- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
Ben edim daha az kazaniyo demedim.bunu nereden cikardiniz.ayrica doktoruz da demedim
Arkadaslar ben 3 yillik evliyim.esimle evlendigimde bir copu bile yoktu. Yeni mezun olmustu.Herseyimi benim ailem yapti babam cebine harclik bile koydu. Esim de ben de ayni meslekteniz.Esimin benim memleketim yasiyor bu arada. Esim aileme hic bir zaman minnet duymadi.hep soguk davrandi. Ben dogum yaptigimda annemi evimizden kovdu(kovdugu evi herseyiyle annem dosedi.kirasini annem vermisti) ve oyle bir ailesi var ki gelip aylarca ben de kalmak istiyorlar ,15 gun kaldi diye annesi kiyametler koptu. Bu kadar az kalacagini bilseymis 8 saatlik yolu gelmezmis efendim diyo bana. Esim gunde 5 6 kez ailesiyle konusur. Annesine canim diye hitap eder. Ve annemlere hic gelip gitmez.ben hayatim boyunca boyle mantalitede esi olan birini gormedim. Ben artik ailemle esim arasinda kalmaktan yoruldum. Bilmiyorum napacam. 1 haftadir kusuz bugun memleketine gitti. 1,5 yasindaki yavrum nasi uzuldu arkasindan agladi.bu adamin huyu huc duzelecek gibi degil.ben daha fazla sabredebilirmiyim bilmiyorum
Arkadaslar ben 3 yillik evliyim.esimle evlendigimde bir copu bile yoktu. Yeni mezun olmustu.Herseyimi benim ailem yapti babam cebine harclik bile koydu. Esim de ben de ayni meslekteniz.Esimin benim memleketim yasiyor bu arada. Esim aileme hic bir zaman minnet duymadi.hep soguk davrandi. Ben dogum yaptigimda annemi evimizden kovdu(kovdugu evi herseyiyle annem dosedi.kirasini annem vermisti) ve oyle bir ailesi var ki gelip aylarca ben de kalmak istiyorlar ,15 gun kaldi diye annesi kiyametler koptu. Bu kadar az kalacagini bilseymis 8 saatlik yolu gelmezmis efendim diyo bana. Esim gunde 5 6 kez ailesiyle konusur. Annesine canim diye hitap eder. Ve annemlere hic gelip gitmez.ben hayatim boyunca boyle mantalitede esi olan birini gormedim. Ben artik ailemle esim arasinda kalmaktan yoruldum. Bilmiyorum napacam. 1 haftadir kusuz bugun memleketine gitti. 1,5 yasindaki yavrum nasi uzuldu arkasindan agladi.bu adamin huyu huc duzelecek gibi degil.ben daha fazla sabredebilirmiyim bilmiyorum
birebir benim yaşadıgım durum aynısının tıpkısı esım memleketıne gıttı ve 2 aydır yok bu arada ıkıncı bebegımı ogrendım 6 haftalıktı ogrendım sonra bebegımı 11 haftalık kaybettıgımı ogrendım gelısmemıs gebelık.... esım ne geldı bu haberı duyunca ne bısey...Arkadaslar ben 3 yillik evliyim.esimle evlendigimde bir copu bile yoktu. Yeni mezun olmustu.Herseyimi benim ailem yapti babam cebine harclik bile koydu. Esim de ben de ayni meslekteniz.Esimin benim memleketim yasiyor bu arada. Esim aileme hic bir zaman minnet duymadi.hep soguk davrandi. Ben dogum yaptigimda annemi evimizden kovdu(kovdugu evi herseyiyle annem dosedi.kirasini annem vermisti) ve oyle bir ailesi var ki gelip aylarca ben de kalmak istiyorlar ,15 gun kaldi diye annesi kiyametler koptu. Bu kadar az kalacagini bilseymis 8 saatlik yolu gelmezmis efendim diyo bana. Esim gunde 5 6 kez ailesiyle konusur. Annesine canim diye hitap eder. Ve annemlere hic gelip gitmez.ben hayatim boyunca boyle mantalitede esi olan birini gormedim. Ben artik ailemle esim arasinda kalmaktan yoruldum. Bilmiyorum napacam. 1 haftadir kusuz bugun memleketine gitti. 1,5 yasindaki yavrum nasi uzuldu arkasindan agladi.bu adamin huyu huc duzelecek gibi degil.ben daha fazla sabredebilirmiyim bilmiyorum
yaa bu kadar tesaduf olamaz ınankı kendımı okuyorum sandım .... bu devırde bole vıcdansızlık kaldımı dıye hep dusurunurum kalmıs demekkı esınız nerelı cok merak ettım anadolu ınsanı bole oluyor galiba cevremden duydugum olaylar hep cahıl kesım anadolu ınsanından cıkıyo ...Annemi kovdugunda ben de onu kovdum evden. lohusa halimle sutum kesildi. Ama babam bosanmami istemedi.hep bizi bir araya getird .
