• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile evindeyim artık yapamıyorum

Yooo aileniz bebeğinize bakmak zorunda değil ki insanlar baktıkları halde memnun olmamışsınız.
Çokta ayaklarınızın üzerinde duruyor gibi değilsiniz bebeğinizin ve sizin maddi ihtiyaçları eş ve sizin aileniz tarafından karşılanıyor.
Ailenize de böyle beylik laflar ediyorsanız çok bile barınmışsınız
Evet bakmak zorunda başka soru yazdığıma cevap vermeden önce net bir şekilde okursan sevinirim

Hesaplama problemin var galiba neyse koca parası ve baba parası yiyen insanların beni anlayacağını düşünmüyorum zaten
Şekerim profilde 20 gözüküyosun. 9 aylık çocuğun var. Sen ne ara ailene ev düzdün?

Hesaplama problemin var galiba neyse koca parası ve baba parası yiyen insanların beni anlayacağını düşünmüyorum zaten
Sen kendi aklınla fikrinle şu zamana kadar gelmişsin ama yanlış gelmişsin olmamış.

Daha fazla mağduriyet yaşamamak için burada verilen tavsiyeleri dinle. Sesini çıkarma ve ailenin evinde otur. Yoksa olan sana ve bebeğine oluyor.

Ailene karşı empati yapar misin biraz? Engelli ablam var diyorsun
İki evladın var biri engelli biri de eşi hapise düşünce eve gelmiş.
Yani belki de yaşlanip ayaklarını uzatmak istedikleri dönemde stres içindeler.
Ben sizin ne beklediginizi anlamadım. Engelli ablanız mi yapacak ev işlerini?
Malesef 2 değil 5 evlatları var 2 de ABİM var

16 yaşından beri çalışıp ailemi maddi olarak rahatlatıp kendime bir şey bile almadan geçip giden bi gençlikten bahsediyorum kafelere gitmemiş eğlenmeye gitmemiş en güzel zamanlarım belki de otel köşelerinde fabrika köşelerinde geçip giden bi gençlikten bahsediyorum ve bunların kıymeti bilinmemiş bir gençlikten bahsediyorum
2 yıl mı çalıştın, 16 yaşında hangi fabrika aldı seni, çocuk işçi yasak.

Şekerim profilde 20 gözüküyosun. 9 aylık çocuğun var. Sen ne ara ailene ev düzdün?
16 yaşında çalışmaya başlayıp kendine bir çul bile almadan dizdim ben zaten bunun lafını yapmıyorum yaptıklarıma nankörlük etmeleri zoruma gidiyor

16 yaşından beri çalışıp ailemi maddi olarak rahatlatıp kendime bir şey bile almadan geçip giden bi gençlikten bahsediyorum kafelere gitmemiş eğlenmeye gitmemiş en güzel zamanlarım belki de otel köşelerinde fabrika köşelerinde geçip giden bi gençlikten bahsediyorum ve bunların kıymeti bilinmemiş bir gençlikten bahsediyorum
Yahu 18 yaşında evlenmişsin zaten hadi olsun 19. Nasıl aile evinde gençliğin yitip gitmiş oluyor? Hayat zaten o yaştan sonra başlıyor. Reşit değilken en fazla nereye eğlenmeye, gezmeye gidebilirsin? Hepimiz üniversite veya sonrasında gezmeye başladık zaten. O yaşlarda burjuva çocuğu değilse gençler en fazla semtinde volta atıyor.

16 yaşında cafeye gitmiyoruz zaten test çözüp üniversite sınavına hazırlanıyoruz. Kimse o yaşta pek eğlenmiyor Turkiyede. Ders çalışıyor.
Eğlenmeye gitme yaşı 18.
Sen 16 ile 18 arası çalışmış sonra evlenmiş ve bebek yapmışsın.

2 yıl mı çalıştın, 16 yaşında hangi fabrika aldı seni, çocuk işçi yasak.
16 yaşında gece gündüz demedim garsonluk yaptım otelde düğün salonlarında 17 yaşında fabrikaya başladım ve evet 3 yılda da ailemin evini dizdim

Evet bakmak zorunda başka soru yazdığıma cevap vermeden önce net bir şekilde okursan sevinirim
Net bir şekilde okudum ama cevabım hala aynı bakmak zorunda değiller ama insanlar bakıyorlar işte derdiniz ne?
Evde iş yapmayacaksınız,anneniz çocuğa bakacak siz keyif yapacaksınız siz bunu istiyorsunuz olmayınca kötü ilan ediyorsunuz ailenizi.
Tamam madem diyorum ki madem başınızın çaresine bakabiliyorsunuz ayırın evinizi

Yahu 18 yaşında evlenmişsin zaten hadi olsun 19. Nasıl aile evinde gençliğin yitip gitmiş oluyor? Hayat zaten o yaştan sonra başlıyor. Reşit değilken en fazla nereye eğlenmeye, gezmeye gidebilirsin? Hepimiz üniversite veya sonrasında gezmeye başladık zaten. O yaşlarda burjuva çocuğu değilse gençler en fazla semtinde volta atıyor.
Ben de onu anlamadım. Ben liseden çıkıp eve dönüyordum. Sonra test çöz ders çalış uyu. Haftasonu iki kız parkta laklak yap eve dön.

