkar at senin saçının telinden aldığın günahla zina kıyaslanamaz bile dedim..
aaa hekza öyle deme karısıyla boşanma noktasındalar beraber bile yatmıyorlar bana aşık falan dedi bende saydırdım hiç aynaya bakıyor musun sen neyine aşık fıstık gibi karısı var mal mısın nesin dedim annem yeter saygısızlık yapma kendi tercihi dedi bende ne b.k yerseniz yeyin seninde 2 tane kızın var etme bulma dünyası dedim.. o gün bugündür kendisiyle görüşmüyorum kızları çok iyi insanlar onlarla görüşüyorum..
annemle bu kadının görüşmesini istemiyorum kendisine daha önce de söylemiştim.. annem tavır koymuş ayrıl işte falan demiş neyse kadın ayrıldı akabinde adamın karısı 3 aylık hamişim diye foto paylaştı...
şimdi yine biriyle berabermiş neyseki bu bekar... fakat şimdide imam nikahı yapıp beraber olmak istiyormuş adam hülya malı da kabul etmiş..
şimdi ahlak bekçiliği yapacak değilim kimseye ben üniversitede eşimle beraber yaşadım 5 sene nikah falanda yoktu her şeyide yaşadık bir gramda pişman değilim aşıktım hala aşığım yine olsa yine yaparım ama bu nedir ya ?
nasıl bi midesizliktir ? kimse kimseyle sevişmesin demiyorum kim naparsa yapsın ama bunu böyle hanımhanımcık kadın edasıyla yapmasın. insan dışardan neyse odur.
bunun dışı mekke içi kerhane.. annem artık telefonlarına çıkmıyor ona gelmek istediğinde müsait değilim diyor mesafe koymaya başladı iyice yalnız ben bunu ifşa etmek istiyorum
kızlarından biri çok sert bu konuda annesini döver bile red eder bilse ve ben söylemeyi düşünüyorum.. haddim değil belki ama söylemek istiyorum bu yelloz karı sosyal medyada
yüzünün nuru fondotenden değil abdes suyundan olanlara günaydın..
yazdıkça yüzünün nuruna tüküresim geliyor.
kimseden delicesine böyle nefret etmedim heralde tiksiniyorum resmen.
Konu sahibi yapiyorsa durust olsun diyince arkadaş bu yorumlari yapti.bu konuda hakkında ilk yorumum 'karışma' şeklindeydi. çünkü gerçekten ortada konu sahibini ilgilendiren bi konu yok. kendi kendine bu kadar hırslanmasını, hakaret etmesini de anlayabilmiş değilim.
ama size ne oluyor?
konu sahibi sevgilisi ile yaşarken evli miymiş? hayır. yurttaki kız arkadaşlarına karşı herhangi bi özel hayata dair dürüstlük borcu mu vardı da illa söylemesi gerekirdi? hayır. durumu eleştirebilirsiniz ama yanlış yerden vurmaya çalışıyosunuz.
Konu sahibi yapiyorsa durust olsun diyince arkadaş bu yorumlari yapti.
çok namusluyum saçımın telini namahrem görmüyor tripleri dışında her hangi bir edaya olabilir.
evet beraber yaşıyoduk babam ilk 4 yıl bilmese bile son senemde o da öğrendi. kimseden saklamadık he evet rahat bir ailem vardı eşimlede son senemde nişanlanmıştık bunların rahatlığı olabilir bende.o kadın toplum dayatmaları yüzünden de bu şekilde davranıyor olabilir ama bence için neyse dışında o olacak.. madem yaptıkları doğru o zaman niye gizliden yapıyor herşeyi.. kızlarına söylesin madem böyle böyle ben 3-4 ayda bir imam nikahı yapıp onla bunla yatıyorum diye..
ya bırakın allah aşkına ya.
bu konuda hakkında ilk yorumum 'karışma' şeklindeydi. çünkü gerçekten ortada konu sahibini ilgilendiren bi konu yok. kendi kendine bu kadar hırslanmasını, hakaret etmesini de anlayabilmiş değilim.
ama size ne oluyor?
konu sahibi sevgilisi ile yaşarken evli miymiş? hayır. yurttaki kız arkadaşlarına karşı herhangi bi özel hayata dair dürüstlük borcu mu vardı da illa söylemesi gerekirdi? hayır. durumu eleştirebilirsiniz ama yanlış yerden vurmaya çalışıyosunuz.
