- Konu Sahibi rubycikokata
-
Evet, bakirelerde histeroskopi yapılabilir. Histeroskopun çapı, bakirelerde genellikle 5 mm civarındadır. Bu nedenle, kızlık zarının ortasındaki doğal açıklıktan geçerek rahim içine girebilir ve kızlık zarına zarar vermeden işlem yapılabilir.histeroskopi bakire birine yapılmaz ama
Hiç bakmado daha önce ama aile doktoru ya da ebe görüp söyler mi diye çekiniyorumniye, benim annem de sağlıkçıydı hiç de bakmadı e nabzıma durduk yere
Öyle meraklılar var bence.
Ee tamam işlemin adı küretaj, zaten öncesinde beta vereceksiniz negatif betayı da görür anneniz. Ya da e nabız ayarlarını kurcalayın belki gizleyebilirsiniz aile hekimine vs.Doktor kürtaj yapacağını söyledi rahmimin kalınlaştığını söyledi regl düzensizliğim var malesef ya 15 10 günde bir oluyorum ya 7 8 ay olmuyorum pcos da var. Rahmini de kazıyacağım dedi bu da kürtaj dedi histeroskopi ve kürtaj aynı anda olacağım
23 yaşındayım ama. Söylemeyi düşünmüyorum çünkü bunu normal karşılamayacakBence annene acik acik soyle. Allah korusun basina bisey gelir ayilirsin bayilirsin annen sana destek olur. Sonucta bilincin gittiginde senin vasin annenle baban oluyor.
Kürtaj yazacaklarını düşünmüyorum yöntem benzese de işlem kürtaj değil. Kürtajın anlamı farklı.Hiç bakmado daha önce ama aile doktoru ya da ebe görüp söyler mi diye çekiniyorum
Hayır bebek aldırmıcam öyle olsa bebek aldırcam yazardım buraya. Rahmimi kazıyacak doktorPolipe neden kürtaj yazsınlar? Bebek mi aldıracaksınız?
Ben leep olmuştum enabızda “orta servikal displazi” diye geçiyor. Başka bir şey yazmıyor.
Bilmiyorum ya panik oldum istemeden işte belki ekranına düşer vs olmadı klinik tarzı bi yere gitmeyi düşünüyorumannen durduk yere e nabızına niye baksın?Oraya işlese bile profilimde gözükmesin secenegi var diye biliyorum, özel hastanede zaten detay girmiyolar. Birde e nabız bilgilerinizi görmeleri için zaten size sms geliyor, aile hekimide olsa onayınız olmadan bakamıyor diye biliyorum ben
Özel hastanedeyse, doktorunuza söylerseniz farklı bir şey yazar da zaten sizin işleminiz farklı neden kürtaj yazsınlar? Kürtajsa bile kürtaj yazmayın derseniz yazmazlar diye düşünüyorum.
Hayır kürtaj işlemi. Kürtajda sadece bebek alınmıyor farklı durumlarda da kullanılıyorKürtaj yazacaklarını düşünmüyorum yöntem benzese de işlem kürtaj değil. Kürtajın anlamı farklı.
Ama ben rahmimi kazıtacağımEvet, bakirelerde histeroskopi yapılabilir. Histeroskopun çapı, bakirelerde genellikle 5 mm civarındadır. Bu nedenle, kızlık zarının ortasındaki doğal açıklıktan geçerek rahim içine girebilir ve kızlık zarına zarar vermeden işlem yapılabilir.
Bunu şimdi bir sağlık sitesinden kopyaladım.
Ya bence zaten söylemesi suç olur. Yani belki aile hekimi vardır hastası ameliyat olunca direkt ona bunun bilgisi gidiyor mu acaba arkadaşım gebelik testi verince aile hekimi ya da ebesi aramış meselaEe tamam işlemin adı küretaj, zaten öncesinde beta vereceksiniz negatif betayı da görür anneniz. Ya da e nabız ayarlarını kurcalayın belki gizleyebilirsiniz aile hekimine vs.
