Aile Oturmasına Gitmelimiyim,Gitmemelimiyim?

cnm bnm üzme kendini yine de, bunun üstüne misafirlige gidersen eger, tartismanin bi degeri kalmaz erkek cabuk alisiyo nasilsa bagirip cagirip dedigime geliyo diye(örnek ben)..eger gitmezsen de sorun ortaya cikcak ve is büyüyecek, digerleri de olaya dahil olursa senin yükün artar.. zaten istedikleri de bu...gitsen bile esinin kafasina sok iyice, sirf senin icin gidiyorum diye.ama kirginligi uzatma..

sevmedigin insanlara katlanma sanatina Akrabalik denir, degil mi ama??

belki de cok iyi anlasacaksiniz ama su aranizdaki negatif elektirigi atmaniz gerekiyo. belli ki sende ona cok iscak davranmiyorsun. bence sansini dene büyüklük sende kaliresinle de gerilmemis olursun karli cikarsin

Kötü mü geçti hafta sonunuz. Gittiniz mi eltinize.

Son düzenleme:
Burada ki insanların çoğu git demişti sen dinlemedin. Buraya yazdın ve herkezin sana gitme demesini bekledin olmadı. Sonra gittin eşine anlattın ki doğru kardeşiyle arasına mesafe koymak olurdu bu. Bir de eltim eşimle aramı bozacak dedin kendin bozdun aranızı evi hemen terkettin.. Haklıykn haksız duruma düştün ve kadın da şimdi rahatladı..
Anladım nefret ediyorsun sevmiyorsun eltini ama eşiniz için biraz dişini sıksaydınız ne kaybediceksiniz ki . Belki de kadın sizden yüz bulamadığı için eşinize söylemiş sizden çekiniş olabilir..
Evine gitmiyorsun o da seni aramıyor ne oldu şimdi...
Bence çok uzatmyın eltinize de giyinip süslenip gidin mutlu görünün yine muhatap olmayın sonrada evinize gidip kapınızı kapatın eşinizle huzurlu uyuyun ne varki bunda.
Daha yeni evlisiniz sanırım daha alışamamışsınız yeni aile yeni akraba yeni komşu vs..vs.. yıpranışsınız belli ama yok yere daha büyük hatalar yapıp yuvanızı sarsmayın.. Biran önce toparlayın kendinizi kimsenin sevinmesine izin vermeden ..

Siz o yemeğe eltiniz için değil eşiniz için gideceksiniz, eşiniz tabi eltinize böyle bişey söylemenize izin vermez, ne olsa kardeşi var arada, sizin yeriniz ayrı onların yeri ayrı. Eşinizin sizi canı gönülden sevdiğini düşünüyorsanız barışın eşinizle, eltinle zaten arana mesafe koymuşsun, sizin arabaya binse ne olur, binmese ne olur, o onun seviyesini gösterr. Hem senle konuşmuyor hem sizin arabaya biniyor. Sen neden bu kadar rahatsız oluyorsunki, varsın o olsun. Hiç yuvanı yıkma canım. Eşini etkile, yeri geldiği zaman ne seni kırsın ne onları. Hiç üzme kendini, eltini kayleye almazsın olur biter. benim bi huyum vardır, ortama uyarım canım, ortam ne gerektiriyorsa onu uygularım. Sonuçta eşinle senin mutluluğun önemli, bak 2,5 yıllık evliyim, eşimin beni ne kadar çok sevdiğini bilirim, ama ailesi hakkında inan hiçbirşey söyleyemem, o da benim aileme söylemez. Sen nasıl annene babana kardeşlerine laf söyletmezsen, o da söyletmez, öyle düşün. Ara eşini ara barışın canım. Allah kolaylık versin.

insanın kendisini sevmediğini bildiği birine yanaşmaya çalışması kadar zor bir durum yoktur heralde...am aişte eşin için mutluluğun ve huzurun için bazen insan hiçte muhattep olmayacağı biriyle muhattap olmak zorunda kalıyor... git bencede...sen orada kendini temsil etmekten çok eşinide temsil ediyorsun....yarası olan gocunsun şekerim..git o düşünsün.. ama boş bir anında da bu güne çağırma konusunda da eşinle konuş...altin eşine seninle ilgili birşey dediğinde serapla konuşun diyebilsin....kocanın seni eltinin yanında değerli kılan bir davranışıdır bu...böylelilkle eltin seninle muhattap olmayı öğrensin..

sonraki yazılanları okumadım ama ben yanlış bişey görmedim bunda.pek görüşmeyiz demişsiniz.çalışıyorum demişsiniz.eltiniz de eşinizi görmüş eşinize söylemiş bendeyiz haber verirsin diye..bir de davetiye mi yollayacaktı yani zaten her ay toplanıldığını biliyorsunuz siz devlet erkanı töreni değil ya birbirinizi çok görmediğiniz için eşinizle apartmanda karşılaştığında sölemiş.
yani telefonla seni değil eşini arayıp haber verseydi o zaman abes olurdu da...

Son düzenleme:
eşinize söylemiş. eğer gitmezseniz bana söylemedi derseniz eşine söyledim haber yolladım ya der bu sefer aranız daha çok açılır bence.

