- 20 Ekim 2021
- 1.207
- 1.664
- 63
- Konu Sahibi LeucotheaThemis
-
Ahhh düşündüm bunu söylemeyi, denedim de. "kimsede para yok ben herkese kızımla birlikte çalışacağız dedim, şimdi seni işe mi sokturacağım" diyor. Yani ona göre başka bir seçeneğim yok. Haksız da sayılmaz piyasa pek iç açıcı halde değil. Yanında çalışabileceğin birini bulmak o kadar zorlaştı ki çoğu arkadaşım imkanlarını zorlayıp kendi ofislerini açtılar, akmasa da damlar diyorlar.bence babanıza şöyle diyin:
"ne olursa olsun ben senin çocuğunum. tarafsız bakamayabilirsin. bence en azından 6 ay - 1 yıl beni tanıdığın birinin yanında işe sok. ben bağımsız bir yerde pişeyim. farklı şeyler öğrenmiş, değişik kişilerle çalışmış olabilirim. tecrübe kazandıktan sonra kendi işimize de daha çok faydam dokunur"
Ahhh düşündüm bunu söylemeyi, denedim de. "kimsede para yok ben herkese kızımla birlikte çalışacağız dedim, şimdi seni işe mi sokturacağım" diyor. Yani ona göre başka bir seçeneğim yok. Haksız da sayılmaz piyasa pek iç açıcı halde değil. Yanında çalışabileceğin birini bulmak o kadar zorlaştı ki çoğu arkadaşım imkanlarını zorlayıp kendi ofislerini açtılar, akmasa da damlar diyorlar.
Hukuk sektöründeyiz Avukatlık ofisisektörünüzü bilmediğimden net bir şey diyemiyorum elbette ama misal annemin çalıştığı sektörde patronları çocuklarını özellikle ilk 2-3 yıl başka yerlerde çalıştırırdı farklı deneyimler kazansınlar diye.
babanız epey fikr-i sabit biri maalesef.
aslında uzun dönemde kendisine de faydası olurdu bu uygulamanın.
Hukukçuyuz. Aslında zaten 1 yıllık staj dönemim var ama aile yanı olunca staj yapıyor olmamın pek bir farkı olmayacağı için direkt olarak çalışma hayatı şeklinde yorumluyorum.Sektörü bilmiyorum ama ailenizin yanında başlayıp bir yandan da iş başvuruları yapsanız daha iyi bir fırsat çıkınca ayrılsanız olmaz mı?
Hukuk sektöründeyiz Avukatlık ofisi
aynen öyle tam bir fikr-i sabit diyebiliriz. Annem de aynı düşüncede öncelikle başka bir yerde çalışmamın daha iyi olacağını düşünüyor ama babamı sakince ikna etmek/kırmamak çok zor
bunları babana acikca soyle .Herkese merhaba hanımlar,
uzun olacak uyarayım
Belki daha önce açtığım konularda denk gelip konuştuklarımız olmuştur. Okulumu bitirmeye çalışıyordum ve bu arada oldukça stresli günler geçiriyordum hayattan kopmuştum adeta. Zor da olsa mezun olmayı başardım ve artık mesleğimle ilgili çalışmaya başlamam gerekiyor. Sorun şu ki annem ve babam da benimle aynı meslek kolunda çalışıyorlar ve hali hazırda bir iş yerleri var. Babam bu mevcut iş yerini sözde benim de onlarla birlikte çalışmamı istediği için bu şekilde açtığını ve ileride bana bırakıp kendisinin sadece gelip işleri kontrol edecek kadar çalışmak istediğini söylüyor.(babam devlete bağlı olarak çalışıyordu, bu iş yerini emekli olduktan sonra büyüttüler) Buraya kadar her şey çok iyi çok güzel. dışarıdan bakıldığında pek çok meslektaşıma göre 1-0 önde başlıyorum gibi görünüyor. Ama işin aslı öyle değil. Babam çok despot, çok kuralcı, Eleştirilerinde acımasız ve aşırı memnuniyetsiz bir insan. Bunun yanında beni düşünerek açtığını söylediği iş yerinde benim oturup çalışabileceğim bir masa/ bir masa koyabileceğim boş bir alan bile yok. Daha önce dönem dönem onlara yardımcı olmak için gittiğim zamanlarda elimde bilgisayarım misafir koltuklarında iki büklüm çalışmak zorunda kaldım. Bu sorun bir şekilde tolere edilebilir diyip gözümde büyütmemeye çalışıyorum, ama yaptığımız iş görece sakin ve rahat odaklanabileceğin bir çalışma ortamı istiyor ve gizlilik de önemli.
