Meraba kızlar
Ben kızıma hamıleyken aıle hekımıni bılgılendırmedım bılmedıgimden prosödürü ilk çocuğumdu çünkü
Şimdi hamileyim tekrar ilk olarak oraya bildirmem gerekiyormuş ana ben dün özele kan verdim
Bugünde aike hekimine bildiricem gidip
Daha ultrasona giremedim pazartesi randevum
Şimdi hiç bilmiyormuşum gibi orada test yaptırsam özel hastanedeki belgem çıkar mı
Bir arkadaşıma neden ilk başka doktora gitti diye fırça atmışlar
Dedıgım gibi kan belgem çıkarmı bılgısayarda
Arkadaşınıza denk gelen yer bı acayipmis.. gebelik bildirince sizin hekiminize bağlı ebe sizin takibinizi yapacak... Asilarinizi ,hamilelik izleminizi ,çocuk 5 yaşına gelinceye kadarki izlemleri , çocuğun demir ilacı ve d vitaminin temini için gerekli... Bu arada hayırlı olsun rabbim sağlıkla kavuştursun inşallah:)Meraba kızlar
Ben kızıma hamıleyken aıle hekımıni bılgılendırmedım bılmedıgimden prosödürü ilk çocuğumdu çünkü
Şimdi hamileyim tekrar ilk olarak oraya bildirmem gerekiyormuş ana ben dün özele kan verdim
Şimdi hiç bilmiyormuşum gibi orada test yaptırsam özel hastanedeki belgem çıkar mı
Merhaba ben aile hekimliğinde çalışan bir hemşireyim.Bizlere kayıtlı olan vatandaşın gebeliğini ,14.haftadan önce bize bildirmesi gerekiyor.Sağlık Bakanlığı bunu istiyor bizden.Aksi taktirde ceza yiyoruz , zor duruma düşüyoruz.
15-49 yaş arasındaki her kadına gebelik düşündüğünde yada gebe kaldığında mutlaka haber vermesini söylüyoruz.
15-49 Kadın izlem formlarımız vardır 6 ayda bir 15-49 yaş arasındaki kadınlara aile planlaması yaptığımız bir formdur, gebe olup olmadığını yakalamak için.
USG çektirdikten sonra tüm tetkik sonuçlarınızı aile hekimine bildirin mutlaka.Hemşireniz ; gebe izlemlerinizi , td aşılarınızı vs planlayıp size randevu verecektir.Bu arada hayırlı olsun ,sağlıklı bir şekilde bebişinizi doğurursunuz umarım:)
Ben 3sene aile hek. Calistim özel hastane tahlilleri cikmaz aile hekimliginde
ayrica ozele kan verdiniz diye size kizmaz merak etmeyin kan sonucunuzla gidin kayda arkadasinizin gebeligi 12.haftayi geçtikten sonra gitmistir ondan neden gelmedin demislerdir endiselenmeyin
Aile sağliğı merkezinde sekreter yokki :) sizi arayan sizin hemşireniz o takip ediyor sizi, o yüzden biliyor her şeyi. Tavrini sevmiyorsaniz, başka hekime gidip dilekçe doldurursanız o hekime kaydiniz geçer.Calisan ve bilgisi olan kisiler olarak size sormak istedim. Ozelde yapilan tahliller gozukmuyorsa aile hekimliginde ben butun tahlillerimi ozelde yaptirdim aile hekimliginden aradilar hamileymissin mudurlukten bilgi geldi vs dedi. Sonra bana nerde verdin testino diye sordu siz gormuyor musunuz nerde verdigimi dedim. Hayir sadece mudurlukten haber geliyor biz hastaneyo goremiyoruz dedi.
Sekreterin asiri merakli ve lacka tavri beni cok rahatsiz ediyor. Ben hastaneye sehir disine gidiyorum dedim niye sehir disina gidiyorsun orda nereye gidiyorsun bilmem ne bir ton soru sordu.
