aile ve sevgili arasinda sikisip kaldim :(

tesekkur ederm ailem calismami istiyor bi ise girmemi bende bi yandan aciktan uni bitirirm en azindan diyrm birseyleri yoluna sokmaya bende ugrasyrm ama onu da duzeltmek istyrm buda mumkun olmuyor

Öncelikle sorunu tam anlamadığımı belirtmeliyim, ilk mesajda "aile ile sevgili arasında kaldım, ailem ikna olmuyor" deyince nasıl ikna edebileceğinize dair fikir istediğinizi düşünmüştüm. Sonradan sayfaları okudukça aslında asıl sorununuzun sevgili diye hayatınıza aldığınız adam olduğunu gördüm. Yorumumu başlığa göre değil içerikteki sıkıntınıza göre yapacağım. Ve biraz uzun olacak. Zira cidden körlüğünüze, bile bile lades demenize üzüldüm.

Arkadaşım siz bu adamdan ayrılmayacaksınız. Çünkü çıkacak rezaletten korkuyorsunuz. Seviyor, içiyor, dağıtıyor vs bahane. Ayrılırsam birlikte olduğumuzu herkese yayar, etrafa rezil olurum fikrindesiniz. Önce kendinize itiraf edin. Seviyorum diyorsunuz ama o başka bir şey bence. Stockhol sendromunu duymuş muydunuz?

Zamanında akıllıca tercihler yapmamışsınız, elin oğlu için okul bırakmak nedir? Anne-babanız nasıl ikna oldu bırakıp dönmenize ona bile anlam veremedim.

Sokağa çıkamamak nasıl bir duygu onu da merak ettim bir anlatırsanız sevinirim? Hem yani misal ailenizden birinin dışarıda halledilecek bir meselesi olsa ve sizden rica etse (çünkü neticede açıköğretim okuyan, bir yerde çalışmayan, iş yok okul yok avare insansınız) "Sokak bana yasak" mı diyorsunuz etrafınıza? Biraz omurga herkese lazım. Rica ediyorum.

Şiddet konusuna girmiyorum bile, sizi okulunuzdan eden, hayatınızı sömüren bir adamda şiddet olmasa eksik kalırdı, maşallah o açıdan da eksiği yokmuş. Gözünüz aydın mükemmel karaktersizi bulmuşsunuz.

Bu adamın sizden korktuğunu biliyor musunuz, farkında mısınız?

"Dışarı çıkma" = Dışarıda normal insanlar var, görme, bizim yaşadığımızı normal san.
"Okuma" = Bana akıllı hatun lazım değil, daha bilinçsiz ol ki daha kolay ezeyim.
"Çalışma" = Çalışıp özgüven sahibi olma, bensiz bir hayatın var olabileceğini görme.
"Cebinde para olmasın" = Bana muhtaç ol, tüm adımlarından haberdar olayım.

Birlikte olmuşsanız ne olmuş, kime ne? Kime ne yani? Bundan sonra hayatınıza girecek kişiye anlatırsınız, ikinizin arasında olur ondan sonrası. Veya bu baskıyı yaşayacaksanız almayıverirsiniz arkadaşım kimseyi hayatınıza bundan sonrasında. Meslek sahibi olup paranızı yer, gezer tozarsınız tek başınıza da olsanız. Anlamıyorum bu adamın dayağını yemek, cariyesi olmak bu kadar mı cazip? Hayatınız akıyor, hayatınız kaçıyor, giden günleriniz geri gelmiyor. Güneşli havalar gelip geçiyor, yeni yerler açılıyor misss gibi kahveler yapan tam kız kıza muhabbet edilecek, gün batımları sönüp gidiyor, başka şehirleri söylemiyorum bile, etrafınızda ağaçlar çiçekleniyor sonra yaprak döküyor; siz hep aynı pencerenin önünde, aynı saksının içinde. Neden? Seviyor. Tükürürler öyle sevgiye

lazibozo dedikleri daha akıllı olur diye bilirdim eğer gerçekten o taraflardan iseniz. Hakkınızda hayırlısı.

hani genelde dinleme aileni bu senin hayatın yazarım

aynı şey senin için de geçerli ama

ailen eğer onunla olursan senin hayatın olamayacağını, adamın kendisinin çizdiği sınırlarda yaşamana izin vereceğini, aldığın nefese bile karışacağını şimdiden anlamış

