• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aile çok önemli mi

Bence yanlış düşünüyorsun.
Hiç bir zaman hiç bir şeyi dört dörtlük bulamazsın.
Sevgilin de sorun yoksa ailesini olduğu gibi kabul edeceksin.
Aile uygun olsaydı da damat adayının hal ve hareketlerinden hoşlanmasaydın daha zor olmaz mıydı?
Beni isteyen bir çocuk vardı. Hatta önce babama söylemişler "gençler tanışsın,görüşsün" demişler.
Allahım günah yazmasın ama hoşlanmadım kendisinden.
Sırf ailemle ailesi birbirine çok uyumlu diye birkaç defa daha buluştum ama yok olmadı.
Yani uzun lafın kısası; önce eş adaylarının birbirine uyumuna bakmalı,koca koca insanları değiştiremeyeceğinize göre nişan ertelemek neden?

doğru söylüyorsun, acaba ailem ayrılayım mı diye bekledi. hani ailesi de böyle bize uymayınca nişan tarihini erteleyelim onlar da aralarında çözemez belki ayrılır diye falan mı bilmiyorum. ayrılmak istemediğimi söyledim aileme. erkek arkadaşımla konuştum az önce yarım saat benim ailem böyle çok düşünmezler herşeyi kötü niyetlerinden değil ama sen ve ailen bu şekilde düşünmekte haklısınız diyor. giden misafire değer verilir diyor ama bu insanlar böyle görmüş rahat olmuşlar kabuklarından çıkmamışlar şimdi onlar yüzünden biz mi ayrılalım diyor. haklı da bu söylediğinde ama evlendiğimizde ya sorun olursa bize gelmek isteyecekler erkek arkadaşım illa ki gidelim isteyecek. bizim evimizde düzenli bir hayat var herkes aynı anda oturur masaya sohbet eder vs.. yani dün dünürlerini ağırlamak yerine yemek yemek için toplanmıştı onlar.

şu an o kadar moralim bozuk ki içimi dökmek istiyorum. fikir almak istiyorum. alacağım yorumlar aslında istemediğim yorumlar olsa da :(

2 senelik bir ilişkiden sonra nişan yapmaya karar verdik. aslında ocak gibi düşünüyorduk ama ani bir kararla hazirana aldık, nişan yerimiz belli her şeyimiz hazır. geçen hafta erkek tarafı bize geldi tanışmaya .bize çekirdek aile olarak geldiler oturdular sohbet falan her şey güzel sıkıntı yok. evlerinde tadilat olduğu için bizi aynı apartmanda amcalarına davet ettiler. biz kendilerinizi zorlamamalarını daha sonra da gelebileceğimizi söyledik ama çok rica ettiler kıramadık. ilk izlenim iyiydi aileler arasında sıkıntı yoktu. ta ki biz dün gidene kadar. gitmeden önce amcasına değil bi sokak ilerideki amcasından daha yakın olduklarını söyledikleri bi akrabalarında ağırlayacaklarını söylediler. ayıp olmasın diye peki dedik. erkek arkadaşım o kadar efendi iyi birisidir ki tam evimize kadar gelip bizi aldı götürdü. neyse ilk önce bizim de evimizi bi görün dediler. evet mutfakları tadilatta ama salonda falan bişey yok yani bi kahve hazırlanıp içilebilirdi mesela yan dailerinde babaanneleri oturuyor onun mutfağında bile hazırlanabilirdi.sonra geçtik diğer kadının evine.erkekleri bi yere aldılar bizi bir yere kendileri kalabalık biz 4 kişiyiz annem babam ablam ben. erkek arkadaşım dışında giyimleri özensiz.ilk defa evlerine gidiyoruz ve sıradan insanlar değiliz dünür olacağız. hiç özenmemişler. sohbet konusu doğru düzgün yok bir tek babaanneleri konuşuyor k.v adayım ara sıra katılıyor . sanki güne gitmişiz biz oraya hep birbirimizi tanıyoruz gibi davranıyorlar. aralarındaki sohbet dolmanın yaprağı şöyle böreğin yağı böyle . nişan isteme ile alakalı hiçbirsey konuşulmadı erkekler içerde maç izliyor babam sıkılmış. ev sahibinin bir sohbet konusu yok. oturduğumuz an o kadar pişman oldum ki keşke gelmeseydik diye. neyse işte 2 saat oturup kalktık eve geldik. hepimizin morali çok bozuk hiç birimiz uyuyamadık. bu sabah babam kızım sen bu insanlarla her türlü bi şekilde bir arada olacaksın ben seni bilerek sokamam o aileye dedi. erkek arkadaşım çok iyi ona birşey demiyorlar ama bu sadece bir kişiyle olmaz dedi.düğün nişan doğum bayram hiç mi bir araya gelmeyeceğiz hadi biz gelmedik sen haftada en az 1 gün gideceksin kv.ne nasıl yapacaksın sen bu insanlarla dedi. annem de aynı fikirde ablam da. ben de aynı fikirdeyim ama erkek arkadaşımı bırakmak istemiyorum aramızda hiç sorun yok iyi anlaşıyoruz o da dün özür diledi bu olanlar için konuşacağım ailemle dedi. ama konuşsa ne fayda o insanların kültürünü değiştiremeyiz ki. nişana 2 hafta var ailem erteleyelim diyor . bir yanım onları haklı buluyor diğer yanım kalbimi dinliyor o kadar mutsuzum ki şuanda. uzun oldu kusura bakmayın ama nolur bişeyler söyleyin :(

