Aileden habersiz polip ameliyatı ve enabız sıkıntısı

SMS onayı istedim ama yine de erişilir mi?

Yazan oldumlu bilmiyorum, doktorun sana küretaj demiş sen kürtaj anlamışsın

Kürtaj (Gebelik sonlandırma):
Halk arasında en çok “kürtaj” diye bilinir.
  • Tıbbi olarak gebeliğin rahim içinden alınması işlemidir.
  • Genellikle istenmeyen gebeliklerde ya da bebeğin/annenin sağlığı tehdit altındaysa yapılır.

Küretaj (Rahim içinin temizlenmesi):
  • “Küret” adı verilen aletle rahim iç yüzeyinin kazınması işlemidir.

Niye imkansız bi olay mı? Hatta ilk o fark etti ben doktora bile gitmeden doktora gittim polip dedi aynı kaygılar yüzünden boşverdim. Sonra kanama ve ağrı başladı

Tabii ki imkansız bir şey. Penis vajinaya giriyor. Vajina esnek bir yapıda ve doğal olarak seks esnasında da esniyor. Eğer vajinanda farklı bir durum varsa bunu hissetmiş olabilir. Şöyle düşün eğer penis rahime girebilseydi hamileyken seks yasaklanırdı. Rahime yapılan müdahaleler bebek için hayati risk oluşturur. Gebelikte alttan muayeneyi bile kolay kolay yapmazlar ki orada söz konusu vajina. Sense rahimden bahsediyorsun.

ben olaya başka yerden bakıyorum. öyle ya da böyle bir işlem yaptıracak, ameliyat olacak. böyle bir durum anneden gizlenmemeli bence. ayrıca gizlemek için sebebi de yok, bakire kadınlar polip aldıramıyor mu ki, saçmalık. annesi polip aldıracağını, histeroskopik polipektomi olacağını duyunca kızım bakire mi değil mi derdine mi düşecek? hadi cahil bir kadından bahsetsek tamam da, kadın sağlıkçı yani. bilmiyorum konu sahibinin endişelerine anlam veremedim ben.

Benim anlamadığım enabıza geçse ne olur? Aileniz oraya mı bakıyor? Ayrıca geçmiyor benim arkadaşım kızlık zarı ameliyatı oldu, beraber gittik geldik kimsede duymadı. Ve ben de cinsel hayatı olan biriyim, o kadar doktora gittim e nabıza işledimi bilmiyorum . Umrumda değil. Neden özel şifrelerinizi ailenize veriyorsunuz

Annem kayıtlı sağlık ocağında ebe bilgim dışında erişim olur mu haber gider mi diyorum bana şifreni neden veriyorsun diyorlar. Arkadaşım hamile kaldı Kıbrısta okuyordu orada kürtaj oldu ve sağlık ocağından aramışlar. Haliyle acabaa ameliyat haberi mi gidiyor dedim annene anlat ne olacak diyorlar. Bi benim ailem aşamadı bazı şeyleri herhalde bunu anlatsam evde huzurum kalmaz

Offff 3636347363 kere annemin sağlık ocağında ebe olduğunu yazmışım dimi şifremi vs vermedim bakılıyor mu işlem bildirimi gidiyor mu diye sordum

Bana niye anlatmadın derse anne zaten dedemle uğraşıyorsun bir de bana üzül istemedim dersin (önceki konunu da okumuştum )
Ya şuan ortam o kadar karışık ki üstüme dikkat çekemem öğrense anlasa evden atmaz ne yapacak ama istemiyorum öğrenmesini. SMS onayı getirdim sağlık ocağını taşıyacağım bi şekilde öğrenirse artık bir şey bulurum söyleyecek.

Ne demek geçti bitti bakirelere işlem farklı yapılıyor sonuçta

Çok teşekkür ederim gerçekten bşr de insanlara oturup ne ne bunu anlatıyorum çocuk aldırmaya kadar gitti. Aile hekimini değiştircem artık

Benim muayenelerimden, işlemlerimden vs babamin haberi olmadi. Annenize de normalde bildirim gitmez. Resitsiniz.

Tek sorun saglik ocagindaki hekimin girip bakmasi ve annenize soylemesi olur. Ama onda da enabiza girisinizi şifreye yaparsaniz biri girmeye calistiginda size sifre gelir. Operasyonu da ana sayfadan gizlersiniz. Kuytu köşe her yeri arastiracaklarini sanmiyorum.

Ben ailemi daha fazla üzmek istemiyorum biliyorum üzülecekler öğrenince. Ki annem soruyor açık açık arada uyarıyor kendini koru diye

Bi aileniz mi aşamadı valla 35 yaşındayım şu çağda dedikleri çağda aşamıyor dediğiniz aileniz olur da arkadaşınız gibi hamile kalıp da küççük yaşta kürtaj olmayasınız diye aşamıyordur gözünüzün içine bakıyordur ondan aşamıyordur bu yaşta hip hop hiv bilmem neler olmayasınız diye aşamıyordur ki anneniz ebeymiş neler görüyor duyuyor kimbilir sizden kat be kat tecrübeli hey yavrum hey doğur sıkıntı çek büyüt bazı şeyleri aşamıyor desin

İkisi aynı işlem kürtaj dediğimiz şey küretaj.

SMS onayı istediyseniz kimse göremez aile hekimi de göremez de e nabızı. Kürtaj/küretaj kazımak demek gebelikte yapılan da benzer işlem o yüzden aynı isim ama bir şekilde e nabiza girerlerse de çocuk aldırdın zannedilmez merak etme. Çünkü doktorlar epikriz giriyorlar. Ameliyatta ne yapıldı neden yapıldığı nasıl yapıldığı ayrıntılı yazılıyor. Orada zaten gebelik olmadığı polip olduğu da yazar. Zaten muhtemelen işlemden önce beta hcg bakarlar o da negatif çıkar.

Ben aileme bir şey demiyorum burada anlat ne olacak diyenlere söylüyorum. İnsanlar kocalarından da kapıyor o hastalıkları bu arada. Ailemden korkmuyorum çekinmiyorum sadece onları üzmek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…