Benim sorum su, ben bu bilgilerimi sekeeterle paylasmak zorunda miyim? Neden hekimle mihatap olamiyorum? Gelip doktorunuzu ziyaret edin dese ben gidip doktora bilgi veririm. Hasta mahremiyetine cok onem veriyorum ve bu lacka kadinin agiz gevsekligi yapacagindan cekiniyorum. Sekreter neden hasta bilgilerine bu kadar hakim?
Yani doktora "sekreterinize hasta bilgilerimi vermek istemiyorum, ben sizinle muhatap olmak istiyorum"talebinde bulunsam boyle bir hakkim var mi? Ya da aile hekimimi degistirmek istiyorum bu kolay bir islem mi?biktim bu kadindan ya. Cok saygisiz ve seviyesiz bir uslubu var.
O kadar sinirliyim ki su anda durduk yere
Aile sağliğı merkezinde sekreter yokki :) sizi arayan sizin hemşireniz o takip ediyor sizi, o yüzden biliyor her şeyi. Tavrini sevmiyorsaniz, başka hekime gidip dilekçe doldurursanız o hekime kaydiniz geçer.
Bebek doğduğunda da takibi o yapacak, o yüzden sinirlenmeye hiç gerek yok, tavırdan memnun değilseniz simdiden değiştirin aile hekimini.Kadinin daha oncede sacma tavirlari oldu. Sinirden sekreter yazmisim :/
Ben de bilmiyodum doğum yaptım sonra söylediler gittim sonra bildirdim hiç birseyde demediler diyemezlerdeMeraba kızlar
Calisan ve bilgisi olan kisiler olarak size sormak istedim. Ozelde yapilan tahliller gozukmuyorsa aile hekimliginde ben butun tahlillerimi ozelde yaptirdim aile hekimliginden aradilar hamileymissin mudurlukten bilgi geldi vs dedi. Sonra bana nerde verdin testino diye sordu siz gormuyor musunuz nerde verdigimi dedim. Hayir sadece mudurlukten haber geliyor biz hastaneyo goremiyoruz dedi.
Sekreterin asiri merakli ve lacka tavri beni cok rahatsiz ediyor. Ben hastaneye sehir disine gidiyorum dedim niye sehir disina gidiyorsun orda nereye gidiyorsun bilmem ne bir ton soru sordu.
Benim sorum su, ben bu bilgilerimi sekeeterle paylasmak zorunda miyim? Neden hekimle mihatap olamiyorum? Gelip doktorunuzu ziyaret edin dese ben gidip doktora bilgi veririm. Hasta mahremiyetine cok onem veriyorum ve bu lacka kadinin agiz gevsekligi yapacagindan cekiniyorum. Sekreter neden hasta bilgilerine bu kadar hakim?
Yani doktora "sekreterinize hasta bilgilerimi vermek istemiyorum, ben sizinle muhatap olmak istiyorum"talebinde bulunsam boyle bir hakkim var mi? Ya da aile hekimimi degistirmek istiyorum bu kolay bir islem mi?biktim bu kadindan ya. Cok saygisiz ve seviyesiz bir uslubu var.
O kadar sinirliyim ki su anda durduk yere
Merhaba , öncelikle Aile hekimliğinde ilişki ; karşılıklı saygı ,anlayış , uyum ve güvene dayalıdır.Bizler de ciddi İletişim bozukluğu yaşadığımız , işimizi yapmamızda bizlere zorluk çıkaran vatandaşa '' lütfen kayıt aldırın bizden'' diyoruz.
Sizi arayan sekreter değil , hemşirenizdir. Bir sürü soru sorması da merakından değil , işi gereğidir.Çünkü izlem bilgilerini ,sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda sistemine girer.
Vatandaşın sağlık kayıtlarının kesinlikle 2.bir kişiyle paylaşılması yasaktır..Hasta mahremiyeti bizler için son derece önemlidir ki bununla ilgili yasa ve yönetmelikler vardır ve bizlerde yasa ve yönetmeliklere bağlı çalışırız.
