aile bagimlisi nankor esim

Annen baban sizin kiranızı öderken adamın cebine harçlığı koyarken ailesiyle görüşmeme şartı mı koşmuştunuz. Muhtemelen bu yapılan iyilikler karşılığında eşinin ailene ve sana kendi ailesinden çok daha fazla önem vermesini bekliyordunuz. Ama gerçeklerle yüzleşmek acıtmışa benziyor. Eşin muhtemelen size elini açtığına da çok pişmandır. Ailesinin durumu yoksa adam ne yapsın. Devamlı adamın başına kakıyorsanız yaptıklarınızı normaldir şu yaşananlar. Keşke ne siz özveride bulunsaydınız bu kadar, ne de ondan bu kadar beklentiye girseydiniz.

Benim ailem de çok varlıklıdır. Ama eşim değil. Bu nedenle evlenirken bir taraf ezilmesin diye ailelerden kesinlikle yardım almamaya karar vermiştik. Erkekler anneye düşkün olur. Kaldı ki annesinden de uzakmış. bizim durumumuza çok benziyor. Ama neyse ki sonu benzemez. Çünkü babamdan 5 kuruş almadık. Eşimin annesi de gelir 1 ay benle kalır ses etmem. Eşim yurtdışında çalışıyor bu arada. Yalnız kalırım annesiyle. Çünkü annem değil de o benim bi ablam gibi.

Eşin çocuğun değil, sadece bir hata yapmış ailenden yardım Kabul ederek ..

diyecek bişey bulamadım
yani ne kadar rahat bir insanmış eşin
her erkegin harcı degil öyle eşin ailesinin parasını yemek

Böyle bir adamla(!) ve aileniz arasında kalıyorsanız pes

böyle bir kocam olacağına olmasın daha iyi. saygısız, hazırcı ve vicdansız bir adamın varlığı ne degistirebilir ki? :18:

Bazı erkekler artık ayrı bi aile kurduklarının bilincine varamıyorlar ne yazık ki .
Zor bi durum onlar ailesi tabi ki sevecek, saygı duyacak ama aynı şeyi sizin ailenize de uygulamalı ve tabi dozunda olmalı.
Değişeceğini sanmıyorum çok yüz vermiş ailen koskoca adamın cebine para koymak vs vs

Ben edim daha az kazaniyo demedim.bunu nereden cikardiniz.ayrica doktoruz da demedim

"Hem guzellik hem maddiyat olarak cok daha iyiyim ondan." Simdi biraksam daha iyisini alirim."

Tatlim sen yazdin bunlari..uyduracak degilimya teee allahim. :))

Profil bilgilerinde de doktor diye belirtmissin yanlislikla yazdiysan onu bi duzelt o zaman.

yaniltma insanlari.

iyi aksamlar

o senin ailene nasıl davranıyosa sende onun ailesine öyle davran. bu bi çözüm yolu değil ama okuyunca çok kızdım belki anlamasına yardımcı olur eşinin...

aile iyilik yapmış eminim kocasına söylemiyodur bazı yorumlardan dolayı söylüyorum ailem sana

bunu yaptı falan burda yazmış olmalı bence.kimse kimseyi sevmek zorunda değil

ne olursa ama insan bunlar benm için bunları yaptı en azından allah için insan saygı gösterir

daha fazlasını kimse beklemez ki canım sende fazla yüz verme bu konuda ailen senin o ailese

nasılsa send e ailene öle davran bişi derse sende sölersin senin yaptığını yapıorum die anlar belki ozaman.

kv denler nasıl peki onlar eşinin aklına giriyo olabilir mi mesela benm kv de oğlu aramayınca surat yapar

o da hergün arıo mesela ben anlaşamam kv ama napım eşim diorum oda çok düşkün aile bazen benm

ailemi istemez terbiyeszlik yapmadı öle ama geldiğinde saygısını yapar en ufak bişide ben yüz vermedim

