aile ilişkileri niye böyle zor

akrabalık ılıskısı survıvor gıbıdır polıtık olmayı basarabılen hayatda kalır
yanlıs bırsey yapmamıssınız ıcınız rahat olsun eskısı gıbı olamamanız da sızden kaynaklı degıl esınızın bır tavrı veya sozu sızın etkınızde kaldıgına daır ımaj verdıyse bır yanlıs anlasılma olduysa belkı ondan sogukluk olmustur zaten bu tarz gergınlıkler hep yanlıs ıletısım seklınden ınsanların bırbırını yanlıs anlamasından konusmamasından olur

omur uzun allah saglık sıhhat versın zamana bırakın ılerıde neyın ne oldugu zaten ortaya cıkar sız aynen akısına bırakın gayet de normal davranıyorsunuz hıc bozmayın kendınızı moralınızı dusurmeyın neden boyle dıye de dusunmeyın akısına bırakın bosverın cunku yapabılecegınız hıc bırsey yok

Haklısınjz sanırım elimden bir sey gelmediği
İçin böyle çaresiz kaldım. İnsanları değiştiremiyoruz hiç. Bu konuda onlar esimden dolayı yanlıs anlamıs olabilirler mi bilmiyorum çünkü konu hiç benlik değildi ben o mevzuda dış kapının mandalı konumundaydım.

eskıden hersey ıyıymıs esı anne babasıyla tartıstıkdan sonra tavır almıslar kendısıne alakası yokken buna ıcerlıyor ıyıydık sımdı nıye kotu olduk dıyor

en guzelı en bastan hep mesafe ya gercekten bayramdan bayrama gorusulsun hastalıkta saglıkta dugunde cenazede bıttı ıste . gercekten cok zor ısler bu akraba ılıskılerı

Mesele aramak aranmak değil. Zaten sıcak kanlı herkese ısınan bir insan değilimdir çok samimi ilişkiler kuramıyorum mizacım böyle. Saygıda kusur yok. Meselemiz bana tepkili olup olmadıklarını anlayamamış olmam. Tepkililerse bu beni üzer ve kendimi ifade etmek isterim. Uzakta olduğum içinde bunu konuşarak mesajlaşarak anlayamıyorum. Bu durumda nasıl davranmalıyım pek bilemediğimden buraya yazdım.

Bu insanlar ogullarina bile tepki gostermisler ve aralarinda sorunlar yasamislar. Boyle insanlari cok takmamak taraftariyim. Ogluna boyle davranan bir aile icin de fazla bir beklenti diye dusunuyorum.

bana kalsa ben de mesafe isterdim ama uzun tatiller ve aynı evde kalma durumu aradaki sınır olayını biraz yıprattı.

bence ozellıkle kendınızı aıleye ıfade etmeye acıklamaya calısmayın bırsey olmadı kı kendınızı ıfade edesınız
kendınızı onlara ıfade etmek ısterken daha cok yanlıs anlasılabılırsınız hıc comak sokmayın akısına bırakın derım
belkıde ogullarına kırgınlıkları gecmedıyse ondan dolayı esıyordur soguk ruzgarlar belkı sız alınganlık yapıyorsunuzdur

Oğulları kendilerini arayıp sormayınca senden biliyorlardır, zaten eş ailesinin en klasik taraflarından biri de budur, oğulları hayırsız çıkar ama onlar gelinlerinden bilirler, ben sizin yerinizde olsam hiç sallamazdım ne kadar uzaklık ve mesafe o kadar huzur , ayda yılda bir araya gelince de politik olun he deyin geçin.. Kafa yormaya bile değmez.

Bu insanlar ogullarina bile tepki gostermisler ve aralarinda sorunlar yasamislar. Boyle insanlari cok takmamak taraftariyim. Ogluna boyle davranan bir ailenicin de fazla bir beklenti diye dusunuyorum.
İşte onlar bunun farkında değiller. Onlara göre oğulları yok yere sorun çıkardı. ben yine de düzelir olur böyle şeyler mantığındaydım çünkü kendi anne babam gibi görüp saygımı sevgimi eksik etmedim. Hala da öyleyim ılımlıyım ama nereye gidecek böyle bilmiyorum.

Onlar nasil davraniyorsa sizde oyle davranin. Tepkilerinin nedenini anlamak icin bir caba sarfetmeyin. Zaten sizinle bir sorunlari olsa bunu acik acik soylemek yerine tepki ile belirtiyorlarsa sizin cabaniz sonucu degistirmeyecektir.

Onlar nasil davraniyorsa sizde oyle davranin. Tepkilerinin nedenini anlamak icin bir caba sarfetmeyin. Zaten sizinle bir sorunlari olsa bunu acik acik soylemek yerine tepki ile belirtiyorlarsa sizin cabaniz sonucu degistirmeyecektir.
Haklısınız arkadaşlar. Benim de zaten elimden bir şey gelmiyor artık içimden de pek gelmiyor. Kendi huzurumu koruyayım yeter.

Oğullarıyla tartıştıp tekrar barıştıktan sonra konuyla hiç alakanız olmadığı halde size tepkililerse yerinizde olsam hiç oralı bile olmaz, onları umursamazdım. Senenin 1,5 ayını da kesinlikle onlarda geçirmezdim! Üstelik eşiniz bu durumun farkında değil mi? Hayırdır eşimle ne derdiniz var diyemiyor mu?

Şöyle söyleyeyim tepkileri var gibi yok gibi. Eşimle konusurken beni soruyorlarmış mesela ama birebirde benimle diyaloğa girmiyorlar. Dolayısıyla eşime söylediğimde o da sana öyle geliyor bana hep seni soruyorlar diyor e ben de bir şey diyemiyorum:) zaten önümüzdeki sene büyük ihtimalle memlekette kendi düzenimizi kuracağız ve uzun tatilleri kendi evimizde geçireceğiz.

7 yıllık evliyim. İletişimsizlik bana hiç zor gelmiyor hatta daha güzel. Telefonda konuşmuyoruz, aramıyorlar diye hiç huzursuz olmadım. Arada eşimle birlikte ziyarete gidince iki laf ediyoruz elbette onun dışında çok bir samimiyetimiz yok eşimin ailesiyle.
Kimse durduk yere kötü olmak istemez ama bazı ilişkiler yürümüyorsa ben pek üzerine düşünüp uğraşmıyorum, herkes herkesle devamlı iletişimde olacak diye bir şey yok.

Siz de diyaloğa girmeyin. Laf olacak olursa eğer, aynen eşinizin size dediği gibi, sana hep onları soruyorum ya dersiniz :) Kafanızı daha fazla onlarla meşgul etmeyin. Bu arada söylemeden edemeyeceğim ya.. eşiniz de az değil hani ama belki de yeni barıştıkları için bir şey demiyordur.

Ben de hic anlamıyorum. Benimkiler gayet iyi insanlr, samimi olma cabalari da vardi. Ama ben istemedim, ben ittim hep. Cunku ne gerek var fazladan akrabayla hasir nesir olmaya. Mis gibi yuz cevirmisler , ben olsam oh kurtuldum derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…