Aile mi Bu Şimdi?

Bu aksam iftarda birlikteydik babam yine bir sürü şey yapti. İnsalara laf söyledi durdu. Surekli ama... kadincagiz bir suru zahmete girmis corba icti kalkti. Neymis taze fasulye zeytinyagli degilmis daha oturmazmis yemek onun için bitmis. Kendi evinde bile yok bu kadad atari. misafir gittigi evde koca adam resmen terbiyesizlik yapti. Kadinin da cani sikildi biz de rezil olduk. Gittim anne ne olur gonul koymayin oruclu olunca sinirli oluyor hakkinizi helal edin dedim. Yok kizim senle ilgisi yok biz alistik artik anladik abiyi filan dedi. Ama belli cok kirildi.

Nisanlima da bir suru sey yapti. Aksam eve geldikten sonra bir suru sey yazdi bana whatsapptan. İlk defa bu kadar sinirli gordum onu. Yeter dedi. Ben dugunden sonra ailenle ozellikle babanla muhattap olmak istemiyorum filan dedi. Bir suru sey soyledi.

Ben de artik aglamaktan kalakaldim oyle. Sadece olan herseyi gordugumu ona surekli dua ettigimi dugune kadar sabretmesini soyledim. Sonrasinda zaten minimum iletisimde olacagim dedim.

Surekli dua ediyorum Allah nikahtan önce buyuk bir problem gostermesin bize. Babam serseri mayin gibi bir yere denk geldigi anda ciddi sıkıntı cikartacak

Babaniza nisanlinizin bu davranislarinizdan cok rahatsiz oldugunu soylediniz mi. Bakin o annesini toparliyormus. Sizin de birseyler yapmaniz gerekiyor. Babanizi uyarin. Beni seviyorsan daha dikkatli ol. Onlari uzerken beni de uzuyorsun falan de.

Babaniza nisanlinizin bu davranislarinizdan cok rahatsiz oldugunu soylediniz mi. Bakin o annesini toparliyormus. Sizin de birseyler yapmaniz gerekiyor. Babanizi uyarin. Beni seviyorsan daha dikkatli ol. Onlari uzerken beni de uzuyorsun falan de.
Defalarca konustum. Her konuştuğumda daha fazlası oldu

Defalarca konustum. Her konuştuğumda daha fazlası oldu
O zaman onlari bir araya getirmeyin lutfen. Gercekten cok yazik nisanliniza ve ailesine. Dugune kadar sessiz kalin. Dugunden sonra da siz ailenizden uzaklastikca daha kiymetli olacaksiniz. Ayni abinizde oldugu gibi. Hadi daha buyuk aile olalim cabalarina girmeyin. Oyle yaparsaniz nisanliniz daha cok biriktirir icinizde ve evlendikten sonra bunlarin bir bir hincini alir gibime geliyor.

Bunca olan biyen şeylere rağmen nişanlın ve annesi ses etmedilermi?
Eğer ses etmediyseler nişanlın ve annesi seni çok seviyor başka biri olsaydı bukadar hakareti kabul etmezdi..

Ailene gelince ne olursa olsun ailendir silmek yanlış olur ama onları konularınıza dahil etmeyin artık..

Ailenin derdi para... Sen evlendiğinde evin geliri düşecek ve bu onlar çok rahatsız ediyor... Biran önce birlikte yaşayacağınız evi hazırlayın ve nikah tarihini öne çekin. Madem davetiyeler basıldı düğünü o tarihte yaparsınız ama biran önce o evden kurtulun çünkü bunlar eninde sonunda sizi ayıracaklar ve vicdanları hiç sizlamayacak.

Ne iş yapıyorsunuz acaba paranızı evlenince vermeyeceksiniz belki ondan böyle yapiyorlardir bu kızın zararı yok faydası var mantığıyla bir de annem kaynanan olmuş gibi gerçi gibi fazla oldu (huy,eziyet edişi manasinda)

ilk once Allaha guven sonrada nisanlinla guzelce devam et. ne yazikki herkesin anne babaligi bir olmuyor. yanliz
kiz veriyiruz diye kibirli kibirli erkek tarafini ezen insanlrdan hic hazzetmem.

Bu adamla direkt evlen ! annen ve baban düşman mı dost mu çözemedim ! çok kibirliler evlenmeni istemedikleri çok açık büyük ihtimal onların çıkarlarına ters düşüyor evleneceğin kişi.

