• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile evindeyim artık yapamıyorum

Bu arada 2020de işlediği suçtan içeri girdi demişsiniz. 2023den önceki suçlara af geldi ve saldılar on binlerce kişiyi. Sizinkini niye salmadılar? Sadece birkaç tane ağır suç türünü salmadılar. (kasten öldürme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, terör, uyuşturucu ticareti) gerisini bıraktılar geçen ay

Ya Allah aşkına temizlik dediğin ne senin? Türkiye’de bir ev 3+1. Diyelim 3 oda var 1 mutfak bir salon. 2 kadin o evi baştan aşağı temizlemeye kalsanız 2 saat.
Gunluk ne olabilir yahu. Uyanırsın kahvaltı sofrası toplanır bulasik makinesi dizilir. Camasir vardır asılır. İşte belki biraz toz vardır süpürürsün
Hayata müşterek.
Bak şu an ben hamileyim yemegi yaptım esim bulaşığı topluyor. Makineye çamaşırı bej koyuyorum o kurutucuya atıyor islak ağır diye. Sonra katliyoruz. İki kedi var kum oluyor evi iki günde bir süpürüyoruz.
Evde ne oluyor olabilir de sen külkedisi gibi davranildigini düşünüyor olabilirsin?
Anne babam çalıştığı için biz ablamla hep yaptık. Hala anne evine gidince yaparım. Elime mi yapışacak.
Meselenin zaten temizlik olmadığını dile getiriyorum ben ama sizmi anlamak istemiyorsunuz anlamıyorum. Ben sadece nefes alamadığımı yaptıklarıma karşılık nankörlük gördüğümü söylüyorum ilk çocuğunuz mu değil mi bilmiyorum sağlıkla doğsun inşallah. Siz belki çok sevdiğinizden evlendiniz ama ben sevsem de bayılar biterek evlenmedim. Dediğim gibi herkesin hayattaki imkanları aynı olmuyo kendi başıma bırakıldım kim ister böyle bi yaşam ben aileme göre de aykırı bi insanım çünkü haksızlığa tahammülüm yok ha belki de çok dalga geçtiğiniz yaşımdan dolayı ama böyle olmayı seviyorum çünkü böyleyken bile anlaşılmıyosun

Bu arada 2020de işlediği suçtan içeri girdi demişsiniz. 2023den önceki suçlara af geldi ve saldılar on binlerce kişiyi. Sizinkini niye salmadılar? Sadece birkaç tane ağır suç türünü salmadılar. (kasten öldürme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, terör, uyuşturucu ticareti) gerisini bıraktılar
Söylemeyeceğim şeyi açıkca bana burda söyleteceksin o zaman açıklayayım tatlım eşimin çok şükür ki bunlardan dolayı bir dosyası yok yüz kızartıcı bir dosyası yok yaralamadan dosyası vardı 2020 de kov itten sonra salındı denetim görüyordu ve gece eve alkollü geldiği için tartıştık ve şikayet ettim yani dolayısıyla infazı yanmış oldu. Ay pardon hayal kırıklığına uğrattım demi ama şey yap ağla mesela. BENİM HAYATIMIN MERKEZİNDE DEĞİLSEN YARGILAMAK DA SANA DÜŞMEZ

Madalya versinler diye yapmadım zaten ben doğu kızıyım elimizden her iş geliyo çok şükür öyle malesef bizim bazı şeyler için çok imkanımız olmuyo bu hayatta okumak gibi ya da gençliğimizi yaşamak gibi
o zaman evinizi kapatmayıp orada oturup geçinseydiniz madem her iş geliyor elinizden? sizin dediklerinizle bu hayatınız birbirine uymuyor. hiç o dediğiniz kadın değilsiniz.

elinden her iş gelen kadının babasının evinde çocuğuyla ne işi var pardon? madem abileriniz yatıyor madem buna gıcık oluyorsunuz, niye o evdesiniz? siz doğulusunuz o evden de çıkmışsınız, evlenmiş gitmişsiniz illa gidilecekse de madem k.validenizin evine gidin örf bunu gerektirmiyor mu?

ayrıca bu bu hayatta tek çalışn da siz dğeilsiniz, bu neyin draması bu kadar?
10 yaşında çocuktum ben tarla çapalıyordum, harman kaldırıyorduk yardım ediyordum kuyudan su çekiyordum, arka arkaya da boy boy bebe vardı evde.
14 yaşından beri de çalışıp ya da burs alıp tamamen kendim geçiniyorum, sizin yaşınızda da kendi paramla fıldr fıldır geziyordum. sefam olsun.

