Aileden habersiz polip ameliyatı ve enabız sıkıntısı

ama bu tur işlemlerde dosyanıza bakire ya da degil diye yazılmaz ki.
Tanı tedavi falan yazar.bir de anneniz saglık personeliyse en azından biraz bazı şeyleri aşmış olması lazım.yaşınız çok mu küçük.
Ayrıca rahim neree, vajina nere..erkek arkadasınız hissedemez diye düşünüyorum.orasına hiç aklım yatmadı.
sonuçta saglığına kavuşucaksın işlem sonrası.en önemlisi sağlığın.acil şifalar dilerim

Kadın nerede erkek arkadaşım rahmine giriyor demiş ki? Sadece sevişirken hissetti dedi.

Ben konu sahibinin erkek arkadaşım rahmime giriyor dediğini hatırlamıyorum hissediyor dedi sadece. Siz de demişsiniz zaten rahim ağzı desen anlaşılabilir bir durum diye. Demek ki orada. Diyelim ki değil konu sahibi yalan söylüyor bu ne kadar saçma bir detay böyle bir detayın hikayeye ne faydası olacak nasıl bir zihin bu yalanı üretecek

Ya valla şu kadının konusunu anlamamak için direnen direnene ufak bir özet:

-kayıtlara bakire veya bakire değil şeklinde geçmeyeceğini biliyor
-annesi sağlıkçı yani terimlere hakim ayrıca sağlık ocağında ebe olduğu için (bu arkadaşın da kayıtlı olduğu sağlık ocağı) e nabız verilerine erişimi var şifre falan vermesine gerek yok.
-polip alınırken vajinadan girilecek bir aletle ve bu işlem yazılınca bakire olmadığını annesi anlayabilir diye düşünüyor.
-ayrıca işlemin isminde küretaj/kürtaj geçiyor ve annesi görürse bebek aldırdım sanar diye çekiniyor.
-bu işlemin bir alternatifi daha var o da karından girmeli ama iz kalsın da istemiyor ayrıca vajinadan giriş daha rahat. Vajinadan girerse de o işlem yüzünden annesi tarafından bakire olmadığı anlaşılacak.

Yani çok çıkmazlı bir konu var. Ha konu sahibi bir şeyleri fazla takmıştır büyütmüştür o farklı konu ama derdi bu kadının. Bakire değilken resmiyette bakire görünmeye çalışmıyor sadece annesinden çekiniyor.

Son durum sağlık ocağı değiştirecek ve e nabıza sms onayı vs koyacak.

Kadın nerede erkek arkadaşım rahmine giriyor demiş ki? Sadece sevişirken hissetti dedi.

ilk mesajda rahmimde polip çıktı erkek arkadaşım da hissediyor demiş. Rahimdeki bir şeyi erkek arkadaşı nasıl hissedebilir? Giriyorsa hissedebilir bir tek. Yazdıklarından çıkan sonuç bu. Ayrıca Rahime giremeyeceğini de söyleyen tek kişi ben değilim.

Ek olarak, yalan söylüyor ya da yalan üretiyor şeklinde bir yorumum olmadı. Ortada bir yalan değil, yanlış bilgi mevcut. Bilgi düzeltmesi yapıldığında da (bunu söyleyen tek ben değilim) ısrarla yanlış bilgide kalma durumu var. Olan biten bu aslında. Sizin saçma bir detay dediğiniz şey imkansız bir durum. Yani saçma bir detay değil. O kadar.

Benim polip alınmıştı yani kürtaj gibi dedi doktor. Smdi e nabızda taniya baktım şöyle ama zaten sağlık çalışanı ne olduğunu bilir ki profilden kaldir yapabilirsiniz. Yalniz işlemlerde kullanılan malzemlerden ne olduğunu anlar ki bakarsa tabi ki.

Bir kerede kürtaj oldum onda tıbbi düşük yazıyor.

Eklentiler

• IMG_5383.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleyen: Moderatör:
E-nabız verileri aile hekimine kapatılabiliyor. "Aile hekimi bilgilerimi görebilir -göremez" seçeneği var.Kullanıcı eğer isterse bilgilerini paylaşır,istemezse paylaşmayabilir.

Konu sahibinin sorusuna gelirsek ; bence gizli ameliyat olmayın. Annenizin düşünce yapısını en iyi siz bilirsiniz ama zoraki olacak bir ameliyat için sizin bekaretinizi sorgular mı ki doktorun bundan söz edeceğini düşünmüyorum. Ameliyat olmanız gerektiğini anlatın refakatine de ihtiyacınız olabilir. Gizlenecek bir konu değil.

Annen öğrenmek isterse öğrenir bu kadar basit. Bence gizli saklı yaptıracağına bunun stresine gireceğine muayene olduğun hekime gidip böyle bi opersyon olmam gerek ama vajinal olmak istemiyorum demen yeterli. Bakire olsan zaten bu işlemi istemeyip karından girerekte yapılabilcekti.Madem fiziksek acıda sıkıntın yok, ne annene yalan söyle ne öğrendi öğrenmedi stresi yaşa. Git doktora söyle yani bu kadar basit, bi sen yoksun ki bunu diyen ne kadar çok kadın var

