- 30 Ocak 2015
- 1.276
- 822
- 123
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
sürekli bir şekilde rahatsız ettiği için babam benden umudu kes demiş bunu bana şikayet ediyor. alakasız şeylerle anlamlandırarak. ben boşandım diye böyle yapıyorlar diyor. insan kızını desteklemez mi geleceğini kurmaz mı ortada kaldım belki bir daha evlenmeyeceğim, benim şimdi bu dönemde kafa dağıtmam gerekirken evin içindeyim diyor kafayı yiyeceğim falan diyor.Ohoo oyle hop kendi isinin sahibi olmak kolaysa bende olayim bosuna surunuyoruzafedersin ama kardesin simarik herseyi kendine isteyen acgozlu bencilin teki.
Ailenin gozu aciksa paralarini yedirmezler ayrica sen degil ailen konusmasi lazim git is bul duzenli calis 2 gun calisip cikmakla olmaz hayatini bize muhtac kalarak yasama bizden bu kadar maddi degil manevi destek olarak hep yanindayiz diyebilirler.
Burda biraz ailenin devreye girmesi gerekiyor yoksa ayni tas ayni hamam devam eder para bekler keyfin
Psikolojik destek almasindan baslayabilir mesela. Ay Allah sabir versin oyle kiz kardesim olsa kafasina vura vura dahada mal ederdimsürekli bir şekilde rahatsız ettiği için babam benden umudu kes demiş bunu bana şikayet ediyor. alakasız şeylerle anlamlandırarak. ben boşandım diye böyle yapıyorlar diyor. insan kızını desteklemez mi geleceğini kurmaz mı ortada kaldım belki bir daha evlenmeyeceğim, benim şimdi bu dönemde kafa dağıtmam gerekirken evin içindeyim diyor kafayı yiyeceğim falan diyor.
mesleği yok daha önce çalışmadığı için ben yapamam diyor biz zorlukla büyümedik daha önce çalışmadık diyor. kendi işi olmalıymış.pardonda kardeşinizin mesleği ne ki,öyle asgari ücrette çalışamam diyor.
bu zamana kadar hiç bir işte çalşmamış emek vermemiş biri birde iş begenmeyip üstüne de asgari ücreti begenmiyor pes doğrusu,...kusura bakmayın ama kardeşinizden bir halt olmaz..mesleği yok daha önce çalışmadığı için ben yapamam diyor biz zorlukla büyümedik daha önce çalışmadık diyor. kendi işi olmalıymış.
benim kız kardeşim boşandı. diyor ki belki de ömür boyu nafaka alamayacağım, bir işe girmem,ya da bir kurs bir eğitim almam lazım diyor. buraya kadar gayet haklı bir kadın görüyorum. ama burda durumlar biraz farklı. bunları sürekli bize anlatıyor. saatlerce yapamadığı şeylerin suçlusu bizmişiz gibi. ailemi suçluyor. ailemden de sürekli maddi destek bekliyor onları arayıp bu konulardan saatlerce bahsediyor. siz bana destek olmadınız vs. diyor.
yalnız şöyle bir durum var ki kardeşim hiçbir işin devamını getirebilen biri değil. öyle kurslara para verildi diye devam etmez. spora başlar bir iki gün gider yarım kalır, müzik için bir gün gider yarım kalır. bu yüzden ailem para vermiyor.
ayrıca eline geçen para anında bitiyor. o kadar gereksiz harcıyor ki bir haftada biter, hiç geleceği düşünmez, ya da gurur yapıyım demez. gider annemlere param yetmiyor diye onların kafasını ütülemeye.
babamın yıllardır çalışıp biriktirdiği hesabında duran parayı söyleyip durur. o kadar parası var versin kızı değil miyim diye.
sizce ne yapmak lazım ne söylemek lazım. gerçi ne söylersek söyleyelim kendisi haklı.
