Ailelerimiz :(

bende aynen bunları yazmak için girmiştim.. seni önemsemediginden degil öyle alıştıgından yaşam tarzından dolayı öyle cıkmış karşına sen degiştirebilirsin onu daha dikkat etmesini saglarsın.. seni seviyomuş zaten sorun etmez hoşuna bile gider.. bence cok takılma bu konuya...

tek sorun çatal bıçak kaşık çatal bıçak kaşık küçük çatal büyük çatal mı?:roflol:

güldüğüm için kusura bakma :roflol:

çatal, bıçak, kaşık, büyük çatal, küçük çatal ... bilen ama sizi sevmeyen, ağzı bozuk, oğlunun yanında gülen ayrı oldugunuzda sizi çileden çıkartan bir kaynana adayı yerine

soffrasında daha az kaşık, çatal bulunan ama sizi seven bi kaynana adayı daha makbul değil mi?-tatlicadiarzu-

bence aile çok önemli..burdaki sorun seni sevip sevmemeleri değil zaten..aile farkınız..annesi kaç yasında kadın bu saatten snr değişeceğini hiç sanmıyorum..ama senin için erkek arkadasinın tavırları önemli..o da sana tersse ben bı daha duşun derim..onunla aynı evde 50-60 sene sen yasiycaksin..daha sozlenmemeniz iyi olmuş bence sen de bu süre icinde bu tarz seylere dikkat eder ona göre karar verirsin..
ama bence bu onemsenmiycek gecer denicek bir olay değil,kusura bakma..çok çok iyi düşünmen lazım..hepimiz ailemzden gördüklerimizi yapıyoruz doğal olarak erkek arkadasında öyle..

evet aileler çok önemli canım
malesef evlendiğinde sadece sen evlenmiyorsun aslında ailelerde evleniyolar neticede arada bi bağ oluşuyor
ama şu varki sofraya küçük çatal konması veya bu tarz şeyler çok öenmli değil
benim için kültür farkı denilen şey çok daha farklıdır mesela kaynanalık yapıp bi yere giderken kocandan değil kaynanandan izin alman gibi eski adetlere bağlı kalınıyorsa falan bunlara kültür farkı derim ben
önemli olan senin ailesinde gördüğün eksiklikleri sevgilinde görüp görmemen
eğer onda bu tarz eksiklikler yoksa
sende zamanla ailesini düzeltebilirsin tatlı dille
mesela onlara gittiğinde sofrayı sen kurarsın anne büyük çatal koyalım daha iyi dersin veya ne biliim işte ne gibi eksiklikler gördüysen kendin tamamlayabilirisnde yerimseniben
ama ben bunlarla uğraşamam artık bana kendini ve ailesini yetiştirmiş görmüş geçirmiş birini istiyorum dersen o ayrı tabi
hayat senin hayatın neticede...

canım,
ben seni çok iyi anladım çünkü sen de kendimden bişiler gördüm. çok titiz ve detaycı bir yapın var.
bazı arkadaslar catal-kasık mı mesele demiş.. elbette değil. bence senin mesele yaptığın bu değil zaten. bir örnekle geneli anlatmaya çalışmışsın.kayınvalidenin günlük kıyafetle karşına çıkmasını olumlu bulmadm. halince kararınca özenebilirdi. neyse geçelim. erkek arkadasın daha önce size misafir olmuş.sizde telaşı,özeni görmüş. annesini niye uyarmamış,en azından çaba göstermesi için.

neyse.. senin çok iyi düşünmen lazım.. bolca da zamana ihtiyacın var. erkek arkadasını çekip çevirebilcek misin? seni anlayacak mı? alıştığın standartları sana sağlayacak mı? yoksa bu kültür farkı ömrün boyunca problem mi yaratacak sana? bu sorulara cevap bul bence.. gerisi yalan..

bana çok problem edilecek şeyler gelmedi bunlar

ama inanki dengi dengini bulmak çok zor

ailesi düzgün olur oğlunu beğenmezsin

oğlunu seversin ailesi sana uymaz

malesefki bu böyle

benim eşimin aileside bana göre çok ters

köyde oturuyorlar..uyum sağlıyabiliyormuyum hayır

ama mecburen birbirimizi idare ediyoruz

oğlunun hatrına.kayınvalidemde hep der evleneli 5yıl oldu

o bize göre değil diye...idare etmek istedikten sonra oluyor

kendi düzeninizi kurabileceğinize ve farklılıklara katlanabileceğinize inanıyorsanız devam derim....

ama kolay değil bunu bilin....baştan göze alursanız süpriz olmaz....

