Aile yüzünden boşanan var mı?

Erkekler önce öyle oluyor sonra toparlanıyorlar
Benimde evime halı almam lazımdı kayınvalide söyleyene kadar almamıştı eşim ne gerek var diyordu hatta halıları yıkamaya kayınvalidem onayladığı için verebilmiştim
Şimdi o devir bitti zor tabiki ama sabrın sonu selamet oluyor bence bitirmeyin evliliğinizi
Zamanla her şey yoluna giriyor

Ya gerçekten bu erkeklerin ailelerinin sorun çıkarmasından bıktım usandım. Bakıyorum da hep boşanmaların sebebi aileler. Daha doğrusu tabi ki erkekler asıl sorun. Ailelerine dur diyemedikleri için. Ne olursa olsun onları ön planda tuttukları için. Yeni aileleri olan eşlerini bir türlü benimseyemedikleri için. Böyle erkek çocuğu yetiştiren ailelere gerçekten çok öfkeliyim. Neden bu tarz sorunlar hiç gelin tarafından, gelinin ailesinden çıkmıyor??? Bu erkeklerin aileleri çocukları boşanıp mutsuz olduğunda, yuvaları dağıldığında çok mu mutlu oluyolar? Bunlar aslında kendi çocuklarını bile sevmiyolar ki gelinlerini nasıl sevsinler! Benim de sıkıntılarım var eşimin ailesine aşırı düşkünlüğü yüzünden. Hep bir talep içindeler, kalabalık ve bir aradalar, ben sık sık dahil olmak istemiyorum. İçli dışlı olmak istemiyorum. Mesafe olsun istiyorum. Ve mesafeyi korurken bile mesela görümcem durup dururken surat asar ki ben ondan çok küçüğüm. Bir sonraki görüşmemizde bakmışsın ki barışmış kendi kendine. Böyle saçmasapan hareketlerle uğraşıyorum. Eşime anlatınca onları haklı görüyor. Ben olsam utanırım ailem adına. Gerçekten çok ama çok zor idare edebilmek. Bize de boşanma yolu görünüyor. Ama ne zaman olur bilmem. Eğer cesaretiniz gücünüz varsa 1 dakika çekmeyin.

Ya gerçekten bu erkeklerin ailelerinin sorun çıkarmasından bıktım usandım. Bakıyorum da hep boşanmaların sebebi aileler. Daha doğrusu tabi ki erkekler asıl sorun. Ailelerine dur diyemedikleri için. Ne olursa olsun onları ön planda tuttukları için. Yeni aileleri olan eşlerini bir türlü benimseyemedikleri için. Böyle erkek çocuğu yetiştiren ailelere gerçekten çok öfkeliyim. Neden bu tarz sorunlar hiç gelin tarafından, gelinin ailesinden çıkmıyor??? Bu erkeklerin aileleri çocukları boşanıp mutsuz olduğunda, yuvaları dağıldığında çok mu mutlu oluyolar? Bunlar aslında kendi çocuklarını bile sevmiyolar ki gelinlerini nasıl sevsinler! Benim de sıkıntılarım var eşimin ailesine aşırı düşkünlüğü yüzünden. Hep bir talep içindeler, kalabalık ve bir aradalar, ben sık sık dahil olmak istemiyorum. İçli dışlı olmak istemiyorum. Mesafe olsun istiyorum. Ve mesafeyi korurken bile mesela görümcem durup dururken surat asar ki ben ondan çok küçüğüm. Bir sonraki görüşmemizde bakmışsın ki barışmış kendi kendine. Böyle saçmasapan hareketlerle uğraşıyorum. Eşime anlatınca onları haklı görüyor. Ben olsam utanırım ailem adına. Gerçekten çok ama çok zor idare edebilmek. Bize de boşanma yolu görünüyor. Ama ne zaman olur bilmem. Eğer cesaretiniz gücünüz varsa 1 dakika çekmeyin.
Cunku ogluslarinin bizden az bisey fazlaliklari var onlerinde..bu yuzden her boka karisma istekleri..benim ailem de asla mudahale etmez ama esimin ailesine yuz versem tepeme cikacaklar uzak durdugum halde bazen hadsizlikleri oluyor bazen he deyip geciyorum bazen tersliyorum valla yapacak bisey yok..eşim de bisey diyemiyor bana ailenden utan diyorum..bazen onlarin lafiyla şişiyor ama bu da var

Evet var. Kuzenim de maalesef boşaniyor. Yengem, dayım, kuzenimin abisinin eşi yani elti vs hep bu evliliğe müdahale etti.