git iş bul çalış bizle ne alakası var derim bazen. hayalleri de oldukça büyük öyle asgari ücrete falan çalışamaz ben yapamam der. bu yaşa kadar böyle yerlerde çalışmamışım bundan sonra ancak kendime ait bir işte çalışabilirim diyor. herşeyi o kadar kolay sanıyor ki anlatamıyorum bir türlü. ve ailem kızı olduğu için yapmak zorundalarmış.
biraz tüketici sanırımbenim kız kardeşim boşandı. diyor ki belki de ömür boyu nafaka alamayacağım, bir işe girmem,ya da bir kurs bir eğitim almam lazım diyor. buraya kadar gayet haklı bir kadın görüyorum. ama burda durumlar biraz farklı. bunları sürekli bize anlatıyor. saatlerce yapamadığı şeylerin suçlusu bizmişiz gibi. ailemi suçluyor. ailemden de sürekli maddi destek bekliyor onları arayıp bu konulardan saatlerce bahsediyor. siz bana destek olmadınız vs. diyor.
yalnız şöyle bir durum var ki kardeşim hiçbir işin devamını getirebilen biri değil. öyle kurslara para verildi diye devam etmez. spora başlar bir iki gün gider yarım kalır, müzik için bir gün gider yarım kalır. bu yüzden ailem para vermiyor.
ayrıca eline geçen para anında bitiyor. o kadar gereksiz harcıyor ki bir haftada biter, hiç geleceği düşünmez, ya da gurur yapıyım demez. gider annemlere param yetmiyor diye onların kafasını ütülemeye.
babamın yıllardır çalışıp biriktirdiği hesabında duran parayı söyleyip durur. o kadar parası var versin kızı değil miyim diye.
sizce ne yapmak lazım ne söylemek lazım. gerçi ne söylersek söyleyelim kendisi haklı.
git iş bul çalış bizle ne alakası var derim bazen. hayalleri de oldukça büyük öyle asgari ücrete falan çalışamaz ben yapamam der. bu yaşa kadar böyle yerlerde çalışmamışım bundan sonra ancak kendime ait bir işte çalışabilirim diyor. herşeyi o kadar kolay sanıyor ki anlatamıyorum bir türlü. ve ailem kızı olduğu için yapmak zorundalarmış.
mesleği yok daha önce çalışmadığı için ben yapamam diyor biz zorlukla büyümedik daha önce çalışmadık diyor. kendi işi olmalıymış.
babamın çok cimri olduğunu söylüyor. başkalarıyla kıyaslıyor. örnek veriyor. bak babasıyla şu işi açmışlar vs. diye.Başkasının parasında hak iddia eden insanlardan nefret ediyorum. Babasının kenarda parası varsa kendi çalışıp, kötü günler için kendisinin kısıp kenara attığı bir para. Nereye harcayacağini da o ve birikime yardımcı olan karısı bilir . İster ev alır kiraya verirler,ister yazlık alırlar... Hatta paşa gonulleri bilirse tüm mali mülkü arsayı satip,parayı faize verip ömür boyu yokluk cekmeden de yaşayabilirler.
Ha, Allah gecinden versin vefat eder, evet hak iddia eder tabii ki paradan. Ama yaşayan adamdan zorla para alınmaz ki.
Aileniz vermiyorsa vermez. Siz de kafanıza çok takmayın. Parasız kalırsa asgari masgari girer zaten bir ise
bir kere psikoloğa gittiler annemle babamda beraber girmiş anlatmaya çalışmış psikolog o kendi konuşabilir demiş. ailemi baskıcı kardeşimin de özgüvensiz olduğunu düşünmüş. halbuki özgüven tavanda. iş kurup başarılı olabileceğini düşünüyor. herkese her lafı söylebileceğini insanların da bunu çekebileceğini düşünüyor. bilemedim gerçekten.Kardeşiniz bipolar olabilirmi acaba ? Psikiyatriye götürülmesi gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?