benim ailemde tüm kadınlar böyle yaşadı bu hayatı, ailem de kalabalık onlaca belki yüz tane kadından bahzediyorum ki aynen böyle iş güç ev bark sahibi oldular...bi doğulular çalışmıyor ya.
ama sizin gibi 2 sene çalışmasıyla ailesini abad ettiğini iddia eden yok. 25 seneyi geçmiş ben çalışıyorum, hala annemin evinin yemeğini de yaparım ütüsünü de eksiğini de alırım, annemi-babamı tatile de götürürümi annem-babam, tabii ki yapacam.
kendi evimin işini zaten yaparım. dünya böyle bir yer ya yapacaksın ya verip parasını yaptıracaksın....kimseye gökten sofra hazır inmiyor. insanlar 40 sene 50 sene çalışıyor
2 sene çalışıp jübile yapmak diye bir dünya yok.
üstelik de sizin çocuğunuz var. kocanız hapiste. başkası 1 iş yapıyorsa siz 3 yapacaksınız, ama sizde bu çene varken siz ezilmezsiniz. hiç örseleniyorum filan demeyin burada.

Söylemeyeceğim şeyi açıkca bana burda söyleteceksin o zaman açıklayayım tatlım eşimin çok şükür ki bunlardan dolayı bir dosyası yok yüz kızartıcı bir dosyası yok yaralamadan dosyası vardı 2020 de kov itten sonra salındı denetim görüyordu ve gece eve alkollü geldiği için tartıştık ve şikayet ettim yani dolayısıyla infazı yanmış oldu. Ay pardon hayal kırıklığına uğrattım demi ama şey yap ağla mesela. BENİM HAYATIMIN MERKEZİNDE DEĞİLSEN YARGILAMAK DA SANA DÜŞMEZ
Neden salmadıklarını sordum sadece iyi misin sen hiçbir yorum katmadım. Neyin atarını yapıyosun? Karşında senin aile üyelerin yok burda saygılı konuşmayı öğren. Öğrenmezsen de banlanır def olur gidersin

Madalya versinler diye yapmadım zaten ben doğu kızıyım elimizden her iş geliyo çok şükür öyle malesef bizim bazı şeyler için çok imkanımız olmuyo bu hayatta okumak gibi ya da gençliğimizi yaşamak gibi
Bak benim yaşım 32. Doktora yapıyorum. Dogu batı farketmiyor okumak icin.örneği yazacağım sana.
Ben üniversiteye gittiğim zaman tesadüfen koridorda bir kızla tanıştım. Bana valizimi taşımam için yardım eder misin dedi. Yaşlarımız seninle o zaman ben 19 o 20.
Tanıştık. Hayatını yazıyorum iyi oku.

Nişanlanmış zorla. Ailesi kapatmış başını aslen Kardenizli benim gibi. Ama aile evine giderken kapatıyordu başını. Oğlanı sevmiyor. Kore dili okuyordu. Kafa zehir gibi. Liseye gitmesin diye köye gönderip üstüne kilit vurmuşlar. Kaçmış. Ailesini valiliğe gidip sikayet etmiş. Vali işin içine girince okutmak zorunda kalmışlar.
Bu koreye gitmek istiyordu ama biliyor ucunda dayak var. İki haftalığına gitti geldi dayak yedi. O sırada nişan attı. Annesi büyü yaptı falan nasıl hakaretler ediyor. Üçüncü sene değişim programı ile 1 sene gitmeyi kafaya koydu. Ailesi parayı kesti. Ama durmuyor kız. Boyner mağazasında yetkili bir adamı buldu bölge müdürü gibi bir şey. Beni de aldı yanına. Adama dedi bana şu kadar aylik ver sonra dönüp ödeyeceğim. O da tamam dedi. Sonra o vali lisede yardım eden yani bilet parasını aldı. Bu gitti bi buçuk sene dönmedi.
Geri geldi okul bitti
Önce üçüncü köprü projesinde çalıştı sonra bilinen bir beyaz eşya firmasına satin alma müdürü oldu.
Anlatabildim mi?

Mesele ZATEN TEMİZLİK DEĞİL BENİM YAPTIĞIM TEMİZLİĞİ BU KONUŞANLARDAN HANGİ BİRİ YAPIYOR ÇOK MERAK EDİYORUM........... ORTAK YAŞAM ALANI BAK ADI ÜSTÜNDE BEBEĞİMLE GEÇİRECEK ZAMANIMI TEMİZLİK YAPARAK HARCAYAMAM KUSURA BAKMA AMA SEN YAP
Duvar sildin mi hiç?

