- 5 Eylül 2020
- 118
- 60
- 28
- 32
- Konu Sahibi Bitter moon
-
Ayy aynı benim annem. Param vardı hiçbirşey yapamazdım sen benle bi oturup kahvaltı yapmıyorsun diyip ağlamıştı. Sizi çok iyi anlıyorum çözümü yok aileniz değişmez.öncelikle ailem kotu insanlar degiller beni kendilerinden cok dusunurler uzerime titrerler ama mental sagligim kendi isteklerim, heveslerim, iradem ,ilgi alanlarim konusunda pek saygili, anlayisli ve rahat degiller ayrica bana karsi cok müdahaleci insanlar 10 tane sey istesem laf soylicekler elestircekler tatsizlik cikcak diye 1ini anca yaparim ya da yapmam beni biraz sindirmis durumdalar yani
27 yasindayim ailemin yaninda yasiyorum hala. bugune kadar arkadasimla bile 1 kere tatil yapabildim. yazlari ailem yazliga gidrr bende evde yalniz kalcam ozgur olcam diye sevinir onlarin yanina gitmem hic... bu yuzden bana sen bizden kaciyosun bizi begenmiyosun bize uzaksin vs. diye kendimi kotu hissettircek seyler soylerler hep. sonra , annemle fazla konusmam özelimi anlatmam anlasamiyoruz diye.bana sürekli ben ölünce cok pisman olcan is isten gecmis olcak benle vakit gecirmedin diye, der. oysa 27yildir birlikteyiz ve kendileri de surekli evde oturan gezmeyen insanlar bende gezmeyi cok severim cok isterim ama laf soylerler diye yapmam bi sey. annemle baska napabilirimki, bana sakın sevgilimle tatile gitcem yurtdisina gitcem diye gelme kendimi paralarim seni de paralarim diyen birisi
resim yapsam, yine basladi diyip sinirlenen birisi :/
annem özellikle psikolojiden asla anlamayan birisi ben onlara cocuklara nasil davranilmali diye videolar izletince sen cocuk diilsinki der
lafa gelince bana karismazlar hic ben cok gezerim cok asiyim ... oturdugum ilceden bile disari cikmiyorum pek
ama azcik uzaga gideyim deyince hem tonla laf soylerler ne isin var napcan ne gerek var diye söylenirler
sonra surat assam annem bu kiz beni cok üzüyo hic yaranamiyorum demeye basliyor
annem ikizler burcu cok zor bi insan önceden dediklerini bile inkar eder seni elin kolun bagli birakir
napcam bilmiyorum manipule olmus kanatlarim kirik gbi hissediyorum ve ozellikle allah gecinden versin anneme bi sey olsa psikoterapi seanslari beni bekliyo olcak duygusal olarak çökcek gbi hissediyorum
kusura bakmayin cok uzun yazdim daha cok sey var özet gecmek istedim ama surekli kendimi suclu hissettirdikleri icin bende mi sorun var onlarin dedigi gibi mi olmaliyim yanlis mi yapiyorum diye dusunuyorum sonucta kötü anne baba degiller
mesela beni pek begenmezler huylarimi ,onlarla fazla paylasimci olmamami falan. ama bu konuda paylari olabilcegine hic ihtimal vermiyolar bile .s
ayri eve cikarsam da uzuntuden hasta olcaklarmis gibi hissediyorumAyy aynı benim annem. Param vardı hiçbirşey yapamazdım sen benle bi oturup kahvaltı yapmıyorsun diyip ağlamıştı. Sizi çok iyi anlıyorum çözümü yok aileniz değişmez.
Bu forumda ayrı ev çok fazla öneriliyor ama bence bunu gerçekleştirmek cokzor.evlenmeyi düşünmüyormusunuz?ayri eve cikarsam da uzuntuden hasta olcaklarmis gibi hissediyorum
erkek kardesim var o erkek oldugu icin istedigini yapiyoreski konularınıza baktım da gerçekten erkek arkadaşınızı nasıl söylediniz ya :)
ben olsam hayatta söyleyemezdim
aile bayılır duygu sömürüsüne sizde vicdanlı birisiniz belli
takmamaya alışacaksınız.. yapacak bişey yok
bir kendini paralar iki kendini paralar sonra alışır anneniz
başka kardeşiniz var mı? onlara karşı nasıllar?