Bidaha yanyana getirmeyin iki aileyi. Nisanlına da söyleyin ailesi bi plan yaparsa eger reddetsin ya da bi bahane uydursun. Sen de kendj ailen icin aynı seyi yap.

Şuanda maddi durumun nasıl bilmiyorum ama sanirimben düğüne az kalmış falan diye bakmayıp bi yurda falan yerlesirdim. Ya da eviniz hazırsa nisanlinizla gidin yerlesin oraya, nikahınız da var laf edemez kimse.

bahanınız maalesef çook terbiyesiz davet edildiği yerde yok çorba şöyle kötü yok öteki yemekleri beğenmiyor ,hepsi bahane kavga çıkartmak tek derdi ılımlı insan olsa kızının hatırı için beğenmese dahi , efendi efendi çorbasını yemeğni yer emeğe nimete saygısı olurdu kv yerinde olsam mümkün mertebe asla biraraya gelmezdim .Sanırım nişanlının ,evde kp bi büyük abi amca dayı olsaydı ,bu derece baban haddini aşmayacaktı ne yazık ki bundan sonra
artık bi şekilde ailenin yaptığı kırdığı kalbleri toparlamak ise sana düşüyor artık ne siz onları davet edin nede onlar sizi zira,nişanlınız ,babana kuzuda çevirse babanı memnun edemeyecekleri kesin kaç yaşında adam olmuş ar yok edep yok edebi olmayandan her rezaleti yapmaya kendinde hak görür canım Kızım Nişanlınla size Allahım yar ve yardımcınz olsun amin

Son düzenleme:

Gerçekten aile mi bu dedirtecek soru,takma kafana nişanlına sıkı sıkı sarıl ve bir an önce düğünude yapıp o evden ayrıl.böyle anne babamı olur,insan mutlu olur çocuğu mutlu oldugunda.demekki senin mutluluğunu istemiyorlar,ne demek çocuğuna küfür etmek.insan başkasının çocuğuna küfür etmiyor kaldiki sen çocuğuna ediyorsun

Baban 3 yıl bekleyin demiş ama istediği olmamış ya sağa sola saldırıp cingar çıkartıyor.Acaba öbür tarafı bıktırıp bu işi engellemeyemi çalışıyor.Nişanlın yeter demeye başlamış onları biraraya getirmemeye çalış

Bu adamla direkt evlen ! annen ve baban düşman mı dost mu çözemedim ! çok kibirliler evlenmeni istemedikleri çok açık büyük ihtimal onların çıkarlarına ters düşüyor evleneceğin kişi.
Ben olsam düğün falanlada uğraşmaz direk nikah yapar evime geçerdim.Ne kadar erken o kadar iyi

evlendikten sonra bunları unutupta ailene sokulmaya çalışma özelliklede eşini sokmaya çalışma ailenle ilgili hiç birşey anlatma senin evinin içinede müdahil olmaya çalışırlar sakın bir derdini anlatma eşinle problem yaşayabilirsin yakın bir dostuna anlat en fazla ama bu ailene anlatma. eşinin problemleri olur senin bir problemin olun sakın sakın anlatma çünkü ailen sizi ezmek ve ailenin içine burnunu sokmak için bahane bulmuş olurlar.herkes zaten ailenin derdinin para olduğu söylemiştir ama ben özellikle tecrübe ettiğim bir konuda seni uyarmak istedim.eğer bu dediklerime dikkat etmezsen evlilik hayatında mutlu olamazsın

ailenle nişanlını olabildiğince bir araya getirmemeye çalış
hatta nişanlın seni evin önünde kapıdan alsın bir yere gidecekseniz
baban çirkefleşeyim ki şu çocukla bir kavga edelim bu bahane kızla oğlanı ayırayım derdinde

başkası olsa asla demem ama sen bunlara ne evliyken ne bekarken maddi yardım yapma artık çünkü ailenin seni düşündüğü bir an yok
insanlar karşı taraf da yüzde yüz hatalı gördüğü şeylerde bile sessiz kalıyor kızım - oğlum huzurlu olsun diye
seninkilerin yaptıklarına bak

ciddiyim annene söyle bir daha sizi sonsuza kadar bekar kalsam bile yardım yapmayacağım de belki düşerler nişanlınla senin yakandan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…