Aynen altına imzamı atıyorum...
Canım benim... Çatal bıçağı geçtim. Eşimla benim ailem arasında uçurum var...
Ben Anne taraı çerkes baba tarafı yugoslav göçmeni bir ailenin tek kızıyım... Annem babam üniversitemezunu, ortalamanın üzerinde ekonomik güce sahip br aileyiz. Eşim Tuncelili, alevi ve kürt... 6 çcuklu memur bir baba ve okumayazma bilmeyen bir annenin en küçük çocuğu... 1980 döneminde İstabula göçmüşler...
Ben eşimle Yüksek lisans sırasında arkadaş ortamında alakasız bir durumda tanıştım. Görür görmez birbirimizden çok etkilendk ve çıkmaya başladık.. Ailemi ikna etmem çk zor oldu, ama eşimi tanıdları zaman ina oldukar...4 yıl flört ettik, sırf ailemi ikna edebilmek için...
Bu 4 yıl zarfında evini aldı...Yani maddi olrak da altyapıyı hazırladık...2 yldır evliyiz
Ben hala ailesinin kahvaltı sfrasına hazırlıksız oturamam, Genelde bayramlarda ilk gün babasının evine kahvaltıya gidiyoruz. Onlar koyun peyniri çökelek tulum falan yiyorlar... Ben yiyemediğim için yanımda peynirimi mutlaka götürürüm. Aceleyle unuttuysam bakkaldan karper yada krem peynir alırım...
Yemeklerinde hep koyun eti kullanırlar ben yiyemem.. ben gideceğim zaman bana tavuklu bir yemek yaparlar ben yiyemiyorum diye...
Kıafet olarak maddi durumları çok kötü olmamasına rağmen özensizdirler... Bir düğün dernek olduğunda ben giyinir süslenir fönümü çeker makyajımı yaparım.. Düğüne bi gideriz bakarım benim görümceler bir kot üstü gömlek, yada bir kumaş pantolon üstü ody..yani çarşıya pazara gider gibi.... Ne ben onlara benzedim, e onlar bana...
Ama nişan düğün döneminde eşim onları çok yönlendrdi...daha önceden ailemle tanıştığı için kendi ailesini mahçup etmemek için çok müdahelede bulndu...
Kıyafetlerine özen göstermeleri, çatışmalı (kürt-türk, alevi-sünni gibi) konulara girmemeleri, falan filan gibi...BAna yapılacak nişan bohçasını ben hazırladım... Eşime yapılcak olanı annem.. Ama anem hala benimhazırladığımı bilmez.. Ne kadar güzel bohça hazırlamışlardı der durur...
Eğer sevgilini seviyorsan onun açıklarını da ailesinin açıklarını da kendi ailene karşı kapatmasını bileceksin... Ayn şeklde kendi ailenin açıkları olursa da bunu sevgiline belli etmeyeceksin.....
Bz aileler arasındaki bu kadar uçuruma rağmen mutluysak, sen de başarabilirsin. Ama sevgilini gerçekten ama gerçekten seviyorsan ve nun doğru adam olduğuna inanıyorsan....

Tatlı kaşığı, meyve bıçağı, bilmemne çatalı falan filanı masada olup da insan olmayanları mı tercih ederdiniz yoksa görgü kurallarını bilmeyen ama içten olup insan gibi insan olanları mı tercih ederdiniz?
Açıkcası belirttiğiniz özellikler kültür farklılıklarını göstermez. Tabağın, çatalın, bıçağın görgüyle ne alakası var anlamadım.
Çatal, bıçak nasıl olur, nasıl konulur öğrenmek 5 dakikalık iş ama insanlığı öğrenmek zordur.
Bir arkadaşında dediği gibi ağzınızda gümüş kaşıkla doğmadınız, böyle ince detaylara şimdiden takarsanız ileride çok zorluk çekersiniz.
Ayrıca aileniz zorluk çekersiniz demiş ya, zorluk zor insanlar olursa çekilir, çatal bıçakla değil.
Ama siz bu durumdan oldukça rahatsızsınız, bence ilişkinizi gözden geçirin, ilerisi için kafanızdaki böyle basit soru işaretleri sizde daha büyük dertlere yol açmasın.

