• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile terapisi

siskelebegidefne

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
134
35
318
Merhaba arkadaşlar,

Belki hatırlayanlar vardır aranızda. 5-6 ay önce bir konu açmıştım.
'9 aylık bebeğimle baba evindeyim' diye.. Şu anda oğlum 16 aylık oldu. Evliliğiminde 2. yılı bitti.

Yaşadığım olaylardan sonra eşimden ayrılma kararı almıştım. Yaklaşık 2 ay babaevinde kaldım.
Bir sürü şey yaşandı tüm detayları yazamayacağım buraya çok uzun olur. Eşimin verdiği sözlerden ve çevrenin baskısı ile yeniden denemeye karar verdim. Benim kararımı etkileyen tabi ki bebeğimdi... O olmasaydı boşanmıştım muhtemelen.. Bu arada ailem hep desteğimdi,barışsanda ayrılsanda yanındayız dediler...

Eşim en ufak şeyden sinirlenen,etrafı kırıp döken bir insandı. Üzerime yürümüşlüğüde çoktur, boğazıma yapışmışlığıda..

Ben eve dönmek için bir şart koştum. Doktora gitmesini istedim. Sonra terapiye gitmeye başladık beraber. Daha baba evindeydim,güvenemiyordum ona. 4-5 seans gittik. Bu süreçte eşim çok sakin ve çok anlayışlı idi. Psikolog evliliğimizde boşanmaya varacak kadar sorunlar görmediğini söyledi her defasında.
Eşime sürekli, artık bi ailesi olduğunu kendi ailesini 2.planda tutması gerektiğini,evde bana yardımcı olması gerektğini vs. anlattı.

Neyse en son aynı evde yaşamadan değişip değişmediğini anlayamazsın dedi bana. Evine dön ve bak bakalım nasıl gelişecek ilişkiniz.. Bende döndüm eve.. Küçücük bebeğim bile eve gelince sevindi inanamazsınız..

Sonuç olarak yine tartışmalar yaşandı,ailelerede yansıdı şu an ben onun ailesine mesafeliyim,o benim aileme. Daha doğrusu eşim istiyor ama ailem onunla görüşmüyor.. Kendi aramızda iyiyiz,artık sorunları konuşabiliyor ve çözüm sağlıyoruz. Eskiye göre daha saygılı,anlayışlı ve yardımcı.. Zaman içerisinde ailelerlede arayı düzelteceğimize inanıyorum..

Bizim en büyük sıkıntımız iki tarafada yakın olmak malesef. En ufak şey onlarada yansıyor.. Siz kendi aranızda düzelseniz bile onların içinde hep bir şeyler kalıyor malesef =(

Hakkımızda hayırlısı..

Merhaba arkadaşlar,

'9 aylık bebeğimle baba evindeyim' diye.. Şu anda oğlum 16 aylık oldu. Evliliğiminde 2. yılı bitti.

Yaşadığım olaylardan sonra eşimden ayrılma kararı almıştım. Yaklaşık 2 ay babaevinde kaldım.
Bir sürü şey yaşandı tüm detayları yazamayacağım buraya çok uzun olur. Eşimin verdiği sözlerden ve çevrenin baskısı ile yeniden denemeye karar verdim. Benim kararımı etkileyen tabi ki bebeğimdi... O olmasaydı boşanmıştım muhtemelen.. Bu arada ailem hep desteğimdi,barışsanda ayrılsanda yanındayız dediler...

Eşim en ufak şeyden sinirlenen,etrafı kırıp döken bir insandı. Üzerime yürümüşlüğüde çoktur, boğazıma yapışmışlığıda..

Ben eve dönmek için bir şart koştum. Doktora gitmesini istedim. Sonra terapiye gitmeye başladık beraber. Daha baba evindeydim,güvenemiyordum ona. 4-5 seans gittik. Bu süreçte eşim çok sakin ve çok anlayışlı idi. Psikolog evliliğimizde boşanmaya varacak kadar sorunlar görmediğini söyledi her defasında.
Eşime sürekli, artık bi ailesi olduğunu kendi ailesini 2.planda tutması gerektiğini,evde bana yardımcı olması gerektğini vs. anlattı.

Neyse en son aynı evde yaşamadan değişip değişmediğini anlayamazsın dedi bana. Evine dön ve bak bakalım nasıl gelişecek ilişkiniz.. Bende döndüm eve.. Küçücük bebeğim bile eve gelince sevindi inanamazsınız..