İzin vermezler ki anlamazlar. Ailenin sizin birey olduğunuzu kabuk etmemesinden kaynaklanıyor ve bu değişmez değiştiremedim kavgalar ettiğim bağırdım çağırdım annem ağladı üzüldüm ama beni anlamadı. Arkadaşlarımla sinemaya gidicem derdim komşuda oturuyoruz gel derdiayri eve cikarsam da uzuntuden hasta olcaklarmis gibi hissediyorum
mantiksal bakinca konusmak kolay ama insanin anasindan ben ölünce cok pisman olucan lafinin yükünü mantiginla bloke edemiyosun maalesefÇocukken, ergenken, ilk gençlikte ailemize tabiyiz, ekonomik olarak, sosyal olarak bağımlıyız, buna mecburuz. Ama 27 yaş bu şekilde yaşama yaşı değil, üzgünüm. Burada aileniz %30 hatalıysa hatanın %70’i sizde. Siz tercih etmişsiniz böyle yaşamayı.
benimki de anlasamiyoruz diye onu sevmedigimi falan saniyo bi gun dedim biz anlasamiyoruz e tamam anlasmak zorunda degiliz aramizda 30 yas fark var bu sevgi gostergesi degil dedim .aglamaya basladi ne demek anlasamiyoruz diyeİzin vermezler ki anlamazlar. Ailenin sizin birey olduğunuzu kabuk etmemesinden kaynaklanıyor ve bu değişmez değiştiremedim kavgalar ettiğim bağırdım çağırdım annem ağladı üzüldüm ama beni anlamadı. Arkadaşlarımla sinemaya gidicem derdim komşuda oturuyoruz gel derdi
Uzun olduğu için çok okuyamadım ama eskiden kalan birşey. Babam çok ilgilenmezdi annem rahatsızdı o yüzden bizden ilgi beklerdi arardı eve gelelim istersi biyere gitmeyelim aürekli Hesap verelim arayalım. Kızardım bağırırdı aramicam der ağlardı sonra yine yapardı. Değişmedi evlendim tek izin günüm var sabah kocan bıraksın akşam da gelsin yemek yiyelim der. Benim kocamla kim ilgilenecek diyorum anlamıyor :)benimki de anlasamiyoruz diye onu sevmedigimi falan saniyo bi gun dedim biz anlasamiyoruz e tamam anlasmak zorunda degiliz aramizda 30 yas fark var bu sevgi gostergesi degil dedim .aglamaya basladi ne demek anlasamiyoruz diye
calisiyorum annem pek sevmez gezmeyi aslinda sever ama eyleme gecmekte cok istekli degil galiba ona biraz da boş geliyo gezdin ee noldu eline ne gecti kafasindaÇalışıyor musunuz ? Annenle de gezseniz
peki kendinizi suclu hissetmiyo musunuz hani ana baba kutsaldir ya hep onlar icin yasamamizmis gerekiyomus gibi:/Uzun olduğu için çok okuyamadım ama eskiden kalan birşey. Babam çok ilgilenmezdi annem rahatsızdı o yüzden bizden ilgi beklerdi arardı eve gelelim istersi biyere gitmeyelim aürekli Hesap verelim arayalım. Kızardım bağırırdı aramicam der ağlardı sonra yine yapardı. Değişmedi evlendim tek izin günüm var sabah kocan bıraksın akşam da gelsin yemek yiyelim der. Benim kocamla kim ilgilenecek diyorum anlamıyor :)
Bir teyzem var çocuklarına sürekli “bikini giyersen hakkımı helal etmem, içki içersen hakkımı helal etmem” diye gezerdi ortalıklarda. Çocuklar daha gençken üzülür, dikkat ederlerdi. Yirmili yaşları ortaladıktan sonra “sen bilirsin anne hak senin hakkın ister helal et ister etme” demeye başladılar. Bir kızdı, iki üzüldü, üç ağladı sonra vazgeçti hak helal etmeme takıntısından. Şimdi her koyun kendi bacağından asılır diyor.mantiksal bakinca konusmak kolay ama insanin anasindan ben ölünce cok pisman olucan lafinin yükünü mantiginla bloke edemiyosun maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?