Bende tavsiye etmeyenler tarafındayım. Ama eşinizi ikna edemiyorsanız ve mecbursanız;
Etliye sütlüye karışmayın, insanlara her istediğini rahatlıkla söyleyemeyeceği kadar mesafe bırakın. Kırıldım, bozuldum içime attım olmasın. Kavga, tartışma olmadan da bozulduğunuz konuları söylemeye yada tavırlarınızla anlatmaya çalışın.
Evinizin sizin özeliniz olduğunu belli edin, akşam yemek, haftasonu kahvaltı rutininiz evinizde olsun. Görüşmeleri abartmayın. Ara sıra gelen teklifleri geri çevirmeseniz de aşırıya kaçan noktada kabul etmeyin.
Elti ve kv olan yerde gruplaşma, dedikodu olayı çok olur. Tatlı dille bile kanınıza girseler bu tarz konularda konuşmayın, olayların içinde tarafsız kalın. Yorum dahi yapmayın. Hatta dedikoduyu sevmediğinizi belirtin, laf katmayın. Kimsenin dediğini ötekine götürmeyin. Başınız ağrımaz, birbirlerini yerken izleyici olarak kalırsınız.
Ev işlerinde kv dahi olsa, hastalık yada büyük bir davet olmadıkça el atmayın. Göreviniz olur, yapmamaya başladığınızda da suçunuz olur. Gerekli yerde el atarsanız övülürsünüz. Tuhaf ama böyle.
Gezme tozmanızdan, giyiminizden, gelen, gideninizden kim ne der, laf olur diye taviz vermeyin. Siz sorumluluğunuzu bilip aşırı bir şey yapmadıkça kimsenin bir şey demeye hakkı yok. Bunları eşinizle en baştan konuşun, oda bu konuda taviz vermesin. Zaten arayı bulacak olan eşiniz "benim haberim var, karım bilir nasıl davranacağını" derse konular açılmadan kapanır. Bu şekliyle eşinizle konuşun, baştan koyulan sınırlar sorunları önler. KESİNLİKLE...
Kv yada kp kim olursa olsun evinizin anahtarını vermeyin. Geçen bir forumda ki bayan gibi uyurken başucunuzda kv belirmesin :) Evinize alacağınız bir eşya vs. ne olursa olsun fikir almak dışında müdaheleye ettirmeyin. Ben bunu sevdim deyip geçin.
Eşinizle kafanızda ki tüm olumsuzlukları konuşun. O gün boyu işte olacak ve onun ailesi. Ona kıyamazlar canını sıkmazlar ama aynı şey sizin için geçerli olamayabilir. Arkanızda olsun, kulağına gelecek olumsuzluklarda tarafsız olsun, gereksiz tavırlar içine girmesin.
Çok olumsuz ve mutsuz halde evinize giriş yapmayın. İyi düşünün iyi olsun. Belki herşey daha güzel olacak. Hakkınızda hayırlısı.