• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailede kavga huzursuzluk..

Çok uzatmadan kısaca anlatmaya calısacagım..
Babaannemden cok sevgi gormedim hep bi sinsi gelmiştir bana.

Ben evlendikten sonra ofisimizi basıp anneme babama hakaretler saydı benim yuzume karsı.. annem hep iyilikle yaklastı ama nedense hic sevilmedi.. ben ve kardesimde dahil..

yazın hamileydim kurban bayramında gittik ne bi tebrik ne bi bişey.. tüp bebek yaptıgımı biliyorlardı.

bayramın 4. gunu kuzenimin dugununde geldi bana ve anneme hayırlı olsun dedi dugun sonunda tabi bizde tartıstık burda tebrik olmaz gec kaldın vs diye. o gun de bebegimin dusuk tehlikesi oldugunu ogrendim.
eylul ayındada kalbi durdu alındı bebegim..

simdi ikizlere gebeyim saglıklı ilerliyor sükür.. ama kürtajdan sonra ne bi gecsin olsun demek var nede babamı aramak..
aslında anlatacak cok sey var ama insan sinir oluyor yarın aksam iftar vereceklermiş babamı aramıs illa gelsinler diye eşimde sen bilirsin bosver yaslı onlar diyor.

ama soyledikleri aklımdan cıkmıyor. mesela 3 yıl once ilk evime geldiginde hevesle babam evi dolastırıyor yoruldum diyip oturdu gezmedi, ama kuzenimin evine gidince halının markasına kadar kaldırıp baktı.
dügünümde kuzenime uzulme sana daha guzelini yaparım diyor ve duydum.
beni en cok yaralayan bebek mevzusu ve anneme yapılan haksızlıklar

cocukken 5 6 yaslarında kuzenimle ona gidince yaptıgı krepleri benden saklardı yemiyim diye.. boyle bi babaanne..
sinirim hiç gecmiyor bana zarar veriyor..

dedemde babannemde ameliyat olduklarında gecmis olsuna gittim ama onlar bir telefon bile etmedi.. hala kişisi de dahil.
Benmkide ole asla aramadı dogum yapdım hic bsey almadı vermedi aramadı sormadı bende aramıyorum ıkı sene oldu bayramda ble aramam annemife sevmezler babama kendine dede deme dedemisşn sen dedigini duydum soka grdim asla istenmıyor bazılarımız onlarda ona gore davranılmalı bence

Ben evlendikten sonra ofisimizi basıp anneme babama hakaretler saydı benim yuzume karsı.. annem hep iyilikle yaklastı ama nedense hic sevilmedi.. ben ve kardesimde dahil..

yazın hamileydim kurban bayramında gittik ne bi tebrik ne bi bişey.. tüp bebek yaptıgımı biliyorlardı.

bayramın 4. gunu kuzenimin dugununde geldi bana ve anneme hayırlı olsun dedi dugun sonunda tabi bizde tartıstık burda tebrik olmaz gec kaldın vs diye. o gun de bebegimin dusuk tehlikesi oldugunu ogrendim.

simdi ikizlere gebeyim saglıklı ilerliyor sükür.. ama kürtajdan sonra ne bi gecsin olsun demek var nede babamı aramak..
aslında anlatacak cok sey var ama insan sinir oluyor yarın aksam iftar vereceklermiş babamı aramıs illa gelsinler diye eşimde sen bilirsin bosver yaslı onlar diyor.

ama soyledikleri aklımdan cıkmıyor. mesela 3 yıl once ilk evime geldiginde hevesle babam evi dolastırıyor yoruldum diyip oturdu gezmedi, ama kuzenimin evine gidince halının markasına kadar kaldırıp baktı.

cocukken 5 6 yaslarında kuzenimle ona gidince yaptıgı krepleri benden saklardı yemiyim diye.. boyle bi babaanne..

dedemde babannemde ameliyat olduklarında gecmis olsuna gittim ama onlar bir telefon bile etmedi.. hala kişisi de dahil.

Annenize karşı olan kinlerini size yansıtıyorlar. Bence kafanıza çok takmayın vicdan da yapmayın. Ben olsam bu kadar yaşanmışlıktan sonra anca cenazelerine giderdim son görevimi yerine getireyim diye. Onun dışında hiç birisini umursamazdım ve kendi mutluluğuma bakardım. Siz mutlu oldukça onlar daha da gıcık olacak ve kinleşecekler emin olun..

