Aile mi Bu Şimdi?

eve geç gidiyorum zaten sürekli. Birşeyler alınıyor evimize alışveriş vesaire.. dün akşam eve geldiğimde bir sürü olay çıkardı babam dışarıda yatsaydınız sürekli geziyorsunuz orada burada filan diye. hıhı dedim gittim yattım.. düşünün ki davetiyeleri yazacak kalem yokmuş kaligrafi kalemi istiyorlar onun için bile kavga çıkardı gidip kendisi alamıyormuş gibi..

Nişanlım herşeyin farkında ama sadece beni uyarmak için konuşuyor ya da bize zararı dokunacak birşey olduğunda. İyi ki onu tanımışım diyorum yoksa...

Konusma, cidden konusma o aileyle. Onlar aramadikca acma ve actigidna da cok kisa konus kapat. Yanlarndaysan odandan cikma kitap oku, kuran oku, film seyret... ama muhattap olma.

Nisanlina dediklerini okudum ya.. o babadan bi cacık olmaz. Hani yogurdun icine doğrasan mundar eder.. Ilk defa da bu kadar ağır konusuyorum birisi icin.

Bırak ya olmaz olsun böyle aile, allah hidayet versin!

Benim eski erkek arkadasımın da babasi vefat etmisti. Ve ben babam ona da baba olur eminim diye cok mutlu oluyordum, olurdu da. Yazık gunah cidden ya. Bu kadar iyi bir adamı üzmelerine bak.

Siz birbirinize sarılın. Hatta aksam olabildigince de gec gidin eve, iftarinizi dışarda yapin piknik gibi cok da güzel olur.

Senden başka kimsesi yoksa yapmasinlar ciddi ciddi konuş saygı duymak zorundasınız diye...

kaç kere dedim.. ama aynılar. Önümdeki bir kaç seneyi görüyorum. sürekli talepkar olacaklar. abimle bizi birbirimize düşürecekler. herkesle aramı açmaya çalışacaklar. ve sonunda da maduru oynayacaklar...

Çok üzücü bir durum cidden. Bende daha önce diger arkadaslarin dedigi gibi ailenin senin parandan faydalanamayacaklari için böyle triplere girdiklerini düsünüyorum maalesef..

yanlış anlama beni ,
ama ben her iki tarafında gerekçelerini dinlemeden sana hak verirsem yanlış yapabilecğimi düşündüm
anne baba nihayet evlatlarının kötülüğü istemezler
belli ki onlarında alınıp zorlarına giden şeyler olmuş
bazı hareket ve tavırları yersiz ve hatalı ne var ki sana git ne yapıyorsan yap dememişler köstekte olsalar ilgilenmeye çalışıyorlar başka bir sebep olabilirmi ailein bu tavırlarını açıklamak için ?
mesela borçları çok ve zorlandıkları bir anda destek vermediğin ve evlenme planını uygulmaya geçtiğin için zor durumda bırakmış olabilirmisin istemesende

Suanki durumunu azda olsa gercekten anlayabiliyorum. Ve 13 yasimdan beri babasiz bir hayata koyuldum o nedenle Nisanlini da anlayabiliyorum.
Sözlüm ile tanisana kadar bazen - allah var annemin emeklerine kurban olurum cok sabir ile büyüttü bizi - sirtimi yaslayacak birini arar olurdum. Ha kendi ayaklarimin üzerinde durma gücüm olsa bile insan arar durur bu tür seyleri.
Sendeki talihsiz yasanti Nisanlin ile bu yola gelene kadar olusmus, ki sen yinede sabirla dayanmaya devam calis. Seni seven bir nisanlin var herseyini elinden geldigi kadar yerine getirmeye calisan.

Benim sözlümden cogu seyleri kendi cabasi ile yerine getirmeye calisiyor. Dügün salonu mu olsun, hos olsun sonucta bir kez evlilik yapacagiz diyerekten dört dörtlük yapmaya calisir. Kayinpederin ve Kayinvalidenin de manevi destegi maddiyatdan daha üstündür ve böyle bir anlayisli aileye gelin gidecegimden huzurluyum.

Ben yazarken kaptirmisim kendimi neyi anlattigimida sasirdim
Hic bir zaman baskalarin düsüncesine yönelik ise koyulma, önemli olan evlenecegin kisinin ve senin rahat edebilmen.
Ama sunu da söylemeden duramayacagim. Anam bunu bana hep küpe olarak tekrarlayip durur; cevrendeki kusurlari gidip disariya verme yani anan baban da olsa kötüleme, sonrasinda bilemezsin yani bu ön yargilidir acaba bizden ne düsünür düsüncesine kapilanlarda coktur ve sonrasinda basi agriyan sen olursun.

