Aileden ayrı eve çıkmak.

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.872
17.493
498
Merhaba hanımlar.
Sabah ufak çaplı bir cinnet gecirdim ve kendimi buraya anca atabildim.

Soyle ki her seyde huzursuzluk cikaran kavga etmeyi aşırı seven bir babam var. Gecmis konularima bakabilirsiniz. Kalabalik tenha dinlemez her yerde kavga cikarir rezil eder bizi. Bayramda dugunde piknikte (farazi degil cidden) kavga cikarmisligi vardir. Tum herkes film izler gibi bizi izler, asla cevap verdirtmez cevap vermeye kalkarsak daha da cirkin boyuta tasinir olay.(piknikte tokat atmisti misal kardesim kolayi doktu ustume 'kizim dikkat et' dedim diye. Kizim diyemezmisim ben kim oluyormusum. Kizim dedim diye o... ilan etmisti beni)
Kucukken kaydiraktan dusup dizlerim kanadi ve agladim buna her çocuk gibi yasim 4 falan 5 yoktum. Bunun icin dayak yedim.
8 9 yaslarinda disim curumustu cektirmeye gittik agladim diye asagi inene kadar beni dovdu sonra da arabaya binip gitmisti beni orda birakip. Yuvaya goturmekle tehdit eder en ufak hareketimde esyalarimi lacivert sirt cantama doldurup arabaya bindirir yalvarana kadar bagirirdi bana. Kac kere kapisindan donduk bilmiyorum.
Ulkelerin baskentlerini ezberleyemedim ya da sasirdim diye dayaklar yedim, getirdigi siirleri ezberleyemedim diye ilkokul 1. Siniftayken dayaklar yedim.
Bu sekil bir cocukluktan sonra ergenlikte sevgilim oldu onun yuzunden yedigim dayaklari tahmin edersiniz.
14 yasindaki kardesim markete bile gitmek istemez cunku kavga edecek bir sey bukur ya bizimle ya ordaki adamlarla.
Yemek yemeye gitmistik de 3 adamla kavga etmisti yemegi yiyene kadar. Varın siz dusunun.Babamin simdi ki genel halinide tahmin etmekte zorlanmazsiniz diye dusunuyorum.
Durum bu. Babannemi ise cogunuz bilirsiniz o da tuzu biberi zaten.

Simdi soyle ki hanimlar bizim ailede hatta sulalede oyle ayri eve cikayim durumu yok. Ciksam cikacagim desem ortalik karisacak farkindayim ama psikolojim iyi degil ve bu gidisle daha fena olacak bunu biliyorum.
Maddi olarak sıkıntı yasayacagimi sanmiyorum. Ikinci universitemi okuyorum ve calisiyorum. Cogunlukla disarida yiyorum zaten yemegimi.
Bir aparta yerlesmeyi dusunuyorum ve apartida babama soylemeyecegim gelir rezillik cikarir ona eminim. Illa ki gideri kirasi olacak ama cok zorlanmayacagima eminim. Yemek yapmak ev isleri falan anladigim iyi yapabildigim konular.

Annemle konustuk annem gitmemden yana degil. Gidersem bi nevi tek kalacak annem babannem ve babam ikilisine karsi. Aklimi cok kurcaliyor bu durum. Ne yapmaliyim sizce?
Tum sulale bizi konusacak gidersem ona eminim ama psikolojim beter durumda. Sirf kavgadan o ortamdan uzak durmak adina sabah cikip aksam gec geliyorum ama yine takilacak bir sey buluyor...
Misal bu sabah telefonumda kulaklik takili kalmis aramis dayim onu duymadim diye o... ilan edildim ustume yurudu.

Ne yapmaliyim?

Bu bildiğin işkence, imkan varsa ayrılmak ruh sağlığınız için iyi olur bence. baba da olsa bir yere kadar.. anneniz için endişe etmeyin(onuda belki ilerde yaniniza alirsiniz) , zaten evlenip gittiğinizde de ayrılmış olacaksınız bir nevi. böyle baksın olaya

Annen boşansın al kardeşlerini anneni ayrı eve götür kurtulun o manyak adamdan. Böyle hayat mı geçer ya. Hicmi kimse sen hastasın biyere görün demedi babana :S ayy cok korkunç Allahin kimsenin basina vermesin. Evet ayıplanır normalde bekar kızın evden ayrılması ama senin durumunda tebrik etmeleri lazım bukadar dayandığın icin.

