Arkadaslar ben 3 yillik evliyim.esimle evlendigimde bir copu bile yoktu. Yeni mezun olmustu.Herseyimi benim ailem yapti babam cebine harclik bile koydu. Esim de ben de ayni meslekteniz.Esimin benim memleketim yasiyor bu arada. Esim aileme hic bir zaman minnet duymadi.hep soguk davrandi. Ben dogum yaptigimda annemi evimizden kovdu(kovdugu evi herseyiyle annem dosedi.kirasini annem vermisti) ve oyle bir ailesi var ki gelip aylarca ben de kalmak istiyorlar ,15 gun kaldi diye annesi kiyametler koptu. Bu kadar az kalacagini bilseymis 8 saatlik yolu gelmezmis efendim diyo bana. Esim gunde 5 6 kez ailesiyle konusur. Annesine canim diye hitap eder. Ve annemlere hic gelip gitmez.ben hayatim boyunca boyle mantalitede esi olan birini gormedim. Ben artik ailemle esim arasinda kalmaktan yoruldum. Bilmiyorum napacam. 1 haftadir kusuz bugun memleketine gitti. 1,5 yasindaki yavrum nasi uzuldu arkasindan agladi.bu adamin huyu huc duzelecek gibi degil.ben daha fazla sabredebilirmiyim bilmiyorum
Canim ben evlenmek icin bekleyelim dedigimde beklemek istememisti.ailemde destek cikinca erken evlendik.annesiyle konusurken sevgilisi gibi konusmasi sence garip degil mievlilik için aceleniz neydi.yeni mezun olmuş,bekleseydiniz de adam sorumluluk almayı öğrenseydi.her şeyi ailen yapacağına birikim yapıp evi için harcama yapsaydı da kıymet bilseydi.hazıra konan kim memnun olmuş ki kocan olacak.
ayrıca ailesiyle kaç kez konuşması,annesine canım demesi sorun olmamalı.sen beğenmesen de hoşlanmasa da ailesi.
Canim ben evlenmek icin bekleyelim dedigimde beklemek istememisti.ailemde destek cikinca erken evlendik.annesiyle konusurken sevgilisi gibi konusmasi sence garip degil mi
Yani ben anlamayadım saygın bir mesleğim var şöyle güzelim diyorsunuz öyleyse aceleniz neydi daha yeni mezun olmuş ekmeğini eline almamış zaten ev kuramayacağı eşya alamayacağı birikimi olmadığı bilinen biriyle beklemek istemediğimiz için evlendik diyorsunuz sonra da vay evin herşeyini ailem yaptı, kirayo annem veriyor diyorsunuz. Ama sizistemişsiniz bunu hiçbir aile de kızının mağdur olmasını istemez de benimailem ne kadar durumu iyi olursa olsun eli daha ekmek tutmayanir sorumluluk bilmeyen birine beni vermezdiev kurmakla eşya almakla iş bitmiyor. Şu da bir gerçek tamam eşiniz annenizi kovmuş kötü birşey ama sizinde yapılanları kafasına kakması burada herşeyi onlar aldı demeniz hoş değil bekleyecektiniz o zaman. Neden kovdu ayrıca nedeniydi neydi yanii. Hem ailesi zaten uzaktaymış 6-7 kere arayıp ailesiylene konuşacak ve annesine canım demesinde ne var anlamayadım sevgilisi gibi ne o öyle canım demek diye annesi ya tabii ki canım annem diyecek resmi şekilde mi konuşması lazım benim eşimde canım der annesine ben anneme aşkım bile derim ne var kıskanacak kızacak bunda. O zaman tavrınızı koyacaktınız saygın işim var diyorsunuz demek ki çalışıyorsunuz araba size lazım olmuyor mı ki eşiniz kullanıyor eşinizin hala işi yok mu eve bakmıyormu. Yanineler yaşandı da eşiniz evi terketti valla alıştıran sizsiniz mesleğiniz var madem neden anneniz kiranızı veriyor saygın mesleğiniz varsa güzelde maaşınız vardır eşinizdeüni mezunu hala neden anneden kira alınıyor? Öncelikle onun ailesine saygı duyacaksınız bir şekilde ama aynı saygıyı eşinizde gösterecek sonra herşeyi kendiniz yapacaksınız eşinizinde kafasına kakmayacaksınız.