Polip aldırma ve kürtaj aynı şey değil. Rahim kazımak=kürtaj demek değil. Sisteme direkt polip aldırma diye geçiyor. kürtaj diye geçmesi mümkün değil çünkü ne özel sağlık sigortası ne de sgk kürtajı karşılamıyor ama polip aldırmayı karşılıyolar. Yani sisteme kürtaj yazarlarsa hastaneniz sigortadan para alamaz. Kürtaj diyip durmayın şuna rica ediyorumÖzelde olacağım ama anneme kürtajı anlatamam diye çekiniyorum çocuk mu aldırdın der diye çekiniyorum ve seks yaptığımı bilmiyor. Bunu normal karşılamaz
Korkmuyorum ama anne babamı hayal kırıklığına uğratacağım ve üzülecekler bundan çekiniyorumCinsel hayatınızın olmasından bu kadar korkmayın. Yetişkin bir kadının bedeni üzerinde kendinden başka kimsenin hakkı yoktur. Siz korktukça üzerinize gelirler. Anneniz sizin düşüncelerinizi, hissettiklerinizi pek de umursamıyor zaten. Siz sağlığınız pahasına hala üzülürse diye korkuyorsunuz. 2 gün üzülür sonra geçer, canınızdan kıymetli değil ya.
Rahmim kazınacak direkt kürtaj olacağım doktor bu şekilde söyledi ama sadece polip alınmayacak rahim kalınlığı oluştuğunu söylediPolip aldırma ve kürtaj aynı şey değil. İşlem benziyor ama aynı değil. Sisteme direkt polip aldırma diye geçiyor. kürtaj diye geçmesi mümkün değil çünkü ne özel sağlık sigortası ne de sgk kürtajı karşılamıyor ama polip aldırmayı karşılıyolar. Yani sisteme kürtaj yazarlarsa hastaneniz sigortadan para alamaz. Yani kürtaj diyip durmayın şuna rica ediyorum
Tatlım kazitacagim diyorsun da Dr oraya kazma kürekle girmiyor. Milimetrik cihazlar kullanılıyor. Ben de histeroskopi yaptırdım, rahmimi kese kese genişletti, perde vardı onu aldı ve kanamam dahi neredeyse hiç olmadı desem yeridir. Bir de bıçakla girilmiyor içeri, ucunda kamera olan lazerli bir incecik çubuk gibi birşeyle yapıyor işlemi.Ama ben rahmimi kazıtacağım
Hayat bu. Onlar sizi hiç mi hayal kırıklığına uğratmadılar? Kendinizi onların kalıplarına uymak için bu kadar sıkıntıya sokmayın. Kimseyi %100 memnun edemezsiniz, öyle bir yükümlülüğünüz yok. Hırsız değilsiniz arsız değilsiniz. Utanılacak bir şey yapmıyorsunuz.Korkmuyorum ama anne babamı hayal kırıklığına uğratacağım ve üzülecekler bundan çekiniyorum
Belli ki siz anlamamakta diretmeye devam edeceksiniz. Akşam akşam uğraşamayacam. Tamam aynen sisteme kürtaj diye geçecek. İyi geceler.Rahmim kazınacak direkt kürtaj olacağım doktor bu şekilde söyledi ama sadece polip alınmayacak rahim kalınlığı oluştuğunu söyledi
Yeni oldum ben küretaj yazıyorPolipe neden kürtaj yazsınlar? Bebek mi aldıracaksınız?
Ben leep olmuştum enabızda “orta servikal displazi” diye geçiyor. Başka bir şey yazmıyor.
Tamam ama bir aletle orayı açıyorlar diye biliyorum bakirelerde de karından yapıyorlarTatlım kazitacagim diyorsun da Dr oraya kazma kürekle girmiyor. Milimetrik cihazlar kullanılıyor. Ben de histeroskopi yaptırdım, rahmimi kese kese genişletti, perde vardı onu aldı ve kanamam dahi neredeyse hiç olmadı desem yeridir. Bir de bıçakla girilmiyor içeri, ucunda kamera olan lazerli bir incecik çubuk gibi birşeyle yapıyor işlemi.
Yeni oldum ben küretaj yazıyor
Benim başıma gelmemiş sadeceBelli ki siz anlamamakta direceksiniz. Akşam akşam uğraşamayacam. Tamam aynen sisteme kürtaj diye geçecek. İyi geceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?