- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.219
- 898
- Konu Sahibi KIR PAPATYASII
-
Çıkarabilirler mesele sınırları çizmek ve çizdikten sonra yaşanacakları göğüsleyebilmek.O zaman da oradakiler tingirti çıkarıyordur.
Birde koca koca insanlar trip atıyor. Çalışan insana neyin tribi bu? Çalışan insanın zamanı, özellikle izin günü kıymetli oluyor. İnsanlar biraz anlayışlı olmalı.malasef bizim toplumda , erkekle evlenilmiyor. onun sülalasiylede evleniliyor. burada o kadar msj okudumki 2 ay çok fazla süre değil yazan. artık bizim normalimiz olmuş aille ziyeretleri. avrupada yok böyle. sabah 7 akşam 7 çalışan in için hafta sonu çok kıymetli değerli. bunu sevmediği insanalaala geçirmek gerekiyor gibi algı yaratılıyor. adetimiz geleneğimiz öyle malesef.
Ben bi ara eşimin annesi daha öncekiler gibi emrivaki yapınca tepki vermiyordum.Ne evet ne hayır, direk susuyordum.O anlıyordu. Şuan sormuyor bile.Bundan sonra açıklama yapmayı düşünmüyorum canım düzgün konuşmalardan sonuç alınmıyormuş iyi niyet güzel şeylerde getirmiyormuş ona göre davranacağım
Bende mükemmelim ama dün bizde eşimle tartıştık. Ne olursa olsun yinede sakin kalmaz bizim avantajımıza ki onlar haksız olsunalr.Yok suçluluk duymam Kanaryacım benim tersim de çok pistir aslında. iyiyken mükemmelim kötü olmak için itiştirmemek lazım
Artık öyle olacak zaten bundan sonra kendisi gidecekSürekli böyle dayatması hoş değil, gideceğim varsa da gitmem bana dayatılan yere. Kendi tek de gidebilir her zaman sizinle gitmek zorunda değil.
İstedikleri kadar çıkartsınlar oğluşları değil mi mesele bana hayran değillerdir yaniO zaman da oradakiler tingirti çıkarıyordur.
Ben malesef sinirlenince sakin kalamıyorum işte en büyük dezavantajımBen bi ara eşimin annesi daha öncekiler gibi emrivaki yapınca tepki vermiyordum.Ne evet ne hayır, direk susuyordum.O anlıyordu. Şuan sormuyor bile.
Kesinlikle sakin kalmak lazımda ah bi becerebilsemBende mükemmelim ama dün bizde eşimle tartıştık. Ne olursa olsun yinede sakin kalmaz bizim avantajımıza ki onlar haksız olsunalr.
insanlar sırtına yükleneceği birini yeterki bulsun sonuna kadar sömürüyorlarBirde koca koca insanlar trip atıyor. Çalışan insana neyin tribi bu? Çalışan insanın zamanı, özellikle izin günü kıymetli oluyor. İnsanlar biraz anlayışlı olmalı.
Evli oldugum kisi yazmanız garip geldi bana.Hanımlar merhaba
Bir yılı aşkın evliyim . Sorunum tamamen evli olduğum kişi . Biz ailelerimizden uzakta oturuyoruz . Evli olduğum kişiye göre ailesiyle çok az görusuyormus . Bir ay önce bizdelerdi oodan önceki haftalarda bir şekilde gene gorustuk aileme gideetkrn uğradık neden gelirken neden ailesine uğramadık sorun oldu . Ailesine bir hafta sonra gidecektik çünkü . Cumadan iş çıkışı gitmeyelim dedim çünkü gelmemiz akşam 10 u bulacak burda da yer yatağında yatıyoruz mecburen ve belim tutuluyor zaten oturamayacaksin sabahtan kahvaltıya gidelim demişim bu da problem oldu . Dönüşte geç cikmayalim dediğim için burnumdan getirdi akşam 8 den sonra cikmaliymisiz öyle çıkınca 12 de evdeyiz ve ben sabahları iş için en geç yedide kalkıyorum.
Gitmesine gelmesine problem yapmıyorum uygun olduğumuz her an buradayız benim aileme yılda iki defa görebiliyoruz uzak yerde oturuyorlar ama oraya gittiğimizde bile giderken gelirken ugrayalim diyor . Oysaki gittigimiz gün sayısı üç günü geçmez . İşten dolayı izin alamıyoruz . Onun ailesinden iki ayda bir en geç hafta sonu kalırız . Oysaki neden senin ailende üç gün kaldikta benimkinde kalmadık dedi .
Bu sorunları en son sekiz ay önceleri yaşamıştık ve bitti sanmıştım . Ama ne oluyor anlamıyorum . Tamam ben ailesine gitmeye bayılmıyorum çok kalabalık bir aile ve uc dört aileye sürekli yemek sürekli ayaktayım .Bilmiyorum çocuk düşünüyordum ve pco hastasi olduğum için zor olacak . Şu durumda ondan da vazgeçtim . Tek beklentim biraz anlayışlı olması ama söz konusu ailesi olunca sanırım sürekli ikinci planda olacağım duzeldigini sansamda.
O kadar aynı düşünüyorum ki tabi ki yapsın biz zaten 1,5 ayda bir en kötü ihtimalle giderdik pandemi dönemi yolar kapalı olduğunda 2 ayda bir falan gittik bundan sonra isterse üç haftada bir gitsin ailesinden çekiniyo benceEvli oldugum kisi yazmanız garip geldi bana.
Tek gitsin madem.,
Ben ailemi 1 ay görmesem depresyona girerim,ama siz daha az görüsüyorsunuzdur kimse neden diyemez.
Gitsin görsün ailesini.