Canım öncelikle nişanına daha var ama şimdiden hayırlı olsun. Önce sorunu kendi tecrübelerimle yanıtlayayım "aile çok önemli mi" demişsin, evet aile çok önemli.Ama eşinin tavrı daha çok önemli. sanki önemli bir sorun yaşamamışsınız gibi okudum ben.Aile yapılarınız farklı olabilir,sen gerçekten seviyorsan bunu kabul etmen gerekiyor.Eşinin de anlayış göstermesi,sürekli ailesine gitmeyi teklif etmemesi yani sana saygı göstermesi gerekiyor.sonuçta siz ayrı bir yuva kuracaksınız.Yok eşin ailesine çok düşkünse seni sürekli suçlayacak gibi bir kişilikteyse hiç evlenme daha iyi. Aileyi değil eşinin ailesiyle olan ilişkisini takip et derim ben.

Canım öncelikle nişanına daha var ama şimdiden hayırlı olsun. Önce sorunu kendi tecrübelerimle yanıtlayayım "aile çok önemli mi" demişsin, evet aile çok önemli.Ama eşinin tavrı daha çok önemli. sanki önemli bir sorun yaşamamışsınız gibi okudum ben.Aile yapılarınız farklı olabilir,sen gerçekten seviyorsan bunu kabul etmen gerekiyor.Eşinin de anlayış göstermesi,sürekli ailesine gitmeyi teklif etmemesi yani sana saygı göstermesi gerekiyor.sonuçta siz ayrı bir yuva kuracaksınız.Yok eşin ailesine çok düşkünse seni sürekli suçlayacak gibi bir kişilikteyse hiç evlenme daha iyi. Aileyi değil eşinin ailesiyle olan ilişkisini takip et derim ben.

erkek arkadaşım kendi kararlarını kendisi alan gerekirse kafasının dikine giden bir insandır. yani annem onu dedi yapayım demez. mantıklı olanı yapar. zamanında bir konuşmamızda bana aynı apartmanda daire olsa bile biz orada oturamayız , önce ben istemem hadi diyelim ki ben istedim ama yine de seni düşünüp oturmam çünkü sen hassassın aynı ortamda içli dışlı yapamazsın demişti. yani size şunu söyleyeyim mesela benim annem diyor ki ben bu insanların evine bir yakınımı alıp götürmem oturmaya. biz ilk defa gidiyoruz erkekler orada oturup maç izliyor , sizce bu hiç uygun davranış mı , kadınlar sarmanın yaprağından biri börekten bahsediyor. onlar karadenizli ve gelenekseller biz de doğunun bir şehrinden ama istanbul kültürüyle yetişmiş aileyiz. erkek arkadaşım da istanbul kültürü. kafam o kadar karışık ki 12 gün var ailem nişanı erteleyelim kızım sen bu insanlarla yapamazsın diyorlar.