Sonuç olarak yine tartışmalar yaşandı,ailelerede yansıdı şu an ben onun ailesine mesafeliyim,o benim aileme. Daha doğrusu eşim istiyor ama ailem onunla görüşmüyor.. Kendi aramızda iyiyiz,artık sorunları konuşabiliyor ve çözüm sağlıyoruz. Eskiye göre daha saygılı,anlayışlı ve yardımcı.. Zaman içerisinde ailelerlede arayı düzelteceğimize inanıyorum..

Bizim en büyük sıkıntımız iki tarafada yakın olmak malesef. En ufak şey onlarada yansıyor.. Siz kendi aranızda düzelseniz bile onların içinde hep bir şeyler kalıyor malesef =(

Hakkımızda hayırlısı..

aileleri fazla önemsemeyin.eşinize de bunu hissettirin.inşaallah her şey çok daha iyiye gider.

Artık siz bir ailesiniz, kendi ailenizi de onun ailesini de ikinci planda tutacaksınız. Aileniz görüşmüyor mu bırakın görüşmesin, siz onun ailesi ile görüşmek istemiyor musunuz ya da yada bir mi gitmek istiyorsunuz bırakın öyle olsun, önce bi kendi ailenizi toplayın sonra diğerleri yola gelir...

siz neyseki düzüzeltmişsiniz aranızı. biz aile terapisi bile kar etmeyenlerdeniz.. Allah bozmasın yuvanızı. :nazar:

Merhaba arkadaşlar,

Hakkımızda hayırlısı..

Bırakın aileleri, kimse kimseyle görüşmesin bir süre. Önce siz herşeyi halledin kendi aranızda, sonra bir şekilde bir araya gelinir zaten.

benim anlamadığım neden küçük tartışmalarınız ailelere yansıyor...

benim ailemde çok yakın, eşimin aileside yakın sayılır. ama evde ne yaşanırsa yaşansın ikimizin arasında kalır. gidip anlatmayız. müdehale ettirmeyiz... öle olması da gerekiyor... çünkü onlar taraf tutacaklar...

ev dışından konuşan kimseleri dinlemeyin... kendi aileniz olsa bile...

ayrıca herşeyi yoluna sokmuşsunuz maşallah...

Boşanmaya gidilen süreçteki yapılacak herşeyi yapmış en doğru kararı almışsınız.Aile terapisti gerçekten çok önemli.Ama psikolojik olarak içinde aile terapistinin yararlı olacağına inanmayan insan için hiçbirşey fayda etmez.Siz ikinizde inanmış ve çözüm bulmuşsunuz.Bunun dışındaki tartışmalarınız her evde olan tartışmalar.Ayy bazen kanal değiştirmekten bile kavga çıkabiliyor:36:ama güzel şeyler bunlar.Yeter ki ölçüsü olsun,kötü söz şiddet olmasın.

Ailelerinize gelince.Aile önemlidir ama kapınızı kapattığınızda dışarıda kaldığı sürece.Kimseyle sevgi kelebeği gibi geçinmek zorunda değilsiniz.İnsan kendi anne babasıyla fikir çatışması yaşıyor.Onlar kendi dönemlerindeki gibi olmamızı ister,biz çocuklarımıza kendi bildiklerimizi yaşatmaya çalışırız bu böyle gelip gider.Saygı olsun,mesafe olsun sevmeselerde önemli değil.Siz ve çekirdek yuvanız önemli.Bunu kendinize de eşinize de empoze edin.İnsanları ağzınızla kuşta tutsanız memnun edemezsiniz.

siz neyseki düzüzeltmişsiniz aranızı. biz aile terapisi bile kar etmeyenlerdeniz.. Allah bozmasın yuvanızı. :nazar:

Evet bize gerçekten iyi geldi. Eşim hatalarının farkına vardı, benim söylemem hiçbir şey ifade etmiyordu.. İnanın çok yorulmuştum, alıp karşıma sürekli anlatıyordum,sürekli aile olduğumuzu anlatmaya çalışıyordum.. Bi zaman sonra dırdırcı oldum =( halbu ki tek isteğim bebeğimin annesi ve babası ile büyümesiydi.. Ama çok şükür psikologda aynı şeyleri söyleyince eşim idrak etti durumu !

Siz ne kadar süre gittiniz? İşe yaramamasına çok üzüldüm... Ne gibi sorunlarınız var?

Boşanmaya gidilen süreçteki yapılacak herşeyi yapmış en doğru kararı almışsınız.Aile terapisti gerçekten çok önemli.Ama psikolojik olarak içinde aile terapistinin yararlı olacağına inanmayan insan için hiçbirşey fayda etmez.Siz ikinizde inanmış ve çözüm bulmuşsunuz.Bunun dışındaki tartışmalarınız her evde olan tartışmalar.Ayy bazen kanal değiştirmekten bile kavga çıkabiliyor:36:ama güzel şeyler bunlar.Yeter ki ölçüsü olsun,kötü söz şiddet olmasın.