Sonuna kadar haklısınız ama kırmızı yerleri bir daha düşünmenizi tavsiye ederim. Burda çalışmayan bir sürü bayan var. Erkeğin ailesinin düğünü derneği evi eşyayı her şeyi yaptığı hanımlar var. Onlar her zaman eşlerinin ailesine minnet mi duymalılar? Burda evdeki her şeyi benim annem yaptı diyen bir koca görsek eleştiririz. Burda kayınvalidesi ile sorun yaşamış sonunda cinnet geçirip evden gitmesini istemiş bayanlar da oluyor. Bu noktada evdeki eşyaları kim aldı diye düşünmüyorlar. O ev ikinizin. Eğer siz sürekli bu evi annemler düzdü, her şeyini annemler aldı diye düşünürseniz eşinizde bir aidiyet hissi oluşmaz. Eşinizin annesine canım demesine şaşırmanız zaten başlı başına değişik. Sorumluluk almaması, ailenize yapılan saygısızlıklar bunlar affedilecek şeyler değil ama öyle bir anlatmışsınız ki sanki eşiniz iç güveysi biri ve siz bunu her fırsatta belirtmişsiniz gibi. Eğer şu anlattıklarınızı o da hissediyorsa mutsuz ve işe yaramaz hissetmiş olabilir.
Saygin bir isim var ve o kadar cok talibim vardi ki. Iclerinden en ana kuzusunu aldim. Adam benim babamin bana aldigi arabaya biniyor. Bir gun bile allah razi olsun demedi.onun yaninda ailemin lafini bile etmeye korkuyorum.hemen suratini asiyor.kin ve nefret dolu aileme karsi.kuzenlerimin esleri bile ailemi daha cok sayiyorlar. Simdi diceksinizki niye bosanmiyors.babam bunu kaldiramaz ve bebegim babasiz buyur diye.beni cok seviyor buna eminim.eger onun ailesini bas taci eder kendi ailemi atarsam bir dedigimi iki etmez.ama ben bu sekilde asla mutlu olmam
Esimle meslektasiz yazmistin ???
Neden sen daha sayginsin daha cok kazaniyorsun onu cozemedim.
doktor degilmi o da.
ayrica esin bi eziklik psikolojisinde canim.ailenin maddi durumu iyi anladgim kadariyla ve o minnet duymaktansa gormezden.gelmeyi seciyor.boyle kendisini asgilik psikolojisinden kurtariyor gibi geldi bana.
Gerci bn hala o da doktor oldgu halde nasil az kazaniyor cozemedm ama
Bugun parka goturduk annemle yavrumu.herkesin yaninda babasi var. benim yavrum bunu hak etmedi.ona bakip bakip agliyorum.ne gunahi var ki onun. Bazen diyorum ki allah beni hic sevmiyor.boyle bir evlilik yaptim
Babam hep bana kizim iyi insan olsun parasi pulu onemli degil derdi. Ben iyi bir insan oldugunu dusundum. Yoksa hem guzellik hem maddiyat olarak cok daha iyiyim ondan.simdi bosansam cok daha iyisini alirim.ama yavrum nolacak
Arkadaslar ben 3 yillik evliyim.esimle evlendigimde bir copu bile yoktu. Yeni mezun olmustu.Herseyimi benim ailem yapti babam cebine harclik bile koydu. Esim de ben de ayni meslekteniz.Esimin benim memleketim yasiyor bu arada. Esim aileme hic bir zaman minnet duymadi.hep soguk davrandi. Ben dogum yaptigimda annemi evimizden kovdu(kovdugu evi herseyiyle annem dosedi.kirasini annem vermisti) ve oyle bir ailesi var ki gelip aylarca ben de kalmak istiyorlar ,15 gun kaldi diye annesi kiyametler koptu. Bu kadar az kalacagini bilseymis 8 saatlik yolu gelmezmis efendim diyo bana. Esim gunde 5 6 kez ailesiyle konusur. Annesine canim diye hitap eder. Ve annemlere hic gelip gitmez.ben hayatim boyunca boyle mantalitede esi olan birini gormedim. Ben artik ailemle esim arasinda kalmaktan yoruldum. Bilmiyorum napacam. 1 haftadir kusuz bugun memleketine gitti. 1,5 yasindaki yavrum nasi uzuldu arkasindan agladi.bu adamin huyu huc duzelecek gibi degil.ben daha fazla sabredebilirmiyim bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?