Teşekkür ederim anlayışın ve kendini yerime koyduğun için evet önümde uzun bir zaman dönemi var 4 yıllık arkadaşlığımız 3 yıllık birlikteliğimiz var kendisiyle problemim yok zaten çok inanıyorum ona. Ama yetiştirilme tarzımızdaki farklılıklar beni korkutuyor. Zamana ihtiyacı var. Değişir belki ilerde diyorum ama kendimi kandırmak istemiyorum doğrusu.

Haklısın canım 4 4'lük insan yok ki hayatta kaldı ki bende 4'4lük biri değilim zaten. ıdere edebilirsem ne mutlu

kendi düzeninizi kurabileceğinize ve farklılıklara katlanabileceğinize inanıyorsanız devam derim....
ama kolay değil bunu bilin....baştan göze alursanız süpriz olmaz....
Aileleri yüzünden etrafımda o kadar çok boşanan insan var ki ister istemez düşünüyor insan. Başaramazsam diye ne zor şeyler bunlar ya

Ah ah bende söylediklerini çok iyi anlıyorum bütün ömür böyle idare ederek geçer mi hiç mi eeehh yeter demez insan bile bile gözüm kapalı gitmek istemiyorum. ıdare etmekten başka çare yok kimseyi değiştirmeye hakkım da yok çok da seviyorum iki aile arasında kalmak beni korkutuyor. Bitek benim idare etmem yetse sorun zaten olmaz tek korkum ailelerin birbirine girmesi.

Şimdi birde ev olayı çıktı başımıza ne olacak bilmiyorum. Babası köye gitti orda koca ev yaptırıyor olmayan durumuyla burda annesinin emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyorlar kardeşi de okuyor kendisi de okuyor anne çalışıyor baba bütün parayı alıyor. Erkek arkadaşımın kız kardeşi staj yaptı bir firmada 100 lira veriyorlardı kıza onu bile son kuruşuna kadar elinden alıyordu adam ya. Babasının niyeti köye taşınmak annesi de gider kardeşinin burda okulu var biz evleninc kardşi bizim başımıza kalır. Yazın anne baba köyde kışın gelinin yani bizim yanımıza gelir durum şu an bunu gösteriyor. Benim annemde böyle evliliğini ben içine ederim der o da huzur vermez ya nolucak bilmiyorum ben of ya

Benim anlatmak istediğimi anlamamışsınız ki mesele zaten çatal bıçak değil ki. Benim de tam bir yemek takımım bilmem ne takımım yok zaten problem bundan kaynaklanmıyor yukarıda yeni birşeyler yazdım asıl problem onlar. Benim annem yalnız bile kalsa gidip damadımda kalayım asla demez huzurumuz kaçar diye ama onun babası al kızıma da sen bak diyebilecek bir yapıda. Gelip 4 ay 5 ay gelinin de kalabilecek bir yapıda kaç gelin kabul eder söyler misin kayınvalidesini kayınpederini 4-5 ay evinde ağırlamaya

Son düzenleme:
sevgilin ailesine düşkün, babası sorumsuz , kocaman kültür farkı
nasıl bir evlilik olur bilmem Allah yardımcınız olsun
çok iyi düşün

Anladığım kadarıyla erkek arkadaşın çalışmıyor.. öğrenci.. eee o zaman evlenmek için bu acele niye...
Gezin tozun flörtünüze devam edin...
Ne zaman ki erkek arkadaşın kendi parasını kazanmaya başlar ona göre düşünürsün.. Şartlarını baştan koyarsın ailenle oturmam falan diye.. işine geliyorsa.. yok gelmiyorsa bye bye dersiniz biter gider...
Ortada iş yok ev yok bark yok okullar daha bitmemiş gelin güvey olupyok annesi eşofmanla karşıladı ibi detaylara takılıyorsunuz.. ışi gücü olmayan bir adamla anası kürkle de karşılasa altın kaplama çatal bıçakla da ağırlasa bile evlenmezdim ben....

bence anlattığın şeyler sorun olmamalı
ben sıkıntı yaşamıyorum
önemli olan ailesinin sana olan davranışları

Ben de bu yazının altına imzamı atıyorum ve helal olsun diyorum. Bunları yapabilmek bi başarı, bunları yaptığı için eşinin başına kakmamak da daha büyük bi başarı.