Sizin çıkardığınız sorun diğerini bastırmış. Fevri davranmışsınız ve bu nedenle eşiniz bu olaylarda sizi daha haksız görecek gibi.
Eltinizin yüzüne bir daha bizimle birlikte gelmeyin demeyi, kendinize yakıştırabilecek misiniz.
Eltiniz size bu kadar ne kötülük yaptı anlamıyorum. Her zaman sevmediğimiz insanlarla birlikte yaşamak, çalışmak zorunda kalabiliyoruz. Herşeyin bir yolu yordamı vardır

Son düzenleme:
durum kötüleşti kızlar.kocamla barıştık.ama pisikolojim bozuldu sinirlerimde pisikyatriye gitcem.sinir gevşeti falan verir.eşim yardımcı olcam dedi sana bu konuda.amcasında kalmış.yengesi aramış dün beni.bana bağırıyo naptın bu çocuğun hali ne çok mutsuz.boşancak senden mutsuzsa sende bitti demişsin boşanır dedi.kapadım suratına telefonu.eltimde evde yok anesine gitmiş oda.bunlar pazar günü bizim apartmanda toplancak ve benim pisikolojim bozuk.şu an için onlarla aynı ortamda bulunamam gibi geliyo.yengesinin sesi gitmiyo kulaklarımdan.hadi eltiyle aramı düzeltsem bu yengesiyle nolcak.ailesinden sonra onlarla iyi arası amcasıyla yani.eltim ona bişeyler anlatmış.beni kötülemiş.benden nefret etmiş kadın ya.hatalıyım biliyorum.abarttım bazı eyleri.ama adım çıktı artık.bilemiyorum nolcak.pazar günü nolucak.gidemem bu şartlarda.bişey olmamış gibi nasıl davrancam.kafayı yemezsem iyidir.

kocanızla barıştıktan sonra diğerlerini önemsemeyin. Sinirlerinizin bozuk olduğunu üslubunca anlatın ailesine gerekirse. Zaman alacak biraz belki ama aranızı düzeltmemeniz için bir sebep göremiyorum ben. Lütfen artık sakin olmaya çalışın. Böyle yaptıkça siz kötü olacaksınız. Ne olursa olsun nezaketi elden bırakmayı
Keşke için çok geç biliyorum ama keşke gitseydiniz de diğer misafirler gibi gidip birkaç saat oturup dönseydiniz de bu kadar büyümeseydi olaylar. Bundan sonra biraz daha kontrollü olursanız sorun zamanla aşılır

Son düzenleme:

afferin sana ne kadarda güzel kendini kötü gelin etmişsin...

resmen senin tripler,n ve yüzünden hem kocanla bozulmuş hemde ailesine karşı kendini rezil etmişsin

resmen çocukluk yapmışsın..

ne var yani kocan için orda 1 saat otursan çokmu zor ne var bunda?

oturmaya razı olmadın şimdi bu durumdan kendini nasıl kurtarırsın onu düşün...

ve sana bişey söylimmi
bi gelin ilk zamanlarında nasıl söz ettirirse kendinden hep öyle gidiyor...

Canım ne yapmam gerekiyor diye sormuşun? Eee zaten sen arkadaşlarımın senin için önerilerini değil kendi bildiğini okumuşsun kimsenin sana kızmaya hakkı yok veya yargılamaya! Ama arkadaşalrıma da katılıyorum neyse geçmişi geri getiremezsin. Şimdi yapman gereken şey bence tabiki öncelikle seninle sert konuşn yenge ile karşılıklı yüz yüze konuş. Anlat ona bunlar bunlardan dolayı oldu yoksa ben kaynıma karşı kesinlikle böyle bir şey düşünmüyorum zaten problemi çözecektim ama eşimde fevri davrandı, yenge sende beni arayıp yapıcı olmak yerine bana sövdün bunları yapman doğru değil!
Benden yaşça büyüksünüz tecrübeleriniz var ama beni söyledikleriniz çok kırdı ben eşimle barışabilirdim ama sizden yapıcılık beklerdim diye güzel ve ses tonuna dikkat ederek konuş ve yanında amcası da mutlaka olsunki yarın bir gün sen benimle bunları konuşmamıştın diyemesin...

Daha toplantı olmadı.bu PAZAR OLCAK.gitmeme gibi durum olmadı.ama dediğim gibi yengesiyle falan karşılaşmak istemiyorum.olaylar yeni olduğu için

teşekkürler cevabınız için.ama anlatsamda inanmazlar.öbürü 6 yılık gelin çünkü

arkadaşım sana tavsiyem o toplantıya mutlaka git gitmezsen işler iyice rayından çıkar.eşine bu konuda daha fazla baskı uygulama aileler toplanacak diyosun kalabalık bir ortam kimse ile yalnız kalmamaya bak konuyu açarlarsada geçiştir bi kaç saat sık dişini zamanla neyin ne olduğun herkes anlar zaten,anlamazlarsada sen kimseye kötülük yapmadığın için eşinle aran bozulmaz

ay bu kadar sinir yapacak doktorluk olacak kadar ne yaşadınız anlamadım ki...açıkçada ben eltimle şunu şunu yaşadım bana sövdü beni dövdü de demiyorsunuz şımarıklık olarak algılıyorum..burada kusura bakmayın ama size değil eşinize üzüldüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…