Aile mi Bu Şimdi?

canim seni en iyi ben anlarım bbamin ne borçlarını odedim aç kaldım ve yemin ederim milletin tabgindan arta kalanları yediğim bile oldu
ama sonuç benden kotusu yok hala bana imzalettigi senetleri oduyorum vb evliliğim onlar yüzünden bitmek üzere umurlarinda değilim annemi iyi bilirdim hep o da aynıymış yanarım yanarım o na yanarım

yapacak bisey yok elimizden bisey gelmez nisnlina deki kendi kanından canından evladına bunu ypn el oğluna neleri söyler boş ver de yolunuza bak iletişimi koparma ama azalt canim

Bir yerden olayın iyi yanını sana göstermek istedim canım iki kez okudum ben böyle bir nokta bulamadım. Mesafe en iyi bence ailenle.
Allah kolaylık versin ve kuracağın yuvada ağız tadı versin.

ahh ahh, neler yaşadım anlatmakla bitmez. seninle aynı yollardan geçtik sanırım. Ve şu an gerçekten benden kötüsü yok. evlenince hiç birşeyleriyle uğraşmak istemiyorum yetti artık.

Sana da Allah yardım etsin.

Keşke duyduğunuzu soyleseydiniz belki utanirlardi... Evlendikten sonra yüzünüze bakmayacakmış ya annenizde bakmasın size büyük kıyak yapmış olurlar... bazı insanların yokluğu bize lütuftur sıkmayın canınızı... bundan sonra siz bir aile kuracaksınız zaten o size yeter emin olun

Evet isteyecekler biliyorum. Simdiden zemin hazirliyorlar ona da. Evimize perdeler yapilirken annem utanmadan koydeki eve perdeler senin hediyen olsun dedi. Ben de evi zaten ben hediye ettim onu da abim yapiversin dedim. Bozuldu...
Para musluğu kesiliyor diye yapıyorlar bunları. Mart ayından beri düğün hazırlığı yaptığın için para veremiyorsan sorunlar da ondan çıkıyor. İdare et 2 ay kalmış düğünden sonra da mesafe koyarsın biraz. Allah sabır versin.

Yazik günah ya ne bicim anne baba bunlar. Gerçekten cok uzuldum.
Ama sakin nisanlini uzme. Yetim cocugu uzdukleri icin Allah hesabini sormaz mi? Babanizin bir baba gibi onun basini oksamasi lazimdi ama ne baba baba ne de anne anne.
Para falan da hic yollamayin. Sevdiğinizle mutlu olun. Evet annenize babaniza bir sey demeyin ama nisanlinizi da ezdirmeyin. Uzmeyin.
Evlenip cok mutlu olursunuz insallah..

defalarca uyardım yetimin başını okşamak bile sevap siz üzüyorsunuz hakkına griyorsunuz diye. çocuk daha ilk tanıştıkları zaman dedi babama. benim bir babaya ihtiyacım var siz başımın tacı olursunuz diye.

ama benim babam ne yaptı biliyor musunuz? bir akşam nişanlım kız kardeşi ve annesi bize oturmaya geldiler. babama tatlı dille konuşmaya çalıştılar. isteklerini karşılayamdıklarnı biraz dah anlayışlı olmasını filan söylediler. Ama o kadar güzel konuştular ki insanın içinn yağları erir sarılıp öpesi gelir o derece. benim pek sevgili(!) babam yüzlerine karşı şunu söyledi:

"Dua edin babanız yok. Yoksa sizi daha çok zorlardım."

Dakikalarca ağlattı milleti evde. Yetimin yüzüne karşı yetimsin denir mi? Benim babam yaptı bu kötülüğü. Sonra bi de utanmadan kalbinizi kıracak birşey mi söyledim diyor... Nişanlım o akşam kalkarken kırıldığını belli etmek için babama " hayatımda ilk defa babamın eksikliğini hissettim bu akşam" dedi. Ama babam bunu bile anlayamadı.... Hmm evet öyle ben de babamı kaybedince öyle olmuştum deyiverdi...

Sanırım eve maddi desteğiniz var. Bu nedenle evlenmenizi istemiyor olabilirler mi? Babanız söz günü de gerginlik çıkarmıştı değil mi??

Nişanlın çok bile sabretmiş.Babamın eksikliğini hisettim lafı çok dokundu bana.İçim cız etti.Yazık ya bu kadarda yapılmaz.Sizi gerçekten seviyor ve saygılı birisi.

Anneniz bilerek mi unuttu acaba telefonu acik ? Valla hersey beklenir o ne bicim anne babaymis oyle, tovbe tovbe

Bence sirf para gozluler ve sen elden gidiyorsun yani para kaynagi elden gidiyor diye sinirleniyorlar, eh elaleme ben kizima zorla ev aldirdim elinde avucunda ne varsa aldim diyecek hali yokya, o israr etti hatta beni borca soktu ben oduyorum diyecek. Valla bu anne babayla siz iyi normal cikmissiniz ortaya gercekten.

