ailelerin maddi yardımı ile ilgili anket

evlilik gibi,ev alma gibi önemli ve büyük masraf gerektiren durumlarda aileler yardım etmeli mi?

• Ankete Katılan
    102
  • Anket Kapalı .
Yardim etmeli ki eder de zaten. Hangi anne evladınin eksik kalmasını ister. Amma vel görki evlatlar beklenti içinde olmamali. Helede gelin yada damat olarak esin ailesinden alsinlar etsinler gibi beklentide olmak yanlış.

benim oyumla eşitlik sağlandı ..... Aldığı eve ben yardım ettim diye köşeye gelip kurulacaksa etmesin.....benimkiler hiç etmesin zaten kızıma 3 ayda verdiği 5-10 tl harçlığı kızım harcayana kadar ne yaptın diye soran adam bana ev alsa kimbilir ne yapar......
valla bu zaman oldu 1 kuruşlarını almadım almam da çok da yokluk gördüm......ama iyi noktası hayatta hiçbirşeyin hesabını da onlara vermem.....

Diğer konuda haksız çıkınca bu konuyu açıp hala üstelemen çok komik...

Gerçekten ne gerilimli bir konu olmuş bir baktım da.
Konu sahibi gereken cevabı almış fakat ısrarla devam ediyor

Kimse evlenecek olgunluğa ulaşmış insanlara yardım etmek zorunda değil, eşimin ailesi de etmedi, etmesinler biz istemedik ki zaten.

E, evlendik hemen ardından krediye girip evlerini yenilediler, ben gidip vurayım o zaman

tum masraflari ailenin cekmesine karsi oldugum kadar cocuklarin cekmesine de karsiyim. herkes durumu ve istegi dogrultusunda bir şeyler yapmali bence. bir yuva kurmak kolay degil el birligiyle her sey daha rahat olur.

Ya ben bir kadının para için bu kadar küçük düşmesini kendime yediremiyorum, o yüzden sürekli okuyorum bu konuyu ama konu sahibi hala anlamıyor ki...
Evlenmeyi çocuk yapmayı bilen kişi o çocuğa oda takımı almasını da çalışmasını da bilir arkadaş.. Bilsin ki tuzu kuru olsun

oo bi saniye isler karisik galiba. evlenirken yardim beklenir tamam ama evlendikten sonra sizin aldiginiz eve adamlar niye peşinat koysun. cok rahatsiz edici asla kabul etmezdim. ve acikcasi aklima bile gelmezdi neden yardim etmediler diye. yardim edilecek bir durum yok cunku evlenmisim barklanmisim herkes kendi hayatini yasasin artik. cocuk dogurdular diye iligini kemigini somuremem insanlarin.

Bence etmeli. Benim ailem ceyizimi her seyimi yapti Allah razi olsun. Ama eşim her seyi kendisi yapti. 4 4luk de oldu çok şükür. Biz de, zaten sen yardim ettin sen etmedin lafi edilmez. Bizim geleneklerimize göre ayip seylerdir bunlar..
Zorda kalmışa insan yardim etmeli bence, ister evlat ister el olsun...

Ben de "çalışanların tuzu kuru" cümlesini anlamadım, sen de çalış madem

Bana göre de evde oturup eşten ve onun ailesinden medet umanın tuzu kuru, oh kebap

Ailelerin imkanı varsa etmeli hayat çok pahalı ve zor şuanki evinizi alabilmek için düğün nişan söz kına yapmadık oralara harcıyacağınız paraları bize nakit verin ev alalım dedik eşimle ailelerimize Allah razı olsun kırmadılar bizi kendi evimizi o sayede aldık kiracı olmaktan kurtulduk eksik kalan parayı da bankadan kredi çektik bazı aylar zorlanıyoruz bir ay benim ailem yardım ediyor bir ay eşimin ailesi Allah bin kere razı olsun Tabiki mecbur değiller ama evimde bu gün huzur varsa onların yardımları sayesinde çünkü biliyorsunuz evliliğin ilk yıllarındaki çoğu boşanmanın sebebi maddiyat borçlar vs.. Allah herkesin yardımcısı olsun

Bir mecburiyetleri yok.birşey istiyorsanız çalışın ve alın.Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil.Vebu mevzuyu burada bu kadar uzattıysanız ev hallerinizi hiç düşünemiyorum.Allah sabır versin eşinize

Anne baba isterse yarım eder.Ama '' etmeli'' gibi bir zorlama çok yanlış

Eğer annelik babalık kimlikte yazandan ibaret değilse, durumu fazlasıyla olan aileler için konuşuyorum.
Yardım etmeli.. Mal, mülk kimler için yapılıyor. Bir baba neden 4 ev alır evlatlarından birine bile faydası olmayacaksa.
Öbür tarafa mı götürecek?

Kusura bakmayın benim aklım almıyor..
Para içinde yüzerken 4 evi olan bir babanın, evladının kredi borçları içinde gençliğini dertle tüketmesine seyirci kalmasını..
Aklım almıyor..

Çalışıyorum kimseden kuruş istemem bu arada. Allah sağlık versin her şeyimi kendim yaptım, yaparım da..

Ama evladıma varlık içinde yokluk yaşatamazdım ben..

hemfikirim :)

Her iki tarafinda yardim etme zorunlulugu yok tabi ama durum varsa edebilecek geri odeme sartiyla olabilir hem bankadan kredi cekecek olsam daha az cekmis olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…