aile bagimlisi nankor esim

defnenur

Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2012
18
2
16
Adana
Arkadaslar ben 3 yillik evliyim.esimle evlendigimde bir copu bile yoktu. Yeni mezun olmustu.Herseyimi benim ailem yapti babam cebine harclik bile koydu. Esim de ben de ayni meslekteniz.Esimin benim memleketim yasiyor bu arada. Esim aileme hic bir zaman minnet duymadi.hep soguk davrandi. Ben dogum yaptigimda annemi evimizden kovdu(kovdugu evi herseyiyle annem dosedi.kirasini annem vermisti) ve oyle bir ailesi var ki gelip aylarca ben de kalmak istiyorlar ,15 gun kaldi diye annesi kiyametler koptu. Bu kadar az kalacagini bilseymis 8 saatlik yolu gelmezmis efendim diyo bana. Esim gunde 5 6 kez ailesiyle konusur. Annesine canim diye hitap eder. Ve annemlere hic gelip gitmez.ben hayatim boyunca boyle mantalitede esi olan birini gormedim. Ben artik ailemle esim arasinda kalmaktan yoruldum. Bilmiyorum napacam. 1 haftadir kusuz bugun memleketine gitti. 1,5 yasindaki yavrum nasi uzuldu arkasindan agladi.bu adamin huyu huc duzelecek gibi degil.ben daha fazla sabredebilirmiyim bilmiyorum

Aile onemlidir. Bence evlilik danismanina gidin yada siz esinize ailesi onun icin ne ifade ediyorsa sizinde ailenizin size ayni seyi ifade ettigini soyleyin. ikna olmazsa sizin ailenize davrandigi sekilde siz de onunkilere davranin. Bu bir cozum degil belki ama burnu surtunce anlar belki.

Kendinize değer vermekle başlayın, ardından kendi ailenizin değerini arttırın.
Bunu yaparken, bugüne kadar eşinize verdiğiniz değeri lütfen azaltın, zira şımarmış.. yazdıklarınızdan alenen belli. Kaybetme korkusu sıfır..
Günlük bakımınızı arttırın. Sosyal alanlarınızı çoğaltın. Annenizi sürekli arayın ve çok tatlı bir dil kullanın. Annenizi aramadığınız vakitlerde babanızı arayın. Annenize kullandığınızdan daha tatlı bir dil kullanın. Arta kalan vakitlerde kardeşlerinizi arayın.. Şaka yapmıyorum.. Madem daha fazla sabredebilip sabredemeyeceğinizi düşündüğünüz aşamaya geldiniz, o halde zorlamaktan bir zarar çıkmaz.
Eşinizin kimyasını siz çok daha iyi bilirsiniz,
Biraz kaybetme korkusuna ihtiyacı var... (Bunu nasıl verebileceğinizi aslında sizden iyi kimse bilemez) Mesafeye ihtiyacı var.. Bir şeyler çok ters gitmiş..
Objektif olarak geriye bir dönün.. Hatayı nerede yaptınız? Yapmaya devam ediyorsunuz?
Çözümü kendiniz de bulacaksınız emin olun..

Selamlar,

Siz de ailenizde yardımın dozunu ayarlayamamışsınız
Adam yan gel yat osman modunda olmasına rağmen bir de annenizi kovma cüretinde bulunabilmiş

Siz de pek bi sakinsiniz
Benim annemi evden kovacak adamın alnını karışlarım ben
Ki oturduğunu evi bile annen döşemiş
Böyle yediği kaba pisleyenlere yardım filan edilmez
Anneniz de o kovdu diye kibarca çekildi ve sizde izlediniz öyle mi

Bu adamı bu kadar şımartan, kendini bulunmaz hint kumaşı sanmasına sebep olan sizsiniz

harfiyen katılıyorum :13:

es konularımı okursan nasıl bir anneye sahip olduğumu anlarsın .öyle bir anneye bile eşim asla laf söyleyemez bunun bilincinde kendisi aileniz çok nezihmiş belliki.ama eşiniz asla haketmiyor sert bi dille bunu söylemeniz gerekir bence

Babam hep bana kizim iyi insan olsun parasi pulu onemli degil derdi. Ben iyi bir insan oldugunu dusundum. Yoksa hem guzellik hem maddiyat olarak cok daha iyiyim ondan.simdi bosansam cok daha iyisini alirim.ama yavrum nolacak

Annemi kovdugunda ben de onu kovdum evden. lohusa halimle sutum kesildi. Ama babam bosanmami istemedi.hep bizi bir araya getird .

Zaten onun hayalindeki evlilik kendi ailesi olacak hep. Bende gelip 3 ay kalacaklar. Oyle saygisiz bir ailesi varki yatak odam kendi odalari gibi. Ic camasirlarima bile annesi bakiyor. Babasi desen ev sanki kendi evi gibi davraniyor.

Esiniz cok bencil.
Ailenizi gectim size deger vermiyor ki ailenize deger versin?
Deger verse sevmese de esimin hatırına der rol yapardi en azindan.

