İlk gebelik testini aile hekimliğinde yaptırdım. Sonuç çıkınca hemşiresiyle görüştürdü. 7 haftalıkken istediğin yere kadın doğuma git, kalp atışlarını duyup kese oluştu denirse gel yada ara kayıt açalım dedi.
Sonra telefonla aradı gebeliğin oluştuğunu söyledim. Toplamda 3 kontrol yaptı sağlık ocağı o kadar
Bebek doğduktan 10 gün sonra gelin dedi
İkinci topuk kanı burda alınacak dedi
İlki doğduğu hastanede yapılacak
Aynı işlemi neden yaptırayım
Hastanenin sonucunu götürürüm diye düşünüyorum
Ama ne gereği var iki kez bebeğe eziyetBizimde topuk kani oyle oldu. Hem hastanede hem saglik ocaginda aldilar.
Hatta ben fakülte hastanesinde doğum yaptım 24 saatlikti ya da72 aldıklarında bize bidaha gerek yok dendi. Saglik ocağına gitmsitik illa alinacak prosedür dendi alindiAma ne gereği var iki kez bebeğe eziyet
Özeldeki sonucu kabul etmiyorlarmı
Beni hiyar yerine koymuslar ya la o zamançünkü çıkıyor.
ben kanı özelde verdim. aile hekimliğinden ertesi gün aradılar.
üstelik 7 sene önceden bahsediyorum,
darkmore
ben özelde kan verdim, ertesi günü kapıya dayanmışlardı 9 sene öncesonra 7. ayda bir kere çağırdılar, aşı için gittim bir de bebek doğduğunda eve geldiler.. sonrasını hep telefonla takip ettiler neredeyse okula başlayana kadar.. ama kızmaları aşırı komik, ne hakla yani?
Ne fırçası ya daha neler? Siz koyun musunuz da çoğaldıkça bildiriyosunuz. Öyle bir zorunluluk filan yok. Hayatında hiç aile hekimine gitmemiş bir dolu insan var, yüz vermeyin böyle saçma kişilere. Devletin memurunun zorunlu olmayan birşey için vatandaşı fırçalamaya hakkı yok. Nüfus memuru mu bu tövbe yarabbimMeraba kızlar
Ben kızıma hamıleyken aıle hekımıni bılgılendırmedım bılmedıgimden prosödürü ilk çocuğumdu çünkü
Şimdi hamileyim tekrar ilk olarak oraya bildirmem gerekiyormuş ana ben dün özele kan verdim
Bugünde aike hekimine bildiricem gidip
Daha ultrasona giremedim pazartesi randevum
Şimdi hiç bilmiyormuşum gibi orada test yaptırsam özel hastanedeki belgem çıkar mı
Bir arkadaşıma neden ilk başka doktora gitti diye fırça atmışlar
Dedıgım gibi kan belgem çıkarmı bılgısayarda
İlk düşüğümü düşük yaptığımda hastanede öğrenmiştim benOlabilir valla sonucta rapor sgk uzerinden oluyor. Canlari isteyince ogreniyorlar demek ki. Surekli arayip taciz etmeye gerek yokmus aslinda. Ya da sistem degismistir belki.
Bizim hemsire hanim beni terslediydi niye ozele gidiyorum diye. Paraniz fazla geliyor herhalde sonra da devlet bize bakmiyor diye zirliyorsunuz demisti. Aha iste bakinca senin gibi bakiyor ondan gidiyorum demistim.
Bebeğiniz hayırlı olsunbenim tüp bebek transferim özelde oldu ama resmi bi kayıt atmışlar. ikincisi bhcg tahlillerimin arışını devlet hastanesinde yaptırmıştım ordanda hamile olarak geçmiş olabilir.resmi kayıtlara
Al iste dusuk yapana bu muamele mi revadir? ;( cok uzuldum.İlk düşüğümü düşük yaptığımda hastanede öğrenmiştim ben
Kafasına göre ebe bana fırça atmaya çalıştı
Neden haberleri yokmuş
Ben yeni öğrendim diyorum o hala neden söylemedin , bildirmedin diyordu
Yani elinden gelse , dili varsa buraya gelmedin diye düştü diyecek
Kızımda da gitmedim
Yani kötülemek gibi olmasın fakat devlet hastanelerinde çoğu çalışanın ağzı çok laçka
Kızımda hep özele gittim
Doğumumu da özelde yaptım
Ablam hep devlete gitti
Sancı odasındada gördüklerim , duyduklarım bana yetti .
Dördüncüyü doğuran kadın sancı çekiyor diye pataklayanını gördüm
"Alışmış olması lazımmış , çocuğu yaparken acımamış ya "
"Sus kes sesini diye " neler neler .
Ben özelde de aynı işlemlerimi görsem paramı alıyorlar kerizim demem
Moral veriyorlar farkı bu
Moral falan bırakmadı kı doktor bende sabahAl iste dusuk yapana bu muamele mi revadir? ;( cok uzuldum.
Saglikla gelsin miniginiz bu defa insallah. Kiziniz abla oluyor ne guzel
Ilk 12 haftada kayit olmak yeterli. Zaten elinizde hamile oldugunuzu gosteren kan sonucunu filan istiyorlar kayit etmek icin. Gidin kan sonucunuzla kayit olun.Meraba kızlar
Ben kızıma hamıleyken aıle hekımıni bılgılendırmedım bılmedıgimden prosödürü ilk çocuğumdu çünkü
Şimdi hamileyim tekrar ilk olarak oraya bildirmem gerekiyormuş ana ben dün özele kan verdim
Şimdi hiç bilmiyormuşum gibi orada test yaptırsam özel hastanedeki belgem çıkar mı
yok yahu neden başka doktora gittin diye fırça atmak da neymişMeraba kızlar
İlk düşüğümü düşük yaptığımda hastanede öğrenmiştim ben
Kafasına göre ebe bana fırça atmaya çalıştı
Neden haberleri yokmuş
Ben yeni öğrendim diyorum o hala neden söylemedin , bildirmedin diyordu
Yani elinden gelse , dili varsa buraya gelmedin diye düştü diyecek
Kızımda da gitmedim
Yani kötülemek gibi olmasın fakat devlet hastanelerinde çoğu çalışanın ağzı çok laçka
Kızımda hep özele gittim
Doğumumu da özelde yaptım
Ablam hep devlete gitti
Sancı odasındada gördüklerim , duyduklarım bana yetti .
Dördüncüyü doğuran kadın sancı çekiyor diye pataklayanını gördüm
"Alışmış olması lazımmış , çocuğu yaparken acımamış ya "
"Sus kes sesini diye " neler neler .
Ben özelde de aynı işlemlerimi görsem paramı alıyorlar kerizim demem
Moral veriyorlar farkı bu
Yok canim ne haddineymis fırça atmak ya ne alaka öyle birsey yok ki ilk oraya gideceksin diye yani ben kaç tane dışarda test yaptım iyice emin olduktan sonra oray a bildirdim tanidik hemşire vardı sizin aile hekimliği mi farklı anlamadım kiMeraba kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?