erkek arkadaşım kendi kararlarını kendisi alan gerekirse kafasının dikine giden bir insandır. yani annem onu dedi yapayım demez. mantıklı olanı yapar. zamanında bir konuşmamızda bana aynı apartmanda daire olsa bile biz orada oturamayız , önce ben istemem hadi diyelim ki ben istedim ama yine de seni düşünüp oturmam çünkü sen hassassın aynı ortamda içli dışlı yapamazsın demişti. yani size şunu söyleyeyim mesela benim annem diyor ki ben bu insanların evine bir yakınımı alıp götürmem oturmaya. biz ilk defa gidiyoruz erkekler orada oturup maç izliyor , sizce bu hiç uygun davranış mı , kadınlar sarmanın yaprağından biri börekten bahsediyor. onlar karadenizli ve gelenekseller biz de doğunun bir şehrinden ama istanbul kültürüyle yetişmiş aileyiz. erkek arkadaşım da istanbul kültürü. kafam o kadar karışık ki 12 gün var ailem nişanı erteleyelim kızım sen bu insanlarla yapamazsın diyorlar.

Eş yönünden şanslısın cnm o halde.Biz eşimle okurken tanışmıştık ve tesadüfen aynı memleketliyiz,buna rağmen çok farklı kültürler, yaşantılar hatta sohbetler var ki ben hala alışamadım (3 yıllık evliyim,10-11 yıldır da tanıyorum ailesini). Evlendiğimiz ilk yıllar haftada bir giderdik bazen kalırdık ertesi gün ordan işe giderdik,bazen eşimin suçlamalarıyla karşılaırdım "gitmiyoruz,bizde bikaç hafta kalmak adettir,vsvs" sonra herşey rayına oturdu eşim bana saygı göstermeye başladı. bebek olduktan sonra zaten kendi evinden başka bişe düşünmüyorsun. Ailelerde ayda yılda bir görüşür iş güçten dolayı.

Çok uzatmışım ama ailen eşini seviyorsa çok üstelemezler diye düşünüyorum. Bir de sen eşinin ailesine yakın mı oturacaksın.eğer yakınsan yazdıklarım sana uymayabilir biz 1 saatlik mesafedeyiz

Eş yönünden şanslısın cnm o halde.Biz eşimle okurken tanışmıştık ve tesadüfen aynı memleketliyiz,buna rağmen çok farklı kültürler, yaşantılar hatta sohbetler var ki ben hala alışamadım (3 yıllık evliyim,10-11 yıldır da tanıyorum ailesini). Evlendiğimiz ilk yıllar haftada bir giderdik bazen kalırdık ertesi gün ordan işe giderdik,bazen eşimin suçlamalarıyla karşılaırdım "gitmiyoruz,bizde bikaç hafta kalmak adettir,vsvs" sonra herşey rayına oturdu eşim bana saygı göstermeye başladı. bebek olduktan sonra zaten kendi evinden başka bişe düşünmüyorsun. Ailelerde ayda yılda bir görüşür iş güçten dolayı.