Gelin eşyalarını topladı gidiyor. Geline üzüldüm Allah biliyor. Kuzenimin ailesi kızın burnundan getirdi.
Önümüzde ki ay boşanacaklar. Senin yaşadığın herşeyi o da yasadi. ;(

aynı sebeplerden dolayı 8 sene evvel bosandım
annesi babası ve ıkı gorumcem vardı
çok bencildi ailesi
hep biz dediler eski eşim de hep onalr dedi
senden dolu var ama aile bulunmaz derdı
ben 4 sene sabrettim sonra actım davayı bosandım
düzelmedi çünkü iyice b..ka sardı hersey
Boşandıktan sonra neler oldu pişman oldunuz mu hiç. Başka sorununuz var mıydı? Size tekrar döndü mü? Kusura bakmayın soruyorum ama desteğe veya bir fikre ihtiyacım var. yanlış anlamayın.

Hep bir arada olalım. Evine yatmaya , dinlenmeye gitsen bile telefonla konuşalım. Aldığını ,yediğini içtiğini .Eve gireni çıkanı bilelim. Hep bize gelin. Ayrı takılmayın başka yere gidilmez . Bana bir telefon araştır, bize bir musluk araştır, bunlarda benim eşimin ailesinin hergünkü olayları. Bide usanmadan hergün aynı evde buluşan TEYZE DAYI ENİŞTE KUZENLER YEĞENLER VE DEDE var.

Evet var. Kuzenim de maalesef boşaniyor. Yengem, dayım, kuzenimin abisinin eşi yani elti vs hep bu evliliğe müdahale etti.

Gelin eşyalarını topladı gidiyor. Geline üzüldüm Allah biliyor. Kuzenimin ailesi kızın burnundan getirdi.
Önümüzde ki ay boşanacaklar. Senin yaşadığın herşeyi o da yasadi. ;(
Çok geçmiş Olsun :(

Boşandıktan sonra neler oldu pişman oldunuz mu hiç. Başka sorununuz var mıydı? Size tekrar döndü mü? Kusura bakmayın soruyorum ama desteğe veya bir fikre ihtiyacım var. yanlış anlamayın.
hayır pişman olmadım
4 sene evli kaldım , sadece bekler anlar dedim hep sabrettim
çok çaba verdim o evlilik için ama anlamadı eski eşim; ki kendisi bana cok zor kavusmus bir insandı beni deli gibi seviyordu.
ama evlenince anam babam kardeşlerim diye diye yattı kalktı
ben hep köşe yastığı gibiydim evde
sankı onlarla evlıydı vakıt kalırsa benımleydı.

ben o 4 sene boyunca düzelmesi için cabalarkan cok acı cektım
guvenmediğim için cocuk düşünmedim hiç
baktımk olmuyor bir gün silkeledim kendimi
iki seceneğim vardı ya boyle yanlız yasamaya alısacaktım ya da bosanacaktım
balık burcu ınanılmaz duygusal bır ınsanım düşün yani.
eski eşim olmazsa ölürüm yasayamam derdim hep içimden
onsuz bır gune uyanmak düşüncesi bile benim için kabustu , ama dediğim gibi bir anda mantıgım öne cıktı ve eşimin hıc beklemediği bir anda dava actım
eşimle milyon kere konusmustum bu konuyu ama ben bosanmak ısteyınce
bosanma meraklısı bır kadın oldum onun gözünde.

öncesinde de 2 senelık evlı ıken evı terk etmıstım
7 ay ayrı kaldık o sene
ve ben acıdan 10 kg verdim ruh gbıydım
sonra geri barıstık eşim bir süre düzeldi ama sonra yıne aynen devam :)

burada ınsanlardan cok destek aldım o sene .ama şimdi kk da bile o destek yok
herkes kafa ezip kötu yorum yapma daha da can sıkma derdınde

herneyse
eski eşim pişman olmus
içip içip denize atlıyormus
bizim ortak arkadasımız coktu
hep biz ayrılmamalıydık der dururmus
ama bana bır adım atmadı
atsa daa asla ınanmazdım ona.

bana ne mi oldu
ben tek damla gozyası dokmedım bu kararı alınca çünkü dediğim gibi acımı evlıyken yasamıstım.
işime devam ettim , kendime araba aldım ,3 sene bekar kaldım 4. sene yenıden evlendim
şimdiki canım dediğim eşimle

eski eşim de benden 1 sene sonra evlenmiş , şimdi 1 yasında falan cocugu var.
benım yan apartmanıma tasınmıs ( şaka gibi)

ben aannesi ile çürür tek basına ölür derdim ama benden once cocugu bıle olmus
şimdi o vasıfsız adam bir erkek babası .

