Aile hekimi gebelik bildirimi

Ben hic bildirmedim saglik ocagina , hep hastaneye gittim tabiki aşılar oluyor tetanoz filan onlar yapilirken başka yerlerdeydim yaptırdım. Kizarlar mi bilmem sacma geldi

Bizimde topuk kani oyle oldu. Hem hastanede hem saglik ocaginda aldilar.

ben özelde kan verdim, ertesi günü kapıya dayanmışlardı 9 sene önce sonra 7. ayda bir kere çağırdılar, aşı için gittim bir de bebek doğduğunda eve geldiler.. sonrasını hep telefonla takip ettiler neredeyse okula başlayana kadar.. ama kızmaları aşırı komik, ne hakla yani?

benide hamileyken ziyarete gelmişlerdi şaşırmıştım ne alaka demiştim:)

Ne fırçası ya daha neler? Siz koyun musunuz da çoğaldıkça bildiriyosunuz. Öyle bir zorunluluk filan yok. Hayatında hiç aile hekimine gitmemiş bir dolu insan var, yüz vermeyin böyle saçma kişilere. Devletin memurunun zorunlu olmayan birşey için vatandaşı fırçalamaya hakkı yok. Nüfus memuru mu bu tövbe yarabbim

benim tüp bebek transferim özelde oldu ama resmi bi kayıt atmışlar. ikincisi bhcg tahlillerimin arışını devlet hastanesinde yaptırmıştım ordanda hamile olarak geçmiş olabilir.resmi kayıtlara

İlk düşüğümü düşük yaptığımda hastanede öğrenmiştim ben
Kafasına göre ebe bana fırça atmaya çalıştı
Neden haberleri yokmuş
Ben yeni öğrendim diyorum o hala neden söylemedin , bildirmedin diyordu
Yani elinden gelse , dili varsa buraya gelmedin diye düştü diyecek

Kızımda da gitmedim
Yani kötülemek gibi olmasın fakat devlet hastanelerinde çoğu çalışanın ağzı çok laçka
Kızımda hep özele gittim
Doğumumu da özelde yaptım
Ablam hep devlete gitti
Sancı odasındada gördüklerim , duyduklarım bana yetti .
Dördüncüyü doğuran kadın sancı çekiyor diye pataklayanını gördüm
"Alışmış olması lazımmış , çocuğu yaparken acımamış ya "
"Sus kes sesini diye " neler neler .
Ben özelde de aynı işlemlerimi görsem paramı alıyorlar kerizim demem
Moral veriyorlar farkı bu

benim tüp bebek transferim özelde oldu ama resmi bi kayıt atmışlar. ikincisi bhcg tahlillerimin arışını devlet hastanesinde yaptırmıştım ordanda hamile olarak geçmiş olabilir.resmi kayıtlara
Bebeğiniz hayırlı olsun
Sağlıklı doğumlar dilerim :)

Al iste dusuk yapana bu muamele mi revadir? ;( cok uzuldum.
Saglikla gelsin miniginiz bu defa insallah. Kiziniz abla oluyor ne guzel

Al iste dusuk yapana bu muamele mi revadir? ;( cok uzuldum.
Saglikla gelsin miniginiz bu defa insallah. Kiziniz abla oluyor ne guzel
Moral falan bırakmadı kı doktor bende sabah
Boştur bu , dış gebeliktir
Kendi kendine konuşuyor testime bakarak
Sankı ben duymuyorum ya
Ebede normal degerın keseyı ve bebegı saglıklı gorelım kaydı acarız dedı
Yanı pazartesı nasıl olacak dıye ucuyordum
Butun havamı sondurduler
Cok tesekkur ederım lütfen bana dua edin

Ilk 12 haftada kayit olmak yeterli. Zaten elinizde hamile oldugunuzu gosteren kan sonucunu filan istiyorlar kayit etmek icin. Gidin kan sonucunuzla kayit olun.

Sen testlerini yaptır.Ultrasonuna gir.Ondan sonra bildirebilirsin.Ben iki hamileliğimde de öyle yapmıştım.Hayırlısı olsun canım.Sağlıkla al kucağına inşallah.

Oğlum yakında 8 yaşına gelecek hala aile hekimi görmedi

Özelde her işi yaptırdım hamile iken de taşındım

Bebek doğup bayağı büyüdüğünde eski oturduğumuz semtin doktoru eşimi arayıp aşı karnesini istemiş

3-5 aramadan sonra eşim götürdü sonra o doktor da ceza yemiş biz taşındığımız halde bebeğin bilgilerini girdi diye

Hastanede adresim iş adresimdi o semtin sağlık ocağı aradı bir kere de çocuğun aşısını bakanlık gönderdi yapacağız çocuğu getir diye onlara da olmaz dedim

Neyse çocuk 3 yaşına geldi gittik evin oradaki sağlık ocağı yeni açılmıştı kayıt olduk biz ararız çocuğun zorunlu kontrolü olur dediler

Bir yıl geçti geçerken aramadınız kaydımız yok mu dedim sözde baktılar kaydımız var

Hala da aramadılar ben bu süreçte çocuğa bir sürü de aşı yaptırdım ama devlet hala arayıp takip edecek bekliyorum

yok yahu neden başka doktora gittin diye fırça atmak da neymiş
ben 8. haftada mı ne bildirmiştim sanırım
aşıları takip ediyorlar o açıdan bildirim önemli
ben sadece son adet tarihini söyledim, tekrar kan falan vermedim

Bende çok duydum devlette bu muameleyi görenleri özellikle ‘yaparken acımadı ama’ lafı çok tuhafıma gitmişti. Şimdi mecburiyetten devlete gidicem korkuyorum kısmet buymuş napalım. Ayrıca bende 7 haftalık gebeyim hesaplarıma göre daha randevu günüm gelmediği için doktora gitmedim ve sağlık ocağına da gidip söylemedik belki kese boş bir şeyler derlerse daha yeni haberim oldu dersin.

Yok canim ne haddineymis fırça atmak ya ne alaka öyle birsey yok ki ilk oraya gideceksin diye yani ben kaç tane dışarda test yaptım iyice emin olduktan sonra oray a bildirdim tanidik hemşire vardı sizin aile hekimliği mi farklı anlamadım ki

Yaparken acımadı mı? Kocamla ilişkiye girerken de mi sana soracağım tevbe est. Bildiriminizi yapın hiç stres etmeyin benim arkadaşım 8 aylıkken bildirdi bilmiyormuş hiç bişey olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…