Benim için esas büyük sorun babamın bu iş yerinde sürekli yaşattığı huzursuz ortam. Asla yapılan hiçbir işten memnun olmaz, annemi, beni, sekreteri önüne kim gelirse kendisi haksız dahi olsa azarlar. Annemle eşit konumda olmalarına rağmen anneme emir verir gibi konuşur ya da her şeyi onun üstüne yıkıp kendisi hiçbir iş yapmaz ve sonra annemin üstüne yıktığı onca iş üstüne annemin kendi işleri kadının yeterince canına okumamış gibi gelir bir de göz ucuyla bakıp her şeyde bir kusur bulup, " ya şu yaptığın işe bak, off bu böyle mi yapılır, sen hiçbir şey bilmiyorsun..." gibi onca laf eder. ki annem meslekte kendisinden çok daha etkin ve başarılı ve inanılmaz titiz çalışan bu çalışmasıyla da çevreden hep takdir gören bir insandır. (Annem alıştım ben takmıyorum dese bile içten içe ne kadar mutsuz olduğunu da sürekli görebiliyorum, defalarca boşanmasını bunun benim için bir sorun olmadığını kendisine söyledim, ama babam böyle yapmadığı zamanlarda çok sevgi dolu bir adam ve annem de sanırım bu yüzden asla böyle bir şey düşünmüyor bile. )
Sonuç olarak ben ailemin yanında çalışmaya başlayacağım, herkes benden bunu bekliyor şu anda. Ama benim bu durumdan ödüm kopuyor. Kesinlikle bir çalışan olarak saygı görmeyeceğim, ucuz iş gücü olarak değerlendirileceğim, sürekli ağır eleştiri ve ağır iş yükü altında ezileceğim, asla kendim olarak var olamayacağım bir mesleki kariyer bekliyor beni. Ben buna hazır değilim, bunu istemiyorum ve bunu kimseye söyleyemiyorum. Üstelik hani bu sorundan sayılmaz ama şu anda zaten kazanç olarak kendini ancak döndüren bir iş yeri ve uzuunca bir süre asgari ücrete yakın bile sayılabilecek bir ücret de alamayacağım.
Ben ne yapmalıyım bilmiyorum şu anda. Babamı bu anlattığım sorunlar dışında çok seviyorum, onu üzmeyi onunla aramın bozulmasını istemiyorum. Hele annemi üzmeyi hiç istemiyorum çünkü bu durumla ilgili yaşanacak bir sıkıntıda en çok üzülen ve çaresiz kalan insan annem olacak. Şimdilik bana biraz izin verin yorucu bir okul maratonundan çıktım dinleneyim diyerek kaçtım ama önümde en fazla 1-2 haftam var kaçabileceğim. Bu ortamı nasıl idare edebilirim, bile bile lades diyip kendimden geçip annemlerle başlamalı mıyım? ailesi ile çalışıp benzer sorunlar yaşayan benim gibi başkaları var mı? Fikir verin ya da destek olun bana ne olur. kimseye anlatamıyorum.
yok her türlü davaya bakmıyorlar. Büronun belli bir çalışma alanı ve müvekkil çevresi var. Babamın düşüncesi beni de o alanların kompedanı yapmak.her tür davaya bakıyorlar mı peki ?
belki sizin uzmanlaşmak istediğiniz bir alan varsa onu vurgulayıp o alana yakın bir ofiste çalışıp deneyim kazanayım, müşteri potansiyeli ile döneyim diyebilirsiniz.
yok her türlü davaya bakmıyorlar. Büronun belli bir çalışma alanı ve müvekkil çevresi var. Babamın düşüncesi beni de o alanların kompedanı yapmak.