Çok uzatmışım ama ailen eşini seviyorsa çok üstelemezler diye düşünüyorum. Bir de sen eşinin ailesine yakın mı oturacaksın.eğer yakınsan yazdıklarım sana uymayabilir biz 1 saatlik mesafedeyiz

aynı ilçede olacaktık iş yerimize yakın olsun diye ama bu olaydan sonra ben farklı bir yerde oturmak istediğimi söyleyeceğim.

peki ailemle nasıl konuşmalıyım sence. ailemin tavrı nasıl olmalı bu durumda. nişan yapacağız düğün yapacağız nasıl davranmamız gerekir

doğru söylüyorsun, acaba ailem ayrılayım mı diye bekledi. hani ailesi de böyle bize uymayınca nişan tarihini erteleyelim onlar da aralarında çözemez belki ayrılır diye falan mı bilmiyorum. ayrılmak istemediğimi söyledim aileme. erkek arkadaşımla konuştum az önce yarım saat benim ailem böyle çok düşünmezler herşeyi kötü niyetlerinden değil ama sen ve ailen bu şekilde düşünmekte haklısınız diyor. giden misafire değer verilir diyor ama bu insanlar böyle görmüş rahat olmuşlar kabuklarından çıkmamışlar şimdi onlar yüzünden biz mi ayrılalım diyor. haklı da bu söylediğinde ama evlendiğimizde ya sorun olursa bize gelmek isteyecekler erkek arkadaşım illa ki gidelim isteyecek. bizim evimizde düzenli bir hayat var herkes aynı anda oturur masaya sohbet eder vs.. yani dün dünürlerini ağırlamak yerine yemek yemek için toplanmıştı onlar.

Ailenden fazla etkileniyorsun bence.
Kendi kararlarını kendin vermelisin.
Ayrılığı düşünmüyorsan nişan ertelemekten vazgeç.
Yerinde olsam sevgilimden de özür dilerdim,ailesi hakkında konuştuğum için.
Düşünsene; senin ailen hakkında kötü yorum yapsalar sen gücenmez miydin?

Tabii ki evlenince onlar da gelecek sen de gideceksin.
Bunun tartışmak bile komik.
Aile bağlarını koparmayı düşünmüyorsun herhalde.

Ailenden fazla etkileniyorsun bence.
Kendi kararlarını kendin vermelisin.
Ayrılığı düşünmüyorsan nişan ertelemekten vazgeç.
Yerinde olsam sevgilimden de özür dilerdim,ailesi hakkında konuştuğum için.
Düşünsene; senin ailen hakkında kötü yorum yapsalar sen gücenmez miydin?

çok haklısın onu kırmamak için çok dikkat ediyorum zaten . akşam yine konuşacağız. ben de iptal olmasını istemiyorum sadece arama mesafe koyup çok ciddi bir sorumluluk alıp iki aile arasını iyi tutacağım . ailemi de kesinlikle üzmek istemiyorum.

aynı ilçede olacaktık iş yerimize yakın olsun diye ama bu olaydan sonra ben farklı bir yerde oturmak istediğimi söyleyeceğim.

peki ailemle nasıl konuşmalıyım sence. ailemin tavrı nasıl olmalı bu durumda. nişan yapacağız düğün yapacağız nasıl davranmamız gerekir

Somut bir durum yok kavga,tartışma gibi. Ailen hazırlıklar olduğunda normal görüşsün bence . Kimse bilemez, tanıdıkça belki çok iyi anlaşacaklar.Aileni kırmadan oturup konuşursun, senin kötülüğünü istemezler hiç bir zaman.

çok haklısın onu kırmamak için çok dikkat ediyorum zaten . akşam yine konuşacağız. ben de iptal olmasını istemiyorum sadece arama mesafe koyup çok ciddi bir sorumluluk alıp iki aile arasını iyi tutacağım . ailemi de kesinlikle üzmek istemiyorum.

tabi ki koparmam ama böyle curcuna bir düzende de nasıl olur bilmiyorum

Dünyanın en tatlı ailesi de olsa her zaman mesafe şart diyenlerdenim zaten.
Ancak bu kadar olumsuzlukla başladığınız yolda inşallah mutlu olursunuz.
Ailesiyle uyum yok diye neden ailen üzülecek onu anlamadım.
Bir de adamla çıkarken aranızdaki farkları göremedin mi?
Hani bazı kadınlar eşlerini savunur,eş ailelerini eleştirir. "sanki evlatlık benim eşim. Hiç anasına babasına çekmemiş" derler. Oysa temel özellikler değişmez bence. Gözünden kaçmıştır mutlaka ailesinden aldığı senin beğenmediğin yönleri vardır,bence asıl bunu düşünmelisin.