benım ıcın bırsey ıfade etmeyen bir insan .

hayır pişman olmadım
4 sene evli kaldım , sadece bekler anlar dedim hep sabrettim
çok çaba verdim o evlilik için ama anlamadı eski eşim; ki kendisi bana cok zor kavusmus bir insandı beni deli gibi seviyordu.
ama evlenince anam babam kardeşlerim diye diye yattı kalktı
ben hep köşe yastığı gibiydim evde
sankı onlarla evlıydı vakıt kalırsa benımleydı.

ben o 4 sene boyunca düzelmesi için cabalarkan cok acı cektım
guvenmediğim için cocuk düşünmedim hiç
baktımk olmuyor bir gün silkeledim kendimi
iki seceneğim vardı ya boyle yanlız yasamaya alısacaktım ya da bosanacaktım
balık burcu ınanılmaz duygusal bır ınsanım düşün yani.
eski eşim olmazsa ölürüm yasayamam derdim hep içimden
onsuz bır gune uyanmak düşüncesi bile benim için kabustu , ama dediğim gibi bir anda mantıgım öne cıktı ve eşimin hıc beklemediği bir anda dava actım
eşimle milyon kere konusmustum bu konuyu ama ben bosanmak ısteyınce
bosanma meraklısı bır kadın oldum onun gözünde.

öncesinde de 2 senelık evlı ıken evı terk etmıstım
7 ay ayrı kaldık o sene
ve ben acıdan 10 kg verdim ruh gbıydım
sonra geri barıstık eşim bir süre düzeldi ama sonra yıne aynen devam :)

burada ınsanlardan cok destek aldım o sene .ama şimdi kk da bile o destek yok
herkes kafa ezip kötu yorum yapma daha da can sıkma derdınde

herneyse
eski eşim pişman olmus
içip içip denize atlıyormus
bizim ortak arkadasımız coktu
hep biz ayrılmamalıydık der dururmus
ama bana bır adım atmadı
atsa daa asla ınanmazdım ona.

bana ne mi oldu
ben tek damla gozyası dokmedım bu kararı alınca çünkü dediğim gibi acımı evlıyken yasamıstım.
işime devam ettim , kendime araba aldım ,3 sene bekar kaldım 4. sene yenıden evlendim
şimdiki canım dediğim eşimle

eski eşim de benden 1 sene sonra evlenmiş , şimdi 1 yasında falan cocugu var.
benım yan apartmanıma tasınmıs ( şaka gibi)

ben aannesi ile çürür tek basına ölür derdim ama benden once cocugu bıle olmus
şimdi o vasıfsız adam bir erkek babası .

benım ıcın bırsey ıfade etmeyen bir insan .
Ne güzel anlatmışsınız
Yeniden başlamışsınız hayatta
Rabbim herdaim mutlu etsin sizi
Umarım benim boşanma davam biter
Ve bende hayatta Yeniden başlayabilirim

Ne güzel anlatmışsınız
Yeniden başlamışsınız hayatta
Rabbim herdaim mutlu etsin sizi
Umarım benim boşanma davam biter
Ve bende hayatta Yeniden başlayabilirim
başlayamayacak bir durum yok
hayatta en değerli şey kendinsin bunu unutma, senden bir tane daha yok
şuanda bana kim sorsa hayatında verdiğin en doğru karar nedir diye
boşanmak derim
ya cekeceksin susup, ya mutlulugu sececeksin

insan evli iken birdaha sevemez birdaha asık olamaz gibi hissediyor
ama oluyor hersey zamanla yoluna giriyor canım
Allah senin de içine ferahlık versin hayırlısı ne ise onu gostersın

başlayamayacak bir durum yok
hayatta en değerli şey kendinsin bunu unutma, senden bir tane daha yok
şuanda bana kim sorsa hayatında verdiğin en doğru karar nedir diye
boşanmak derim
ya cekeceksin susup, ya mutlulugu sececeksin

insan evli iken birdaha sevemez birdaha asık olamaz gibi hissediyor
ama oluyor hersey zamanla yoluna giriyor canım
Allah senin de içine ferahlık versin hayırlısı ne ise onu gostersın
Öncelikle çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
Çok şükür verdiğim Karardan pişman değilim
Aynen dediğiniz gibi
Ben sadece birkaç ay evli kaldım
Ailem arkamda
Sadece yapılanlar aklıma geldiğinde kendime çok kızıyorum
Nasıl göremedim Nasıl farkedemedim diye