😂😂 z kuşağı olmam neyi değiştiriyor tam olarak 16 yaşından beri çalışıp aileme yıllarca destek olmuş biri olarak söylüyorum anlayacağınız dilden...
1-Ailem bana değil bebeğime bakmak zorunda ha evet bana da bakmak zorunda yukarda yazdığım gibi Annemin koltuklarını yeniledim beyaz eşyalarını yeniledim ve bunları evde 2 erkek çocukları(ABİLERİM OLUR KENDİLERİ) varken yaptım. Rabbime çok şükür ki yaptım ve sapa sağlam bir kız evladım var ben zaten kendi ayaklarımın üzerinde durabilen bi kadınım benim yaşadıklarımı gram yaşamayan insanların halini görüyorum maddi ve manevi olarak hayata tutunamayacak haldeler.
2-Beni yanlarına alan kendi ailem ve bu evin çoğu düzenini ben kurdum yani yine yukarda bellirttiğim gibi ☺
3-yıllarca gençliğimi feda edip çalışmışım bu saatten sonrası bana ve bebeme kalmalı bence
Kimse ne size ne de bebeğinize bakmak zorunda değil.
Bebeğinize ve size bakmak zorunda olan eşinizdi o d cezaevinde imiş.
Koltuk takımı yenilediğiniz yaşa kadar da aileniz size baktı. Bir de öyle bakın. :)

Net bir şekilde okudum ama cevabım hala aynı bakmak zorunda değiller ama insanlar bakıyorlar işte derdiniz ne?
Evde iş yapmayacaksınız,anneniz çocuğa bakacak siz keyif yapacaksınız siz bunu istiyorsunuz olmayınca kötü ilan ediyorsunuz ailenizi.
Tamam madem diyorum ki madem başınızın çaresine bakabiliyorsunuz ayırın evinizi
E çünkü çocuk.
Muhtemelen gezmek istiyor. Bebek bakası yok. Onu annesi yapsın istiyor. Çünkü bu yetiskin işi bir şey. O da sosyal medyada yaşıtları hayatını yaşarken neden bebek alti alsın değil mi? Neden bulasik yıkasın? Tüm hinci bundan

16 yaşında gece gündüz demedim garsonluk yaptım otelde düğün salonlarında 17 yaşında fabrikaya başladım ve evet 3 yılda da ailemin evini dizdim
bekarken asgari ücretle 2-3 sene çalıştığınız için aileniz de size ve bebeğinize bakıyor şu anda
kira ödemiyosunuz, bebeğinize babanız masraf yapıyor

bunu "yıllarca çalıştım aileme baktım, gençliğimi heba ettim" diye pazarlamak büyük yetenek ama , afferin.

beğenmiyorsanız gidin ev tutun ödeyin kirasını faturasını, bebeğe de bakın kendinize de bakın, buyrun, sizi tutan kim?

E çünkü çocuk.
Muhtemelen gezmek istiyor. Bebek bakası yok. Onu annesi yapsın istiyor. Çünkü bu yetiskin işi bir şey. O da sosyal medyada yaşıtları hayatını yaşarken neden bebek alti alsın değil mi? Neden bulasik yıkasın? Tüm hinci bundan
İşte mesele burda ya zaten onu evlenmeden bebek yapmadan önce düşünecekti

Ben de onu anlamadım. Ben liseden çıkıp eve dönüyordum. Sonra test çöz ders çalış uyu. Haftasonu iki kız parkta laklak yap eve dön.
16-17 yaşındaki insanları new york senin milano benim dolaşıyor falan sanıyor herhalde 😃 ben okul-dershane-ev üçlüsündeydim, arada okul çıkışı çiğ köfte veya döner yiyoduk. Gençliği daha yeni başlamışken evlenmiş aslında. Zannediyor ki gençliği aile evinde telef oldu. Halbuki gençlik reşit olduktan sonra başlar ondan öncesi ergenlik.

İşte mesele burda ya zaten onu evlenmeden bebek yapmadan önce düşünecekti
Hani 30 yaşında olsa da işte atıyorum 18 yaşından sonra çalışsa eve dönse biri bir şey dese anları da 2 sene çalıştı diye ortalığı birbirine katmak bayağı drama Queen

16-17 yaşındaki insanları new york senin milano benim dolaşıyor falan sanıyor herhalde 😃 ben okul-dershane-ev üçlüsündeydim, arada okul çıkışı çiğ köfte veya döner yiyoduk. Gençliği daha yeni başlamışken evlenmiş aslında. Zannediyor ki gençliği aile evinde telef oldu. Halbuki gençlik reşit olduktan sonra başlar ondan öncesi ergenlik.
Yeni nesil erken katılıyor bu işlere sanırım. Evet okul çıkışı çiğ köfte yenir hahaha
En çok üniversite başlayınca genç oldugunu anlıyor insan zaten. Konserler cafeler :) ev kiralama ortak yaşam derken büyüyorsun.
Gençliğini telef etmiş ama evlenip çocuk yaparak etmiş.

Back
X