Kardes senin kocan tekin adam degil her yol var cocugunu buyut hayatini kur ya temmuzda cikamazsa? Sık disini otur ailenle. Gunduz bakiyorlarsa ise gir. Icerden cikti evinizi kurdunuz mutlu aile olabilecegini nasil dusundun? Kayinvalidenin 20 30 vermesiyle de ev kurulmaz

Neden salmadıklarını sordum sadece iyi misin sen hiçbir yorum katmadım. Neyin atarını yapıyosun? Karşında senin aile üyelerin yok burda saygılı konuşmayı öğren. Öğrenmezsen de banlanır def olur gidersin
Kimse salak değil yazdığınla neyi ima ettiğini anladım sen burda milleti çok pışlamışsın belli malesef ben pışpışlayamam hadi banlasınıza ya

Bak benim yaşım 32. Doktora yapıyorum. Dogu batı farketmiyor okumak icin.örneği yazacağım sana.
Ben üniversiteye gittiğim zaman tesadüfen koridorda bir kızla tanıştım. Bana valizimi taşımam için yardım eder misin dedi. Yaşlarımız seninle o zaman ben 19 o 20.
Tanıştık. Hayatını yazıyorum iyi oku.

Nişanlanmış zorla. Ailesi kapatmış başını aslen Kardenizli benim gibi. Ama aile evine giderken kapatıyordu başını. Oğlanı sevmiyor. Kore dili okuyordu. Kafa zehir gibi. Liseye gitmesin diye köye gönderip üstüne kilit vurmuşlar. Kaçmış. Ailesini valiliğe gidip sikayet etmiş. Vali işin içine girince okutmak zorunda kalmışlar.
Bu koreye gitmek istiyordu ama biliyor ucunda dayak var. İki haftalığına gitti geldi dayak yedi. O sırada nişan attı. Annesi büyü yaptı falan nasıl hakaretler ediyor. Üçüncü sene değişim programı ile 1 sene gitmeyi kafaya koydu. Ailesi parayı kesti. Ama durmuyor kız. Boyner mağazasında yetkili bir adamı buldu bölge müdürü gibi bir şey. Beni de aldı yanına. Adama dedi bana şu kadar aylik ver sonra dönüp ödeyeceğim. O da tamam dedi. Sonra o vali lisede yardım eden yani bilet parasını aldı. Bu gitti bi buçuk sene dönmedi.
Geri geldi okul bitti
Önce üçüncü köprü projesinde çalıştı sonra bilinen bir beyaz eşya firmasına satin alma müdürü oldu.
Anlatabildim mi?
Ailesi g.tünde dolanıyodur şimdi. Bu işler böyle. Ağza bakmayla kimse yaranmamış.

Kimse salak değil yazdığınla neyi ima ettiğini anladım sen burda milleti çok pışlamışsın belli malesef ben pışpışlayamam hadi banlasınıza ya
Tamam madem ayırın evinizi kimseyi çekmek zorunda değilsiniz.
Bakın başınızın çaresine .Bu akşam konuşun ailenizle sizi istemiyorum ben çocuğumla kendime düzen kuracağım diyin

Yeni yetmeler evlenip çocuk yapınca demek ki böyle oluyor.
2-3 sene calışmış askerlik anısı gibi anlat anlat bitmiyor.
Amaaan.
Bizim köyden bir adam zamanında 40 gün askerlik yapmış,40 yıl anlata anlata bitirememiş.
Annem birşeyi çok söylediğimizde başladınız yine Hüseyin efendi gibi der bize

Adam yaralama suçu olan biriyle evlenmişsin.
Hem de çok bayılmadığın biri olmasına rağmen evlenmişsin.
kocayı şikayet edip hapse attırmışsın.

Eee? Herşeyi ve gençliğini kendi ellerinle mahvetmişsin
Şimdi millet sana para verip ayrı ev mi açsın?

Komiksin
Doğulusun ve her şeyi halledersin ya, hadi hallet de görelim. Hem çalış hem bebeğine bak da görelim

Senin bundan sonraki hayatın hizmetçilikle geçecek.
Ya ailene ya da adam yaralayan kocana

Yaşıtların dünyayı gezecek, aşk yaşayacak, alışveriş yapacak, konsere gidecek, giyinecek süslenecek
Sen hizmetçilik. Çamaşır suyu, bulaşık, dizleri çıkmış eşofman

Senin bundan sonraki hayatın hizmetçilikle geçecek.
Ya ailene ya da adam yaralayan kocana

Yaşıtların dünyayı gezecek, aşk yaşayacak, alışveriş yapacak, konsere gidecek, giyinecek süslenecek
Sen hizmetçilik. Çamaşır suyu, bulaşık, dizleri çıkmış eşofman
dizleri çıkmış eşofman nerden geldi aklına :KK70:

Back
X