Herhalde küçük pipili bi partnerin var takıldığın gördüğün sadece bu. Sen yazmadan önce de yazmıştım ha servikste ha rahimde ha ağzında sorun bu bile değil yahu. Yanlış diyip duruyorsun ben ne yaşadığımı biliyorum erkek arkadaşım fark etti ben dikey ilişki yaşayamıyorum her ilişki sonrası kanıyorum. Psikologsun ama doktordan daha iyi bildiğini iddia ediyorsun resmen. Her detayı verelim mi ilk sayfada da yazdım hem kürtaj hem histeroskopi olacağım diye. Şaka gibi insanlar dolu burası

Ama sadece histeroskopi olmayacağım rahmimde de kalınlaşma var

Şuan anlatamam malesef ev ortamı müsait değil annemi tanıyorum evde huzursuzluk olacak ne gerek var. Bakıma gerek olacağını düşünmüyorum hastanede bile kalınmıyor insanlar işlerine geri dönüyor. Evde dedem kalıyor şuan her şeye hakim annemle konuşursam evde susmayacak beni herkese reklam edecek. Herkesin bunu konuşmasını istemiyorum. Meme ameliyatı oldum küçültme onda bile rahatsız oldum insanların tavrından utandım yani. Çok bşr şey olursa anlatırım artık

Konuşacağım doktorla bakalım kürtaj yazmasın en azından.

Rahim ağzında servikste polipler ayrıca rahmimden de işlem göreceğim. 2 cm yakın 1 tane bir de daha küçük başka polip var. Bakire yazmaz zaten ama annem küretaj olduğumu anlayınca cinsel hayatımın olduğunu öğrenecek. Çok teşekkür ediyorum

Çok teşekkür ediyorum muhtemelen bende de böyle yazacak şikayetler aynı ve doktor hem polip var heö de rahim kalınlaşmış dedi. İlaç kullandım daha önce tekrar oldu. Doktor önce polip çıkaralım sonra ilaç tedavisi ol dedi ama o ara benim zamanım yoktu. En son gittiğimde hem küretaj yapalım hem histeroskopi sonra da doğum kontrol hapına başla yoksa kalınlaşma tekrarlar dedi. Ayrıca pcosum var çünkü

Tamam vajina 8 cm ise sevgilimin hissetmesi de normal pluyor oradan sonrası serviks ya. Ben zaten sen atlamadan önce de yazmıştım polipler rahim ağzında diye. Bana ne senin cinsel terapist olmandan? Bunu yaşayan bir sürü kadın var.

Annem aşamıyor aşamaz da. Ona göre normal bşr şey değil açık açık söyler zaten. 23 yaşındayım sevgilim var biliyor. Malesef ben çok daha küçük yaşta ilişki yaşadım o zaman söyleseydim belki şimdiye alışmış olurdu. Dövmez sövmez tabii ki evden koymaz arkamda olur kendince küser barışır ama ne gerek var şimdi o kadar dert yaşamaya

Kürtaj (küretaj) kazıma işlemi demek. Rahimde bebek de olsa polip de olsa onun kazınarak alınması işleminin adı bu. Sadece bebek için kullanılmıyor. Anneniz fark ederse durumu açıklarsınız.

Kürtaj (küretaj) kazıma işlemi demek. Rahimde bebek de olsa polip de olsa onun kazınarak alınması işleminin adı bu. Sadece bebek için kullanılmıyor. Anneniz fark ederse durumu açıklarsınız.
işte durumu açıklayamaz ki kız

şimdi,
polip aldırdığını, çocuk aldırmadığını açıklar o konuda bir sorunu yok
zaten tanısı/şikayetleri var ; servikal polip kalınlaşma aşırı kanama vs. diye, burası OK. bi kere gebe olsa bHCG'si sisteme hemen düşüyor zaten, o durumda bişey görecek olan anne herşeyden önce bir kere pozitif test sonucunu görürdü. (burada da bebek mi aldırıyorsun diyen sivri zeka arkadaşlar şimdiye kadar annenin test sonucunu göreceğini neden düşünemiyor bilemiyorum hakketen)

ama bakire olsa yapılacak işlem (mümkünse) laporaskopik bir yöntemle yapılırdı onun da işlem kodu filan farklı oluyor + kadın doğumda laparoskopik işlemleri her hastane/doktor filan yapmıyor bildiğim kadarıyla. kadın doğumlarda genelde hele hele de rahim içine vajinal yolla işlem yapmaya alışkınlar, genelde de daha güvenli.
hatta ülkemizde bazıları için bekaret ciddi şekilde tabu olduğu için bakire bir kadına illa ama illa vajinal yolla bir işlem yapılması gerekiyorsa bunu özellikle raporlatan filan oluyor.

üstelik de kadın ebeymiş. yani tüm bunları biliyordur.
bu işlem vajinal yolla yapılınca kadın "kızımın bir sağlık sorunu olmuş ve bana söylememiş bile, gitmiş işlem geçirmiş, ben nasıl bir anneyim ki haberim bile olmadı" demiycekmiş, "vah kızım bakire değilmiş vajinal yolla işlem yapılmış, benim kızım evlenmeden nasıl sevişebilir" diyecekmiş.

ve de diyebilir.
sağlık personeli diye kimse bekareti önemsemiyordur, kızımın cinsel hayatı olabilir diyordur diye bişey yok.

kadınla yaşıt hemşire kuzenim var, 3 kızı da tıp okuyor, konu sahibinden az küçükler ama yakın yaşlardalar sevişiyorlarsa ve anne bunu öğrenirse ortalık yıkılır, kızları doğduklarına pişman eder. gayet de modern, Çankayada yaşayan vs. bir anne ama sevişemez kimse evlenmeden, öyle yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…