Kalsın 1 gece cok istiyorsa yani.
Bukadar olay haline döndürmesine gerek yok bu isi.
Kalabalık aile geleneğini gözümde canlandırabiliyrum.O kadar aynı düşünüyorum ki tabi ki yapsın biz zaten 1,5 ayda bir en kötü ihtimalle giderdik pandemi dönemi yolar kapalı olduğunda 2 ayda bir falan gittik bundan sonra isterse üç haftada bir gitsin ailesinden çekiniyo bence
İstediklerini sorabilirler artık oğluşları az görüşüyormuş orada arkadaşlarıyla yeterince görüşememiş bol bol gidebilir cidden yanlış mı bakıyorum olaylara diye açmıştım konuyu ama teşekkür ederim olmadığını anladımKalabalık aile geleneğini gözümde canlandırabiliyrum.
Karın nerde diyeceklerdir muhtemelen.
O yüzden tek gitmeyi kabul etmeyebilir.
Ama 3-4 saatlik yolada haftada bir gidilmez yani anlasın bi zahmet.
O bendede var maalesef. Ve benim dilimin ayarı yok.En son artık hayır demekten sıkılmıştım, susuyordum.Genel olarak eşinizde iş bitiyor ama. Bazen ben evde oluyorum ve eşim tek gidiyor. Ailesine işte oldugumu söylüyor.Ben malesef sinirlenince sakin kalamıyorum işte en büyük dezavantajım
Bizimki de hafta sonları çalışıyor desin artık. benim de ağzımın ayarı kaçıyor malesefO bendede var maalesef. Ve benim dilimin ayarı yok.En son artık hayır demekten sıkılmıştım, susuyordum.Genel olarak eşinizde iş bitiyor ama. Bazen ben evde oluyorum ve eşim tek gidiyor. Ailesine işte oldugumu söylüyor.
Eşinle konuş, en azından sadece cumartesi mesai yapıyor desin. Tek gün için zaten gidilmez.Bizimki de hafta sonları çalışıyor desin artık. benim de ağzımın ayarı kaçıyor malesef
Çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Gerçekten bu dediklerinize o kadar katılıyorum ki erkekler vermekten anlamıyor. Eşim evdeki ütüyle ilgili ya da yemekle ilgili problem çıkarıyor desem yalan olur. Aksine takılma der. Ama etraftaki olan hiç bir şeye takılmıyor bekar erkek evinde yaşamış.Boşanmayı düşünmek için erken bence. Sanki eşiniz yola getirilebilirmiş gibi geldi bana. Ama yine de çocuktan korunun.
Öncelikle karşınıza alıp derdinizi güzelce sakince anlatmayi deneyin. Konuşma esnasında dik durun. Açık ve net konuşun. Lafı uzatmayın. Niyetinizin iyiliginden emin olsun.
Bir diğer yöntem tek girişlere alıştırmak. Bizim eş ailesiyle bu sorunu yaşamıyor oluşumuzun temeli budur. Herkes kendi ailesine gidiyor. Kimse de bunu sorun etmiyor. Çok istiyorsa kendisi gitsin. ilk etapta boyun tutulması ya da bel tutulması gibi bir hastalığı bahane olarak kullanın. Fakat sakin böbreğim ağrıyor vb gibi ciddi bi sey demeyin. Sizi bırakıp gitmesine engel olmayacak bi hastalik icat edIn.
Bi diğer seçenek pazartesi sabahi işe gitmek için ütüsunu yapmamak. Bakın ben 5 senedir evliyim eşime hiç ütü yapmadim. Annesinden döndüğü gecelere bilhassa dikkat edin o yapsın. Esktra iş yükleyin. Bunun amaci intikam almak değil,sizi anlamasını sağlamak.
Yine annesinin evine gidince yemek bulaşık çay vb sağa sola koşmayın. Tembellik yapın. Her gidişte bir yeriniz ağrısın. Eşiniz sizin yerinize yapsın. Burda da amac intikam değil. O Sizin m annenize gelince yemek yapmayı kendine dert edinmiyorsa siz de edinmeyin. Edinmemeye çalışın.
Bunlar hep sizin feda etmenizden kaynaklanıyor. Erkeklere feda etmek demek , bizlerden daha çok olanı istemelerine sebep olmak demektir. Erkekler fedakarlıktan anlamaz. Buna inanın. Feda ederseniz buna mecbur olduğunuzu düşünerek daha yüksekten istemeye başlarlar. Işte sizin konunuzda gördüğümüz gibi. Benim eşim dünyanın en iyi insanıdır. Ama onin bana yapmadığı şeyleri ben ona yapmam.
Eşinize bir şans daha verin bakalım. Anlayıp yola gelirse ne ala.
Yok burnunun dikine dikine gidip inat ederse b planına geçiş yaparsınız.
Allah sizinle olsun.
Ya kesinlikle mesela benim ailemde babam kalkar çay alır bizlere de verir orda öyle değil. Kalabalık bir aile birde eşim kendi çayını falan alır ama bir şekilde yemek falan derken sürekli ayakta oluyorsun. Be zaten otursam sohbet bulamıyorum ki çalışınca daha iyi oluyorGitmek istemeyebilirsin .Şunu anlamıyorlar ki eş ailesinin evinde ailenin evindeki gibi rahat edemiyorsun.Hele kalmak iskence gibi oluyor .Ben rahat uyuyamıyorum bile sabahları sürekli saate bakmaktan uyur kalırım diye .Hizmet bekleniyor .Yatana kadar mesai gibi bir ayağını uzatıp yatamiyorsun .Bu karşılaştırmayı benim eşim de yapar nadiren de olsa .Ben de açıkladım .Hak verdi .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?