sinemcim merhaba tatlım.seni çok iyi anlıyorum.aileler arasındaki fark daha ilk günden belli olmuş.akıllı zeki bir kız olduğun belli,mantıksız bir insan olsaydın benim için sevgilim önemli der umursamazdın bu tür problemleri.benim büyüklerimden en sık duyduğum cümle 'aile çok önemli'..bir insan nasıl bir ortamda yetişiyorsa o şekilde devam eder.ha belki erkek arkadaşın çok iyi bir insandır onu bilemem.ama şunu hiç bir zaman unutma 2 yılda çok iyi tanıdığın düşünebilirsin fakat aynı evde yaşamaya başlamadığın sürece o insanı tanıyamıyormuşsun.şimdiden bunlar seni ve anneni rahatsız ettiyse iyi düşün derim.ki sonradan üzülme.aileler arasındaki farklılıklar ilk başta rahatsız etmeyecekmiş gibi görünse de evlenildikten sonra gerçek hayatla yüzleştiğinde o kaar büyük problemler oluyor ki bunları en yakın arkadaşlarımdan biliyorum.tabii ki karar yine de senin kararın.herşeyi göze alabiliyorsan seçimini yap.ama annenin sözünü de yabana atma tatlım sakın.onlar inan herşeyi bizden daha çok daha iyi görebiliyorlar.allah gönlüne göre versin öpüyorum seni..
aile önemli..istediğin kadar eşini sev eğer o aile sana uygun değilse eşinle aranda ki sorunlar kaçınılmaz olur..hangi bakımdan kültürel farklılıklar var söylememişsin ama çatal konusu belki maddi durumları olmadığından o şekildedir ama bilemiyorum yani yeri gelir bazen karşındaki insanın yemek yemesi bile sinirlerini bozabilir...bir de babsı sorumsuz falan demişsin evlendiğinizde size huzursuzluk verebilir..sorumsuz erkek çok tehlikeli bişeydir..her türlü huzursuzluk yaratabilir..bence erkek arkadaşını kırmadan bu ilişkiyi gözden geçir ve eğer ayrılırsan da sebebin ailesi olmasın.2 yıl çok da uzun bir zaman değil.zaten işi de yokmuş evlenmek için acele etmeyin.
bence saçma lık
sen ağızında gümüş kaşıkla doğmadın yani
olabilir onlar bence önemsiz
sen bahanemi arıyorsun ne dersin
sevgiliniz size uyuyor mu ölyse ailesi işler ciddileştiğinde az derler toplarlar kendilerini sevgiliniz konuşur siz ailenize mahcup olmazsınız ee evlenince de aynı evde yaşamıcaksınız ki sorun olmaz çok ufak şeyler bunlar bence
canım önemli olan anlaşabilmek ,kadın herkese gelinim gelinim diyor diyosun ,evine davet ediyor yemek yediriyor ,bunlar güzel şeyler ,seni sevdiğini gösterir ,bu da yeter bence evlilik için ..çook sosyete ,süs püs içinde olup eziyet de çektirebilirdi ..yani evet özensizliği pek hoş olmamış tabi ama ,buda çok sevdiğin ve evlilik düşündüğün kişi ile ayrılığını gerektirmez ,ufak şeyler..
ailem istanbula yakın bir yerde yazlık almıştı ,ve o köyden tanıştığım biri ile evlendim ,aileler arası fark var tabi ama saygı ,sevgi var ,eşimin ailesi beni el üstünde tutar ki önemli olanda bu zaten..
eğer girdiğiniz ortamda kayınvalidenizin giyim kuşamından filan rahatsız olursanız siz öğretin ona ,beraber çıkın alışverişe ,benim kayınvalidem ben olmadan gitmez alışverişe ,2 gelini daha var ama beni alır yanına ,sen bilirsin anlarsın der,madem sende biliyorsun özeni ,süs püsü ,öğretiver kadına ..
Haklı olabilirsin evet. Ama şöyle birşey de var evlilikten bir zaman sonra aşk bitiyor saygı ve sevgi devam ediyor. Böyle düşünüyorum. Erkek arkadaşım da ailesin düşkün evlendikten sonra nedense erkekler daha bir anneci oluyor. Bana uyar mı dersinbence de gereksiz bi endişe olmuş. Neden diyecek olursanız sizin eviniz ayrı olacak düzeniniz farklı olacak eşinizde zamanla size uyacak çünkü evde kaptan bayandır. Eğer bu problem erkek tarafında değilde kız tarafında olsaydı amenna o zaman işler daha zor olurdu çünkü evi çekip çeviren kadın düzeni kuran kadın o yüzden hiçç kafana takma derim ben ailesii iyi olduktan sonraa bence gerisine pekte aldırış etme canım
Babası gibi olursa vay halimize mafoldumbenMükemmel uyum sağlanmıyor aileler arasında.
Herkes öyle olsun iser elbette ama olmuyor..Olamıyor..
Anlattığın minik bir örnek ama kültürel farkı ortaya koyuyor.
Ya herkesi olduğu gibi kabul edecek yoluna devam edeceksin ya da ben ban uygun bir aile ve eş bulurum diyerek terk edeceksin.
Görgüsüz olabilir,bilgisiz olabilir,cahil olabilir herşey olabilir..
ben sevdiğim adama bakarım,o nasıl? bana uygun mu,gelecekte baba olursa ailesi gibi mi olur aklı başında görgülü bilgili mi olur..?
zor bir karar ama karar vermelisin..
Canım benim ya senin durumunda inan çok üzdü beni. İnşallah senin içinde herşey yoluna girer mutlu olursun. Ama görüyoruz işte biri olsa başka birşey çıkıyor. Problemler hiç bitmiyor hiç.Ben olsam dert etmezdim. Yani seni evine bile çağırmaları çok iyi bir şey bence. En azından değer veriyorlar. Böyle düşün. Benim gibi daha sevgiliyken nedensiz yere istenmeyen gelin de olabilirdin :/
Haklı olabilirsin evet. Ama şöyle birşey de var evlilikten bir zaman sonra aşk bitiyor saygı ve sevgi devam ediyor. Böyle düşünüyorum. Erkek arkadaşım da ailesin düşkün evlendikten sonra nedense erkekler daha bir anneci oluyor. Bana uyar mı dersin
Senin yasadigin olaya kültür soku diyorlar galiba....ve gayetde dogaldir.
Hepimiz ailelerimizden farkli görgü kurallarinla büyüdük.....bazi aileler etikette cok önem verir bazilari vermez....ama bu o kadarda önemli birsey degil bana göre....ben o ailedeki sicakliga bakarim insanliga bakarim güzelim.a.s
Simdi sen o eve gelin gitmek mecburiyetinde olsaydin..belki bir derece endiselenmekte hakli olabilirdin....fakat evin barkin ayri olacak....evinde istedigin gibi düzenini tertipini kurarsin....bence gereksiz yere üzülüyorsun....
Canım benim çok güzel söylüyorsun inşallah dediğin gibi olurcanım bana kalırsa eşin sana uyar derim yani o evin düzenini sen kuracaksın. Her ne kadar anneci olsalarda zamanla eş daha baskın geliyor canım. Benim çevremde bir sürü bunun canlı örneği var gördüğüm için söylüyorum yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?