Bu tip insanlara ne yapsan yaranamazsin, iyi olsan suc kotu olsan suc bence iliskini mumkun oldugunca yipratmadan bir an once dugununu yap ve biraz kendini soyutla biraz yoklugunu anlasinlar.

zaten dün akşam yüzlerine bakamadım. bir şekilde duyduğumu söyleyeceğim..

Bence soyle yani arkamdan konustuklarinizi bir bir duydum siz ne bicim anne babasiniz , eger ortada bir yanlislik varsa ben el miyim yuzume soyleyin de bakalim ne diyecekler. bu iki yuzluluklerinin sebebini bir sor bakalim.

Off cok icim acidi cidden. Ne desem bilemedim gercekten cok uzuldum Babaniz bu hakki hayatta ödeyemez..

Ya yazsam daha neler oldu..

Nişandan önce bana takı olarak ne istediğimi sordular. Ben de ne nişanda ne nikahta hiç bir talebim olmadığını ne yapabileceklerse onu yapmalarını kendilerini zorlamamalarını söyledim. Bir de set istemiyorum dedim. Onu satamıyoruz zaten fiyatı çok düşüyor, bir de kapalıyım küpesi ve kolyesi çok kullanışlı olmaz dedim.

O akşam onlar gittikten sonra annem delirdi. Nasıl hiç birşey istemezsin de bilmem ne de diye. İstemiyorum karışmayın deyip kapattım konuyu. Nişanda bana 6 tane bilezik bir de kelepçe taktılar. Neden bu kadar zahmet ettiniz diye çok mahçup oldum zaten. Hatta sonra diğer takıları birleştirip bir bilezik daha alındı. Ama bu sefer de annem bileziklerin gramı düşük bu ne böyle saçma sapan şeyler almışlar diye yıldırdı artık beni. Az dediği bilezikleri satınca 10 bin den fazla para ediyor...

O kadar kıymet bilmez insanlar ki.. Diyorum ya yazsam buraya roman olur. Çocuk nişan günü jest olsun diye annemle bana akıllı telefon hediye etti. Gerçekten çok da pahalıydı. Siz anne kızsınız iletişiminiz kuvvetli olsun bu da benim katkım olsun dedi. Babama gidip çok pahalı gümüş işlemeli bir tespih armağan etti insanların içinde onları öyle güzel onore etti ki.

Bu kadar laf eden anne baba bize birer tane çeyrek taktı. Tamam paraları yoktu yapamadılar vesaire hiç önemli değil. Ama kendileri hiç birşey yapmamışken tutup yapılanı hor görmeleri....

Bu duruma Nisanlin ne diyor peki? Onun düsüncesi de önemli? Veya ona karsi da icindeki sorunlari azda olsa acik edebildin mi?

Demeye getirmek istedigim, Nisanlin seni buna ragmen destekliyor ve senin ile gelecege yöneliyorsa, birak ana baba ne diyor ise desin.
Elbet zor bir durum. Nisanlin da ellerinden geldigi kadar herseyini hos ve güzel yapmaya calisiyor, helal olsun.
Bazen Kayinvalide, Kayinpeder bile insanin kendi anne ve babasindan daha da yakin olurlar. Cogu kez kan bagi olmayan insanlar aile gibidirler. Bu tarz degil de farkli bir durum bende yasadim ama tabi senin durum ile kiyaslanamaz. Kendine sabir asila ve Nisanlin ile birbirinize saygi ve sevginiz yüksek tutuldugu sürece yeride gelse sana bu hayati yaradanin sahidinde armagan eden insani yok say.

İşte buna ben de çok üzüldüm. Nisanliniz yerine koydum kendimi ciğerim sizladi. Benim esimde hem öksüz hem yetim. Ama annem de babam da hiç zorlamadilar. Zamanla olur herşey kızım dediler. Bilezik için annem dedi çok aldırma zorlama çocuğu hem borç yaparsa yine sıkışan sen olacaksın dediler. Annemin nisanliyken çok konuşuyorsunuz yeme çocuğun kontorunu dediği bile oldu. Annemler de çok destek olamadılar çünkü anca kendilerini çeviren insanlardı. Yine de ellerinden geleni yaptılar. Şok oldum babanizin bu cevabina. Allah sorar boynunu buktugu yetimlerin hakkını.

evleniyorsun yaa maddi desteği çekeceksin ondan sıkıntıları yoksa seni düşündüklerinden değil.keşke bu kadar herseyin içine sokmasaydınız

sabret ben aılemın huyunu bıldıgım için ısmede yuzuk takıldı 3 gun sonrada nısan amannnnn canımm varya boyle seylerde sadece aıle karıssa gene ıyı her kafadan bır ss çıkar zaten azıcık kalmıs ,sabır ,sabır şimdi cok ozluyorum onları ama emın ol gecıcek bılıyrum bende sabah akşam aglardım hergun bişey cıkarırlardı sukurkı bitti mutlu sonla :) zaten 2 ayın kalmıs canım ev alışverıs v.s bunlarla gecıcektır ,eve gec gelmeye bak bence gel dırek yat işe yarıyoo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…