Aile apartmanı

Gerçekten inanılmaz sıkıntılı durumlar
Hangi şehirdesiniz ? 1+1 ya da 2+1 ev peşinatına yetmeyecek gibi mi gerçi artık kredi de çıkmıyor. Ama eşinizden garanti almadan çıkmayın yarın öbür gün zor duruma düşerse " bak senin yüzünden çıktım zordayım " dedirtmeyin

arabayi satip hazir parayla kira odemeyi mi dusunuyorsunuz ? maddi durumunuz iyiyse cikin tabi ama boylesi sacma duruyor
Faiziyle ne kadar gelirse faiz üstüne ekleyip kirayı verecekler. Parayı vaadeli hesaba koyacaklar yani

Ekonomik açıdan yorumlamak isterim.

Örneğin arabayı sattınız, düşük model araba aldınız ve elinize kalan 300 bin TL olsun. (Meblağ belirtilmemiş, örnek için kullanıyorum)
Bunu faize yatırıp, faiz ile kira ödemeyi düşünüyorsunuz.
300 bin TL'nin aylık faizi ortalama 6-7 bin civarında diyelim. Bu faizi direkt kiraya verdiğinizde, sizin bankada her zaman 300 bin TL'niz (ana paranız olacak).
Ancak bu 300 bin, seneye daha az değerli, ondan sonraki sene daha da az değerli olacak. Yani paranın değeri git gide azalacak. Dolayısıyla uzun vadede hiç mantıklı değil. Hatta şöyle söyleyeyim, faize hiç dokunmadan üstüne biriktiriyor olsanız bile uzun vadede mantıklı olmuyor çünkü maalesef Türk lirası cinsinden birikim enflasyon karşısında eriyor. O yüzden insanlar zaten altın veya döviz alıyor. Mantıklı değil.

Tek maaş - çift maaş şeklinde durum değerlendirmek matematiksel açıdan çok saçma. Kimi çift maaş ile kirada zorlanır, kimi tek maaş ile kirada rahat oturuyor olabilir. Gelir düzeyi + kira bedeli önemli.

Bulunduğunuz evi kiraya verip, kiraya çıkın diyenler olmuş. Bulunduğunuz ev sizin değil ki oradan bir gelir elde edin ?
Eşinizin ailesi bir gelire dönüştürmek yerine, fedakarlık edip sizleri ücretsiz oturtuyormuş. (Oturtmak ? Tuhaf kelime oldu.)
Onlardan kaçmak için giderken, üstüne onların olan bir evden siz gelir elde edemezsiniz, talep ederseniz de çok doğru olmaz bence. Kv haklı.

Şahsen aile apartmanı tercih etmezdim. Evli olan her çiftin ekonomik anlamda aileden bağımsız olması gerektiğini düşünüyorum.(olağan dışı olaylar olmadıkça). Sanırım sizin yerinizde olsaydım, arabayı peşinat yapıp, üstüne kredi çekip kendi evimi almak isterdim. Eğer maddi açıdan hesaba uymuyorsa, kredi çekilecek ve aylık ödemesi hesaba uyacak kadar peşinat biriktirmeye devam ederdim, hemen evden ayrılmazdım.
Ben en başta böyle bir şey istemezdim ama velev ki öyle oldu, bu şekilde yol izlerdim.

Ekonomik olarak problem yaratabilir ama önemli olan huzurlu olmak. Bizde fırsat kolluyoruz insan evinde mutlu olmalı kafası rahat olmalı.

Ailesi buna izin vermiyor oturduğumuz sürece bizim olduğunu söylüyorlar
Ama bence bu konuda haklılar onların evi neticede onlar emek edip sahip olmuslar sizede oturmanız için vermisler. Bende aile apartmanimizda yabancı olsun istemezdim açıkçası. Bence siz biraz birikim yapmaya çalışın sonrada arabayı satıp peşinat yaparsınız. Çok çok ciddi bir problem yoksa ben olsam kiraya cikacagima kalmaya devam ederdim sanırım.

Hayır yarısıyla tekrar araba alıp kalan parayı bankaya faize verip ordan gelen faizle kirayı ödemeyi düşünüyoruz
Neden? iki sene içinde erisin, tlniz pul olsun diye mi?
Valla bu ülkede kamu spotu diye finansal okur yazarlık eğitimleri verilmeli.
Bu soylediginiz şeyin elle tutulur bir tarafı bile yok.
Ülkede devamlı artan şeyler döviz ,altın , emlak fiyatları, araba fiyatları, kira fiyarlari.
Devamlı azalan tek şeyse türk lirası.
Siz diyorsunuz ki devamlı artan fiyatı olan arabamı satayım,düşük model alayım . Kalaniyla da devamlı düşen modelde TL faiziyle kira odeyeyim .
Ama o kira da devamlı artacak, çok değil bir iki sene sonunda artık kira kadar etmeyen faiz parası ise yaramayinca ev almak isteyeceksiniz. ama ev fiyatları bugünün de çok çok üstüne çıktığı için onu da yapamayacaksiniz. Olan boşa giden ana paraniza olacak.
Bence de aile apartmanında oturulmaz,azıcık aş kaygısız baş.
Ama mantıklı bir plan yapın, bir bilene, bu işlerden anlayana falan danışın.
İnşallah uygun bir yol bulursunuz

Ben herkesin aksine ev alana kadar dayanmanızı önereceğim. Kiralar alıp başını gidiyor, maaşların ne oranda artacağı belli değil. Kira öder gibi sabit bir miktar belirleyip her ay ayırın. 2 seneye arabanızı da satar alırsınız evinizi.

Hayır yarısıyla tekrar araba alıp kalan parayı bankaya faize verip ordan gelen faizle kirayı ödemeyi düşünüyoruz
Bana mantıklı gelmedi bankaya koyacağınız miktar 700 bin mi koyun yine bankaya ama altın döviz şeklinde en azından değerlenir ev alabilirsiniz yada çok az kredi çekersiniz.

Şuan size cok karışan eden yoksa oturmaya devam edin derim eşinizin maaşı iyiyse yine bir birikim hesabı açarsınız orada da birikim yaparsiniz

Benim önerim parayı altın hesabına yatırın her ay 1-2 gram ekleme yapın.
Hem para değer kaybetmez hem birim olur ileride ev almak isterseniz peşinat olarak işinize yarar.

1 yüzyıldır insanlar aile apartmanına gelin gidip sorun yasıyorlar. Sorun yasamayan tek bir insan olmamasına rağmen hala denemekten zinhar vazgecmiyoruz…. Kardesim arabanı sat, üstğne kredi cekip 1 artı 1 bile olsa ev al, kötü semt olsun yine de al. Biraz su hayatta kriterlerinz olsn

Arabanızı satınca elinize geçen paradan hem başka bir araba alacağınıza hem de bankaya koyup faiziyle kira ödeyebileceğinize emin misiniz? Arabanızı ne kadara satmayı düşünüyorsunuz

Dediğim gibi arabamızı satıp yarı parasını bankaya koyarsak ordan gelen paranın üzerine 2-3 bin ekleyip kirada oturabiliriz ama 700.000 ev almak için maalesef yeterli olmuyor
Bu çok kötü bir yatırım olur. Bunun yerine aile evinde herkese kus kavga et ne git ne de gel daha karlı.

Aile apartmaninda yillarca yaşadim.tasindik sonra ve gerçekten aile gibi hissetmeye başladık. Hayatımda verdigim iyi kararlardandi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…