Üstüme düşen kendime bir iş bulup, en azından benim ilgi duyduğum iş kolunda çalışan bir ofis bulup babama sürpriz ben iş buldum demek olacak galiba. Yani en hasarsızı böylesi gibi duruyor. O işi hemen yarın bulamayacağımı biliyorum, ama babama karşı dik başlılık yapıp onun hamle yapmasına izin vermeden benim hamle yapmam dışında özgürlük şansım yok. Bu önerinizi ise bana laf edecek olursa mazeret olarak önüne sürebilirim.
ahh işte benimki maaş garantisi vermiyor, izin garantisi vermiyor. Resmi olarak yanlarında çalışmıyorken bile, saat 5 oldu evime gideyim kocam gelmeden yemek yapayım dediğimde "işler bitti mi de gidiyorsun, anca kaytar sen" diyen bir adam.Tam olarak boyle bir baba ile neredeyse 14 senedir calisiyorum. Cok zor soyleyeyim. Bazen deli gibi kavga ediyoruz. Baskasi olsa hastir der ceker gidersin ama baban olunca gidemiyorsun.
Ha avantajlari yok mu var. Canim istiyor ben bugun iptal diyorum ise gitmiyorum. Maas para problemim olmuyor. Izin problemim olmuyor. Izin yaparken gozum arkada kalmiyor vs.
Iyi düşünüp tasinin. Sonra donusu yok cunku kendimden biliyorum.
umarımmm... çok teşekkür ederim desteğiniz için. Hani çareler çaresiz gibi geliyor o yüzden önerilerinize hep bahane bulmuşum gibi gelmiş olabilir belki size. ama lütfen öyle düşünmeyin. Her dediğinizi kafamda senaryo olarak düşündüm muhtemel sonuçları vs o yüzden cevaplarım her kapı kapalıymış gibi geldiyse de özür dilerim.sonuçta daha geniş bir portföye sahip olmak kendisinin de işine gelecektir diye düşünüyorum. umarım gönlünüzce gelişir olaylar.
Sakin bir ortamda konuşamıyoruz, bunların yanında fazla duygusal ve fazla sevgi dolu bir adam olması zorlaştırıyor işi. Hani çok üzülüp hasta bile olabilir üzüntüden, ama tavrını değiştirmez. En sonunda uygun bir ortam yaratıp bir şekilde konuşacağım.bunları babana acikca soyle .
bir sure yeni is bulana kafar dene .
oncelikle saygi cok onemli lrosfosyonel davranmali .yeni is bulunca gidersin
Babanız yarın size iş yerini bırakacak değil. Şöyle deseniz bir yandan da akademik olarak ilerlemek istiyorumHerkese merhaba hanımlar,
uzun olacak uyarayım
Belki daha önce açtığım konularda denk gelip konuştuklarımız olmuştur. Okulumu bitirmeye çalışıyordum ve bu arada oldukça stresli günler geçiriyordum hayattan kopmuştum adeta. Zor da olsa mezun olmayı başardım ve artık mesleğimle ilgili çalışmaya başlamam gerekiyor. Sorun şu ki annem ve babam da benimle aynı meslek kolunda çalışıyorlar ve hali hazırda bir iş yerleri var. Babam bu mevcut iş yerini sözde benim de onlarla birlikte çalışmamı istediği için bu şekilde açtığını ve ileride bana bırakıp kendisinin sadece gelip işleri kontrol edecek kadar çalışmak istediğini söylüyor.(babam devlete bağlı olarak çalışıyordu, bu iş yerini emekli olduktan sonra büyüttüler) Buraya kadar her şey çok iyi çok güzel. dışarıdan bakıldığında pek çok meslektaşıma göre 1-0 önde başlıyorum gibi görünüyor. Ama işin aslı öyle değil. Babam çok despot, çok kuralcı, Eleştirilerinde acımasız ve aşırı memnuniyetsiz bir insan. Bunun yanında beni düşünerek açtığını söylediği iş yerinde benim oturup çalışabileceğim bir masa/ bir masa koyabileceğim boş bir alan bile yok. Daha önce dönem dönem onlara yardımcı olmak için gittiğim zamanlarda elimde bilgisayarım misafir koltuklarında iki büklüm çalışmak zorunda kaldım. Bu sorun bir şekilde tolere edilebilir diyip gözümde büyütmemeye çalışıyorum, ama yaptığımız iş görece sakin ve rahat odaklanabileceğin bir çalışma ortamı istiyor ve gizlilik de önemli.
