Aile sorunu

Zeyhann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2018
302
980
103
31
Merhaba kızlar size beni gerçekten üzen bir durumdan bahsetmek istiyorum . Yeni evliyim ve Evlenmeden önce uzun sene çalıştım babama çalıştıklarımı hep verdim ne aldıysam . Ailemin durumu kötü değildir babam kendi işini yapıyor neyse .. babam ona verdiğim parayı evlendikten sonra geri ödiyceğini söyleyerek bana söz verdi kardeşlerim vs . Yanında neyse ben evlendim ve şuan kiradayım .. ayrıca birde evlendikten sonra işleri fazla olmadı diye ben ona altınlarım ve bir miktar paramı verdim işi görülsün diye ardan 1 yıl geçti ve .. şimdi krediler düştü ev alıcaz diye para istediğmizde babam bana kötü bir tepkiyle geldi .. sen ev alıcaksın diye ben tarlamı satamam şuan paranı vermem anca seneye vs. Diye eşimin yanında bana baya bagırdı ve bana verdiği sözü hatırlatıığımda bana kötü bir tepkiyle bağırarak ben öyle bir söz vermedim deyip beni susturdu .. şuan benimle ve eşimle konuşmuyor ve konuşmadığı gibi eşime mal varlığını saymış benim oturcak evim var arabam var kamyonlarım var tarlam var diye kızlar bu nasıl bir tutumdur hasta diye üzerne gitmek istemiyorum ama eşim benim için yaşadığı yeri terkedip buraya yerleşti ben babamın ona o şekilde yaklaşmasını kabul edemiyorum üzülüyorum bana bir fikir verin yanlış mıyım ben işin içinden çıkamıyrum güvenim kalmadı

Aslinda babanıza onunda tüm o malları toprağa götüremegecegini hatırlatmali. Madem hakkınizin üstüne yatma derdinde,sizde hakkınızı helal etmezsiniz. Sizinle konusmayarak yirtmaya çalışıyor. Sizdede hata var. Altınlarınızi vermeyecektiniz. Babanizin size o parayi geri vereceğine inanmiyorum maalesef

Merhaba kızlar size beni gerçekten üzen bir durumdan bahsetmek istiyorum . Yeni evliyim ve Evlenmeden önce uzun sene çalıştım babama çalıştıklarımı hep verdim ne aldıysam . Ailemin durumu kötü değildir babam kendi işini yapıyor neyse .. babam ona verdiğim parayı evlendikten sonra geri ödiyceğini söyleyerek bana söz verdi kardeşlerim vs . Yanında neyse ben evlendim ve şuan kiradayım .. ayrıca birde evlendikten sonra işleri fazla olmadı diye ben ona altınlarım ve bir miktar paramı verdim işi görülsün diye ardan 1 yıl geçti ve .. şimdi krediler düştü ev alıcaz diye para istediğmizde babam bana kötü bir tepkiyle geldi .. sen ev alıcaksın diye ben tarlamı satamam şuan paranı vermem anca seneye vs. Diye eşimin yanında bana baya bagırdı ve bana verdiği sözü hatırlatıığımda bana kötü bir tepkiyle bağırarak ben öyle bir söz vermedim deyip beni susturdu .. şuan benimle ve eşimle konuşmuyor ve konuşmadığı gibi eşime mal varlığını saymış benim oturcak evim var arabam var kamyonlarım var tarlam var diye kızlar bu nasıl bir tutumdur hasta diye üzerne gitmek istemiyorum ama eşim benim için yaşadığı yeri terkedip buraya yerleşti ben babamın ona o şekilde yaklaşmasını kabul edemiyorum üzülüyorum bana bir fikir verin yanlış mıyım ben işin içinden çıkamıyrum güvenim kalmadı
"Tarlani, kamyon unu sat borcunu öde o zaman. Boş yapma." deseydi eşiniz. Evlilik öncesi paralara birşey diyememde altın konusu eşini de ilgilendirir. Hasta olması dolandırıcılık yapmasını haklı çıkarmaz.

hayır malları neden saydı onu anlamadım
parayı sizden aldığı yetmemiş gibi bir de size hava atıyor
keşke en başından vermeseymişsiniz, ne gereği vardı ki madem bu kadar malı mülkü vardı?

Evlenmeden önce eve verdikleriniz gitmiş zaten evlendikten sonra altınlarını niye veriyorsun alman çok zor gibi gözüküyor

"Tarlani, kamyon unu sat borcunu öde o zaman. Boş yapma." deseydi eşiniz. Evlilik öncesi paralara birşey diyememde altın konusu eşini de ilgilendirir. Hasta olması dolandırıcılık yapmasını haklı çıkarmaz.
Eşim öyle demiş zaten ama ben yinede üzülüyorum çnkü hep iyiliklerini istedi eşim

hata sende, babanın durumu iyiyken hem bekarlıkta, hemde evlenince herşeyini vermişsin...oğlan evi isteseydi altınları yaygarayı kopartırdınız...

hayır malları neden saydı onu anlamadım
parayı sizden aldığı yetmemiş gibi bir de size hava atıyor
keşke en başından vermeseymişsiniz, ne gereği vardı ki madem bu kadar malı mülkü vardı?
Çok saçma yaptıgı satar birini veririm herşeyim var diyerek söylemiş eşiminde benimde zorumuza gitti

Suç sizde bence. Neden geri ödemeyeceği bildiğiniz halde verdiniz ki ?
İnsan babasını tanır. Babamın durumu varken benim maaşıma tenezzül ediyorsa o babadan hiç bir şey beklemem de vermem de.
Bir bardak soğuk su için bence.

burayı okuyunca :oha: diyorum bazen .Nasıl babalar anneler var yahu şaşırıyorum.Ben babama ufacık bir hediye alsam ertesi gün 2 katı değerinde parayı çocuklarıma harçlık olarak verir;Eşim bir şey der de mahcup olurum diye.İlk çalışmaya başladığımda maaşım yetmiyor diye o bana para gönderirdi Allah razı olsun ondan.herkesin babalık ve analık anlayışı farklı belki sizi meslek sahibi yaptığı için maaşınızda hak sahibi olduğunu düşünüyor.Diğer arkadaşlara katılıyorum paranızın tamamını zor alırsınız babanızdan.

Ben babamın aşırı ihtiyacı olmadığı sürece çalıştığımı asla götürüp eline vermezdim bu devirde babana bile güvenme diyorlar işte

Açıkçası evlenecek yaşta iseniz küçük çocuk değilsiniz yani para yönetiminjzi kendiniz yapabilecek yaştayken paranizk babanıza vermeniz mantıklı gelmedi . Hata oradan başlıyor. Ben de çalıştım üstelik ailemin ekonomik durumu iyi değildi üzerimde çok sorumluluk vardı ama kesinlikle parayı tamamen vermezdim . Ben de o evde yaşıyorum o evin ihtiyaçlarının giderilmesi için parayı babama vermeme gerek yoktu. Evde bazı kararlar alır bütçeyi harcamaya ayirirdik . Yani bu tadilat yaptırmaya karar verdigimizde babam ustaları bulur fiyat konuşur ben oderdim, faturaları oderdim , taksitleri, oderdim, eve market alışverişi yapardım, anneme harçlık verirdim ,babamla ortak yapardık her şeyi . Nişan kına vs herseyin masrafını kendim hallettim aileme 1 TL borç bırakmadım. Yani sorumluluk alabilecek yaşta olan insanlar kendi bütçesini kendi yonetmeli

Back
X