Somut bir durum yok kavga,tartışma gibi. Ailen hazırlıklar olduğunda normal görüşsün bence . Kimse bilemez, tanıdıkça belki çok iyi anlaşacaklar.Aileni kırmadan oturup konuşursun, senin kötülüğünü istemezler hiç bir zaman.

bugün konuşacağım hem erkek arkadaşımla hem ailemle umarım orta yolu bulurum

Dünyanın en tatlı ailesi de olsa her zaman mesafe şart diyenlerdenim zaten.
Ancak bu kadar olumsuzlukla başladığınız yolda inşallah mutlu olursunuz.
Ailesiyle uyum yok diye neden ailen üzülecek onu anlamadım.
Bir de adamla çıkarken aranızdaki farkları göremedin mi?
Hani bazı kadınlar eşlerini savunur,eş ailelerini eleştirir. "sanki evlatlık benim eşim. Hiç anasına babasına çekmemiş" derler. Oysa temel özellikler değişmez bence. Gözünden kaçmıştır mutlaka ailesinden aldığı senin beğenmediğin yönleri vardır,bence asıl bunu düşünmelisin.

aileler arasında kültür farkı olacağını biliyorduk ama böyle de olmaz diye düşünüyordum.

Ben bir şey göremedim ortada
Kaynanan sana çemkirmemiş ailene surat asmamış laf da sokmamış
Sadece ortamda sohbet dönmemiş ama şimdi birbirini az tanıyan insanlar ne konuşabilir ki
Yani anneni babanı bi kenara bırak sen idare edebilir misin bir şeyleri yok sadece biraz sessizler vs ise ayrılacak mısın
Burada ne fitne kaynanalar görüyoruz ona rağmen evlilik sürdüyor insanlar
Seninkilerde art niyet göremedim
Baban da tuhaf geldi 2 saat sıkıldı diye beğenmedim ne demek
Anne baba kararı önemli ama bazen onlar bile armutun sapı üzümün çöpü moduna gelebiliyorlar.
Ama aradane saygısızlık gördüm ne de başk bir şey.
Annenle baban kendine sohbet arkadaşı arıyor sanırım.
Zira 5 kardeş bile bir olmuyor herkesin aynı kafada olması imkansız.

Kimi insan vardır konu bulur konuşur çok konuşkandır,kimiside vardır konuşunca konuşur.. Kayınvalideniz belki yapı gereği sessiz bir kadındır bu onun kötü olduğunu göstermez nacizane benim kayınvalidemde öyleydi pek konuşmazdı ilk tanıştıklarında bende niye konuşmuyor diye içimden geçirirdim sonra anladım kadının yapısı öyle şimdi beni çok sever bende onu..boşver çok konuşan kayınvalideyi napcan :)

sevdiğinin ailesi de aynı benim eşimin ailesi gibi ilk tanışma zamanında bizde buna benzer şeyler yaşadık.Kaynanam yemek,temizlik yapmayı bilmez,aklına ilk geleni düşünmeden söyler.Evlerine ilk gittiğimizde annemin tansiyonu düşmüştü ağlamamak için zor tutmuştu kendini o kadar kötü bi ortam vardı yani ama hiçbir zaman bana ayrıl demediler çünkü eşim onlardan çok çok farklı çok iyidir,efendidir.Bu sebeplerden ötürü ayrılmayı düşünme bile biz 10 aydır evliyiz eşim benim kurduğum düzene çok çabuk alıştı annesinde,akrabalarında görmediği şeyleri bizimle gördü gayet iyiyiz yani:16:hafatada 1 gün annesine gideriz mesafeyi koruyorum söylediği şeyleri ciddiye almıyorum keyfime bakıyorum sende canını sıkma herşeyin hayırlısı olsun

Back
X