- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Ne işi kurmayı planlıyor? Psikolog doğru bir yaklaşımda bulunmuş.peki psikoloğu faydası olmadı mı ?bir kere psikoloğa gittiler annemle babamda beraber girmiş anlatmaya çalışmış psikolog o kendi konuşabilir demiş. ailemi baskıcı kardeşimin de özgüvensiz olduğunu düşünmüş. halbuki özgüven tavanda. iş kurup başarılı olabileceğini düşünüyor. herkese her lafı söylebileceğini insanların da bunu çekebileceğini düşünüyor. bilemedim gerçekten.
onu da beğenmedi gitmedi zaten burda fazla doktor seçeneği de yok küçük bir şehir. aklında belli bir iş yok ki butik, ufak bir dükkan, aşçılık kursuna gidip bir yer açmak vs.Ne işi kurmayı planlıyor? Psikolog doğru bir yaklaşımda bulunmuş.peki psikoloğu faydası olmadı mı ?
ben onun karakterinden dolayı ailemin para vermediğini düşünüyorum. sürekli para meselesine kafayı takmış birisi olmasa eminim ailem de onu desteklerdi.Ben de boşanma aşamasındayım çalışıyorum ama geçen ay çok zor durumda kaldım babamdan istedim sağolsun verdi ama borç olarak aldığımı belirttim istersen verme dedi ama yine de o borç benimdir kendine güvenmesi lazım öncelikle boşanmaya karar verdiğinde de ailenize güvenmemiştir herhalde çalışması gerektiğini düşünmesi gerekti
ben onun karakterinden dolayı ailemin para vermediğini düşünüyorum. sürekli para meselesine kafayı takmış birisi olmasa eminim ailem de onu desteklerdi.
Tamam da orada aileniz durumu anlatmaya calismis halbuki seansa tek girmeliydi gerekirse aileniz yine gitsin ama iceri yalniz kardesiniz girsin zaten psikolog duruma gore ailenizle de görüşür bence aileniz parasını verecekse bu sekilde destek olabilir en azindan gittiginden emin olursunuzbir kere psikoloğa gittiler annemle babamda beraber girmiş anlatmaya çalışmış psikolog o kendi konuşabilir demiş. ailemi baskıcı kardeşimin de özgüvensiz olduğunu düşünmüş. halbuki özgüven tavanda. iş kurup başarılı olabileceğini düşünüyor. herkese her lafı söylebileceğini insanların da bunu çekebileceğini düşünüyor. bilemedim gerçekten.
Kurus vermezdim. Gitsin calissin. Insan anasina babasina kiyamaz ya. En sevmedigim insan modeli: belescilerbenim kız kardeşim boşandı. diyor ki belki de ömür boyu nafaka alamayacağım, bir işe girmem,ya da bir kurs bir eğitim almam lazım diyor. buraya kadar gayet haklı bir kadın görüyorum. ama burda durumlar biraz farklı. bunları sürekli bize anlatıyor. saatlerce yapamadığı şeylerin suçlusu bizmişiz gibi. ailemi suçluyor. ailemden de sürekli maddi destek bekliyor onları arayıp bu konulardan saatlerce bahsediyor. siz bana destek olmadınız vs. diyor.
yalnız şöyle bir durum var ki kardeşim hiçbir işin devamını getirebilen biri değil. öyle kurslara para verildi diye devam etmez. spora başlar bir iki gün gider yarım kalır, müzik için bir gün gider yarım kalır. bu yüzden ailem para vermiyor.
ayrıca eline geçen para anında bitiyor. o kadar gereksiz harcıyor ki bir haftada biter, hiç geleceği düşünmez, ya da gurur yapıyım demez. gider annemlere param yetmiyor diye onların kafasını ütülemeye.
babamın yıllardır çalışıp biriktirdiği hesabında duran parayı söyleyip durur. o kadar parası var versin kızı değil miyim diye.
sizce ne yapmak lazım ne söylemek lazım. gerçi ne söylersek söyleyelim kendisi haklı.
git iş bul çalış bizle ne alakası var derim bazen. hayalleri de oldukça büyük öyle asgari ücrete falan çalışamaz ben yapamam der. bu yaşa kadar böyle yerlerde çalışmamışım bundan sonra ancak kendime ait bir işte çalışabilirim diyor. herşeyi o kadar kolay sanıyor ki anlatamıyorum bir türlü. ve ailem kızı olduğu için yapmak zorundalarmış.
Psikolojik destek almalı önce. Babanızın birikmisini de yer yine hakli olur. Aman dikkatbenim kız kardeşim boşandı. diyor ki belki de ömür boyu nafaka alamayacağım, bir işe girmem,ya da bir kurs bir eğitim almam lazım diyor. buraya kadar gayet haklı bir kadın görüyorum. ama burda durumlar biraz farklı. bunları sürekli bize anlatıyor. saatlerce yapamadığı şeylerin suçlusu bizmişiz gibi. ailemi suçluyor. ailemden de sürekli maddi destek bekliyor onları arayıp bu konulardan saatlerce bahsediyor. siz bana destek olmadınız vs. diyor.
yalnız şöyle bir durum var ki kardeşim hiçbir işin devamını getirebilen biri değil. öyle kurslara para verildi diye devam etmez. spora başlar bir iki gün gider yarım kalır, müzik için bir gün gider yarım kalır. bu yüzden ailem para vermiyor.
ayrıca eline geçen para anında bitiyor. o kadar gereksiz harcıyor ki bir haftada biter, hiç geleceği düşünmez, ya da gurur yapıyım demez. gider annemlere param yetmiyor diye onların kafasını ütülemeye.
babamın yıllardır çalışıp biriktirdiği hesabında duran parayı söyleyip durur. o kadar parası var versin kızı değil miyim diye.
sizce ne yapmak lazım ne söylemek lazım. gerçi ne söylersek söyleyelim kendisi haklı.
git iş bul çalış bizle ne alakası var derim bazen. hayalleri de oldukça büyük öyle asgari ücrete falan çalışamaz ben yapamam der. bu yaşa kadar böyle yerlerde çalışmamışım bundan sonra ancak kendime ait bir işte çalışabilirim diyor. herşeyi o kadar kolay sanıyor ki anlatamıyorum bir türlü. ve ailem kızı olduğu için yapmak zorundalarmış.
mesleği yok daha önce çalışmadığı için ben yapamam diyor biz zorlukla büyümedik daha önce çalışmadık diyor. kendi işi olmalıymış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?