bende aynen bunları yazmak için girmiştim.. seni önemsemediginden degil öyle alıştıgından yaşam tarzından dolayı öyle cıkmış karşına sen degiştirebilirsin onu daha dikkat etmesini saglarsın.. seni seviyomuş zaten sorun etmez hoşuna bile gider.. bence cok takılma bu konuya...canım önemli olan anlaşabilmek ,kadın herkese gelinim gelinim diyor diyosun ,evine davet ediyor yemek yediriyor ,bunlar güzel şeyler ,seni sevdiğini gösterir ,bu da yeter bence evlilik için ..çook sosyete ,süs püs içinde olup eziyet de çektirebilirdi ..yani evet özensizliği pek hoş olmamış tabi ama ,buda çok sevdiğin ve evlilik düşündüğün kişi ile ayrılığını gerektirmez ,ufak şeyler..
ailem istanbula yakın bir yerde yazlık almıştı ,ve o köyden tanıştığım biri ile evlendim ,aileler arası fark var tabi ama saygı ,sevgi var ,eşimin ailesi beni el üstünde tutar ki önemli olanda bu zaten..
eğer girdiğiniz ortamda kayınvalidenizin giyim kuşamından filan rahatsız olursanız siz öğretin ona ,beraber çıkın alışverişe ,benim kayınvalidem ben olmadan gitmez alışverişe ,2 gelini daha var ama beni alır yanına ,sen bilirsin anlarsın der,madem sende biliyorsun özeni ,süs püsü ,öğretiver kadına ..
canım,
ben seni çok iyi anladım çünkü sen de kendimden bişiler gördüm. çok titiz ve detaycı bir yapın var.
bazı arkadaslar catal-kasık mı mesele demiş.. elbette değil. bence senin mesele yaptığın bu değil zaten. bir örnekle geneli anlatmaya çalışmışsın.kayınvalidenin günlük kıyafetle karşına çıkmasını olumlu bulmadm. halince kararınca özenebilirdi. neyse geçelim. erkek arkadasın daha önce size misafir olmuş.sizde telaşı,özeni görmüş. annesini niye uyarmamış,en azından çaba göstermesi için.
neyse.. senin çok iyi düşünmen lazım.. bolca da zamana ihtiyacın var. erkek arkadasını çekip çevirebilcek misin? seni anlayacak mı? alıştığın standartları sana sağlayacak mı? yoksa bu kültür farkı ömrün boyunca problem mi yaratacak sana? bu sorulara cevap bul bence.. gerisi yalan..
Teşekkür ederim anlayışın ve kendini yerime koyduğun için evet önümde uzun bir zaman dönemi var 4 yıllık arkadaşlığımız 3 yıllık birlikteliğimiz var kendisiyle problemim yok zaten çok inanıyorum ona. Ama yetiştirilme tarzımızdaki farklılıklar beni korkutuyor. Zamana ihtiyacı var. Değişir belki ilerde diyorum ama kendimi kandırmak istemiyorum doğrusu.canım,
ben seni çok iyi anladım çünkü sen de kendimden bişiler gördüm. çok titiz ve detaycı bir yapın var.
bazı arkadaslar catal-kasık mı mesele demiş.. elbette değil. bence senin mesele yaptığın bu değil zaten. bir örnekle geneli anlatmaya çalışmışsın.kayınvalidenin günlük kıyafetle karşına çıkmasını olumlu bulmadm. halince kararınca özenebilirdi. neyse geçelim. erkek arkadasın daha önce size misafir olmuş.sizde telaşı,özeni görmüş. annesini niye uyarmamış,en azından çaba göstermesi için.
neyse.. senin çok iyi düşünmen lazım.. bolca da zamana ihtiyacın var. erkek arkadasını çekip çevirebilcek misin? seni anlayacak mı? alıştığın standartları sana sağlayacak mı? yoksa bu kültür farkı ömrün boyunca problem mi yaratacak sana? bu sorulara cevap bul bence.. gerisi yalan..
bana çok problem edilecek şeyler gelmedi bunlar
ama inanki dengi dengini bulmak çok zor
ailesi düzgün olur oğlunu beğenmezsin
oğlunu seversin ailesi sana uymaz
malesefki bu böyle
benim eşimin aileside bana göre çok ters
köyde oturuyorlar..uyum sağlıyabiliyormuyum hayır
ama mecburen birbirimizi idare ediyoruz
oğlunun hatrına.kayınvalidemde hep der evleneli 5yıl oldu
o bize göre değil diye...idare etmek istedikten sonra oluyor
Aileleri yüzünden etrafımda o kadar çok boşanan insan var ki ister istemez düşünüyor insan. Başaramazsam diye ne zor şeyler bunlar yakendi düzeninizi kurabileceğinize ve farklılıklara katlanabileceğinize inanıyorsanız devam derim....
ama kolay değil bunu bilin....baştan göze alursanız süpriz olmaz....
Ah ah bende söylediklerini çok iyi anlıyorum bütün ömür böyle idare ederek geçer mi hiç mi eeehh yeter demez insan bile bile gözüm kapalı gitmek istemiyorum. ıdare etmekten başka çare yok kimseyi değiştirmeye hakkım da yok çok da seviyorum iki aile arasında kalmak beni korkutuyor. Bitek benim idare etmem yetse sorun zaten olmaz tek korkum ailelerin birbirine girmesi.Aynen altına imzamı atıyorum...
