Bence yanlış düşünüyorsun.
Hiç bir zaman hiç bir şeyi dört dörtlük bulamazsın.
Sevgilin de sorun yoksa ailesini olduğu gibi kabul edeceksin.
Aile uygun olsaydı da damat adayının hal ve hareketlerinden hoşlanmasaydın daha zor olmaz mıydı?
Beni isteyen bir çocuk vardı. Hatta önce babama söylemişler "gençler tanışsın,görüşsün" demişler.
Allahım günah yazmasın ama hoşlanmadım kendisinden.
Sırf ailemle ailesi birbirine çok uyumlu diye birkaç defa daha buluştum ama yok olmadı.
Yani uzun lafın kısası; önce eş adaylarının birbirine uyumuna bakmalı,koca koca insanları değiştiremeyeceğinize göre nişan ertelemek neden?
doğru söylüyorsun, acaba ailem ayrılayım mı diye bekledi. hani ailesi de böyle bize uymayınca nişan tarihini erteleyelim onlar da aralarında çözemez belki ayrılır diye falan mı bilmiyorum. ayrılmak istemediğimi söyledim aileme. erkek arkadaşımla konuştum az önce yarım saat benim ailem böyle çok düşünmezler herşeyi kötü niyetlerinden değil ama sen ve ailen bu şekilde düşünmekte haklısınız diyor. giden misafire değer verilir diyor ama bu insanlar böyle görmüş rahat olmuşlar kabuklarından çıkmamışlar şimdi onlar yüzünden biz mi ayrılalım diyor. haklı da bu söylediğinde ama evlendiğimizde ya sorun olursa bize gelmek isteyecekler erkek arkadaşım illa ki gidelim isteyecek. bizim evimizde düzenli bir hayat var herkes aynı anda oturur masaya sohbet eder vs.. yani dün dünürlerini ağırlamak yerine yemek yemek için toplanmıştı onlar.