aileden para isteyen ama harcamayı bilmeyen kız kardeş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne işi kurmayı planlıyor? Psikolog doğru bir yaklaşımda bulunmuş.peki psikoloğu faydası olmadı mı ?

Ben de boşanma aşamasındayım çalışıyorum ama geçen ay çok zor durumda kaldım babamdan istedim sağolsun verdi ama borç olarak aldığımı belirttim istersen verme dedi ama yine de o borç benimdir kendine güvenmesi lazım öncelikle boşanmaya karar verdiğinde de ailenize güvenmemiştir herhalde çalışması gerektiğini düşünmesi gerekti

Ne işi kurmayı planlıyor? Psikolog doğru bir yaklaşımda bulunmuş.peki psikoloğu faydası olmadı mı ?
onu da beğenmedi gitmedi zaten burda fazla doktor seçeneği de yok küçük bir şehir. aklında belli bir iş yok ki butik, ufak bir dükkan, aşçılık kursuna gidip bir yer açmak vs.

ben onun karakterinden dolayı ailemin para vermediğini düşünüyorum. sürekli para meselesine kafayı takmış birisi olmasa eminim ailem de onu desteklerdi.

ben onun karakterinden dolayı ailemin para vermediğini düşünüyorum. sürekli para meselesine kafayı takmış birisi olmasa eminim ailem de onu desteklerdi.

İşte önce kardeşinizin kendini görmedi önüne bakması lazım nereye kadar birilerinden destek alacak demek istediğim oydu

Sizin kardesinizden bir halt olmaz,bakın görün yakında da olmadık birini getirecek tekrar evleneceğim diye. Anlattıklarınizdan gözümde canlandirdim da. Bence babanız aylık belli bir miktar versin, o parayla idare etsin etmezse de kendi bilir.

Aileler işte herşeyi verirken sorumluluk vermeyi unutarak büyüterek unuttuğu, pohpohladığı, aman sen haklısın çocuğum dedikleri evlatları büyüyünce böyle oluyor.

Cok yakinda yeni bir koca bulur umarim,bu tipler birine yaslanmadan yasayamaz,bipolar olabilir buyuk ihtimal

Vallaha agzinin payini veririm. Verdim de zamaninda. Hani zor zamanlarda yardim edersin, elinden tutarsin orasi zaten normal. Bizde yaptik. Ama kendi beceriksizligini bi saatdan sonra kimseye yükleyemez. Artik yetiskin bir insan, babanin kenara attigi parayi alip kendine is kurup batiracak. Sonra hayda bakalim bir daha verin. Hic sasmaz aile verdikce . Önce bir girsin hanimefendi babaniz gibi kenara para atmanin ne kadar zor oldugunu bir görsün. Yasli insanlarin parasina göz dikenlerden nefret ediyorum. Yarin elden ayaktan düsseler ama kimse o yaslilarin elinden tutmaz onlardan.

Kardeşiniz tam bir toksik madde. Allah sabır versin ailenize. En iyisi sallamamak, konuşsun konuşsun dursun. Para da vermeyin, gerekirse küssün ama başının çaresine bakmayı öğrensin.

Öyle is kurunca hemen tutmuyor ki.. is kurdum hemen zengin oldum diye bisey yok.. hele tecrubesiz biri icin büyük risk.. sermayeye yazik olur.. bir is kuracaksan once o isin ciragi olacaksin derler
Bizde de var böyle bir kardes.. surekli dukkan acma hayalinde ama calismayi da hic sevmez..
Böyle insanlar saniyor ki hersey onlarin istedigi gibi gidecek rahat edecekler zengin olacaklar...

Pandemi cikiyor, ekonomik kriz cikiyor beklemediğin yerden bisey oluyor yani..

Kardesiniz mantıklı düşünemiyor..
Belki boşanmanın acisini ailenize yansıtıyor.. onlardan cikariyor acisini..

Millet bırakın asgari ücretli işi daha düşük maaşlara iş bulamıyor. Bu ne özgüven ya! Kardeşiniz çok şımarık yetiştirilmiş belli ki. Koca peşinde koşacağına bir meslek edinip işe girseymiş. Biz eşek miydik en güzel yaşlarımızda dağ başında senelerce çalıştık. Bu kadar yüz verilmeseymiş keşke kardeşinize. Ama anne babanızın hatası sizin bu durumda yapabileceğiniz bir şey yok.