Canım benim... Çatal bıçağı geçtim. Eşimla benim ailem arasında uçurum var...
Ben Anne taraı çerkes baba tarafı yugoslav göçmeni bir ailenin tek kızıyım... Annem babam üniversitemezunu, ortalamanın üzerinde ekonomik güce sahip br aileyiz. Eşim Tuncelili, alevi ve kürt... 6 çcuklu memur bir baba ve okumayazma bilmeyen bir annenin en küçük çocuğu... 1980 döneminde ıstabula göçmüşler...
Ben eşimle Yüksek lisans sırasında arkadaş ortamında alakasız bir durumda tanıştım. Görür görmez birbirimizden çok etkilendk ve çıkmaya başladık.. Ailemi ikna etmem çk zor oldu, ama eşimi tanıdları zaman ina oldukar...4 yıl flört ettik, sırf ailemi ikna edebilmek için...
Bu 4 yıl zarfında evini aldı...Yani maddi olrak da altyapıyı hazırladık...2 yldır evliyiz
Ben hala ailesinin kahvaltı sfrasına hazırlıksız oturamam, Genelde bayramlarda ilk gün babasının evine kahvaltıya gidiyoruz. Onlar koyun peyniri çökelek tulum falan yiyorlar... Ben yiyemediğim için yanımda peynirimi mutlaka götürürüm. Aceleyle unuttuysam bakkaldan karper yada krem peynir alırım...
Yemeklerinde hep koyun eti kullanırlar ben yiyemem.. ben gideceğim zaman bana tavuklu bir yemek yaparlar ben yiyemiyorum diye...
Kıafet olarak maddi durumları çok kötü olmamasına rağmen özensizdirler... Bir düğün dernek olduğunda ben giyinir süslenir fönümü çeker makyajımı yaparım.. Düğüne bi gideriz bakarım benim görümceler bir kot üstü gömlek, yada bir kumaş pantolon üstü ody..yani çarşıya pazara gider gibi.... Ne ben onlara benzedim, e onlar bana...
Ama nişan düğün döneminde eşim onları çok yönlendrdi...daha önceden ailemle tanıştığı için kendi ailesini mahçup etmemek için çok müdahelede bulndu...
Kıyafetlerine özen göstermeleri, çatışmalı (kürt-türk, alevi-sünni gibi) konulara girmemeleri, falan filan gibi...BAna yapılacak nişan bohçasını ben hazırladım... Eşime yapılcak olanı annem.. Ama anem hala benimhazırladığımı bilmez.. Ne kadar güzel bohça hazırlamışlardı der durur...
Eğer sevgilini seviyorsan onun açıklarını da ailesinin açıklarını da kendi ailene karşı kapatmasını bileceksin... Ayn şeklde kendi ailenin açıkları olursa da bunu sevgiline belli etmeyeceksin.....
Bz aileler arasındaki bu kadar uçuruma rağmen mutluysak, sen de başarabilirsin. Ama sevgilini gerçekten ama gerçekten seviyorsan ve nun doğru adam olduğuna inanıyorsan....
Benim anlatmak istediğimi anlamamışsınız ki mesele zaten çatal bıçak değil ki. Benim de tam bir yemek takımım bilmem ne takımım yok zaten problem bundan kaynaklanmıyor yukarıda yeni birşeyler yazdım asıl problem onlar. Benim annem yalnız bile kalsa gidip damadımda kalayım asla demez huzurumuz kaçar diye ama onun babası al kızıma da sen bak diyebilecek bir yapıda. Gelip 4 ay 5 ay gelinin de kalabilecek bir yapıda kaç gelin kabul eder söyler misin kayınvalidesini kayınpederini 4-5 ay evinde ağırlamayaTatlı kaşığı, meyve bıçağı, bilmemne çatalı falan filanı masada olup da insan olmayanları mı tercih ederdiniz yoksa görgü kurallarını bilmeyen ama içten olup insan gibi insan olanları mı tercih ederdiniz?
Açıkcası belirttiğiniz özellikler kültür farklılıklarını göstermez. Tabağın, çatalın, bıçağın görgüyle ne alakası var anlamadım.
Çatal, bıçak nasıl olur, nasıl konulur öğrenmek 5 dakikalık iş ama insanlığı öğrenmek zordur.
Bir arkadaşında dediği gibi ağzınızda gümüş kaşıkla doğmadınız, böyle ince detaylara şimdiden takarsanız ileride çok zorluk çekersiniz.
Ayrıca aileniz zorluk çekersiniz demiş ya, zorluk zor insanlar olursa çekilir, çatal bıçakla değil.
Ama siz bu durumdan oldukça rahatsızsınız, bence ilişkinizi gözden geçirin, ilerisi için kafanızdaki böyle basit soru işaretleri sizde daha büyük dertlere yol açmasın.
Aynen altına imzamı atıyorum...
Canım benim... Çatal bıçağı geçtim. Eşimla benim ailem arasında uçurum var...
Ben Anne taraı çerkes baba tarafı yugoslav göçmeni bir ailenin tek kızıyım... Annem babam üniversitemezunu, ortalamanın üzerinde ekonomik güce sahip br aileyiz. Eşim Tuncelili, alevi ve kürt...
...........Bz aileler arasındaki bu kadar uçuruma rağmen mutluysak, sen de başarabilirsin. Ama sevgilini gerçekten ama gerçekten seviyorsan ve nun doğru adam olduğuna inanıyorsan....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?