Ailelerinize gelince.Aile önemlidir ama kapınızı kapattığınızda dışarıda kaldığı sürece.Kimseyle sevgi kelebeği gibi geçinmek zorunda değilsiniz.İnsan kendi anne babasıyla fikir çatışması yaşıyor.Onlar kendi dönemlerindeki gibi olmamızı ister,biz çocuklarımıza kendi bildiklerimizi yaşatmaya çalışırız bu böyle gelip gider.Saygı olsun,mesafe olsun sevmeselerde önemli değil.Siz ve çekirdek yuvanız önemli.Bunu kendinize de eşinize de empoze edin.İnsanları ağzınızla kuşta tutsanız memnun edemezsiniz.

Haklısınız bende sizin gibi düşünüyorum. Önemli olan,öncelikli olan çekirdek ailem... Zaten sorun bu noktadaydı.. Eşim hep kendi ailesini ön planda tutuyordu, sanki ben hiçbir şeydim yada aileye yeni katılan biriydim ! Şaka gibi. Erkeklerin çoğu malesef bu zihniyette... Neyse..

Maşallah şu an her şey yolunda, önemli olanda bu =)

benim anlamadığım neden küçük tartışmalarınız ailelere yansıyor...

benim ailemde çok yakın, eşimin aileside yakın sayılır. ama evde ne yaşanırsa yaşansın ikimizin arasında kalır. gidip anlatmayız. müdehale ettirmeyiz... öle olması da gerekiyor... çünkü onlar taraf tutacaklar...

ev dışından konuşan kimseleri dinlemeyin... kendi aileniz olsa bile...

ayrıca herşeyi yoluna sokmuşsunuz maşallah...

Yanlış aktardım sanırım. Küçük tartışmalar yansımıyor tabi ki,nasıl desem o küçük tartışmalar öyle bir büyüyor ki (eşim saldırdığı ve kırıp döktüğü için) içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Alıyordu yani. Ben korkumdan soluğu (bebeğim küçük olduğu için) ailemde alıyordum. Gidebilecek başka yerim yok malesef, en yakın onlar.. İster istemez onlarda benim kadar, hatta benden fazla etkileniyorlardı.. Tabi içlerinde kalıyor,unutmuyor onlar =(

neyse düzelicek inşallah onlarlada ilişkilerimiz...

Ailenizin kurtulmasına yeniden mutlu günlerinize kavuşmanıza çok sevindim, inşallah zamanla herşey daha güzel ve katlanarak giden mutlu bir yuvanız olur... Sizin mutluluğunuzdan daha önemli birşey olmadığı için zamanla ailelerinizde bunu kabullenecek ve onlarda mutlu olacaklardır. Size tavsiyem evinizin içindeki çözümlenecek heşrey evinizin içinde kalsın, en son en son noktada aileler devrye girmeli bence. Siz eşinizi sevdiğiniz herşeyden önce eşiniz olduğu için zamanla herşeyi unutu yolunua devam edebiliyorsunuz ama 3. bir kişi kim olduğu önemli değil hiçbir şekilde unutmuyor. Direk ailenizin evine gitmeniz hem kendi ailenizi huzursuz eder hem de kendi evinizde saygı ve huzur bırakmaz. Çocuğunuzda var illa biri gitmesi gerekiyorsa siz değil kocanız gidiversin evden ama inşallah tekrar böyle problemler yaşamaz çekirdek aile olarak çok mutlu olursunuz

Aile terapisti olarak kime gittiniz ?
Şuan malesef bende boşanmak üzereyim. Olayın içine malesef ailelerde girdi.
KendinmiArafta hissediyorum :(
Özellikle erkek kardeşim, devam edersen ben bu adamla görüşmem dedi.
Nolur bana bir terapist önerin :( !!

ben de arıyorum ankarada. bildiğiniz iyi bir aile terapisti varsa önerebilir misiniz?

pardon terapistlere seans ücretleri ne kdr yani toplamda ne kadar gidiyor ? biizmd eihtiyacımz var ama şuan sıkıntıdyz aşınca kesn gidicez..

Seans 150 TL. 1 saat sürüyor. İstanbul-Tuzla' da. Biz 4 seans gidebildik,eşim daha fazla devam etmek istemedi.

O zamanlar düzelmiştik ama şu an ayrıyız. Yakında boşanacağız...

Çok üzüldüm. Aynı benim durumum...
İstanbul-Tuzla da gittiğim yer. Seans 150 TL ve bir saat sürüyor. İyi gelmişti ama 4 senas sonunda eşim gitmek istemedi.

Şu an ayrıyız, yakında boşanacağız...

Back
X