Öncelikle çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
Çok şükür verdiğim Karardan pişman değilim
Aynen dediğiniz gibi
Ben sadece birkaç ay evli kaldım
Ailem arkamda
Sadece yapılanlar aklıma geldiğinde kendime çok kızıyorum
Nasıl göremedim Nasıl farkedemedim diye
kızacak birşey yok
herkes herseyi bilemiyor işte
yaşayacakmıssın bunları ,sana tecrübe olacakmış böyle düşün.
hersey biz insanlar için
çok az evli kalmıssın sen hıc uzulme :)

böyle adamlar doğduğu yere geri dönmeli.hiç doğmamalı.ailesinin tasmalı köpeği olsun.ailesinden kazık yiye yiye en fazla kafayı yer siz kendi hayatınıza bakın.

kızacak birşey yok
herkes herseyi bilemiyor işte
yaşayacakmıssın bunları ,sana tecrübe olacakmış böyle düşün.
hersey biz insanlar için
çok az evli kalmıssın sen hıc uzulme :)
Inşallah Canım inşallah
Ama bizimki Çekişmeli
Uzun sürecek yani
Inşallah bende birgün buraya bitti ve Yeniden başladım diye mesajlar yazarım

Neler önerirsiniz derken ?
-Adam senden vazgeçmiş zaten .

Hiç üzülmeyın her evlilik yürücek diye birşey yok .
Sizi tebrık ederım önünüzü görmeden çocuk yapmamışsınız.

Bu zamandn sonra bak yoluna bu sana kötü bir tecrübe oldu . Umarım bu saatten snra yoluna iyi insanlar çıkar .

Hep bir arada olalım. Evine yatmaya , dinlenmeye gitsen bile telefonla konuşalım. Aldığını ,yediğini içtiğini .Eve gireni çıkanı bilelim. Hep bize gelin. Ayrı takılmayın başka yere gidilmez . Bana bir telefon araştır, bize bir musluk araştır, bunlarda benim eşimin ailesinin hergünkü olayları. Bide usanmadan hergün aynı evde buluşan TEYZE DAYI ENİŞTE KUZENLER YEĞENLER VE DEDE var.
Allah yardımcınız olsun gerçekten gönülden söylüyorum. Bu ata erkil aile ve toplum yapısı değişmediği sürece bu devran böyle gidecek malesef. Bir de bu hastalıklı toplum yapısına kadınlar da ortak olup çanak tutuyor. Sus kızım, gelin alttan alır kızım, gelin uyum sağlar kızım, sen kendinden daha çok ödün vermelisin kızım... bunları yaşının hiç önemi olmaksızın hemcinslerimden duymak daha da üzücü. Umarım yeni nesil çocuklarını yetiştirirken şu erkek egemen toplum bilincinden uzak yetiştirir. Başka da bir yol göremiyorum.

A
Cunku ogluslarinin bizden az bisey fazlaliklari var onlerinde..bu yuzden her boka karisma istekleri..benim ailem de asla mudahale etmez ama esimin ailesine yuz versem tepeme cikacaklar uzak durdugum halde bazen hadsizlikleri oluyor bazen he deyip geciyorum bazen tersliyorum valla yapacak bisey yok..eşim de bisey diyemiyor bana ailenden utan diyorum..bazen onlarin lafiyla şişiyor ama bu da var
ama az ama çok, hemen herkesin benzer sorunları var bu ailelerle ilgili. Ben artık öyle çemkiriyorum ki eşime,içimde tutmuyorum her şeyi söylüyorum, o da savunmaya geçiyor hemen ailesini. Haksız bir şeyi savunacak kadar küçülüyor, bu sefer de iyice saygımı yitiriyorum ona karşı.

A

ama az ama çok, hemen herkesin benzer sorunları var bu ailelerle ilgili. Ben artık öyle çemkiriyorum ki eşime,içimde tutmuyorum her şeyi söylüyorum, o da savunmaya geçiyor hemen ailesini. Haksız bir şeyi savunacak kadar küçülüyor, bu sefer de iyice saygımı yitiriyorum ona karşı.
Bosanma sayilari bosuna artmadi iste..herkes yerini haddini bilse sorun yok ama evlenince ailemizi silmemizi kendilerine baglanmamizi istiyorlar..en son kaynanaya dedim valla sen benim öz annem degilsin hicbir zaman da olamazsin anama yaptigim seyleri kendine de bekleme diye apisip kaldi oyle iyi de oldu

Back
X