çünkü aileni sakın ezdirme o olsa buna müsade etmez çünkü.allah sabır versin

yaşadıklarınız hoş degil ozellikle annenizi kovması vs. ama bunlar birden olmamıs. esinizin aşırı bir tepkiselligi var. biraz icguvesi yapılamya calısılmasına karsı biraz da onceden aldıgı paralardan kaynaklı mahcubiyetini bastırma cabası belki de.

fakat eşinizin madem parası yoktu mezun olur olmaz neden evlendiniz?
aileniz karşısında düşecegi durumu siz kendiniz dusunup birkac yıl bekleyemeyi teklif edebilirdiniz... aileiniz destek cıktıysa da damatlarının kaşına gözune degil kızlarının rahat icinde ve mutlu olması icindir.

kendi annesiyle olan iliskinin "canım" diye konusacak kadar samimi olmasından rahatsızmı gibi yazmıssınız, 20küsür yıldır canım diyorken sizle evlendikten sonra hanımefendi diyecek hali yok herhalde.

size minnet duymasını beklediginiz her saniye esiniz sizden de ailenizde de uzaklasıp kendi ailesine daha fazla yanasır. bence siz davranıslarınızı ve ondan sikayetci oldugunuz seyleri soylediginiz uslubu degistirmeye calısın, sorunlarınız da hallolacaktır bence.

Hiç bir çöpü olmayan,evini senin ailenin döşediği,kiranı senin ailenin verdiği bir insandan nasıl davranmasını bekliyorsun ve hiç bir sorumluluğu olmayan bir insanla neden evlendin.

Bence esinize sayginiz yok ve bu tavirlariniza yansiyor. O da bunlari hissettigi icin boyle davraniyor. Esinizin yerinde olsam, keske copum olmasaydi, bu ev bu esyalar olmasaydi da bunlar arkamdan soylenmeseydi derdim. Zaten aileniz evi de herseyik de sizikn icin kurmus, soknucta yoldan gecene ev bahsetmediler ya. Hicbir erkek bu tarz konularda ezik hissetmek istemez. Icten ice bunu dert ediyorsa bih sekilde intikam alir. Size sagladigi sartlarda yasayin, koca ve baba oldugunu hissettirin, o da esine evine sahip ciksin. Bence.

eşinin sana olan sevgisini tekrar sorgula bence maddi olarak ondan iyi durumda olduğunu söylüyorsun inş. maddiyat için evlenmemiştir senLe..bir ANNE Yİ evden kovmak da nedir ya!! asla ama asla kabul edilebilir bişey değil bu bence..sizi seviyorsa sizin ailenize saygı duymak zorunda..SEVGİ de özgürlük Saygıda mecburiyet vardır diye bi söz var sevmese bile SAYGI DUYMAK ZORUNDA.

Başlığı okuyunca 7/24 annesinin dibinden ayrılamayan ve sizi kayınvalidenizle yaşamaya zorlayan bir eşiniz var falan sandım yahu :))

Bana kalırsa siz başlığı yanlış atmışsınız. Çünkü "aile bağımlısı" olmak için günde birkaç kez aileyle telefonda konuşmak veya uzaklarda yaşayan annenizin sizi ziyarete gelip torunuyla dilediği gibi kalıp, vakit geçirmesini istemek yeterli doneler değil. Lütfen kırılmayın ama bana kalırsa bu tanımlamaya uyan kişi biraz sizsiniz çünkü her konunuz ve düşünceniz benim annem, babam ile başlıyor. Yeni evinizi ve yeni bir aile kurduğunuz düşüncesini ne siz ne de ebeveynleriniz içselleştirememişsiniz. Anladığım kadarıyla kendi anne babanız bebeğiniz ve eşinizle birlikte küçük ve konforlu bir hayat yaşama arzusundasınız aynı zamanda her anlamda eşiniz tarafından övgü almayı bekliyorsunuz. Yalnız maalesef hayat bu değil ve eşiniz de bir anne baba evladı olarak ağaç kavuğundan çıkmış değil.