3 ayda bir Aile hekimliği kaydı değiştirilebilir.Kimliğinizle birlikte kayıt aldırmak istediğiniz aile hekimliğine başvurabilirsiniz.
Bebek doğduğunda da takibi o yapacak, o yüzden sinirlenmeye hiç gerek yok, tavırdan memnun değilseniz simdiden değiştirin aile hekimini.
Yanlis anlamis olmak istemiyorum; lakin burda bende de problem olabilecegini ima ediyorsunuz sanirim. Sinirle sekreter yazdigimi da yukarida belirttigimi zannediyorum.
Ben burada hanimefendiyle olan son gorusmemi yazdim. Sinirim icin sebepler yetersiz geldi sanirim. Hic tanismadigim halde ilk aramasinda "kiz senin aile hekimliginden haberin var mi huu" seklinde bir cumleyle giris yapti konusmaya mesela. Emin olun sorulanlarin gerekenler mi, merakla karisik sahsi yorumlar katilarak sorulan sorular mi oldugunu net bir sekilde ayirt edebiliyorum. Doktorunuz kim dendiginde sehir disina gidiyorum cevabina "ne isin var sehir disinda burda da bir suru doktor var, hangi sehre kime gidiyorsun bakiyim" diyebilecek uslupta bir kadindan bahsediyorum.
Bahsettiginiz kural kaide ve yonetmeliklere olan bagliliginiz sizin ve sizin dusuncenizdeki calisanlara has bir durum olabilir. Mesela bu ornekteki calisan da ayni meslek grubundan;
Mesleginizi sizinle ayni titizlikte, hakkini vererek yapmayan insanlar da olabilecegini dusunerek; bununla ilgili sikayetlerden dolayi mesleki anlamda gereksiz alinganlik yapmamalisiniz bence.
Tesekkur ederim, ilginiz ve cevabiniz icin.
Bunu merak ediyorum araştırırken buldum mesajınızı.baya zaman geçmiş ama. Ben özele gittim hep, 13 hafta olacak. Ama aile sağlığı merkezinden ısrarla aramaya başladılar gelmemiş gerekiyor, kontrol altında olmanız gerekiyor diye. Gittiğim hastane hamilelik bilgisini sisteme girmiş. Merak ettiğim çevremde o kadar arkadaşım vardı hamile olan, hiç birini böyle arayıp xagirmadilar. Standart bir prosedür mü?Meraba kızlar
Yok canım daha neler kimse kimseye fırça atmıyor arkadaşınız anormale denk gelmiş . Ben tüm kan testlerimi aile hekimliğinde yaptırıyorum sonra kendi dr uma gidiyorum gösteriyorum ultrasona giriyorum .Meraba kızlar
Ben hamileyim ozel hastanede takip yaptiriyorum aile hekimime henuz gitmedim hic.dogum yapinca nasil haber veriliyor aşı yaptirmada cagirmalari icin?Selamlar
Ben hamileliğimin teyidi için ilk kan testini aile hekiminde verdim. Kesinleşince sizi kayıt altına almak istiyorlar. Orada görevli ebeye yonlendiriyorlar. Kalp atışıni duyduktan sonra gelin kaydınızı yapalım dediler. Bu yeni bir uygulamaymis. Size hamilelikle alakalı bilgiler veriyorlar. Doktorunuzun talep ettiği bazı testlerinizi de orada yaptirabiliyormussunuz. Gerekli duyulacak asilarinizi da yapıyorlarmış. Numarasini da veriyor.Akliniza takılan herşeyi sorabilirsiniz demislerdi bana.
Bilginize :)
Ben bildirdim. Orada test yaptırdıysan gerek yok dedi. Sadece sonuçlarını girdi. Tansiyon baktı kilo baktı. O kadar.Meraba kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?