tercih senin, yaşa ve gör ya da biraz daha dur bekle belki yol yakınken görürsün

tesekkur ederim oncelikle cok sagolun, ailem okulu biraktigimi bilmiyor tabi ki. bide o rezalet cikarir diye dusunmuyrm bunu yapmaz bi kackez ayrilik yasadik ama geri baristik. boyle birseye baasvurmadi ben hem gelecegim bundan daha mi iyi olur hemde sevdigim insan belki degisir umidi iste bu, degisecegine inanmak bunun icin cabalamak istiyrm. disari tabi ki cikiyorum ama sadeceonunla tek basima cikmiyorm o herseyde kendi goturup getiiryor bi isimizde olsa. sevmese bunlari yapmaz diyorm ugrasmaz boyle aa dediginiz gibi benimle evlenmese eminim ki koyden bi kiz bulacak evlenecek.bunu da o kizlari asaggilamak icin soylemiyorum yanlsi anlasilmasin umarim ne demek istedigimi anlamissnzdr. yani emek var ortada hem sevgi var diyorm pismanliklari var diyorm bunlara tutunarak gecirdim. ama evlenirsem ailem olmayacak asla kabul etmeyecek ve oda zaten kabul ettirecek gibi bir cabaya girmeyecek bunu da soyluyor. hadi evendim ailesi bana kucak acacak bir aile mi bunu da bilmiyorm. mesela ben bunlara gittigimd eyemek utu yapiyorum annesi evde olmuyor ama bana bi kac utu birakmis oluyor ve bunlari begenmiyr boyle yapsn soyle yapsn diyor olmuyor diyor kotusu bunlari ogluna soyluyor. ee erkek arkadasimda annem beni kiskaniyor gozuyle bakiyor. off inanin bilmiyorm sevgiyle askla bu gemi yurumeyeeck bunu biliyormama kabullenemiyrm neden oldugunu bilmeden kabullenemiyrm

İnşallah
sana yardımcı olabiliriz inanki yaşamayınca anlamıyor insan ama sen buradaki yorumları iyice değerlendir ve ailene sıkıca sarıl kendi hayatına bak yaşanacak o kadar güzel şeyler varken kendine bile bile eziyet ettirme sana değer verse hiç vurabilir mi senin okuluna karışabilir mi insan sevince sevdiğinin her zaman iyiliğini ister iyi düşün hayat senin hayatın ama nacizane tavsiyemdir

evet lafta konusmak cok kolay benim icinde oyle soylenenleri anliyorm gercekten mantigima da yatiyor dogru bu diyrom ama uygulamaya gelinc eelim kolum baglaniyor yada onun karsisina gecince ne biliym silinip gidiyor sanki

Kızım biz sevmiyor mu dedik. Seviyor tabi sevmese niye yapsın bunları. Ama adam magandanın teki. Sevmeyi de bilmiyor hanzo. Sen de saftirik. Ailen nasıl okulu bıraktığını bilmiyor. Ne rahat ailen varmış senin? Benim babam bi erkeğin bana vurduğunu öğrense önce onu hastanelik eder sonra da her yere kendi götürür getirirdi. Sevgiye bu kadar mı açsın ?? Çıldıracağım deminden beri. Aynılarını baban yapsa ortalığı yıkarsın özgürlüğüm yok diye sevgili yapınca seviyo diyosun. Herkes seçimlerini yaşar. Hiç acımıyorum çoğu zaman eşinden şiddet görenlere. Aklı başında kadın yaşamaz bunları. Seviştiysen de seviştin ne var yani. sevişmek en güzel bişey. Onu da bu adamla yaşamaya devam mı edicen?

evet haklsiin tesekkur ederm bu kadar ilgilendgn icin. bende dogruyu yapmaya calsiiyrm uygulamaya calsiiyrm gercekten

Kırmızılardan gideceğim.

Ailem okulu bıraktığımı bilmiyor --> Ne zamana kadar saklayacaksınız? Yazık değil mi bu yaşa getirip sizden bir diploma bekleyen o insanlara? Azıcık bile vicdanınız sızlamıyor mu?

cabalamak istiyrm --> Neden arkadaşım, hayvan terbiyecisi misiniz siz?

disari tabi ki cikiyorum ama sadece onunla tek basima cikmiyorm --> Onun gözetim ve denetiminde çıkıyorsunuz yani, siz değilseniz, kusura bakmayın ama o mu sizin terbiyeciniz oluyor bu durumda?

annesi evde olmuyor ama bana bi kac utu birakmis oluyor --> Buna bayıldım, teşbihte hata olmaz; eşek olunca semeri vuran birden fazla oluyor tabi. Hizmetçi yapmışlar sizi şimdiden hu hu!!

biliyorm ama kabullenemiyrm --> Stockholm!!!

Sanırım konunuza daha fazla yorum yapmayacağım çünkü üzüldüm. Yaşadıklarınıza değil, zira siz memnunsunuz. Ailenize üzüldüm en çok. Sonra da eğitim alıp bir meslek sahibi olarak hayatta bir pozisyonu, ağırlığı olabilecek bir hemcinsimin bunları kendine reva görüyor olmasına. Rabbim yüzünüze baksın, en doğrulara yöneltsin inşallah.

evet mesela cebimde ck para olmasini istemiyor ne alacaksan soyle parasini vereym diyor mesela herseyin hesabini bilmek istiyor supheci cok ock supheci. bide ayrilmaya kalksam yikiliyor dagitiyor kendini
Şimdi o dagilmaz sa evlenince sen dagilacaksin. Burda söylenenlere kulak ver bence. Çoğu insan yaşamış görmüş geçirmiş. Çok pişman olursun çoookk...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…