Biraz karşılıklı anlayış ve doğru üslup sorunlarınızı çözebilir bence..

Son düzenleme:
birebir benim yaşadıgım durum aynısının tıpkısı esım memleketıne gıttı ve 2 aydır yok bu arada ıkıncı bebegımı ogrendım 6 haftalıktı ogrendım sonra bebegımı 11 haftalık kaybettıgımı ogrendım gelısmemıs gebelık.... esım ne geldı bu haberı duyunca ne bısey...

sonuç bunca yaşattıklarından sonra ozellıkle aılesının yanına gıtmıyorum sanırım sonu boşanma olacak...
insanlara haddınden fazla deger verınce boyle oluyor aılesınden gormedıgı sevgıyı maddı manevı ıyıylıgı fazla yapıyorsun sonuc bu ...
Allah bıldıgı gıbı yapsın cumlesını benımde 2 yasında bır kuzum var ...evladım ıcın herseyı alttan aldım ama artık umursamıyorum sonucu nereye varacaksa oraya varsın ben benlıkten cıktım evladım bıle psıkolojık olarak cok etkılendı .... Rabbım sabır versın bız ve bızım gıbılere ....

eşinle normal zamanlarda nasılsınız anlaşabiliyomusunuz,iletişiminiz iyimi,oyurup konuşun.ondan nekadar soğuduğunuzu anlatın.tavır koyun belki aklı başına gelir.

bencede eşin ailene minnet duymalı. çünkü ailen görevleri olmayan şeyler yapmışlar. ev düzüp kire ödemişler. fakat onun ailesi hiç bir şey yapmamış. görevleri olan şeyleri yapmamaış. erkeğin ailesinin görevi değilmidir oğlunu evlendirmek. hem görevini yapan erkek ailesine neden minnet duyacakmışız.

asıl görevi olmayan şeyleri yapan kız ailesine minnet duyulmalı. bence eşini karşına alıp konuş. eğer aileme karşı böyle davranırsan benden senin ailene aynısı gibi davranırım de. bence bir şekilde o arabayı kullandırma. ne bileyim ailen istemiş olsun. sana hep lazım olsun. bak gör burnu nasıl sürtülecek(tarafımca denenmiştir)

herkesin ailesi tabiki amam evlendikten sonra bide çocuk olduysa artık bişeylerin değişme zamanını gelmiş olması lazım tel ile konuşabilir hergün yanına gidebilir ama biraz da sınır koymak lazım bu hem kadın hem erkek için geçerli asında. ama maalesef erkekler bu konuda hiçbir zaman kadınlar gibi mesafeli olamıyorlar biz kocam kocam derken onların ilk tercihleri hep anneleri oluyor. senin durumunda oldukça zor memleketine gedibilir ama siz küsken değil zaten üzgünsün bu çok farklı durumlar doğurabilir karşılıklı oturup konuşmanız lazım yoksa daha çok yıpranırsınız.