al ıste vaka aynı vaka .... değer gormeyı haketmeyen aıleyı el ustunde tutucan... kendı aılenı senı sen yapan yuvana maddı manevı destek olan aılenın suratına bakmayacaksın ben bın pısmanım aılemı ezmesıne musade ettıgıme kucuk yasta evlılık gozumu acmamıstı ama artık neyın ne oldugunu goruyorum aılemı hıcbıseye degısmem seven ınsan once benım degerlerımı sevecek kı ılıskı yurusun deger vermıyosa ne kendı ne aılesı deger gorur... evlılıkler boyle yurur yoksa bızımkı gıbı sonu husran olmaya mahkum olur...Saygin bir isim var ve o kadar cok talibim vardi ki. Iclerinden en ana kuzusunu aldim. Adam benim babamin bana aldigi arabaya biniyor. Bir gun bile allah razi olsun demedi.onun yaninda ailemin lafini bile etmeye korkuyorum.hemen suratini asiyor.kin ve nefret dolu aileme karsi.kuzenlerimin esleri bile ailemi daha cok sayiyorlar. Simdi diceksinizki niye bosanmiyors.babam bunu kaldiramaz ve bebegim babasiz buyur diye.beni cok seviyor buna eminim.eger onun ailesini bas taci eder kendi ailemi atarsam bir dedigimi iki etmez.ama ben bu sekilde asla mutlu olmam
Sonuna kadar haklısınız ama kırmızı yerleri bir daha düşünmenizi tavsiye ederim. Burda çalışmayan bir sürü bayan var. Erkeğin ailesinin düğünü derneği evi eşyayı her şeyi yaptığı hanımlar var. Onlar her zaman eşlerinin ailesine minnet mi duymalılar? Burda evdeki her şeyi benim annem yaptı diyen bir koca görsek eleştiririz. Burda kayınvalidesi ile sorun yaşamış sonunda cinnet geçirip evden gitmesini istemiş bayanlar da oluyor. Bu noktada evdeki eşyaları kim aldı diye düşünmüyorlar. O ev ikinizin. Eğer siz sürekli bu evi annemler düzdü, her şeyini annemler aldı diye düşünürseniz eşinizde bir aidiyet hissi oluşmaz. Eşinizin annesine canım demesine şaşırmanız zaten başlı başına değişik. Sorumluluk almaması, ailenize yapılan saygısızlıklar bunlar affedilecek şeyler değil ama öyle bir anlatmışsınız ki sanki eşiniz iç güveysi biri ve siz bunu her fırsatta belirtmişsiniz gibi. Eğer şu anlattıklarınızı o da hissediyorsa mutsuz ve işe yaramaz hissetmiş olabilir.
babamda daha ben bekarken bır araba almıstı o arabayı degıstırmek ıstedık babam bırde ustune yardım yaptı sagolsun ustune bırazda bız koyduk... yenı bır arac aldık esımın ustune... sagolsun meslegı geregı arabayı satmak zorunda kaldık sırket araba verınce park sorunu fılan olyuo dıe kocam bana bıle danısmadan o paranın tamamını gıdıp bır akrabasına borc vermıs sonuc bız ev almak ıcın para bırıktırırken.... herseyımızden olduk soru sordugumda sanane kendı paramın hesabını mı vercem sana dıyen bır koca buldum karsımda orda bır dur altınlarımı bekarkenkı arabamı satıp aldık ne cabuk unuttun bıle dıyemedım kocama bız bu kadar ınce dusunurken kırılmasın etmesın dıye ezılmesın dıye ama onursuzluk ıclerıne ıslemıs ınsanlar bole agzına gelenı soyluyorlar ıste...Niye beklemedin diyosunuz ya kendi beklemek istemedi ben de bir heves kapildim,aslinda babam yasi kucuk kizimin dedi vermek istemedi ama ben cok istedigim icin annem babami razi etti.evet ikimiz de maas aliyoruz kirayi suan biz oduyoruz ilk sene annem odedi.arabaya gelince babam bana 5 yil once almisti arabayi.ise beraber gidiyoruz arada inda kaliyor arada bende.
8 haftadır ben tek basıma evladımla ılgılenıyorum o kadar dokunuyo kı sokaga cıkıp el ele bır cıft aıle gordugumde hungur hungur aglıyorum... ılk vakıtler bıde hamıleydım cocugumu ındır kaldır pesınden koss terkedılmıs gıbı ...Iyılık neden bazı ınsanları durter...Neden erkeklerın aılesı evlatlarına bu kotulugu yapar anlayamıyorum bır yuvayı dagıtmak bu kadar kolay ve acımasız mı ?Bugun parka goturduk annemle yavrumu.herkesin yaninda babasi var. benim yavrum bunu hak etmedi.ona bakip bakip agliyorum.ne gunahi var ki onun. Bazen diyorum ki allah beni hic sevmiyor.boyle bir evlilik yaptim
artık evliliklerde roller değişmiş anlaşılan koca kadın olmuş, kadın koca olmuş bütün yükü kadın ve ailesi üstleniyor ne kadar yazık...
birde evin reisiyiz, kocasıyız diye ortalıklarda gezinmiyorlar mı öldürüyorlar beni....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?