ailelerin maddi yardımı ile ilgili anket

evlilik gibi,ev alma gibi önemli ve büyük masraf gerektiren durumlarda aileler yardım etmeli mi?

• Ankete Katılan
    102
  • Anket Kapalı .
bu şartlara göre değişir;eğer kendi paranızı kazanıyorsanız ve ailenizin durumu yoksa yardım etmek zorunda değiller,fakat iki tarafında durumu iyi değil ve ailelerinde maddi gücü varsa yardım edebilirler.

Diğer konunuzu simdi okudum eğer esinizin ailesi size yardim etmiyorsa gidip para lazim demeniz çok ayip. Eşiniz dururken kadinin kolundaki altinlarin hesabi size düşmez.. Ki size yardim etmek zorunda degiller sizinde dediğiniz gibi..

Eğer sizin aikeniz çok yardim ettiyse esinize
aileme çok yuklendik geri ödemesini yapalim diyin ya da omur billah başka bir şey istemeyn..

Evlenmissiniz ama hala anne babalariniz
bakiyor size.. O evi geçindirmek eşinin ve senin görevin başka kimsenin değil.. Çocuğu olacak insan cçocugunun yatagini da hesap etmeli birine aldiririm dememeli.

Biz de benim ailem yardim etmeyi çok istiyor bizim de ihtiyacimiz olmamasına rağmen onlar alalim diyor ben engelliyorum. Daha geride bekar kardeşlerim var onlar için de düğün birikimi yapilmali onların hakkina ortak olamam. Çok şükür ailemin durumu da iyi olmasına rağmen. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Şöyle de bir durum var çocuklar zor durumdayken aileler keyfine bakip sürekli bir kenara para atma derdinde de olmamali. Sonuçta evlat kaç yasinda olursa olsun evlattir.

Aileler çocuklarına yardım etmek zorunda değil.Herkes kendi ayaklarının
üstünde durmayı bilmeli.Eğer duramam diyorsa
evlenmesinler.Diğer konunuzda da zorla çocuk odası aldırdım demişsiniz.
Niye insanları zorluyorsunuz böyle.Bırakın gönülleriyle yapsınlar bir şeyler yapacaklarsa.

ailenin yardım edecek durumu varsa neden etmesin ki,sonuçta anne-babası.Benim param olsa ve çocuğumun ihtiyacı olsa vermeyecek miyim yani

Parmagin varsa basini kasi kimseye el avuc acmam gider calisirim ayagimi yorganima gore uzatirim net

Evlenmek icin maddi manevi hazir olmasi lazim insanin...

Ciftin durumu iyi degilse yardim etmeli diyenler olmus, durumu iyi olmayanlarin cok azi evlenip sonradan toparliyor.

Digerleri ya ailelerin sirtinda kambur ya da birbirlerine hayati zindan etmekle mesgul.

O nedenle sartlar olgunlasmadan evlenmemeli insanlar ya da kendi yaglarinda kavrulmalilar.

Dugunde zaten taraflar uzerine duseni yapar, otesi bana gore somuruye girer.

Adamin uc evladi olsa o yasa getirene kadar omrunu verip bir de evlendikten sonra elini cekemeyecekse...

Bu adam ölene kadar gun gormeyecek demektir.

Aile kendi insiyatifinde hediye verir, elinden geleni yapar o ayri...

Ama anne babalarin hem kendi ihtiyaclarini karsilayip hem de evlenip gitmis cocuklarina destek olmalarinin beklenmesi ulkemiz sartlari icin ucuk bir istek...

benim elim ya da evlenecegim adamın eli armutmu topluyor..

kii zaten evlenirken ailelerden yardım bekleyen erkekte zayıf erkektir bit kadar degeri olmaz öyle adamın gözümde

edit: diğer konunuzu da okudum aileden yardım bekleyen sizmişsiniz akıllara zarar tek derdiniz para olmuş belliki çalışmıyosunuz gidin çalışın böyle laf yetiştireceginize milletin eline bakacagınıza..