Sanirim en mantikli karar bu. Daha fazla dayanamayacagim galiba bu duruma

Annem bosanmaz, zamaninda bosanmaya varmisti is ama bosanmadi. Aklinda yok bile bosanmak... dunyanin en sabirli insani olabilir annem

Annene de sana da cok üzüldüm.
Ama o evden kesin ayril arkana bile bakma maddi yönden sıkıntım yok diyorsan gidisin olsun dönüsün olmasin. Gönül ister annen de kurtulsun bu adamdan ama kendi istemeyince Sen birsey yapamazsin.

Annem bosanmayi dusunmuyor dusunmesine ama gitmemi de istemiyor hic.. bilmiyorum oyle kararsizim ki..

Tesekkur ederim. Evet maddi olarak zorlanacagimi dusunmuyorum en fazla bu kadar cok alisveris yapmam ki burda kalmaya devam edersem araba aldirtacak kendine.

annenide o adamdan kurtarman daha Dogru olur belki ama eger kararliysan ve hic huzurun yoksa aileni bi sekilde ikna Edip cikabilirsin. bende 4 yildir yalniz yasiyorum ailemle sorunlarim oluyordu ama ben ayri eve ciktiktan sonra aramiz dahada düzeldi simdi herkes huzurlu. hakkinda hayirlisi olsun

Anneniz boşanma iradesi göstermeyip hayatını sürekli bi eziyet ve terör altında geçirmeye baş eğiyorsa sizin de onunla beraber buna mahkum olmanızı istemesi doğru değil. Gençsiniz mesleğiniz ve işiniz var hayatınızı mutlu ve huzurlu geçirmek sizin en doğal hakkınız. Bunun içim evlenip babadan kocaya gitmeyi beklemeyip ayrı eve çıkma düşüncenizi tebrik ederim çünkü genç kadınlarımız aileden uzaklaşmanın sadece kocaya gitmekle olacağını sanıyorlar. Çıkın tabii ki ayrı bi eve ya da aparta. Elalem İstediği kadar dedikodunuzu yapsın gece kapınızı kapatınca babanız olacak manyağı çeken onlar değil. Kendi hayatınızı kurun bit an önce bunu hakediyorsunuz

Yani yanlış anlamayın ama babanız böyleyse zaten bütün sülale her daim sizi konuşuyordur. Kaçın kurtarın kendinizi biran önce.
Aynen oyle babannemde sagolsun rezilligin bini bir para. Senede bir sulaleye karsi bi kavgamiz olur illa ki.
Tesekkur ederim annem az destek olsa kendimi atacagim direk o derece doldum

ayıplanmak mı? evin içindeki işkenceyi duyan hak verir bence. ama ev içindeki özellikle baba itibarını zedelemek de kötü bir durum. Allah yardımcınız olsun.
Cok tesekkur ederim aminn. Insallah kolay yoldan kurtulurum

Farkındayım canım
İşin zor
Aynen canim
Bunca sene nasil kaldın o evde. Sen keyfinden gitmiyorsun ki. mecbursun o evden gitmeye, kendi sağlığın icin.
Evden kovardi cogu zaman s.. git der tutar kolumdan atardi. Yakin arkadasima giderdim bilirdi de oraya gittigimi gelince de onun icin ayri doverdi.. tesekkur ederim

Babama bu konuyu acamam bile. Aparti tutar esyalarimi yerlestirir anca oyle soylerim diger turlu yasanacklari tahmin bile edemiyorum.

Az daha bu sebeplerden yanlış bir evlilik yapıyordum kiyisindan dondum diyebilirim. Allaha sukur kurtuldum ondan da hayatimi duzene soktum. Cok tesekkur ederim verdiginiz cesaret icin. Umarim giderim ve donmem. Donersem eminim ki daha fena olacak gittin tutunamadin geri geldin olacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…