o konuda kendimi zor tuttum ama bu konuda sessiz kalamadım ....gerçekten şekilcilikle ,nabza göre şerbetle kk da konuya yorum yapanları anlamıyorum malesef....Sevgili hekza,yorumlarını okuyorum ve anladim ki senin sorunun hulya teyze fatma teyze değil, Sen kibirli insana kiziyorsun mesela nurum abdest suyundan diye kendini ovenlere çünkü bu övgünün karşılığı yermedir.bu tutum sizi yerdigini hissettiniz. ISLAM da kibire yer yoktur.
Ötekileşme böyle basliyor aslında. .Sizin sevdim asik oldum beraber yaşadım gunahsa bana günah dedim diyorsun.sonrasında kadinin o benim Allah katında eşim demesi dini nikah yapması size onu eleştirme hakkını veriyor. .ozaman hekza bu da o kadinin günahsa günahı sanane? Biz insanları 2 ye bölen de biziz ..diyorsuncki mesela senin dediginle ayni ALLAHA inanıyor olamayız diyorsun birine şimdi benim edindigim bilgi ve inancima gore boyle bir kelime insani dininden eder.ama simdi bunu uzun uzun anlatsam ne alakasi var saçmalık der sonrasinda oo ona kalana kadara gider..degil mi iste o dini nikah da öyle herkesin ogrendigi farklı benim ailemin bsna bana öğrettiği dini bilgi ile benim sonradan edindigim dini bilgi arasinda ucurum var.birak kim nasil yasarsa yaşasın. .burda biri demis ki 2.kadin pohpohlanir k.k da...
Bence de mes3la k.k da başörtüsü dusmani çok bir konu var profilde tesettür resmi var yorum su sanane ne malum fohus oldugu vs ayni konuyu baska bir foto ile ay kizlar gece 4 de kahkahalar s3sler giren cikan haddi hesabi yok fohus mu var nedir napalım sizce? Diye acilsaydi eminim ki sunu ara vay edepsizler diye yazilirdi.simdi sanene gülünce fohus mu demek deniyor. .yani otekilestirmeyi biz yapıyoruz. .sen ben o..
anlasıldı sızın takıntınızı kadın kapalı tesettrlu gornuyo ama zina yapıyo yapacaksa öyle gzlıden yapmasın yaptgnı bellı etsın dıyosunuz....talıhsız bı konu olmus.....onn yaptıgı ne kadr yanlıssa 5 yıl elın erkegyle herseyı yasamıs bırı olarak sıın yaptgnzda o kadar yanlıs... ne kadr kabul edlmesede burası musluman bır ulke... bnde cocugumun byle ınsanlarla konsmasnı ıstemem acıkcası byle bı ornek almasın ııstemem.........
1- ben de sizin sorunuzu size soruyorum. Konu sahibine yaptığım yorumdan SIZE NE OLIYOR?
2- Ben kendi düşüncemi söylemedim; konu sahibinin bakış açısından yine onun durumunu göstermek istedim.
3- doğru düzgün okumamışsınız. Yurttaki kız arkadaşlarına bahsetmesi gerekirdi diye birşey yazmadım. Hatta o anlama gelmesi bile çok zor ama çok farklı anlamayı başarmışsınız. Tebrikler!
Sizin öyle anladığınız kısımda, herkese yurtta ya da kız arkadaşlarımla kalıyorum deyip sevgiliyle kalmaktan bahsetmiştim.
niye burda konu sahibine yükleniliyor ki anlamadım.sadece başı kapalı kadına,laf söylediği için.aksi takdirde başı açık olsyadı.o kadını hep birlikte gömerdiniz.
konu sahibi sizin neye sinirlendiğinizi çok iyi anladım ama yapacak birşeyiniz yok.sadece annenizi kadından uzak tutmaya çalışın.kadının ilk ilişkisinde,yerden göğe kadar haklısınız.ikincisinde,bırakın ne hali varsa görsün.karşıdaki erkekde saf olmasın bu kadar.
not: yorum yapanlar,kızı, kendi yaşadığı ilişkiyle, vurmaya çalışmayın bence.konuyla aynı olmadığını pek ala,sizlerde biliyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?