Ben de eşimle evlenmeden önce konu sahibininkine çok benzer şeyler görmüştüm eşimin ailesinde. Benim annem bir hamurişi/yemek yaptığında kesinlikle şekline şemaline , o yemeğin sunumuna dikkat eder, giydiği kıyafetleri birbiriyle uydurur, doğradığı domatesi bile simetrik doğrar. Babam herşeyi görür, bizim evde gıcırdayan kapı, üstüste binen çekmece yoktur, hemen düzeltilir gibi....Ben böyle büyümüşken ve her yaptığımda "şekilci" iken sökülen siyah çantayı kırmızı iple diken bir kayınvalide adayıyla karşılaşacagımı farketmiştim mesela kaydirigubbakcemile3 :mymeka: Ve çok sorun yaşayacagımızı düşünmüştüm.

Bir de benim kendi aile çevrem de çok okumuş etmiş kültürlü insanlardan oluşmadığı için en büyük isteğim eşimin ailesinin böyle olmasıydı, kendi akrabalarımla aramdaki farktan dolayı ( sülaledeki tek üniversite mezunu benim, öyle söyleyim) kuramadığım sıcak ilişkiyi eşimin akrabalarıyla kurmanın hayalini kurmuştum.Belki de ütopik olacak ama onların benden bi adım önce olmalarını istemiştim gerektiğinde gidip bir derdimi anlatabilecegim aklıbaşında insanlar olsun diye. Ama baktığımda görmek istediğim şeyi göremedim. En çok da ben bu insanların yanına çocugumu nasıl göndericem, onların şivelerinden etkilenmicek mi diye kaygı duymuştum.

Sonunda n'oldu dersen, sonunda evlilik hazırlıkları sırasında farkettim ki , kendileri inceliklerin farkında olmasalar da zevk sahibi olmasalar da bize müdahale etmediler. Bu da çok öenmli birşey, yani o aile göreneksiz (görgüsüzlük değil ) olsa bile, seni kendi keyfine bırakacaksa çok takacak birşey yok bence de.Saray soyundan gelip de senin kendince zevklerini beğenmese, illa da al basmadan kadife bohça dese daha mı iyi olurdu dedim kendi kendime. Tabii ki arada bir saçmaladıkları oldu, şalvar gibi bol damatlığı terziye vermeyi teklif ettiğimde, amaaaan iyi işte böyle giysin dedikleri de oldu, ben de sinir oldum tabii kötükedihüso Ama allahtan eşim durumun farkındaydı da kendisi de benim istediklerimi onayladığı için "biz böyle istiyoruz" diyebildik. Tabii bizim ikimizin de maddi gücü vardı da diyebildik.

Şu ana gelirsek, ailesinin etkilerini eşimin üstünde halen görüyorum ara ara, ama sabırla eşimi değiştirmeye çalışıyorum. 25 sene başka birinin evinde onun kurallarıyla büyümüş, benim kurallarıma alışması zaman alıcak diye sabretmeye çalışıyorum, dayanamayıp patladığım da çok oluyor, direkt ailesinden daldığım da oluyor mevzuuya Ama yine de epey yol kattetik diye düşünüyorum. ıkimizin ailelelrinin arasında Aşağılamadan ama farkındalık yaratıcı Kıyaslamalar yapıyorum ki farkı görsün. Herşey düzeldi mi? Hayır.Halen onların evine gittikçe görüyorum zevksizliği ve özensizliği ama benim evbim değil, benim evime karışmıyorlar diye birşey demiyorum.

Uzun yazının kısa ana fikri: Eşinde potansiyel görüyor musun? Ailesinde olmayanların yanında, bir de var olan bir iyi niyet görüyor musun? Biraz daha zaman geçsin, işler bulunsun , bu arada sen de gözlemini yapıp ölçer biçer kararını verirsin. Kolay gelsin kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
askerlık donemınden sonra evlılık olcakmıs sanırım neden ozamana kadar şans vermıyosunuz ..
tamam evlenınce ailelerde evlenırmıs dogru ama kultur farkını esıtleye bılırsınız..
kendı orfe adet ve kulturlerı aynı olan kısıler arasında dahı sorunlar cıkabılıyodur ..
esınız sıze uyum saglaya bılır aileler devamlı bı arada olmazkı ..
siz ve esınız olcaksınız sız nasılsanız esınızde sıze uyum saglar dıye dusunurum ..