Son düzenleme:
2 birey, biz yetişkin olgun ve kendi kararlarını verebilen insanlarız ve hayatlarımızı birleştirmek istiyoruz diyebilecek vasıflara sahipse ,ayaklarının üstünde durmayı da bilmeli ve iki aileden de yardım almamalı..ama mevzu adetlere uyulmalı mı ise! o zaman kimseden yine beklenti içinde olunmamalı biri bişi yapcaksa yapar zaten..şahsen diğer türlüsünde söz hakkı doğduğuna inanıyorum..misal kaynana( erkek tarafı ) tüm salon eşyalarını aldı diyelim sonra gelin bu ev benim diyor bence değil o eşyalarda hiçbir payı yok ..sonra kaynanam geldi koltuğumun yerini değiştirdi yok kötü kullanmışsın diye kızdı denir.. kızar arkadaş.. senin değil onun emeği ile alınmış..aynı şey kız tarafı içinde geçerli..

etneli olarak isaretledim anketi ancak , eger ortada icinden cikikamaz bir hal varsa, baska hicbir cikar yol kalmamissa, ailelerin durumu da iyiyse ve kenarda birikmis bir para varsa yardim edilmeli. yoksa elimiz ayagimiz tutuyor cok sukur. herkes ayagini yorganina gire uzatir kimseye de muhtac olunmaz

Bence evlenirken yardim etmeleri gerekir( her iki tarafta hem erkek hem kiz) tabii ki o güne kadar okutup büyütmüsler bu cok önemli ama bu adimda artik yanliz yasantisi icin bi yardim olarak görüyorum... Yani söyle hicbi cocuk kendisi secmiyor dünyaya gelmeyi cogunlukla anne baba artik cocuk sahibi olmak icin geliyor cocuklar dünyaya eee ozaman madem bi dünyaya getiririyoruz ozaman onlarin geleceginide düsünmemiz lazim... Yani ben simdiden evlatlarim icin ufak ufak kenara para atiyorum akmasada danliyor yani insallah ilerdede yardimci olacam... Aaaa allah göstermesin beklenmedik bisi olur elimizdekiler ucup gider durumumuz olamazda yardim edememe durumuna gelirsek o baska, bu herkes icin gecerli... Ama aileler genelde vurdum duymaz ilersini düsünmüyorlar... Tabii evlatta büyük etgen heleki karsi taraf yani mecburi bisey yok ama bunu böyle diretip yada iyi niyeti kullanip herseyin ucuguna pahlisina kacmakta hic hos degil... Evlenip yuva kurduktan sonra artik herkes kendisinden sorumludur, durumu olsa bile ailelerin büyük seylerde heleki keyfi olunca yardim etmek zorunda degildirler etmesinlerde zaten... Biraz karisik yazdim galiba Kisaca evlenirken evet ama tabiiki kullanilmamak sartiyla sonrasinda hayir...

Kesinlikle yardim etmemeli. Cocuguna bir meslek bir hayat vermissin daha neyin yardimi? Insanlar cocuklari evleninceye kadarelli altmis yasina geliyorlar birakin da son gunlerini huzurla, gezip tozup harcayarak yasasinlar..

Durumları müsaitse 2 ailede destek olmalı ama değilse iğne bile almamalı gelinle damat yapmalı herşeyi
Beyaz eşyaları oturma odası yatak odası tüm evin perdeleri halıları fortmanto giyinme odasına ekstra gardrop oturma odasına 2.televizyon ailem aldı
Eşimin ailesi koltuk ve yemek odasını aldı

Eşimle bende düğünü nikah şekeri davetiye balayı ve evin tadilatını yaptırdık
Aileler yardım etmese düğün balayı hayal olurdu

Biz evde oturalım,akşama kadar aylaklık yapalım. O komşu senin bu pazar benim gezelim. Çok yoruluyoruz bütün evin yükü üstümüzdeyi de eklemeyi unutmayalım. Sonra anadan babadan yardım bekleyelim.

13 yıldır şalışıyor olsaydınız ortalama 500 lira kazandığınızı varsayalım ki çok düşük bir rakam bu. Yaklaşık cebinizde 78000 lira olurdu şimdiye kadar.

17 yaşındayım 300-400 lira dersane paramı babam öderken bile bir kötü oluyorum.Zorunda değiller çünkü.
İleride böyle bir durumda asla ödemelerini istemem büyütüyorlar bu yaşa kadar getiriyorlar zaten bir de ev için mi yardım etsinler ? Alamayacak durumda olursak almayız ya da evlenemeyecek durumdaysak biraz daha bekleriz.Sonuçta hayatlarının çoğunu bizim için fedakarlık yaparak geçiriyorlar zaten,onların da hayatları var.

Olur mu?
Niye çalışsın ki arkadaş..
Kaynana bilezik yapacağına ona baksın.
Oda yan gelip yatsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…