Babanizin ve annenizin tavrı ne?
Mesela ben hep şöyle dusundum hala ayni mantiktayim
Ailemiz bizi büyütmüş yetistirmis, okutmus da Allah razi olsun
Bundan sonrasi bize ait, bakmak ya da para vermek, kahrimizi cekmek zorunda degiller
Hatta issiz oldugum donem cok uzulurdum babam "bir kizimiz var bakamayacak mıyız " derdi ama ben yük gibi hissederdim kendimi. Halbuki acik.kapi bırakmıştı harca ye ic keyfine bak dimi? Yok, o yetiskin sorumlulugunu bir kere aldiktan sonra mizmiz cocuk olunmuyor
Ayrıca evlenirken kendi hur iradesiyle evlenip bosanan kisi neden iş hayatini idame ettirmeye gelince babaya yukleniyor?
Babanizin kenarida isterse yuz bin liraları olsun bu evladi da olsaniz sizi ilgilendirmez, o calismis kazanmis biriktirmiş (ben kendi babam icin hep aynısını düşündüm)
Vermek zorunda değil
Ayrica arada yorumlarda gördüm okumamis insan nasil asgari ucreti begenmez, valla 27 yasinda muhendis kardesim bile.tecrube olsun da varsin asgari ucret olsun bir yerden baslamak lazim.der.
Teyzem 37sinde boşandı ilk okul.mezunu, hic calismamisti hayatında ama bir yerden basladi, cocuklarini büyüttü simdi kizlariyla birlesip ev aldilar krediye girdiler de. Ama sorsan neler cektim bugune gelene kadar milletin tuvaletini temizledim der.
Yani siz ailenizle konusun sınır cizsinler, kardesinizle de konuşun onlar evlat da olsak vermek zorunda degiller bunun boşanmakla alakasi yok diye. Hatta birakin kendi debelensin dursun ugrassin. Sorumluluk almayi belli yasa kadar öğrenmeyen insana da yetiskinken öğretilemiyor işte

Tamam da orada aileniz durumu anlatmaya calismis halbuki seansa tek girmeliydi gerekirse aileniz yine gitsin ama iceri yalniz kardesiniz girsin zaten psikolog duruma gore ailenizle de görüşür bence aileniz parasını verecekse bu sekilde destek olabilir en azindan gittiginden emin olursunuz

Ailen para vermesin ama işte vermesin deyince de sen kötü olursun. Bu tip kardeş bende de var. Babamın parasıyla ticarete atılacak, babamın parasıyla hava atacak, saçma sapan biri. Sözleriyle aileni yıldıracak. İstediğini alır. Bazen ezik olur bazen gereksiz tepede. Uzun vadede açığa çıkacak şeyleri bugünden görüp söyleyince hep kabahatli olursun. Pandemi bitsin benimki de iş kuracak babamın paralarını batırmak için. Sonra da arazi olur döküntüleri ben toplarım.

Kurus vermezdim. Gitsin calissin. Insan anasina babasina kiyamaz ya. En sevmedigim insan modeli: belesciler

Psikolojik destek almalı önce. Babanızın birikmisini de yer yine hakli olur. Aman dikkat

mesleği yok daha önce çalışmadığı için ben yapamam diyor biz zorlukla büyümedik daha önce çalışmadık diyor. kendi işi olmalıymış.

şimdi ben bu söyleme de takıldım

babadan birikmiş istendiğine göre öyle çok da rahat büyünen bir ortam yok

yani ne bileyim rahat büyüdük deyince benim aklıma gelen çalışmaya ne gerek var, altında araban cebinde paran, gününü gün ettin sonra da aynı standartta evlendin gibi bir ortam

ama bu çizilen profilde değerli takın vs olur, araban olur, onu satarsın yine bir miktar para eder

yine nafaka vs de yüksek olur

aslında rahat büyünen ortam yok, sadece çalışma kültürü yok

yani erkek çalışır kadın da evde oturur, kadın çalışacaksa da rahat işlerde çalışır, kendi işi olur patron olur, kimsenin ağız kokusunu çekmez hissi

baba da öyle zengin vs değil çalışmış biriktirmiş gibi

kardeşinizi sarsın, farkındayım ki piyasada iş yok, zaten deneyimi, mesleği falan da yok

lise diploması var ise küçük işyerlerine sekreterlik başvuruları yapsın belki denk gelir

örneğin bizim yan ofiste çalışan birisi var, yaşı çok genç değil, bir süredir orada çalışıyor galiba, patronu da az geliyor o kapı açma, bir iki evrak düzenleme, nette takılma modunda

her işin zorluğu vardır ama asgari ücretle AVM mağazasında çalışmaktan daha rahat

Kendi işini kuranları da görüyoruz, mesaili çalışandan daha beter durumdalar.
Çalışma saati yok, tatil yok, tüm risk sizin sırtınızda, ofis işinden daha kolay diyen varsa iyi şanslar diliyorum.

Kardeşinizin isteği belli, biri ona dükkan açsın, önüne herşeyi servis yapsın, o da gelenle gidenle sosyalleşsin. Batan dükkanı da yine baba kurtarsın.

Şımarık yetişmiş.
Kendisi gibi eleman çalıştırsa asgari ücreti bile vermez. En iyisi anne babanız iş garantili kurslara göndersin, elinde bir sertifikası olsun. Dükkan falan açamayız desinler, beklesinler. Dükkan herşeylerini bitirir.

Ancak başı sıkışınca iş bakacaktır, daha önce değil. Maaşlı bir yere girerse ancak kendini toparlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…