bunu ben de çok sorguladım. evet borçları çok. ama elimden geldiğinden falzasını yapmaya çalıştım. ben tamamen kötü niyetle hareket ettiklerini zaten düşünmüyorum ama bencilce hareket ediyorlar. bana kötülük olsun diye yapmıyorlar ama yaptıkları herşeyin ucu bana dokunuyor. geçim korkuları var faturasını bana kesiyorlar. ben ilk evlilik kararımı açıkladığımda zaten direkt 3 sene evlenme dediler. borçlarını bitirip birikim yapmadan olmaz dediler. onalrdan maddi hiç bir talebim olmadı allah şahit olmaz da. hatta nişanda düğünde giydikleri giyecekleri herşey için ben destek oldum. ellerine para verdim, hiç birşeylerini eksik etmemek için elimden geleni yaptım.

kırılşmışsalar 3 sene beklemediğim için kırılmışlardır. paraları yok diye üzülmüşlerdir. ama bir gün bile onlara saygısızlık etmedim. bir gün bile canlarını sıkmadım. Şimdi karınca kararınca birşeylerin ucundan tutmaya çalışıyorlar ama üzülmesinler diye ben onları alışveriş işlerinden uzak tutuyorum. Buna alındılar mesela bize hiçbirşey aldırmıyorsun diye. Zaten düğün zamanı sıkışacaklar istiyorum ki toparlansınlar. Ama yaptığım herşeye kötü yaklaşıyorlar. Bunları benim ve nişanlımın kalbini kırmak için hunharca kullanıyorlar.

Bana ne yaparsan yap diyemiyorlar çünkü elalem faktörü var...

bunu yapabilmek için herşeyi zorluyorum ama sadece bana yapmıyorlar ki. bana söyledikler işeylerin çetelesini bile tutmuyorum artık ve hiç birinden nişanlımın haberi yok.
yapacaklarını direkt nişanlıma yapıolar. sürekli laf söyleme azarlama ezmeye çalışma... O kadar hassas bir adam ki, o kadar iyi niyetli saygılı o kadar düşnceli ki...

Sen bu durumda Nisanlini icindeki duygu ve sevgin ile besleyeceksin. Ben misal sözlüm bir seye öfkelendiginde biktiginda - bazen kendi ailesi ve kan bagi olan insanlara cok öfkelenir ve hay adanaligi batsin bu damari da var adamin - gider sakinlestirmeye calisirim. Veya bir yanlis harakete maruz kaldiginda onu bizim yasadigimiz catlak hatiralarla güldürmeye calisirim. Kayinpeder bana gelin oldugumdan kaynaklaniyor galiba, hos davrandigindan baba ogul arasi bazen gök gürültülü simsekten farkli olmayinca birbirlerine laf attiklarinda benimki sana neden böyle bana neden böyle dediginde, olur öyle seyler babalar erkek evlatlarina bazen sert davranirlar, kendileri baba sevgisi nedir belki bilemezler diyerekten sakinlestiririm ben. Aradan az bir zaman gectigindede bana olan hayranligini ifade etmisligi bile oldu hani senin derdin sana yetiyor ben ayri telden öbürleri ayri telden ve sen halen sakin kalabiliyorsun ifadelerinde.

Bende ona cogu kez sunu söylerim; ileride biz bizeyim 4 duvar ve sen, sabir et bir 1yil kaldi derim
Cünkü bazen o kadar bitkin hale gelirki ise git gel ev halki ben su bu onlar dayanma gücünü en fazla bir yila uzatti. Kayinvalide bile der; Sen buna ne yaptin ne olursa olsun kendi kendine "bir yil kaldi sadece bir yil" diye söylenmeye baslamis. :)

Dertleri çok belli. Maddi olarak zorlanacaklar. Çok mu borçları. Keşke bu kadar sorun yaşayacağınıza 3 yıl daha bekleseydiniz. Maaşınızı evlendikten sonra vereceğinizi söyleseniz ikisine normale döner. Yazık olmuş size... Neden o kadar borca girdiler. Ne gerek vardı ki....

Pekii soyle soyleyeyim. Madem maddi yetersizlik durumunda bu tip seyler mubah, ben dolu dolu dort yil bes kurusum olmadan burada yasadim. Hanginiz evinize tuz alamadiniz, bugune kadar? Hanginiz kiz başınıza gidecek yeriniz olmayan bir sehirde elinde valiz bir parkta sabahladi? Benim tuz alacak ekmek alacak param olmadi komsudan aldigim makarnayi haslayip bulamac gibi yediğim oldu. Sirf iki uc kuruş elime para gecsin diye temizlige gittim insanlarin evlerine. Ve tum bunlar olurken ailem bir haftasonu yanima gelmeyecek kadar umursamazdi. Yanima tasinin beraber yasayalim dedim abimi yalnjz birakmayi goze alamadılar ama beni 22 yasimda genc kizken hic bilmedigim bir sehirde yapayalnız biraktilar. Bes parasiz...
Tum bunlara ragmen bir kez olsun ne bir saygisizlik ettim ne baslarini onlerine egdirdim.