Gidipte kendinizi üzmeyin ,karnınızdaki bebeklere acıyın allahından bulsun

Bende de var öyle bir babaanne. Evine gittiğimizde içme suyunu bile saklardı. :KK12:Kuzenlerime birşey alıp alıp x'lere (bana ve kardeşlerime) göstermeyin derdi. Anneme yaptıklarını saysam oooo. Ama şu an 90a merdiven dayadı, zor yürüyor, üstelik bunama da var. Şimdi bana gelmek için can atıyor ama ancak ben bayramlarda gidip görüyorum o kadar. O da babamın hatrına. Boşver. Allah görüyor. Evlenip barklanmışsın artık. Gitmek istemiyorsan da gitme.

Yorumlayan arkadaslara tesekkur ederim, eklemek isterim ki babamı aglaya sızlaya inandırmıslar biz bilmiyorduk hamile oldugnu vs vs diye. kürtaj olduktan sonra amcamlar karsı dairede onlara her hafta geldiler benim yanımdan yabancı gibi gecip gittiler. ama kabul etmiyorlar. babamda diyor ki onlar buyuk saygısızlık yapıyorsun
Baban kendi ailesi ilişkinize bu kadar mudehale edecekmiş keşke gecmiste sen çocukken ve bunları yaşarken "benim çocuklarıma ,karıma büyük haksızlık yapılıyor" diye yapsaymis çıkışını...

babaanneniz çocukluğunuzdan beri sizde yara açmış anlıyorum ama...
ananız babanız var
evlenip barklanmışsınız,
inşallah bebişiniz de olacak...
yani babaanne artık sizin hayatınızda dış kapının mandalı statüsünde. daha fazlası değil. (gerçekten sevgi dolu bir ilişkiniz olsaydı elbette bu statüde olmazdı).

kendinizi bu kadar dış kapının mandalı için üzmeye, sinir olmaya değer mi?
gidin, yiyin yemeğinizi, uzatın bacaklarınızı 'babaannecim sen benim bebişlerime bir hayırlı olsun allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin bile demedin ama ben büyüğümüzsün ramazanda kırgınlık olmaz diye yine de sana geldim, bilesin' diyin.

böyle akrabalarımla ilişkimi kestim, inanın o kadar güzel oluyor ki.
inanın hayat yeterince zor, bunu daha da zorlaştıracak insanlarla görüşmeyin.
Hatta üzülüp arada görüşsem mi acaba diyorsunuz, görüşüyorsunuz da. Bir süre sonra yine hoop başladığı yere dönüyor.
Boşverin.

aman bende babannemle görüşmüyorum zorda kalmadıkça evlatlarını ayırıyor babama sevgisi saygısı yoktu bende sildim onu ne yapsa etse ne dese umrumda değil.boşa dert etmeyin anneni sevmediği için seni sevmiyordur saygısı yoktur babaannem de diğer kuzenimi kendi öz çocuğu gibi sever misal zerre umursamadım umursamamda sende salla gitmek istemiyorsan gitme

Biraz fazla mı büyütüyorsunuz?

Yani kuzeninizin evinde halının markasına bakmış ama sizin evinizi gezmemiş. Ee? Ne oldu yani. Gezmesin. Dert mi?

Kuzen kişisini daha çok seviyor belli. Ama bu gönül işidir. Onu daha çok sevmesi bence sorun olmamali.

Çocukken yaptıkları da geçmişte kaldı. Yaşlı kadın şimdi çocuk gibidir o. Cocukla cocuk olunmaz.Allah uzun ömür versin ama ilerde çok pişman olabilirsiniz.

Anneannem rahmetli tuhaf bir kadındı. Bigün telefon çaldı. Kendisi oturduğu yerken kalkip gelene kadar zaten 2 saat rahat geçerdi . Ben telefonun yanindaydım. Açmış bulundum. Rahmetli niye açtın diye beni bi güzel tokatladı. Ben de cocuktum. O an zoruma gitti. Ama şu an 30 yaşındayım. Yaşlı kadındı. Iyiki kin duymamışım diyorum. Aklı tam olan insan zaten o davranışı yapmaz...

Bu kadar stres olacaksaniz gitmezsiniz. ama ben olsam hiç de takilmam. Takarim esimi koluma. Salına salına giderim.

Merhaba senin konuna denk geldim.Cok merak ettim bebeklerin sağlıkla doğdu mu?Bir sıkıntı çıkmadı inşallah 🙏

Back
X