Annemi kovdugunda ben de onu kovdum evden. lohusa halimle sutum kesildi. Ama babam bosanmami istemedi.hep bizi bir araya getird .
yaa bu kadar tesaduf olamaz ınankı kendımı okuyorum sandım .... bu devırde bole vıcdansızlık kaldımı dıye hep dusurunurum kalmıs demekkı esınız nerelı cok merak ettım anadolu ınsanı bole oluyor galiba cevremden duydugum olaylar hep cahıl kesım anadolu ınsanından cıkıyo ...
bende rahmetlı dedemden kalan bır evde oturuyorum kıra vs vermıyoruz evlendıgımızde herseyı bu sekıl onaylayarak kendı ıstemıstı esım 2 yıl purussuz bır evlılık yasadık sonrasında oglum dunyaya geldı ve hersey 180 derece degıstı .... sonuc bebegıme bakmak ıcın sehır degıstırmıs evını dagıtmıs annemı aılesı evımızde 40 gun kalmaya geldı dıe evımden kovdu annemı .... annem bana ve torununa bakmaya gelmıs bumuydu karsılıgı terbıye almamıs ınsanoglu ...Babamda bastan esımı ıstememıstı yalvardı yakardı bu aıle ıle kultur gorgu bakımından anlasamassın dedı dınlenemedım sonra kabul ettı bas tacı yaptı hala mucadele edıyor yuva yıkılmasın dıe ortada kucucuk bır cocuk babasız buyumesın dıye neden hala fedakarlıgı bızım aılelerımız yapıyo ınsanlıktan nasbını almamıs ınsanlar ıcın acaba ???
al ıste vaka aynı vaka .... değer gormeyı haketmeyen aıleyı el ustunde tutucan... kendı aılenı senı sen yapan yuvana maddı manevı destek olan aılenın suratına bakmayacaksın ben bın pısmanım aılemı ezmesıne musade ettıgıme kucuk yasta evlılık gozumu acmamıstı ama artık neyın ne oldugunu goruyorum aılemı hıcbıseye degısmem seven ınsan once benım degerlerımı sevecek kı ılıskı yurusun deger vermıyosa ne kendı ne aılesı deger gorur... evlılıkler boyle yurur yoksa bızımkı gıbı sonu husran olmaya mahkum olur...

sanırım bu ornektekı ben oluyorum unutulmam mumkun degıl ınsanlar gordugu degerlerı unutup bu denlı saygısız olunca ınsan ne dıyecegını şaşırıyor cnm benım ...ne desek az gelır bu tarz ınsanlara ...

babamda daha ben bekarken bır araba almıstı o arabayı degıstırmek ıstedık babam bırde ustune yardım yaptı sagolsun ustune bırazda bız koyduk... yenı bır arac aldık esımın ustune... sagolsun meslegı geregı arabayı satmak zorunda kaldık sırket araba verınce park sorunu fılan olyuo dıe kocam bana bıle danısmadan o paranın tamamını gıdıp bır akrabasına borc vermıs sonuc bız ev almak ıcın para bırıktırırken.... herseyımızden olduk soru sordugumda sanane kendı paramın hesabını mı vercem sana dıyen bır koca buldum karsımda orda bır dur altınlarımı bekarkenkı arabamı satıp aldık ne cabuk unuttun bıle dıyemedım kocama bız bu kadar ınce dusunurken kırılmasın etmesın dıye ezılmesın dıye ama onursuzluk ıclerıne ıslemıs ınsanlar bole agzına gelenı soyluyorlar ıste...
Bugun parka goturduk annemle yavrumu.herkesin yaninda babasi var. benim yavrum bunu hak etmedi.ona bakip bakip agliyorum.ne gunahi var ki onun. Bazen diyorum ki allah beni hic sevmiyor.boyle bir evlilik yaptim
8 haftadır ben tek basıma evladımla ılgılenıyorum o kadar dokunuyo kı sokaga cıkıp el ele bır cıft aıle gordugumde hungur hungur aglıyorum... ılk vakıtler bıde hamıleydım cocugumu ındır kaldır pesınden koss terkedılmıs gıbı ...Iyılık neden bazı ınsanları durter...Neden erkeklerın aılesı evlatlarına bu kotulugu yapar anlayamıyorum bır yuvayı dagıtmak bu kadar kolay ve acımasız mı ?

aynen öyle, artık bazı erkekler öyle istiyor ki kadın evin her işini yapacak, hatta dışardaki işlere de yetişecek, aynı zamanda çalışıp maaş kartını kocasının eline verecek yetmedi kadının ailesi de maddi destek olacak tüm bu sorumlulukların arasında bir de çocuk doğuracak amaaaa gelgelelim tüm kararlarda erkek söz sahibi olacak çünkü evin reisi o!!! ayrıldığım adam da bu mantıktaydı ama bindiği dalı kesti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…