Benim için esas büyük sorun babamın bu iş yerinde sürekli yaşattığı huzursuz ortam. Asla yapılan hiçbir işten memnun olmaz, annemi, beni, sekreteri önüne kim gelirse kendisi haksız dahi olsa azarlar. Annemle eşit konumda olmalarına rağmen anneme emir verir gibi konuşur ya da her şeyi onun üstüne yıkıp kendisi hiçbir iş yapmaz ve sonra annemin üstüne yıktığı onca iş üstüne annemin kendi işleri kadının yeterince canına okumamış gibi gelir bir de göz ucuyla bakıp her şeyde bir kusur bulup, " ya şu yaptığın işe bak, off bu böyle mi yapılır, sen hiçbir şey bilmiyorsun..." gibi onca laf eder. ki annem meslekte kendisinden çok daha etkin ve başarılı ve inanılmaz titiz çalışan bu çalışmasıyla da çevreden hep takdir gören bir insandır. (Annem alıştım ben takmıyorum dese bile içten içe ne kadar mutsuz olduğunu da sürekli görebiliyorum, defalarca boşanmasını bunun benim için bir sorun olmadığını kendisine söyledim, ama babam böyle yapmadığı zamanlarda çok sevgi dolu bir adam ve annem de sanırım bu yüzden asla böyle bir şey düşünmüyor bile. )
Sonuç olarak ben ailemin yanında çalışmaya başlayacağım, herkes benden bunu bekliyor şu anda. Ama benim bu durumdan ödüm kopuyor. Kesinlikle bir çalışan olarak saygı görmeyeceğim, ucuz iş gücü olarak değerlendirileceğim, sürekli ağır eleştiri ve ağır iş yükü altında ezileceğim, asla kendim olarak var olamayacağım bir mesleki kariyer bekliyor beni. Ben buna hazır değilim, bunu istemiyorum ve bunu kimseye söyleyemiyorum. Üstelik hani bu sorundan sayılmaz ama şu anda zaten kazanç olarak kendini ancak döndüren bir iş yeri ve uzuunca bir süre asgari ücrete yakın bile sayılabilecek bir ücret de alamayacağım.
Ben ne yapmalıyım bilmiyorum şu anda. Babamı bu anlattığım sorunlar dışında çok seviyorum, onu üzmeyi onunla aramın bozulmasını istemiyorum. Hele annemi üzmeyi hiç istemiyorum çünkü bu durumla ilgili yaşanacak bir sıkıntıda en çok üzülen ve çaresiz kalan insan annem olacak. Şimdilik bana biraz izin verin yorucu bir okul maratonundan çıktım dinleneyim diyerek kaçtım ama önümde en fazla 1-2 haftam var kaçabileceğim. Bu ortamı nasıl idare edebilirim, bile bile lades diyip kendimden geçip annemlerle başlamalı mıyım? ailesi ile çalışıp benzer sorunlar yaşayan benim gibi başkaları var mı? Fikir verin ya da destek olun bana ne olur. kimseye anlatamıyorum.
Daha mezun olmadan, bir süre yanlarında çalıştım. Hatta okulum uzadı bu sebepten, akademik olarak ilerlememi pek umursamaz hatta benim için daha da zorlaşır her şey.Babanız yarın size iş yerini bırakacak değil. Şöyle deseniz bir yandan da akademik olarak ilerlemek istiyorum
umarımmm... çok teşekkür ederim desteğiniz için. Hani çareler çaresiz gibi geliyor o yüzden önerilerinize hep bahane bulmuşum gibi gelmiş olabilir belki size. ama lütfen öyle düşünmeyin. Her dediğinizi kafamda senaryo olarak düşündüm muhtemel sonuçları vs o yüzden cevaplarım her kapı kapalıymış gibi geldiyse de özür dilerim.
Valla boyle lukslerin olmayacaksa hic bulasma bence.ahh işte benimki maaş garantisi vermiyor, izin garantisi vermiyor. Resmi olarak yanlarında çalışmıyorken bile, saat 5 oldu evime gideyim kocam gelmeden yemek yapayım dediğimde "işler bitti mi de gidiyorsun, anca kaytar sen" diyen bir adam.
Ama tabi başkasının ağız kokusunu çekeceğime 30 yıldır tanıdığım babamınkini çekmek daha iyidir belki diye de düşünüyorum. Bunu düşünürken akıl ve ruh sağlığım için endişeleniyorum. artı ve eksiler listesi yapacağım en sonunda oturup galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?