Iste iyi insan olmak bu noktada onemli.
Iyi insan olmak icten gelen bir seydir ogretilemez.
O nedenle esiniz menfeaatci artniyetci bencil kisiliginden arinamaz
Devam ederseniz bir omur cekersiniz...

Epey şımartılmış bir erkek,evlenmeye dahi kendi çaba göstermemiş hepsini hazır bulmuş
en tehlikeli erkek tipi ezilmemiş ,yorulmamış tiplerdir çoğunun ortak özelliği nankör oluşları

Saygin bir isim var ve o kadar cok talibim vardi ki. Iclerinden en ana kuzusunu aldim. Adam benim babamin bana aldigi arabaya biniyor. Bir gun bile allah razi olsun demedi.onun yaninda ailemin lafini bile etmeye korkuyorum.hemen suratini asiyor.kin ve nefret dolu aileme karsi.kuzenlerimin esleri bile ailemi daha cok sayiyorlar. Simdi diceksinizki niye bosanmiyors.babam bunu kaldiramaz ve bebegim babasiz buyur diye.beni cok seviyor buna eminim.eger onun ailesini bas taci eder kendi ailemi atarsam bir dedigimi iki etmez.ama ben bu sekilde asla mutlu olmam

Çünkü alışmış, alışmış kudurmuştan beter derler
Bu da o misal
Ailenizin göreviymiş gibi görüyor artık

Bu nasıl sevme şekli ben anlamadım
O sizin annenizi sevmeyebilir, ama sizin en kıymetliniz diye saygı duyması lazım
Bu kalkmış bi de evden kovmuş, kadının kendi döşediği evden kovuyo senin bu evde bi çöpün mü var denilse yeridir

bu erkek milletine iyilik bildiremessin cnm allah yardımcın olsun zor işn ama çok taviz vermişsin benim gibi

evlilik için aceleniz neydi.yeni mezun olmuş,bekleseydiniz de adam sorumluluk almayı öğrenseydi.her şeyi ailen yapacağına birikim yapıp evi için harcama yapsaydı da kıymet bilseydi.hazıra konan kim memnun olmuş ki kocan olacak.

ayrıca ailesiyle kaç kez konuşması,annesine canım demesi sorun olmamalı.sen beğenmesen de hoşlanmasa da ailesi.

Aferin size hep böyle devam edin. 2dk şuraya bakayım dedim 2 konu okudum nevrim döndü. Yapmayın güzel kardeşim böyle karaktersiz insanlar için anne babanızı kullandırmayın. Baban o arabayı sizden geri istesin bakalım eşinizin dili ağzında nasıl dolanıyor gör bakalım. Ne demek hem babanın aldığı arabaya utanmadan binecek hem de annenin döşediği evden anneni kovacak. Senin yerine ben olsaydım ne yapardım biliyor musun? O dakika elinden arabanın anahtarını alıp kapının önüne koyardım onu. Ayrıca bundan sonra eşine '' bu eve benim annenm babam giremiyorsa senin ailende giremeyeck. Beğenmeyen bu evden çeker gider, sen de ne insanlık var ki ben senin için senin ailene katlanayım de. maaşın varsa 2dk tereddüt etme at sokağa gitsin.

aynen burnunu surtmen lazim. Yoksa anlamiyorlar... Gerci burnu surtse de kac gun kac ay anlayacak sizi bilmem, yasadiklarini unutup eski haline donebilir. Cok mesakkatli is, ama ilk bas siz de ailesine o sekilde davranin yada diyin benim aileme ne hissediyorsan bende senin ailene hissediyorum diye.

Sonuna kadar haklısınız ama kırmızı yerleri bir daha düşünmenizi tavsiye ederim. Burda çalışmayan bir sürü bayan var. Erkeğin ailesinin düğünü derneği evi eşyayı her şeyi yaptığı hanımlar var. Onlar her zaman eşlerinin ailesine minnet mi duymalılar? Burda evdeki her şeyi benim annem yaptı diyen bir koca görsek eleştiririz. Burda kayınvalidesi ile sorun yaşamış sonunda cinnet geçirip evden gitmesini istemiş bayanlar da oluyor. Bu noktada evdeki eşyaları kim aldı diye düşünmüyorlar. O ev ikinizin. Eğer siz sürekli bu evi annemler düzdü, her şeyini annemler aldı diye düşünürseniz eşinizde bir aidiyet hissi oluşmaz. Eşinizin annesine canım demesine şaşırmanız zaten başlı başına değişik. Sorumluluk almaması, ailenize yapılan saygısızlıklar bunlar affedilecek şeyler değil ama öyle bir anlatmışsınız ki sanki eşiniz iç güveysi biri ve siz bunu her fırsatta belirtmişsiniz gibi. Eğer şu anlattıklarınızı o da hissediyorsa mutsuz ve işe yaramaz hissetmiş olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…