Simdi tekrar soruyorum maddi yetersizlik tum bu yapilanlari sineye cekmek icin yeterli sebep mi?

Son düzenleme:
Oooof of! Eskiden evlat zalim ana baba ezilen olurmuş. Evladın olgun erişkin ama ezilen, ana- babanın cahil, olgunlaşmamış ve ezen taraf olduğunu çok sık görüyorum artık. Canım benim . Allah yardımcın olsun. Evlilik yolunda herkes bişeylerle mücadele içinde. Senin imtihanın da anan baban olmuş. Demekki eşinle çok huzurlu bir hayat yaşayacaksın(inşallah)

ailenin yaptıkları kabul edilebilir gibi değil, ama şurda düğüne ne kalmış ki zaten... bunca zaman dayanmışsınız biraz daha dişinizi sıkın, silip attım onları demeyin... ne yapsalar da ana baba sonuçta.. düğünü hızlandırın olmazsa...

Bosver cidden derlerse desinler, benim annem arkamdan yasadiklarimizdan kesitler secip de kendine gore bi hikaye yaratip anlatti hep millete, ama beni bilen biliyor anneme demisler sen haksizsin yalma diye, dinlememis. Ama su anda bunun olumsuz yonunu o yasiyor, ben degil. Cok fazla aramiyorum, sormuyorum. Annem olmasa hiiic aramam sormam belki de. Kaybeden kim? Bence ben degilim...

Benzer sekilde ailen nisanlini suclasa da degisen olmayacak, seni bilen biliyor sonucta... Karsina getirirlerse yapilacak en guzel sey bir bir soylemek, siz boyle boyle yaptiniz demek. Onun disinda da lafini acmamak ve belki de mumkun mertebe muhattap olmamak... Bilemiyorum. Tabii ki coook zor ve yipratici bir durum, onemli olan bence gonlunun rahat olup olmamasi. Gonlun rahatsa, vicdanin da rahatsa gerisi inan onemli degil.

İşte ben de tam bunun gibi bir sebeple annemle bir yıl görüşmedim
Doğumumdan bile haberi olmadı
Sürekli bir alttan alta laf sokmalar..
Geçen ben evde yoktum gelmiş kv me gitmiş sonra bir geldim ta dışardan duyuluyor annemin sesi bas bas bağırıyor bebeğim de oradaydı kv ağlıyordu
Aldım onu getirdim kendi evime beynimi yedi yok bana böyle dedi şöyle bağırdı bir şey demeyecek misin. Hiçbir şey demedim yapmadım da Çünkü
-malımı biliyorum

en çok çocuklarım dedesiz babannesiz ananesiz kalacaklar buna üzülüyorum Doğru düzgün bir aile tablosu oluşturamayacağız onlara. Canım sıkılıyor...

canım ne zor zamanlar geçirmişsin böyle.... benm annem de seninkinin hafifletilmiş versiyonu, belki de aynıdır ama ben senin kadar maddi anlamda zorluk çekmedim..ona rağmen şu an annemin sözleri bir kulağımdan giriyor ötekinden çıkıyor.. hayatımdaki hiçbir kararıma en ufak bir etkisi olacak kadar dahi önemi yok sözlerinin. ben de anneme yalvarırdım ünide öğrenci iken gelin yanıma yapamıyorum dersler ağır nöbetler şunlar bunlar yemeğe eve zaman ayıramıyorum kaldıramıyorum diye, umurlarında olmadı. onlar benim için hayatlarını değiştirmediler ben de ne evlnirken annemin fikrini umursadım ne tayin isterken ne ev alırken vs. bana da aynı emrivakiyle geldiler abinle ortak ev alın abin otursun diye, reddettim direk, ben abim için çekmedim ünide onca sıkıntıyı abim ev istiyosa kendi çeksin kredisini kendi otursun dedim.

ama küsmedim de, tavrım gayet net oldu ama sildim attım da demedim. idare ettim kendimden hiç taviz vermeden

Tüylerim diken diken oldu.İyi ki başına bir şey gelmemiş.Bu saatten sonra ne karar versen haklısın .Senin gibi evladı zor bulurlar.Çok sabırlı davranmışsın şimdiye ben patlamıştım herhalde.

Kızlar siz bunları yazınca anneme haksızlık yaptığımı düşünmeye başladım.Sonu kötüde olsa benim için iki şehre de geldi.Utandım kendimden

Son düzenleme:
hayatımızdakı bazı kısıler atsan atılmaz satsan satılmaz turden olabılır bu annen babanda olsa
deli de olsa hasta da olsa anne baba
sen elınden gelenı yapmıssın
ınsallah evlenecegın kısı senı cok mutlu eder aılen o olur
mesafenı koy resmı dur
mutluluklar dılerım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…