ben evlenince ailesiylede evleniyorum cümlesine anlam veremiyorum.
sizin de gerçekten sevdiğinize inanmıyorum. çünkü sevgilinizden yana hiçbir sıkıntı yok ama kayınvadenin taktığı eşarptan tutunda masadaki çatalına kadar sorun.. tamam bazı beklentileriniz olabilir bunu anlarım ama sizin bundan başka sorununuz yok ..:hulya:

Arkadaşlar, bence acımasızca "sen bence sevgilini sevmiyorsun, sevsen bu mesele mesele olmazdı" ana fikirli ve kırıcı yorumlar yapmayın bence. Herkesin sevgiye ve sevgiliye bakışı farklıdır. Siz aşkın etkisinde , ya da kişiliğiniz gereği bu şekilde bakıyor olabilirsiniz ama konu sahibinin aşkının notunu vermek, onun sevgilisini ne kadar sevdiği ya da ne kadaar sevmediği, ya da bu konunun bahane olduğu, aslında sevmiyor olduğunu söylemek hiçbirimizin haddi olmamalı bence. ınsanlar aşkını yaşarken bunun yanında mantığını da gözardı etmeyebilir. O yüzden, konuyu açan insanın da kendisini sevgisinden şüpheye düşürüp sevgilisinin arkasından konuşuyormuş hissiyatına kapıldırtmamak lazım diye düşünüyorum. kaydirigubbakcemile5

kültür farkının sorun olup olmayacağı sorusuna tam olarak cevap vermem tecrübelerimce mümkün değil. eşim arnavut bense yunanistan göçmeniyim,kültürlerimiz aynı. ama çevremden gözlemlediğim kadarıyla kültür farkının sadece sofra adabı, giyim kuşamla ortaya çıkabileceğini sanmıyorum. mesela ailesinin muhafazakar olup olmaması senin yaşam biçiminle çatışırsa rahatsız edici olabilir. tabi burda eş adayının kriz yöneticisi olup olamayacağı kilit nokta. ailesinden gördüğü kültürü mü özümsemiş, dayatacak gibi mi? tam tersi mi? ne yazık ki bu durumu da evlenmeden anlamak pek mümkün olmuyor. bol şans diliyorum

evlenirken ailesiyle de evleniyorsun lafını ben de saçma buluyorum ama bu lafın içini dolduranlar da bazı erkekler. karı-koca ilişkilerine kendi anne baba ve hatta akrabalarını müdahil oldurtan erkekler. işte ortada kültür farkı varsa da şayet bu farkın farkedilmesine, çatışmaya sebep olmasına mahal veren bu tip erkeklerdir. o yüzden konu sahibi arkadaşım, kilit isim burada eş adayındır.

canım burda eş adayın çok önemli şu geçen zaman içinde fikirlerin değiştimi? ne yaptın onu bilmiyorum ama eğer eş adayın olan kişi sana senin istediğin yaşantıyı sağlayabilecekse ne bilim bi mağaza dolaşırken bile bunu anlayabilirsin seçtiği eşyadan giydiği kıyafetine kadar uyumunuzu anlayabilirsin Aile terbiyede önemli tabi sonuçta eşin o ailenin elinde büyümüş yetişmiş ama seçtiğin kişiyle uyumlu sadece ailesiyle böyle sorunların olduysa bence sorun etmemlisin zamanla evlenince eminim onlara alışırsın onlar geldiği zaman onların istediği yediği tarza yemek hazırlarsın mesela bizim eşimin ailesinde annesi samsunda köyde sofrada yemek yerler köy yemeklerini severler buraya yanımıza geldikleri zaman masada rahat edemezler onlar gelince yemeği sofraya hazırlarım köy yemekleri pişiririm şimdi bende alıştım ama bizim kültürlerimizde aynı sadece kendi ailem konu komşu kalabalık gelince masa açıyorum bu tarz şeyler sorun edilmemeli sevgi üstesinden getirir herşeyin ama kültürelde farklılıklar varsa onu bilmem ırk din konuşma üslubu gibi onu kendin düşün ve karar ver ne kadar mutlu olurum diye canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…